Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@15:49:30 GMT

زوج های جوان سامانه وام باز شد

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۴۳۳۳۴

رویداد۲۴-سامانه وام ازدواج که طی روزهای اخیر در اغلب موارد گزینه‌ای برای انتخاب بانک عامل ارائه کننده تسهیلات به متقاضی اعلام نمی‌کرد، مجددا به حالت عادی برگشته و زوجین می‌توانند مراجعه کرده و ثبت نام خود را انجام دهند. از چند روز پیش متقاضیان وام ازدواج در هنگام مراجعه به سامانه آن در بانک مرکزی طی مراحل ثبت نام در تعیین بانک عامل با مشکل مواجه می‌شدند، چرا که نام بانکی در این مرحله وجود نداشته و به عبارتی ادامه ثبت نام غیرممکن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که از اول مرداد ماه تا پایان شهریورماه بانک مرکزی طرح ضربتی وام ازدواج را به مرحله اجرا در آورد که بتواند صف حداقل ۵۰۰ هزار نفری متقاضیان را تا حد ممکن کاهش دهد. در نتیجه اجرای این طرح تا اواخر شهریورماه بیش از ۴۰۰ هزار فقره تسهیلات ازدواج با مشارکت بانک‌های حاضر در سامانه و تشدید پرداختی‌ها از سوی ۱۱ بانک عامل تعیین شده برای طرح ضربتی پرداخت شد.

با وجود این که پایان شهریورماه زمان اتمام طرح ضربتی بانک مرکزی بود اعلام شد، تعلل زوجین در تکمیل پرونده و انجام روال ارائه تسهیلات موجب شد تا این طرح ۱۵ روز دیگر تمدید شود، با این حال در روزهای اخیر متقاضیان در هنگام مراجعه برای ثبت نام با مشکل مواجه شدند، هر چند که گفته می شود گاهی در ساعات اولیه روز تعدادی از بانک‌ها در سامانه امکان ثبت نام داشتند.

به هر صورت این موضوع موجب ابهاماتی برای متقاضیان ثبت نام وام ازدواج بود و این که تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. پیگیری موضوع درباره‌ چرایی بسته شدن این سامانه و این که چه زمانی به حالت عادی بر می‌گردد، با این اعلام همراه شد که امروز -دوشنبه- سامانه مجددا به حالت عادی برمی‌گردد و زوجین می‌توانند ثبت نام خود را از سر گیرند. در این شرایط با توجه به اینکه طرح ضربتی وام ازدواج تا پانزدهم مهرماه ادامه دارد زوجین از این امکان برخوردار هستند که در قالب این طرح تسهیلات خود را سریع‌تر دریافت کنند.

اما این که چرا سامانه برای مدتی هر چند کوتاه در شرایطی قرار گرفت که بانک‌های عامل برای معرفی به متقاضیان وجود نداشتند، باید یادآور شد در مدت اخیر با توجه به ثبت نام‌ها و پرداختی‌های در دستور کار، سقف بانک‌ها نیز تا حدی پر شده بود و بر این اساس اگر پذیرش مجددی صورت می‌گرفت صف‌ها طولانی‌تر شده و متقاضیان حتی اگر ثبت نام هم می‌کردند قابلیت پرداخت برای آنها در مدت زمانی کوتاه امکان پذیر نبود.

این در شرایطی است که تمدید طرح ضربتی وام ازدواج تا پانزدهم مهرماه نیز به شرایط ثبت نام زوجین و پیگیری آنها مربوط می‌شد به طوری که ظاهرا حدود ۴۷ هزار ثبت نام وجود دارد که حتی تعیین شعبه هم شده‌اند، اما در اغلب موارد به دلیل تعلل زوجین برای تکمیل مدارک و عدم مراجعه به شعب موجب کندی در پرداختی‌ها شده است، در حالی که زوجین باید بعد از تعیین شعبه حداکثر تا ۱۲ روز کاری مراجعه کرده و حداکثر بعد از یک ماه از این اقدام مدارک خود را تکمیل کنند.

در طرح ضربتی وام ازدواج علاوه بر ادامه معمول روند پرداخت این تسهیلات از سوی تمام بانک‌های حاضر در سامانه ۱۱ مورد از آنها به طور ویژه و با سهمیه‌های تعیین شده به پرداخت وام می‌پردازند. بانک ملی، سپه، کشاورزی، مسکن، توسعه تعاون، تجارت، ملت، صادرات، رفاه، قرض‌الحسنه مهر ایران و صندوق قرض‌الحسنه پارسیان این بانک‌ها هستند. در این طرح اولویت با مناطق کم برخوردار و محروم بوده و بعد از آن سایر مناطق کشور را شامل می‌شود. همچنین برای تسریع در روند پرداختی‌ها موضوع ضمانت که پیشتر یکی از مشکلات اصلی زوجین بود برطرف شده و برای آن هشت گزینه از سوی بانک مرکزی تعیین شد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۳۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد

محمد کریم خورشیدوند اظهار کرد: کنترل جمعیت از گزاره‌های جوامع بشری است و مکاتب مختلفی در این حوزه نظریه داده‌اند، به‌عنوان مثال در قوانین حمورابی داریم که افزایش جمعیت را نشان‌دهنده ترقی فرد و جامعه دانسته است و از طرفی در یونان باستان اندیشمندانی مانند ارسطو و افلاطون موازنه و توازن جمعیت را نشان‌دهنده ترقی جامعه می‌دانستند.

وی ادامه داد: در سال ۱۷۹۸ میلادی یک کشیش و اقتصاددان انگلیسی به اسم رابرت مالتوس، کتابی با عنوان اصل جمعیت داشت که در آن یک نظریه داد و شعارش این بود که افزایش جمعیت راه حلی برای پیشرفت نیست، استدلالش این بود که رشد جمعیت بالقوه به‌صورت تصاعدی است و رشد مواد غذایی و منابع به‌صورت خطی است و پیش‌بینی این بود در ۲۰۰ سال آینده، رشد جمعیت جهان حدود ۲۵۶ برابر خواهد شد و تولید غذا فقط ۹ برابر و سال‌های قحطی در پیش رو است و خیلی از انسان‌ها براثر گرسنگی و قحطی می‌میرند. طبیعی است خیلی‌ها ترجیح می‌دادند فرزندان‌شان از گرسنگی نمیرند، به همین دلیل، کاهش جمعیت و جلوگیری از رشد جمعیت را به‌عنوان یک سیاست لحاظ کردند.

او گفت: این نظریه هیچ‌گاه شکل نگرفت، نه‌تن‌ها در هیچ نقطه‌ای از جهان این اتفاق رخ نداد، بلکه این نظریه برای حیوانات نیز صدق پیدا نکرد و نه‌تن‌ها پیش‌بینی انجام‌شده درباره سال‌های قحطی اتفاق نیفتاد، بلکه تولید به‌قدری زیاد شد که حتی در سال‌هایی، مردم گندم‌های اضافه را می‌سوزاندند.

خورشیدوند بیان کرد: امروزه می‌بینیم یکی از مشکلات و چالش‌های جدی جوامع توسعه‌یافته، کاهش جمعیت جوان و پیری جمعیت است که در نتیجه موجب شده است، نشاط اقتصادی و اجتماعی آنها کاهش یابد. رونق اقتصادی به نیروی جوان وابسته است و زمانی که جوامع پیر شوند دولت‌ها و صاحبان سرمایه احساس خطر می‌کنند.

او اظهار کرد: جوان، مایه پویایی و سرزندگی جامعه می‌شود و بیشتر جهش‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از دل نیرو‌های جوان جوشش پیدا می‌کند. اصولاً فلسفه ازدواج و تشکیل خانواده برای ازدیاد و بقای نسل بشری است و مطابق فلسفه آفرینش بر ازدواج تأکید شده است.

وی ادامه داد: ازدواج موجب پیوند بین نسل‌ها و تداوم نسل بشر می‌شود؛ ولی اگر سیاست‌های یک دولت بر این اصل باشد که موالید کم شود در بلندمدت جامعه با انقطاع نسل بشر مواجه می‌شود، معضلی که امروزه ما در کشور‌های غربی شاهدیم و بحران پیری جمعیت دارند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: اجرای سیاست‌های کنترل جمعیت در کشور ما نیز پیامد‌های ناگواری داشته و آسیب‌های جدی از جنبه‌های گوناگون جسمی، روحی و روانی و اخلاقی و اجتماعی بر جامعه گذاشته است.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم به نظام مسائل در حوزه اجتماعی اشاره کنیم، شاید ابربحران ما در این حوزه، موضوع سالخوردگی جمعیت باشد. اگر در ۲۰ سال آینده همین سیاست ادامه یابد، باعث می‌شود کمبود نیروی کار، بحران امنیت، کاهش تولید علم، خلاقیت و پیشرفت را داشته باشیم و همه اینها تبعاتی است که از کاهش جمعیت، ازدواج و بحث فرزندآوری نشأت می‌گیرد.

خورشیدوند گفت: منحنی رو به سقوط ازدواج و فرزندآوری، چالش‌های زیادی دارد. باید روی ذهنیت نسل جوان درباره پایین آمدن سن ازدواج و فرزندآوری به‌صورت جدی کار شود.

وی ادامه داد: برای اینکه سن ازدواج پایین بیاید و فرزندآوری بیشتر شود، باید کار فرهنگی انجام شود و سیاست‌های غلطی که در ذهن برخی جوانان نقش بسته است، از بین برود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان معتقد است: بخشی مشکلات در موضوع ازدواج و جمعیت، اثر فضای مجازی، رسانه‌ها و ماهواره‌هاست و بخشی نیز اقتصادی است. جوانی که مشکل اشتغال دارد و حداقل‌ها را نمی‌تواند به‌دست آورد، شاید اعتماد به نفس لازم را ندارد که بخواهد یک زندگی مشترک را آغاز کند و موضوع فرزندآوری را حتی در ذهن خود بیاورد.

او افزود: سیاست‌های دولت باید بر مدار مشوق‌های فرزندآوری و تسهیل ازدواج باشد. اشتغال و مسکن نسبت به این دو مقدم است و اینها زنجیروار به یکدیگر پیوسته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • مبلغ وام ازدواج سال ۱۴۰۳ اعلام شد + جزییات
  • مبلغ وام ازدواج براساس سن اعلام شد
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • انسیه خزعلی : الگوی ایرانی - اسلامی را در خانواده ها احیا می کنیم/ جنبش تعهد به خانواده را مطرح کرده ایم
  • ۶۷ درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج در کشور
  • مشکلات ثبت نام وام ازدواج در سامانه از زبان زوجین جوان تهرانی
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • اعتبار ندادن بانک‌ها برای وام ازدواج این بار دغدغه زوج‌های جوان شد
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد