Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری فارس خوزستان از ایذه؛ پاییز نه تنها یک فصل برای تحول هوایی در استان خوزستان به حساب می آید؛ بلکه سرآغاز یک حرکت جدید اما چند هزار ساله در بخش‌های وسیعی از این استان به حساب می‌آید.

عشایر مختلف این استان در بهار و هنگام اوج گرفتن شعله‌های سوزان آفتاب خوزستان با حرکت به سمت مناطق ییلاقی گامی جدید برای تامین نیازهای خود و همچنین تهیه علوفه دام‌های خود بر می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه عشایری که عموما دامداران هستند با سپری شدن گرمای استان خوزستان و سرد شدن مناطق خوش آب و هوای ییلاقی از اواخر شهریور و اوایل مهرماه حرکت خود را به سمت این استان آغاز می‌کنند.

این عشایر مناطق بختیاری‌نشین استان خوزستان به ویژه شهرستان‌های ایذه، مسجدسلیمان، باغملک و شوشتر که بیشتر در مناطق استان چهارمحال و بختیاری فصل ییلاق خود را می‌گذرانند این‌بار با 《مال‌کنونی》دیگر کوچ خود را از میان کوهستان‌های سر به فلک کشیده زاگرس آغاز کردند و به سمت مناطق و شهرهای خود در حرکتند.

این عشایر ییلاق خود را در مناطقی مانند دیناران، بازفت، چغاخور و کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری می‌گذرانند و اینک از دو محور پر تردد ایذه‌لردگان و همچنین جاده عشایری اندیکا-بازفت در حال نقل مکان به استان خوزستان و شهرهای یاد شده هستند.

انتهای پیام/خ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۲۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند


آقای حامد محقق در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این کتابخانه‌ها را ما به عنوان « برنده‌های کتاب » می‌شناسیم. چرا که هم کتاب را به مناطق مختلف می‌برد و هم با ورود کتاب به این مناطق یک « برندگی » ایجاد می‌کنند.
وی گفت:بنابر قانون برای دستگاه‌های مختلف الزاماتی دیده شده که کتاب و کتابخوانی را در مناطق عشایری و روستایی با استفاده از کتابخانه‌های سیار رقم بزنند.
معاون شعر و ادبیات خانه کتاب گفت: این کتابخانه‌ها بهترین راه است برای این که ما در مناطق روستایی و عشایری کتابخانه‌هایی را ببینیم.
وی افزود: بردن کتاب با دوچرخه در کشور‌های اروپایی متداول است و تبلیغات زیادی برای آن می‌شود در حالی که ما هم همین کار را انجام می‌دهیم، اما کمتر درباره آن اطلاع رسانی کرده ایم.
یکی از معاونت‌های مرتبط با امر توسعه کتاب در نهاد کتابخانه‌ها یک سال قبل  طراحی کتابخانه‌های عشایری را شروع کرد و در دستور کار قرار داد.
جدیدترین کتابخانه عشایری ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۲ در خوزستان افتتاح شد.
این کتابخانه با عنوان رویش در بزرگترین سایت عشایری کشور در منطقه فتح المبین شوش با استقرار چادر در میان چادر‌های عشایر و مدارس چادری و کانکسی آنان گشایش یافت.

دیگر خبرها

  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • آغاز تخفیفات بهاره بیمه نوین
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • حمایت عشایر غیور خوزستانی از عملیات بزرگ وعده صادق +فیلم
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • انجام ۱۰ عمل اهدای اعضا در خوزستان در ۵ روز، جهشی بی سابقه
  • انجام ۱۰ عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه