Web Analytics Made Easy - Statcounter

امید معماریان، دامپزشک حیات وحش در کلینیک پردیسان درباره سگ های ولگرد و سگ ها گله گفت: به طور کلی حیواناتی داریم که توسط انسان ها اهلی شده اند، این حیوانات توسط انسان ها تکثیر گزینشی شده اند و طی سالیان دراز این تکثیر اتفاق افتاده و به عنوان حیوانات همراه انسان یا حیوانات ساخته دست بشر شناخته می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این حیوانات جایی در طبیعت و چرخه طبیعی ندارند. وقتی این گونه ها وارد طبیعت می شوند به عنوان گونه های مهاجم یا آسیب رسان شناخته می شوند و به حیات وحش طبیعی در زیستگاه های طبیعی آسیب می رسانند.

معماریان گفت: گونه سگ اهلی که نژادهای مختلفی از آن تکثیر شده، نمونه ای از این گونه هاست که جایی در طبیعت ندارد.

وی درباره تبعات حضور این گونه سگ در طبیعت گفت: آسیب مستقیم آن این است که می تواند گونه های حیات وحش را از بین ببرد. در سه سال گذشته پنج یوزپلنگ توسط سگ ها کشته شده اند.

معماریان ادامه داد: به طور غیر مستقیم بیماری های مختلفی را مانند هاری به گوشت خوارها انتقال می دهد یا سیکل انگلی برخی انگل ها را نگه می دارد و به نشخوار کننده ها یا گوشتخوارها منتقل می کند.

دامپزشک حیات وحش درباره راهکار عدم حضور سگ های گله نیز گفت: این موضوع چند نکته دارد. ابتدا اینکه سیستم دامپروری ما سیستم اشتباهی است. این سیستم نه اقتصادی است نه ضریب تولید خوبی دارد. این روش کنترل بهداشتی خوبی ندارد و بهداشتی هم نیست. در ضمن تخریب منابع و مراتعی که این روش دارد نشان از زیست محیطی نبودن آن است. در طولانی مدت این سیستم باید به سیستم اقتصادی تر، بهداشتی تر و زیست محیطی تر سوق پیدا کند.

وی ادامه داد: سگ های گله و خود گله همچنین زیستگاه را نا امن می کنند و حیات وحش را از منطقه حضور خود دور می کنند. همچنین وقتی یک گله در زیستگاه به طور مثال یوز وارد شود، تقابل هم ایجاد می شود.

وی با مثال زدن منطقه توران گفت: در توران تعداد سگ ها گله گاهی به 9 سگ می رسد که اصلا مورد نیاز آنها نیست و این تعداد آسیب رسان است.

معماریان گفت: چوپان ها نمی توانند غذای این سگ ها را تامین کنند. به هیچ عنوان پروتین حیوانی به آنها داده نمی شود و آنها پروتین خود را از طبیعت تامین می کنند و به گونه های حیات وحش آسیب می زنند.

وی همچنین گفت: هیچ کنترل بهداشتی و انگلی روی این سگها انجام نمی شود. همچنین کنترل جمعیتی روی این سگ ها نیز وجود ندارد. آنها تولید مثل می کنند و توله های آنها در طبیعت رها می شوند.

میزان

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۷۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان

عضو شورای شهر مشهد، گفت: مشارکت مردم در احیای زندگی‌ افراد و کاهش آسیب‌های اجتماعی از نکات مثبت پویش مشهد مهربان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مهدی ناصحی در جمع خبرنگاران، در خصوص پویش مشهد مهربان، اظهار داشت: پویش مشهد مهربان در سال 1403 با ولادت امام حسن مجتبی(ع) آغاز شده و در روز ولادت امام رضا(ع) پایان می‌یابد.

وی افزود: مشارکت مردم در احیای زندگی‌ها و کاهش آسیب‌های اجتماعی از نکات مثبت این طرح است و از مردم خواهشمندم در حد توان خود در این پویش مشارکت کنند.

عضو شورای شهر مشهد با بیان اینکه یکی از مهمترین ایده‌های شوراهای اجتماعی محلات که در 3 سال 1400، 1401 و 1402 موجب جذب مشارکت بسیاری از شهروندان شده، پویش مردمی مشهد مهربان است، عنوان کرد: این پویش با هدف آزادسازی زندانیان نیازمند جرائم غیرعمد راه‌اندازی شد و توانست به همت شوراهای اجتماعی محلات و خیرین محلی در سال اول 5000 نفر، سال دوم 10 هزار و در سال سوم بیش از 22 هزار نفر مشارکت‌کننده را در آزادی چندین زندانی سهیم کند.

ناصحی خاطرنشان کرد: تا به امروز 25 هزار نفر در این طرح شرکت کرده‌اند که مناطق چهار،پنج و یازده بیشترین میزان مشارکت را داشته اند.

عضو شورای شهر مشهد تصریح کرد: شوراهای اجتماعی محلات همچون سال‌های گذشته با استفاده بهینه از ظرفیت مردم نوع‌دوست، نیکوکاران و خیرین محلی، در راستای تقویت اخلاق اجتماعی و روحیه خیرخواهانه با مشارکت تشکل‌ها و مراکز نیکوکاری، مدارس و مساجد محله نسبت به آزادی زندانیان اقدام کنند.

وی یادآور شد: دستگاه‌های مربوطه ضمن انجام وظایف خود به نحو احسن باید تسهیل‌گر باشند و با تلاش و تبلیغ مناسب مشارکت‌های مردمی را سازماندهی کنند.

کمک‌های سازمان یافته و هدفمند موثرتر است

یوسف‌زاده، معاون فرهنگی شهرداری منطقه 2 مشهد نیز اظهار داشت: در پویش مشهد مهربان دو موضوع تعریف شده که شامل آزادسازی زندانیان جرائم غیب عمد و حمایت از دانش آموزان بازمانده از تحصیل می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از نکات مثبت این طرح ورود مردم به صورت مستقیم و افزایش ظرفیت‌ مشارکت‌های مردمی بوده است و در این طرح نگاه شهرداری معطوف به یک قشر خاص نیست بلکه عوام مردم جهت مشارکت مورد توجه هستند.

معاون فرهنگی شهرداری منطقه 2 مشهد عنوان کرد: سال گذشته بیست‌ و پنج میلیون جمع آوری شده است تا به امروز 50 درصد مبلغ سال گذشته جمع‌آوری شده است.

یوسف‌زاده افزود: سال گذشته 30 شب در بوستان حجاب برنامه قرآنی برگزار شد که مردم در حین برنامه قرآنی اقدام به مشارکت و حضور در غرفه مشهد مهربان کردند، اما امسال با توجه به با سردی هوا هشت شب در ماه مبارک رمضان در بوستان حجاب برنامه برگزار شد که 520 نفر مشارکت کردند.

وی تصریح کرد: بنا داریم به بیست و پنج محله منطقه دو ورود کنیم و دستگاه کارتخوان را به محلات، معابر، بازارها و معابر اصلی جهت افزایش مشارکت مردم ببریم. در محله عبدالمطلب 150 نفر مشارکت کرده‌اند.

معاون فرهنگی شهرداری منطقه 2 مشهد، خاطرنشان کرد: اگر مردم به صورت سازمان یافته و هدفمند در طرح مشارکت کنند، قطعا نسبت به فعالیت‌های فردی ثمره موثرتر و مشهودتری خواهیم داشت، لذا خواهشمندم در حد وسع در پویش مشهد مهربان مشارکت کنید.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • پولیتیکو : آمریکا ماه گذشته موشک‌ های دوربرد به اوکراین ارسال کرده
  • پولیتیکو: آمریکا ماه گذشته موشک‌های دوربرد به اوکراین ارسال کرده است
  • تقدیر از «جین کمپیون» با یوزپلنگ افتخاری لوکارنو
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم