Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل گفت: هندی ها در حال بررسی سرمایه گذاری در پروژه‌ ریلی مسیر چابهار - زاهدان - بیرجند - مشهد هستند و تصمیم نهایی درباره نحوه تامین اعتبار مالی خارجی آن در سفر وزیر راه و شهرسازی به هند اتخاذ می شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، خیرالله خادمی با اشاره به آخرین وضعیت مذاکره با هندی برای سرمایه ‌گذاری در پروژه‌ ریلی چابهار - زاهدان - بیرجند - مشهد و مذاکره با کره جنوبی برای مشارکت در پروژه راه‌آهن اصفهان - اهواز گفت: هندی‌ها در حال بررسی چگونگی تأمین منابع مالی موردنیاز به مبلغ 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در این مسیر ریلی هستند و راه‌آهن اصفهان - اهواز نیز در مرحله تدوین بسته سرمایه‌ گذاری پنج میلیارد یورویی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در سفری که شهریور ماه به هند داشتیم، شرکت هندی پس از بازدید از محل احداث پروژه بازدید و تمایل خود برای سرمایه ‌گذاری در این خط آهن به دولت هند اعلام کرد و
اکنون در انتظار تصمیم نهایی دولت هند برای سرمایه‌ گذاری شرکت هندی در پروژه هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نشست با معاون وزیر تجارت و معاون وزیر راه‌آهن هندوستان گفت: موضوع آمادگی شرکت هندی برای سرمایه ‌گذاری در پروژه راه‌‌آهن چابهار - زاهدان - بیرجند - مشهد به دولت هند اعلام‌ شده و اکنون در حال بررسی چگونگی تأمین منابع مالی موردنیاز به مبلغ 1.5 میلیارد دلار هستیم.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با اشاره به رقم قابل‌توجه این سرمایه‌گذاری بیان داشت: برای سرمایه‌گذاری در این پروژه ریلی، طرف هندی پیشنهاد تأمین اعتبار در سه مرحله را مطرح کرد که پاسخ ما در مقابل با توجه به اینکه پروژه در دست اجرا است، این بود که به‌صورت یکجا تأمین مالی شود.
خادمی خاطرنشان کرد: مقرر شد در سفر وزیر راه و شهرسازی به هندوستان و ملاقات با وزیران راه‌آهن و تجارت آن کشور، تصمیم نهایی اتخاذ شود.
وی با اشاره به تأمین منابع به مبلغ 4200 میلیارد ریالی از محل اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت به این پروژه یادآورشد: این پروژه با روند ساخت مطلوبی در حال پیشرفت است، اما کافی نیست و ما نیازمند تأمین منابع مالی از طریق سرمایه‌ گذاری کشورهای خارجی هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به راه‌آهن اصفهان - اهواز اشاره کرد و گفت: مطالعات احداث این پروژه از سوی شرکت «دایلیم» کره جنوبی پس از گذشت یک سال به سر انجام رسید و حتی گزینه‌های پیشنهادی از سوی شرکت ساخت و توسعه را بررسی و 11 روش‌ پیشنهادی سرمایه‌گذاری خود را هم ارائه کرد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با بیان اینکه رقم سرمایه‌گذاری در راه‌آهن اصفهان - اهواز بالغ ‌بر 5 میلیارد یورو است، گفت: نکته مورد نظر ما، مشارکت شرکت کره‌ای در ساخت و تقبل بخشی از هزینه اجرای این خط است.
خادمی خاطرنشان کرد: اگرچه نظر طرف کره‌ای تأمین مالی پروژه از طریق فاینانس است اما بر اساس جلسات متعدد در ستاد وزارتخانه درخواست وزارت راه و شهرسازی بر سرمایه ‌گذاری شرکت کره‌ای در این پروژه در بسته سرمایه‌گذاری تعریف‌ شده در حال آماده سازی است.
به گزارش ایرنا، خط ‌آهن چابهار- زاهدان به طول 610 کیلومتر به هشت قطعه اجرایی تقسیم شده‌ و اکنون عملیات اجرایی آن شامل زیرسازی، روسازی و ساخت ایستگاه‌ها توسط پیمانکاران ایرانی در دست انجام است و اتصال آن به مشهد در توسعه ترانزیت محور شرق به خصوص به کشورهای آسیای میانه و مرکزی و همچنین دسترسی افغانستان به آب‌های آزاد و ارتباط کشور هند به آسیای میانه و مرکزی از مزایای احداث این خط ریلی است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**1108*2025*خبرنگار: ایرج منصوری*انتشار: لیلا جودی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۱۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان

وزیر نفت گفت: وزارت نفت تاکنون یک‌هزار قرارداد با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان به ارزش یک میلیارد دلار امضا کرده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه بازدید از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وزارت نفت اکنون در مقابل خود 130 میلیارد دلار پروژه نیمه‌تمام با تعداد 300 پروژه و یکصد پروژه جدید دارد، ازاین‌رو این اطمینان را به شرکت‌ها و سازندگان داخلی می‌دهیم، همان‌طور که تاکنون از ظرفیت آن‌ها بهره برده‌ایم، از این پس نیز به این روال ادامه دهیم.

وزیر نفت ادامه داد: وزارت نفت با اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، برنامه‌های افزایش تولید نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی را در دستور کار خود داشته است و هزار قرارداد با بیش از 670 شرکت دانش‌بنیان به ارزش یک میلیارد دلار امضا کرده‌ است.

اوجی با بیان اینکه وزارت نفت در سال 1402 در موضوع ساخت کالا برای بار اول در میان دستگاه‌های اجرایی کشور مقام نخست را کسب کرد، گفت: پارسال از واردات 200 قلم کالای مهم صنعت نفت که در داخل تولید می‌شد، جلوگیری کردیم.‌

وی خطاب به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی صنعت نفت اظهار کرد: هیچ محدودیتی برای شما در این صنعت وجود ندارد؛ الحمدالله اواخر سال 1402 وزارت نفت 20 میلیارد دلار در طرح ملی فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی، 13 میلیارد دلار در توسعه میدان‌های نفتی و 6 میلیارد دلار با شرکت‌های پتروشیمی برای توسعه 16 مخزن گازی با اتکا به توان داخلی قرارداد امضا کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • سفر یک روزه معاون وزیر علوم به استان فارس
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • معاون وزیر صمت:نامه ارزی صنایع منتسب به جریان تورم‌ساز است
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • تولید و مصرف گاز در ایران سربه‌سر شده است
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری