Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-06@03:12:08 GMT

30 نکته درباره انتخابات آلمان

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۳۳۲۹۶



عصر ایران- به بهانه انتخابات جاری در آلمان، تارنمای فراتاب در یادداشتی به قلم محمد زارعی پژوهشگر مطالعات آلمان و اروپا 30 نکته را درباره این انتخابات برشمرده است.

متن این نوشته از این قرار است:

1- انتخابات مجلس آلمان هر چهار سال یک بار برگزار می گردد و این دوره نوزدهمین دوره مجلس فدرال آلمان است. برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم سال 1949 اولین مجلس آلمان بر پایه نظام دموکراسی و فدرال تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



2- هر فرد بالای 18 سال و دارای تابعیت آلمان می تواند در انتخابات رأی دهد.

3- هنگام رأی دادن هر فرد می تواند یک نماینده و یک حزب را به طور جداگانه انتخاب نماید.

4 - هر حزب که بتواند حداقل 50 درصداز کل آرای اخذ شده را بدست آورد، مجوز ورود به مجلس را دریافت می کند.

5 - برای انتخابات سال 2017، تعداد 598 کرسی در نظر گرفته شده است. از این تعداد 299 نفر با رأی مستقیم از 229 حوزه انتخابیه وارد مجلس می شوند و 299 نفر توسط لیست احزاب معرفی می گردند.

6- صدراعظم پس از تشکیل مجلس با توصیه رئیس جمهور فدرال و توسط رأی پنهان نمایندگان انتخاب می شود.

7- 60 میلیون نفر (31.7 میلیون زن و 29.8 میلیون نفر مرد) از جمعیت 82 میلیون نفری آلمان حق رأی دارند.

8-گروه های سنی 50 تا 60 سال و بالای 70 سال، هر کدام با بیش از 20% بیشترین تعداد رأی دهندگان را تشکیل می دهند. گروه سنی 18 تا 21 سال با 3.6% کمترین تعداد رأی دهندگان را تشکیل می دهند.

9- در حال حاضر 36% از کرسی های مجلس فدرال آلمان را زنان در اختیار دارند.

10- خانم آنگلا مرکل اولین صدراعظم زن آلمان است و در صورت انتخاب مجدد می تواند دوران ریاست خود را به 16 سال برساند.

11 - از سال 1949 تابه حال تنها دو صدراعظم موفق شدند چهار دوره متوالی و 16 سال فعالیت کنند. اولی کنراد آدنائور 1949-1963 و دومی هلموت کهل 1982-1998. هر دو هم در حزب محافظه کار مسیحی دموکرات CDU حضور داشتند.

12- از سال 1949 تابه حال تنها سه صدراعظم از حزب سوسیال دموکرات ها دولت آلمان را رهبری کرده اند. ویلی برانت (1969-1974)، هلموت اشمیت (1974-1982) و گرهارد شرودر (1998-2005)

13 - همواره کرسی صدراعظمی تنها در اختیار دو حزب بزرگ آلمان بوده است؛ سوسیال دموکرات SPD و مسیحی دموکرات CDU


14- ائتلاف احزاب مسیحی آلمان از دو نیروی سوسیال مسیحی CSU و مسیحی دموکرات تشکیل شده است. در آخرین انتخابات مجلس آلمان در سال 2013، سوسیال مسیحی ها حدود 7% از مجموع 41.5 درصد آرای ائتلاف مسیحی ها را بدست آورند.

15 - انتخابات جاری طبق نظرسنجی ها به حضور دو حزب جدید در مجلس فدرال خواهد انجامید. حزب لیبرال دموکرات FDP و حزب راست گرای آلترناتیو برای آلمان AfD. این دوحزب به ترتیب 4.8 و 4.7 درصد از مجموع آرا را به دست آوردند و موفق نشدند به مجلس راه یابند.

16- طبق نظرسنجی هایی که در طول یک سال اخیر صورت گرفته، به جز ماه های فوریه و مارس 2017، مرکل و ائتلاف مسیحی با فاصله بسیار پیشرو انتخابات بوده اند.

17 -مارتین شولتس می تواند به عنوان چهارمین سیاستمدار از حزب سوسیال دموکرات طعم شکست از طرف مرکل را بچشد. تابه حال گرهارد شرودر (سال 2005)، فرانک والتر اشتاین مایر (سال 2009) و پییر اشتاین بروک (سال 2013) در مقابل مرکل قرار گرفته اند اما هیچ کدام نتوانستند برای وی دردسری ایجاد کنند.

18 - مرکل در هر چهار دوره از حضور خود در رقابت های انتخاباتی آلمان تنها حاضر شد یک بار در تلویزیون به طور رسمی با رقیب خود به مناظره بپردازد.

19- مهم ترین اختلاف میان حزب سوسیال دموکرات و ائتلاف مسیحی، بر سرتأمین بودجه دفاعی تا سقف 2% از تولید ناخالص داخلی است. سوسیال دموکرات ها علاقه چندانی برای رسیدن به این رقم ندارند.

20- هیچ حزب آلمانی حاضر نیست در مجلس با حزب افراطی آلترناتیو برای آلمان ائتلاف تشکیل دهد.

21 - ائتلاف بزرگ (ائتلاف میان سوسیال دموکرات ها و احزاب مسیحی) تنها سه بار تشکیل شده است. در این سه دوره احزاب مسیحی از قدرت بیشتری برخوردار بوده اند.

22- مرکل دو دوره از سه دوره ریاست خود را با رقیب اصلی خود سوسیال دموکرات ها ائتلاف تشکیل داده است.

23- حزب چپ ها تنها حزبی استد که تابه حال در هیچ ائتلافی حضور نداشته است.

24 - پیرترین رهبر احزاب در این دوره الکساندر گائولند از حزب آلترناتیو برای آلمان 76 سال دارد و جوان ترین آنها آلیس وایدل حزب AfD و کریستیان لیندنر رهبر حزب لیبرال دموکرات هر کدام 38 سال.

25 - ائتلاف احزاب مسیحی CDU/CSU بیش از هر چیز در شعارهای انتخابی خود بر توسعه اقتصاد بر پایه چندجانبه گرایی، امنیت داخلی و حفظ و توسعه ی اتحادیه اروپا تأکید دارند.

26- حزب سوسیال دموکرات بیش از همه بر برابری اجتماعی (حمایت در بخش آموزش، مسکن و مشاغل) و حفظ و توسعه ی اتحادیه اروپا تأکید دارد.

27- حزب چپ ها بیش از همه بر برابری اجتماعی، کاهش فاصله ی طبقاتی، کاهش مالیات و اصلاح قوانین کار تأکید دارد.

28 -حزب سبزها بیش از همه بر حفظ محیط زیست، توسعه انرژی های تجدید پذیر، حفظ اتحادیه اروپا و صلح تأکید دارد.

29 - حزب لیبرال دموکرات بیش از همه بر اقتصاد آزاد و توسعه فن آوری دیجیتال تأکید دارد.

30 - حزب آلترناتیو برای آلمان بر مخالفت با اسلام، مخالفت با ورود پناه جویان و مهاجران، مخالفت با واحد یورو و اتحادیه اروپا، امنیت داخلی و مرزهای خارجی اتحادیه اروپا و تقویت سنت آلمانی و خانواده تأکید دارد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۳۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟

در جریان اصلاحات تحلیل هماهنگی در خصوص انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس وجود ندارد به شکلی که برخی از ائتلاف قالیباف با طیف پایداری ها سخن می گویند و برخی از ائتلاف وی با مستقلین و اعتدالی‌ها!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که فلسطین محور اجلاس سازمان همکاری اسلامی، تأثیر توافق احتمالی حماس و رژیم صهیونیستی بر تنش‌های منطقه، کلاه بیمه‌ای بر سر کارگران ساختمانی و بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

مروری بر کنش های سیاسی- رسانه ای اصلاح طلبان و اعتدالیون بیانگر آن است که آنان در خصوص انتخاب ریاست و هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تحلیل های متعارضی مواجه هستند.

بر اساس احصاء صورت گرفته، اصلاح طلبان و اعتدالیون در بازنمایی از شرایط مجلس مبنی بر استیلای رادیکال ها، شدت گرفتن لابی ها برای هئیت رئیسه مجلس، سهم خواهی و سهم دهی ها متفق القول هستند اما در خصوص ائتلاف ها برای ریاست مجلس از سویی و میزان توان مستقل ها، اعتدالیون و اصلاح طلبان از جانب دیگر تحلیل های متعارضی را ارائه می کنند.

برگزاری دور دوم انتخابات و تعیین تکلیف فراکسیون‌های مجلس به ویژه انتخاب هیئت‌ رئیسه مورد توجه روزنامه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است، روزنامه آرمان ملی از توافق شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری اظهار توجه کرده و نوشته است:

انتخاب رئیس مجلس بحث مهمی است. ۱۴ اردیبهشت با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند. حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در رده چهارم انتخابات مجلس در تهران گمانه‌زنی‌هایی را برای اینکه وی در مجلس دوازدهم کرسی ریاست را به رقبایش واگذار می‌کند شکل گرفته است، اما با وحدتی که بین شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و جبهه پایداری شکل گرفته احتمال زیاد رقابتی بین این دو جریان وجود نداشته باشد.

این روزنامه در ادامه با تعیین نامزد برای هیئت رئیسه آینده مجلس نوشته است:

اما ائتلاف امنا که در خارج از این ائتلاف است جدی‌ترین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس است. سیدمحمود نبویان، نفر اول انتخابات مجلس در تهران در کنار حمید رسایی، مرتضی آقاتهرانی، منوچهر متکی، مجتبی ذوالنوری و حمیدرضا حاجی‌بابایی از جمله افرادی هستند که نام آنها در کنار نام قالیباف برای ریاست مجلس شنیده شده، البته با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند.

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان آناتومی یک رقابت می‌نویسد:

از مجموع این احوالات تدارک رقابت برخی جریانات اصولگرا برای رقابت با قالیباف بر سر کرسی ریاست مجلس دوازدهم دور از انتظار نبوده و نیست. در مقابل اما جریان قالیباف نیز از انسجام منتخبان مجلس دوازدهم حول محور ریاست او، حتی پیش از برگزاری دور دوم انتخابات می‌گویند! روزنامه اعتماد ضمن تلاش برای پرهیز از نام بردن طیف اصلاح طلبان در مجلس مدعی شد که مستقلین و اعتدالی ها حدود ۱۰۰ کرسی در مجلس دوازدهم داشته و از نقش موثر این نمایندگان برای رایزنی برای کسب کرسی های مجلس در صورت حمایت از ریاست محمدباقر قالیباف سخن به میان آورد. این روزنامه مدعی شد که صحبت هایی در خصوص انتخابات مسعود پزشکیان به عنوان نائب رئیس مجلس و کسب دو کرسی هیئت رئیسه و ریاست ۳ کمیسیون مجلس انجام شده است.

اما در شرایطی که روزنامه اعتماد از احتمال ائتلاف میان قالیباف و با طیف مستقلین و اعتدالیون سخن به میان می آورد اما روزنامه «هم میهن» مدعی احتمال ائتلاف قالیباف با پایداری ها و طیف رادیکال برای ریاست مجلس خبر می دهد.

هم میهن با بیان اینکه «جبهه پایداری مؤتلف با شانا اگر در مجلس بعدی بخواهد همسویی با جریانی را در پیش بگیرد، بعید است با نمایندگان راه‌یافته از لیست امنا و صبح ایران به ائتلاف و همراهی نرسد»، می نویسد: «مسلما این شرایط قطعاً به نفع قالیباف نخواهد بود و این امر هم موجب شده که این تصور ایجاد شود که قالیباف از همین حالا و در مجلس کنونی علاوه بر همراهی جریان تندروی موجود، سیگنال‌های مثبتی را به تندروها در مجلس بعدی ارسال کند تا بتواند موقعیت فعلی‌اش را در دور بعدی هم حفظ کند؛ از جمله اینکه برخی حتی احتمال بازگشت طرح‌هایی مانند طرح صیانت به دستور کار مجلس در روزهای پایانی را در همین مسیر عنوان کرده‌اند.»

این روزنامه همچنین می نویسد:

درست است که قالیباف حامیانی داشته و به پشتوانه آن پا به میدان انتخابات مجلس گذاشت اما حمایت آنها برای رسیدن به ریاست دوره دوازدهم مجلس کافی به نظر نمی‌رسد. احتمالاً میانه‌روها و طیف اقلیت‌ سیاسی مجلس در رقابتی که اگر بین گزینه تندروها و طیف قالیباف شکل بگیرد، دست به همراهی با او خواهند زد اما قالیباف برای رسیدن به ریاست، نیاز به آرای بیشتری دارد و اگر ضرورتی از بیرون بر حضور قالیباف بر ریاست مجلس به میان نیاید، قالیباف چاره‌ای جز جذب رای جبهه پایداری و طیف‌های همسو با آن (جریان «امنا» و «صبح ایران») ندارد که آن هم بدون امتیازدهی صورت نمی‌گیرد و حالا با توجه به شواهد و قرائن مطرح‌شده به نظر می‌رسد مذاکرات آغاز شده و اگر قالیباف با همین روند خواهان دستیابی به صندلی ریاست مجلس باشد، با توجه به اینکه در سابقه سیاسی او بالا و پایین و حرکت در طیف‌های مختلف اصولگرایی دیده شده است؛ احتمالاً با چهره جدیدی از قالیباف روبه‌رو خواهیم بود؛ چهره‌ای که برآمده از همراهی بیش از پیش با تندروهاست!

با توجه به مطالب گفته شده می توان گفت که در جریان اصلاحات تحلیل هماهنگی در خصوص انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس وجود ندارد به شکلی که برخی از ائتلاف قالیباف با طیف پایداری ها سخن می گویند و برخی از ائتلاف وی با مستقلین و اعتدالی‌ها!

نکته قابل توجه اینکه اصلاح طلبان در بیان کرسی های متعلق به مستقلین مدعی هستند آرای مستقلین در جبهه اعتدالی ها و اصلاح طلبان می باشد، این طیف که از ۱۰۰ کرسی برای این طیف سخن به میان می آورند پیش از این از فقدان نیروهای اعتدالی و اصلاح طلب در مجلس سخن به میان می آوردند

اصلاح طلبان گرچه تحلیل های متعارضی از شرایط درونی مجلس ارائه می کنند اما کاملا روشن و مشخص است که به دنبال تولید شکاف در میان جبهه انقلاب بوده و تلاش می کنند با طرح برخی حواشی خود را به عنوان اقلیت موثر و تعیین کننده در فضای رسانه ای، بازنمایی کنند.

دیگر خبرها

  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟
  • حمله به یک سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان
  • ذکی زاده: امنا مخالف دیکته شدن ریاست مجلس از سوی جریانات بیرونی است/ همه نمایندگان باید در اداره مجلس نقش داشته باشند
  • لیست «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • لیست نهایی «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه تهران+ اسامی
  • فهرست نامزدهای اصولگرا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران