Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@10:12:03 GMT

ظهور ترامپ عامل اتحاد روسیه و عربستان!

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۶۵۵۲۴

ظهور ترامپ عامل اتحاد روسیه و عربستان!

به گزارش جماران؛ پنج سال پیش، اگر کسی صحبت از همکاری نزدیک اوپک با روسیه بر سر مسائل مربوط به نفت و گاز صحبت می‌کرد به نظر عجیب می‌آمد. اما وضعیت نامتعارف بازار نفت در سه سال گذشته این سناریوی غیرممکن را به واقعیت نزدیک کرده است.

امروزه عربستان سعودی به عنوان رهبر غیررسمی اوپک، به دنبال ارتباط سیاسی نزدیک با روسیه است آن هم بر سر منافع مشترک در قطر و تعادل دوباره بازار جهانی نفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس، اویل پرایس می‌نویسد که در عربستان بن سلمان ماه آینده از مسکو دیدار می‌کند و اعلام کرده است که از منطقه کاهش تنش در سوریه حمایت می‌کند. این تغییر موضع عربستان بی‌ارتباط با کاهش انتقادهای مسکو از عربستان سعودی در خصوص نبرد با حوثی‌های یمن نیست.

حالا عربستان سعودی با مسکو به توافق رسیده است تا کاهش ۱.۸ میلیون بشکه‌ای تولید نفت اوپک و غیر اوپک را که از ماه ژانویه آغاز شده بود ادامه دهند. هرچند این توافق ۹ ماهه نتوانست قیمت نفت را به میزان قبلی آن بازگرداند.

اما این تلاش‌های جمعی روابط بین روسیه و عربستان سعودی را بیشتر داغ کرده است،‌ درحالی که عربستان سعودی متحده استراتژیک ایالات متحده در منطقه‌ است، حداقل تا پایان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ.

ظهور ترامپ در صحنه جهانی یک نوع شوک به تمام اتحادهای دنیا بود. روابط غیرقابل پیش‌بینی این رییس جمهور تمام کشورها را مجبور کرده است به این فکر کنند که در ارتباطات با کشورهای مختلف به چه کشوری بیشتر می‌توانند اعتماد کنند.

یک مقام نفتی عربستان سعودی به وال استریت ژورنال گفته است که این چرخش یک وضعیت برد برد برای هر کشوری و نیز عربستان سعودی خواهد بود.

ورود آمریکا در بازی صادرات نفت و گاز از دسامبر ۲۰۱۵ عربستان و روسیه را مجبور به تقویت بیشتر روابطشان باهم کرد. تا آن زمان، تمام نفت ایالات متحده وارد پالایشگاه‌های خود این کشور می‌شد،‌ پالایشگاه‌هایی که نفت مصرفی ایالات متحده را فرآوری می‌کردند.

اویل پرایس با نگاهی تاریخی به تاثیرگذاری نفت اعراب در دنیا می‌نویسد: تحریم نفتی عرب‌ها در سال ۱۹۷۰ باعث شد واشینگتن حمایت نظامی خود را از اسرائیل اعلام کند و همین امر به مذاق کنگره خوش نیامد و قانونی تصویب کرد برای جلوگیری از خروج نفت از ایالات متحده.

اما ۱.۵ سال گذشته نشان از حضور دوباره صادرات نفت ایالات متحده دارد به طوری که تلاش اوپک برای کاهش عرضه نفت را هم ناکام می‌گذارد. کاهش نفتی که ونزوئلا به شدت به آن نیاز دارد.

کاراکاس در حال فروپاشی است و با وجود تقلای PDVSA شرکت ملی نفت ونزوئلا، باز هم این کشور در محاق شکست فرو می‌رود و قادر به پرداخت دیون خود نیست آن هم با قیمتی که نفت چند وقتی است که دارد.

برای همین است که پاسخ این سوال که چرا عربستان سعودی به دنبال همکاری در زمینه‌های انرژی با مسکو است و از روسیه گاز طبیعی وارد می‌کند مشخص می‌شود.

اویل پرایس در ادامه به نقش سازنده اتحاد روسیه و عربستان در بازار نفت پرداخته و می‌نویسد: هرچند تولید ایالات متحده از تولید روسیه و عربستان سعودی به طور جداگانه بیشتر است، اوپک و روسیه در کنار هم قادر به کنترل نیمی از نفت دنیا هستند.

از شانس بد اوپک، عربستان سعودی کنترلی بر روی تولید کشورهای اوپک ندارد، همان طور که در مورد قطر هم این اتفاق افتاد و نتوانست این کشور را با خود همراه کند.

برای روسیه ایستادن در مقابل قطر به عنوان دارنده بزرگ‌ترین ذخایر گازی دنیا، چندان خوشایند نیست.

مسکو در این مورد بی‌طرفی نشان داده است اما تحریم بیشتر دوحه عواقب خوشی برای روسیه و صنعت گاز طبیعی این کشور ندارد.

تاکنون وزیر انرژی قطر اعلام کرده است که از طریق بنادر عمان به انتقال گاز طبیعی ادامه می‌دهد کاری که قبلا از طریق هاب امارات متحده انجام می‌شد.

اما ایجاد پیمان‌های غیرعرب و غیر مسلمان علیه گرایش‌های فرقه‌ای قطر فشار‌های اقتصادی بر این امیرنشین کوچک خلیج فارس را بیشتر خواهد کرد.

و دهایت اویل پرایس می‌نویسد داستان بلند را کوتاه کنیم، نفت آمریکا و ظهور ترامپ،‌ باعث اتحاد در عرش اعلای عربستان و روسیه شده است.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۶۵۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تارنمای خبری وکس، این سناتور جمهوری‌خواه که از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی و نیز از حامیان روابط قوی میان ایالات متحده و عربستان سعودی است، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اکنون زمان آن فرا رسیده است که درباره آنچه در سنای آمریکا در مورد توافقات احتمالی بین ایالات متحده و عربستان سعودی می‌تواند اتفاق بیفتد و نمی‌تواند اتفاق بیفتد شفاف باشیم.

گراهام در ادامه اظهار کرد: اگر توافقنامه امنیتی متقابل میان واشنگتن و ریاض در قالب یک معاهده دفاعی مذاکره شود، برای الزام‌آور شدن نیازمند ۶۷ رأی مثبت از سوی سناتورهای آمریکایی است و بدون عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو و تأمین نیازهای امنیتی (رژیم) اسرائیل در مورد مساله فلسطین این معاهده دفاعی از آرای (مثبت) کمی در سنای آمریکا برخوردار خواهد بود.

این سناتور جمهوری خواه افزود: انعقاد پیمان دفاعی میان واشنگتن و ریاض از همان ابتدا هم مشروط به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل بوده و تا به امروز نیز همین‌‎طور است.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در اظهاراتی مدعی شد که واشنگتن به توافق با عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک شده است.

میلر به خبرنگاران، افزود: ما به توافقی درباره ابعاد دو جانبه موافقتنامه عادی‌ سازی روابط بسیار نزدیک شده‌ایم.

وی گفت: بخشی از جزئیات توافق هنوز باقی مانده است اما فکر می‌کنم که به زودی می‌توانیم به توافق درباره این جزئیات دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تاکید کرد: در مورد یک بخش جداگانه که به مسیر تشکیل دولت فلسطینی مربوط می‌شود، هنوز کار زیادی باقی مانده است.

میلر خاطرنشان کرد که موضع عربستان در مورد عادی‌سازی روابط با (رژیم) اسرائیل دو پیش‌ شرط دارد که شامل بازگشت آرامش به غزه و ایجاد مسیری برای تشکیل دولت مستقل فلسطین است.

وی اظهار کرد: این بسته توافقی شامل بخش‌هایی درباره روابط دو جانبه و همچنین مسیری برای تشکیل دو دولت است. ما در این باره صراحت داشته‌ایم و عربستان نیز مواضع بسیار روشنی داشته است.

کد خبر 849061 منبع: ایرنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • وقوع سیلاب سهمگین در شمال مکه مکرمه