Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد کوشا گفت: بیماری قلبی عروقی شامل بیماری‌های ناشی از قلب، عروق مغزی و عروق خونی هستند و شایع‌ترین این بیماری‌ها، بیماری عروق کرونر قلب (مانند حمله‌های قلبی) و بیماری عروق مغزی (مانند سکته مغزی) هستند. به گزارش گروه اجتماعیخبرگزاری دانشجو،احمد کوشا مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت گفت: این مرگ‌ها شامل یک سوم تمام مرگ‌ها روی کره زمین و نیمی از همه مرگ‌های مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۸۰ درصد این مرگ‌ها در کشورهای با درآمد کم و متوسطی که منابع انسانی و مالی آن‌ها برای پرداختن به بار بیماری‌های قلبی عروقی در حداقل است، رخ می‌دهند.

کوشا افزود: بیماری قلبی عروقی شامل بیماری‌های ناشی از قلب، عروق مغزی و عروق خونی هستند و شایع‌ترین این بیماری‌ها، بیماری عروق کرونر قلب (مانند حمله‌های قلبی) و بیماری عروق مغزی (مانند سکته مغزی) هستند.

وی بیان کرد: عوامل خطر کلیدی مهم این بیماری‌ها رژیم غذایی نامناسب، فعالیت بدنی کم، مصرف دخانیات، دیابت و فشارخون بالا هستند که کنترل و کاهش این عوامل خطر، نقش مهمی در کاهش ابتلا به بیماری قلبی عروقی دارد.

وی افزود: سلامت قلب، قلب سلامتی بدن است. وقتی از قلب مراقبت می‌شود به معنی تغذیه خوب، فعالیت و تمرین کردن، ترک دخانیات و همه کارهایی است که نه تن‌ها فرد را سالم‌تر می‌کند، بلکه سبب ایجاد احساس خوب در فرد شده و فرد را قادر می‌سازد از زندگی خود بطور کامل لذت برد.

کوشا گفت: روز جهانی قلب به عنوان یک واقعه سالانه در اواخر ماه سپتامبر سال میلادی، توسط اتحادیه جهانی قلب (WHF) و جوامع مربوطه در دنیا گرامی داشته می‌شود. این روز نقشی واقعی در حساس سازی و اطلاع رسانی در خصوص سلامت قلب و عروق دارد. در این روز می‌توان برای افزایش آگاهی و تشویق افراد، اعضای خانواده، جوامع و سیاستگذاران و تصمیم گیران اقدام کرد.

وی بیان داشت: همکاری همه ذینفعان در این مورد قدرتی برای کاهش بار بیماری و مرگ‌های زودرس ناشی از بیماری قلبی عروقی ایجاد می‌کند که به افراد در هر کجا که باشند برای داشتن زندگی طولانی‌تر، بهتر و با سلامت قلب کمک می‌کند.

مدیرکل مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: روز جهانی قلب امسال در تاریخ ۷ مهرماه ۱۳۹۶ (۲۹ سپتامبر) تعیین شده است و شعار آن «همه با هم برای سلامتی قلب»، «Share the Power» است. هدف این روز به اشتراک گذاشتن اقداماتی است که برای نیرو بخشیدن به زندگی با ایجاد چند تغییر ساده روزانه برای حفظ سلامت قلب صورت می‌گیرد.

وی افزود: این روز یک نقش واقعی در تغییر همه این موارد بازی می‌کند و یک محرک و برانگیزاننده و فرصت جهانی مهمی است که می‌توان برای افزایش آگاهی و تشویق افراد، اعضای خانواده، جوامع و حکومت‌ها در طول سال از آن استفاده کرد. این روز در واقع شروع برنامه و فعالیت‌هایی است که باید در طول سال ادامه یابد. افراد جامعه با هم می‌توانند قدرتی برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و کاهش بار بیماری و مرگ‌های زودرس ناشی از آن داشته باشند که می‌تواند به افراد در هر نقطه‌ای از جهان برای داشتن زندگی طولانی‌تر، بهتر همراه با سلامت قلب کمک کند.

کوشا بیان کرد: قلب مرکز سلامتی هر فرد است و باید مراقبتی از قلب شود که شایسته آن است. فقط چند اقدام ساده مانند تغذیه سالم‌تر، فعالیت بدنی بیشتر و ترک دخانیات می‌تواند سلامت قلب و رفاه کلی را بهبود بخشد. برای آگاهی از وضعیت سلامت قلب لازم است هر فرد از مقادیر عوامل خطر قلبی عروقی و میزان احتمال خطر بروز حوادث قلبی عروقی خود (مانند سکته‌های قلبی و مغزی) طی ۱۰ سال آینده و مفهوم آن مطلع شود و بر اساس آن اقدامات لازم برای پیشگیری و درمان را انجام دهد.

وی تصریح کرد: هدف این است که هر فرد بداند چگونه می‌تواند به قلب خود انرژی برساند و به زندگی خود نیرو بخشد و سپس آنرا با دیگران به اشتراک بگذارد و مشوق آنان باشد.

وی گفت: فعالیت‌های ملی مانند سخنرانی‌ها و گفتگو‌ها و غربالگری‌های سلامتی از جمله وزن، قند، کلسترول و فشارخون، فعالیت‌های ورزشی سازماندهی شده، برگزاری گفتگوهای عمومی در مورد بیماری قلبی عروقی، داستان‌ها و تجربیات واقعی از افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی و نحوه درمان و کنترل آن، برگزاری فوروم‌های علمی، نمایشگاه، برگزاری مراسم و وقایع ورزشی در سراسر دنیا توسط اعضاء و شرکای اتحادیه در همین زمینه و بر اساس موضوعات تعیین شده در هر سال، به شکل بسیج‌های اطلاع رسانی و آموزشی سازماندهی می‌شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۲۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی

نتایج تحقیقات از دهه ۱۹۹۰ نشان داده است که یک پیوند دوطرفه وجود دارد؛ افراد مبتلا به افسردگی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی‌وعروقی هستند و افرادی که بیماری‌های قلبی‌وعروقی دارند اغلب افسردگی را تجربه می‌کنند. این رابطه متقابل نیاز حیاتی برای مداخله زودهنگام را برجسته می‌کند.

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که نوجوانان مبتلا به افسردگی را از نظر علائم قلبی عروقی تحت نظر داشته باشید و بر مدیریت پیشگیرانه این خطرات سلامتی مرتبط تاکید دارد.

در حالی که عوامل سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، رژیم غذایی نامناسب و ورزش نکردن مدت‌هاست در رابطه بین افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی دخیل بوده‌اند، نتایج تحقیقات اخیر ارتباط درونی‌تری را نشان می‌دهد.

اکنون دانشمندان کشف کرده‌اند که این بیماری‌ها مسیرهای ژنتیکی مشترکی دارند و مبنای ژنتیکی مشترک را آشکار می‌کنند که بر هر دو شرایط تأثیر می‌گذارد.

یافته‌های مهم فنلاند

دکتر بینشا اچ میشرا و گروه او در دانشگاه تامپر فنلاند پیشرفت قابل توجهی در این زمینه داشته‌اند. آنان از طریق تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های خون و داده‌های بیان ژن، ماژول ژنی خاص مرتبط با افسردگی و سلامت قلبی‌وعروقی را شناسایی کردند. این ماژول شامل ۲۵۶ ژن است که سطح بیان آنها با افزایش خطرات برای هر دو شرایط مرتبط است.

دکتر میشرا اظهار کرد: شناسایی این ژن‌ها نه تنها نشانگرهای زیستی جدیدی را برای افسردگی و بیماری‌های قلبی‌وعروقی فراهم می‌کند، بلکه دری را به روی توسعه درمان‌هایی باز می‌کند که می‌توانند هر دو بیماری را به طور همزمان هدف قرار دهند.

محققان دریافتند که سه ژن برتر در این ماژول با چندین اختلال مغزی و سلامت ضعیف قلبی‌وعروقی مرتبط هستند و بر نقش عوامل ژنتیکی در بروز همزمان این شرایط تأکید دارند.

دکتر میشرا اظهار کرد که یافته‌ها نه تنها درک ما را از زمینه‌های بیولوژیکی این شرایط افزایش می‌دهد، بلکه به هموار کردن راه برای رویکردهای یکپارچه برای درمان کمک می‌کند.

این تحقیق نه تنها درک ما را گسترش می‌دهد، بلکه امیدی را برای راهبردهای پیشگیری و درمان مؤثرتر، با هدف قرار دادن علل ریشه‌ای و نه فقط علائم این مسائل بهداشتی فراگیر، ارائه می‌دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟