Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه اینترنتی کریستین ساینس مانیتور نوشت رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد به جای لغو برجام، تغییراتی در آن ایجاد کند و برای این اقدام به حمایت اروپایی‌ها نیاز دارد. آفتاب‌‌نیوز : پایگاه اینترنتی کریستین ساینس مانیتور در گزارشی نوشت: «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، توافق هسته ای ایران را بدترین توافق امضا شده در تاریخ آمریکا می داند و بارها از لغو آن سخن به میان آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ترامپ گزینه دیگری را نیز مورد بررسی قرار داده که طی آن نیازی به خروج آمریکا از برجام نیست؛ بلکه با لابی‌گری متحدان اروپایی برای تغییر توافق هسته ای تلاش می کند.
در این گزارش آمده است: ترامپ قصد دارد توپ را به زمین جامعه جهانی بیاندازد. برخلاف صحبت های رئیس جمهور آمریکا که بارها به خروج از برجام تهدید کرده است، احتمالا وی تا چند ماه آتی این کار را نخواهد کرد. در مقابل، ترامپ فشارها بر دیگر امضا کنندگان توافق هسته ای سال 2015 را افزایش می دهد تا به آنچه را «کاستی های شدید» توافق می‌داند، جبران کنند. اگر ترامپ این کار را انجام دهد، شخصا توافق را لغو نمی کند و تصمیم گیری درباره آن را به کنگره آمریکا محول خواهد کرد. به این ترتیب تصمیم ماه گذشته ترامپ در مورد قانون «داکا» بار دیگر تداعی خواهد شد. رئیس جمهور آمریکا تصمیم گیری درباره سرنوشت کودکان مهاجران غیرقانونی را که حدود 800 هزار کودک و نوجوان را در بر می گیرد، بر عهده کنگره گذاشت.
«لاورنس کورب»، کارشناس دفاعی و امنیت ملی مرکز امریکن پروگرس در واشنگتن، معتقد است: ترامپ می تواند همان کاری را که با قانون داکا کرد، درباره توافق هسته ای ایران نیز تکرار کند. به این ترتیب قادر خواهد بود به توافق هسته ای از طریق به چالش کشیدن آن، ضربه بزند. ترامپ برای این منظور گزینه هایی پیش رو دارد که وی را به هدفش می رسانند.
این فرضیه های عجیب از آنجا نشات گرفت که رئیس جمهور آمریکا اخیرا اظهار کرد تصمیم خود را درباره توافق هسته ای ایران اتخاذ کرده؛ اما فعلا آن را علنی نمی کند. «رکس تیلرسون»، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز در مصاحبه با خبرنگاران این موضوع را تایید کرد؛ اما حاضر به ارائه توضیحی درباره تصمیم نهایی ترامپ، نشد.
موعد بعدی تایید پایبندی ایران به توافق هسته ای از سوی دونالد ترامپ 15 اکتبر (23 مهر) خواهد بود و اگر ترامپ این پایبندی را تایید نکند، کنگره 90 روز فرصت خواهد داشت تا درباره از سرگیری تحریم های اقتصادی علیه ایران تصمیم‌گیری کند.
لفاظی علیه برجامترامپ در هفته های اخیر نشانه های کافی از خود بروز داد که تصمیم به خروج از برجام گرفته است. او می تواند میان تایید و یا رد پایبندی ایران به توافق هسته ای، هرکدام را که مایل باشد انتخاب کند؛ اما در نهایت تصمیم گیری درباره بازگشت تحریم ها برعهده کنگره آمریکا خواهد بود. برخی از مقامات ارشد و کارشناسان نزدیک به کاخ سفید معتقدند لفاظی های پیاپی ترامپ به معنی قصد وی برای خروج از برجام نیست. هدف اصلی او اعمال فشار بر جامعه جهانی است تا در توافق هسته ای ایران تجدید نظر کنند. احتمالا ترامپ خواستار تغییر تمام جنبه های توافق نیست که مذاکره درباره آنها سالها زمان برد؛ اما بدون شک خواستار اعمال تغییراتی در آن درباره مسائل کلیدی مانند برنامه توسعه موشکی ایران است.
برآورده نشدن انتظارات آمریکاتیلرسون در حاشیه برگزاری اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: شاید ایران از لحاظ فنی مطابق با توافق هسته ای پیش برود؛ اما انتظارات آمریکا درباره این توافق را برآورده نکرده است.
از سوی دیگر «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل، نیز مدعی شد ایران روح برجام را نقض کرده است. وی همچنین گفت نارضایتی رئیس جمهور ترامپ از توافق هسته ای، الزاما به معنی قصد وی برای خروج از آن نیست.
تیلرسون و هیلی در اظهارات اخیر خود مدعی شده بودند هدف از برجام که بازگرداندن ثبات و امنیت به منطقه خاورمیانه بود، تامین نشده است و ایران همچنان به اقدامات بی ثبات کننده خود ادامه می دهد.
مقامات ایران نیز ضمن تکذیب اتهامات آمریکا، هرگونه مذاکره مجدد درباره برجام را مردود دانسته و به گفته رئیس جمهور ایران، برجام یک پرونده مختومه است.
مهربانی فرانسویدر این میان برخی از طرف های حاضر در برجام نشان می دهند از بازبینی آن حمایت می کنند. ممکن است هدفشان از این کار، جلوگیری از لغو برجام به دست دونالد ترامپ باشد.«امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه، در حاشیه اجلاس مجمع عمومی نشان داد با نگرانی های مطرح شده از سوی ترامپ ابراز همدردی می کند. وی مدعی شد دو سال اجرای توافق هسته ای، کاستی های آن را نمایان کرد و ایران بر اعمال نفوذ خود در منطقه افزود.وی افزود: طرف های حاضر در برجام باید ایران را برای کنار گذاشتن برنامه های موشکی تحت فشار قرار دهند.روی خوش فرانسه به اعمال برخی تغییرات در مفاد برجام، این امید را بوجود آورده است که بتواند دیگر طرف های معامله را نیز با خود همراه کند.کریستین ساینس مانیتور در انتها نوشت: ترامپ برای محقق کردن نقشه جدید نیاز به جلب حمایت تعداد بیشتری از متحدان اروپایی دارد و به همین دلیل چند ماه آتی را بر روی این موضوع متمرکز بوده و فعلا توافق را لغو نخواهد کرد.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۱۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است

دفتر پاسخگویی دولت آمریکا در گزارشی جدید اعلام کرد، عملیات نظامی در سرتاسر جهان که توسط جورج بوش پسر تحت عنوان «جنگ جهانی علیه ترور» به مدت دو دهه پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، به کاهش آمادگی نظامی ایالات متحده منجر شده است.

به گزارش ایسنا، در این گزارش آمده است: «کار ما نشان داده است که درگیری‌ها در طول نزدیک به دو دهه، آمادگی نظامی آمریکا را کاهش داده است.»

در این گزارش آمده است که دفتر پاسخگویی دولت آمریکا موسوم به گائو (GAO)، برای سال‌ها سطوح آمادگی نیروهای مسلح ایالات متحده را زیر نظر داشته و کاهش آمادگی را مشاهده کرده است و در همین حال تقاضای کلی برای نیروی مشترک بالا باقی مانده است و احتمالا برای حمایت از نیازهای جهانی بالا باقی خواهد ماند.

به گزارش اسپوتنیک، نهاد گائو اعلام کرد: «استقرار چندگانه و برنامه‌های آموزشی فشرده می‌تواند نیروهای عملیات ویژه ایالات متحده و خانواده‌های آنها را تحت فشار قرار دهد. ... در آوریل ۲۰۲۳، ما سه توصیه برای رسیدگی به این مسائل ارائه کردیم. وزارت دفاع با توصیه‌های ما موافقت کرد اما هنوز اقداماتی برای اجرای کامل آنها انجام نداده است.»

بر اساس این گزارش، تعداد نیروهای فرماندهی عملیات ویژه (USSOCOM) در سراسر جهان در طول دوره «جنگ جهانی علیه تروریسم» از ۴۵۷۰۰ در سال مالی ۲۰۰۱ به ۷۳۹۰۰ در سال مالی ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟