Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
گرما و تنش آبی ناشی از کاهش بارندگی که منجر به خشک شدن تعدادی از تالاب و آببندان‌های مازندران شده، کوچ دسته جمعی پرندگان زمستان‌گذران را به این خطه شمالی کشور به تاخیر انداخت.

به گزارش ایرنا، تاکنون تعداد اندکی از گونه‌های پرندگان زمستان‌گذران به تالاب‌ها و آببندان‌های مازندران به خصوص تالاب بین‌المللی میانکاله به عنوان اقامتگاه حدود 80 درصد از پرندگان زمستانی کوچ کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوتکا، حواصیل، اردک و آب چلیک‌ها از پیشقراولان مهمانان پايیز و زمستان گذران تالاب و آببندان‌های مازندران بودند که تاکنون به این منابع ذخیر‌گاهی کوچ کرده‌اند و هنوز خبری از سایر گونه‌ها به خصوص غاز، فلامینگو و سایر پرندگان دیگر نیست.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران کم آبی تالاب‌ها و آببندان‌ها و گرمای اقامتگاه‌های تابستانی پرندگان مهاجر را دلیل اصلی در تاخیر کوچ دسته جمعی اکثر گونه‌های زمستان‌گذران به این خطه شمال کشور اعلام کرد.

کوروس ربیعی گفت که به دلیل تنش آبی و خشک شدن برخی تالاب‌های دایمی و مزارع شالیزاری پرندگانی که تاکنون به استان کوچ کرده‌اند نیز در ابتدای ورود برای یافتن مکان مناسب با مشکل مواجه شدند.

وی افزود: با شروع بارش‌های پاییزی و آبگیری تالاب‌ها و شالیزارهای استان و سردتر شدن مناطق کوچ قشلاقی پرندگان به مازندران به صورت دسته‌جمعی از سر گرفته می‌شود.

وی پیش‌بینی کرد حداقل تا اوایل آبان ماه سال جاری کوچ دسته جمعی پرندگان زمستان‌گذران به این استان شروع شود.
همه ساله مهاجرت پرندگان زمستان‌گذران از داخل و خارج کشور به خصوص سیبری به تالاب‌ها و آبگیرهای مازندران از اواسط شهریور ماه آغاز می‌شود و تا اواخر آبان ماه ادامه می‌یابد و در این مدت افزون بر 150 گونه از پرندگان با یک میلیون و 500 هزار بال به این استان مهاجرت می‌کنند.

مازندران افزون بر 800 تالاب و آببندان با 17 هزار هکتار وسعت و 400 میلیون مترمکعب ظرفیت آبگیری دارد. بیش‌ترین جمعیت پرندگان زمستان‌گذران در تالاب بین‌المللی میانکاله به عنوان یکی از ذخیرگاه‌های مهم زیست کره اسکان می‌یابند.

بر اساس مشاهدات و اعلام محیط زیست مازندران، تابستان امسال تالاب لپو متشکل از سه تالاب کنار هم شامل لپو، شیرخان لپو و پلنگان در یک کیلومتری جنوب دریای خزر و غرب تالاب بین‌المللی میانکاله خشک شد.

این تالاب‌های کوچک در کنار تالاب اصلی میانکاله، زیستگاه بخش بزرگی از پرندگان مهاجر زمستان‌گذران بودند که با وجود آنها، تالاب میانکاله همیشه با تراکم پرندگان مهاجر زمستانی روبرو است.

بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از 490 گونه جانوری از رده‌های مختلف مهره‌داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی‌ها در زیست بوم مازندران شناسایی شده‌اند.

پرندگان با 317 گونه از 58 خانواده، پستانداران با63 گونه و 19 خانواده، دوزیستان با 9 گونه از 6 جنس و 6 خانواده، خزندگان با 26 گونه از 21 جنس و 11 خانواده و ماهی‌ها با 75 گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می‌دهند.

در همین زمینه: استفاده پرندگان از حس بویایی در مهاجرت‌های طولانی تغییر ژن مهاجرت پرندگان بر اساس جغرافیا مرگ دلخراش فلامینگوها در خوزستان وضعیت و شدت باد مهاجرت پرندگان جوان را تحت تاثیر قرار می‌دهد پرندگان چگونه مهاجرت می‌کنند؟ سیگنال‌های الکترونیکی مهاجرت پرندگان را مختل می‌کند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۶۳۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!

تین نیوز

برای تابستان امسال رکوردشکنی گرما و رطوبت استوایی پیش بینی شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، برای تابستان امسال رکوردشکنی گرما و رطوبت استوایی پیش بینی شده است. کمربند گرمسیری برای گرمای بی سابقه تابستان امسال آماده می شود و شرایط برای رکوردهای جدید در دما و رطوبت فراهم شده است.

ایسنا در گزارشی به نقل از ارث نوشت: این پیش بینی، بر اساس نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، بر تأثیر فزاینده تغییرات آب وهوایی همراه با ال نینوی شدید تأکید می کند.

چرا رطوبت گرما را خطرناک می کند؟

بدن ما برای خنک ماندن به شدت به تعریق متکی است. هنگامی که عرق از پوست ما تبخیر می شود، گرما را با خود می برد و دمای داخلی بدن ما را کاهش می دهد، با این حال، در رطوبت بالا، هوا به شدت مملو از بخار آب است. این امر تبخیر عرق ما را بسیار سخت تر می کند و اثر خنک کنندگی آن را کاهش می دهد.

رطوبت بالا مانع از عملکرد مؤثر فرآیند تنظیم دمای طبیعی ما می شود و خنک ماندن بدن در شرایط گرم را بسیار دشوارتر می کند.

پروفسور ویلیام از محققان این تحقیق گفت اگر نتوانید بدن خود را تا دمای زیر ۹۸.۶ درجه فارنهایت یا ۳۷ درجه سانتی گراد خنک کنید، جان خود را از دست خواهید داد. عرق اصلی ترین راه برای خنک کردن خود در هنگام گرم شدن است.

ال نینو و گرم شدن زمین منجر به رطوبت گرمسیری می شود

افزایش مداوم دمای زمین که به عنوان گرمایش جهانی شناخته می شود، باعث افزایش میزان بخار آب در جو می شود به این دلیل که هوای گرمتر می تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد. ال نینو، الگوی آب وهوایی طبیعی است که باعث گرم شدن اقیانوس آرام گرمسیری می شود. این امر تبخیر را بیشتر می کند و مقدار زیادی هوای گرم و مرطوب را به اتمسفر می فرستد. نتایج این تحقیق در Geophysical Research Letters منتشر شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • لوآور رده پانزدهمی، جشن قهرمانی پاری‌سن‌ژرمن را به تاخیر انداخت
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • موج گرما صد‌ها میلیون نفر را می‌سوزاند!
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!