Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمود الزهار» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش حماس با بیان اینکه ورود اعضای دولت وفاق ملی به غزه براساس توافق سال ۲۰۱۱ در قاهره صورت گرفته، گفت: توافق استراتژیکی میان فتح و حماس حاصل نشده است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: اعضای دولت وفاق ملی فلسطین پس از سالیان طولانی، امروز دوشنبه وارد نوار غزه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای دولت وفاق ملی فلسطین که قرار است جلسه هفتگی خود را در نوار غزه برگزار کند، از گذرگاه «عوفر» در غرب رام الله عبور کرده و از طریق گذرگاه «ایرز» وارد نوار غزه شدند. در همین راستا «واصل ابو یوسف» دبیرکل جبهه آزادی بخش فلسطین اعلام کرد که توافق قاهره به تکمیل آشتی میان حماس و فتح منجر شده است و هشدار داد که در سایه لجاجت های اسرائیل و سکوت ایالات متحده در برابر شهرک سازی های رژیم صهیونیستی،‌ شکاف در میان جریان های فلسطینی می تواند خطرناک باشد.

این اقدام (ورود اعضای دولت وفاق ملی به غزه) بعد از توافقی است که اخیرا در قاهره صورت گرفت و بر اساس آن حماس اعلام کرد کمیته اداری خود را منحل خواهد کرد تا دولت وفاق ملی کار خود را در نوار غزه از سر بگیرد و به این ترتیب شکاف های ایجاد شده میان فلسطینیان از بین بروند. «رامی الحمد الله» نخست وزیر دولت وفاق ملی پس از ورود به غزه گفت: «کشور فلسطین بدون وحدت جغرافیایی و سیاسی کرانه باختری و نوار غزه تشکیل نخواهد شد. ما به غزه آمدیم تا به دودستگی و اختلافات داخلی برای همیشه پایان دهیم. از تلاش های مصر و تمامی گروه های فلسطینی در مسیر تحقق آشتی ملی و برچیدن دودستگی فلسطینیان تقدیر و تشکر می کنیم. تنها طرفی که از دودستگی و اختلافات فلسطینیان سود می برد، رژیم صهیونیستی است».

در همین ارتباط، خبرنگار مهر گفتگویی را با «محمود الزهار» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس ترتیب داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛

*«رامی الحمد الله» نخست وزیر دولت وفاق ملی فلسطین امروز وارد نوار غزه شد و هدف از این اقدام را برداشتن گامی در راستای پایان جدایی ها و تحقق آشتی ملی خواند. به نظر شما ورود هیأت دولت وفاق ملی چه تأثیری می تواند در تحقق آشتی ملی داشته باشد؟

هیچ سنخیتی میان رویکرد حماس که مبتنی بر «مقاومت» است و رویکرد فتح که بر پایه همکاری های امنیتی با دشمن اسرائیلی استوار است، وجود نداردما در جنبش حماس پیشتر با فتح توافق کرده بودیم که دولت وفاق ملی در نوار غزه تشکیل شده و به انجام وظایف و مسئولیتهایش بپردازد. با این حال، شاهد آن بودیم که دولت وفاق ملی از عمل به وظایف خود سرباز زد و به مسئولیت هایش عمل نکرد. در زمینه های مختلفی از جمله مسائل آموزشی، پزشکی ـ بهداشتی و همچنین مسائل مربوط به محیط زیست، دولت وفاق ملی به آنچه که می بایست، عمل نکرد.

پس از مشاهده این کوتاهی ها در اداره نوار غزه، جنبش حماس تشکیل یک کمیته اداری کرد تا امور مختلف را که پیشتر بدان اشاره شد، رتق و فتق کند تا بدین ترتیب از شدت مشکلات انسانی در نوار غزه کاسته شود. پس از مدتی مقامات جنبش فتح اعلام کردند که برای انجام وظایف و مسئولیت های خود آماده هستند. ما نیز زمانی که از موضع آنها آگاهی پیدا کردیم، اقدام به انحلال کمیته اداری کرده و مسئولیت را به دولت وفاق ملی واگذار کردیم.

اما در خصوص آشتی ملی، مسأله کاملا متفاوت است. آنچه که امروز انجام شد و اعضای دولت وفاق ملی وارد نوار غزه شدند، براساس توافق های قبلی میان دو طرف بود. اما مسأله آشتی ملی چیز دیگری است. هیچ سنخیتی میان رویکرد حماس که مبتنی بر «مقاومت» است و رویکرد فتح که بر پایه همکاری های امنیتی با دشمن اسرائیلی استوار است، وجود ندارد. لذا نباید ورود اعضای هیأت دولت وفاق ملی به نوار غزه را با مسأله آشتی ملی خلط کرد. ما از مقاومت دست نمی کشیم.

*بر اساس آنچه که درباره اختلافات راهبردی میان دو جنبش حماس و فتح مطرح کردید، آیا نمی توان دورنمای روشنی را برای تحقق آشتی ملی در اراضی اشغالی متصور بود؟

به این مسأله اشاره کردم که رویکردها و برنامه های فتح و حماس با یکدیگر متناقض است. طبق توافقی که در سال ۲۰۱۱ میان دو جنبش فتح و حماس به امضاء رسید، ساز و کارهای تحقق آشتی حماس طبق آنچه که در توافق سال ۲۰۱۱ در قاهره حاصل شد، اداره غزه را به دولت وفاق ملی واگذار کرد ملی مشخص شد. در آنجا صحبت از مسائلی همچون انتخابات و تشکیل دولت وحدت ملی به میان آمد. ما نیز طبق آنچه که در توافق حاصل شده آمده است، اداره غزه را به دولت وفاق ملی واگذار کردیم.

بنابراین، آنچه که اکنون اتفاق افتاده است، عمل به توافقی است که حماس در سال ۲۰۱۱ آن را در قاهره پذیرفته بود. این بدان معنا نیست که ما از گزینه های خود که مقاومت اصلی ترین آن است عدول کرده ایم.

*باتوجه به مشخص شدن ساز و کارهای تحقق آشتی ملی در اراضی اشغالی و سفر اعضای هیأت دولت وفاق ملی به نوار غزه، آیا در آینده مذاکراتی میان فتح و حماس برای جامه عمل پوشاندن به این هدف، انجام خواهد شد؟

به احتمال زیاد طی هفته آینده نشست مشترکی با هدف بررسی مسائل مربوط به آشتی ملی و پایان دادن به جدایی های کنونی، میان سران دو جنبش فتح و حماس در شهر قاهره پایتخت مصر برگزار خواهد شد.

*نقش دولت قاهره به ریاست «عبدالفتاح السیسی» را در مذاکرات میان دو جنبش حماس و فتح، چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا قاهره در سلسله تحولات اخیر در عرصه مسأله فلسطین نقش مؤثری داشته است؟

تا بدین لحظه هیچ توافق استراتژیکی میان فتح و حماس در زمینه آشتی ملی صورت نگرفته استهماهنگونه که پیشتر نیز ذکر کردم، ساز و کارهای تحقق آشتی ملی در قاهره مشخص و معین شده است. طبق توافق صورت گرفته ما می بایست که اداره نوار غزه را به حکومت رام الله واگذار می‌کردیم که اکنون به وظیفه خود عمل کردیم. اکنون نوبت دولت وفاق ملی است که به وظایف خود در عرصه های مختلف عمل کند.

ما مشکلات زیادی در زمینه های پرداخت حقوق ها، کمبود آب و برق و کمبود امکانات پزشکی داریم که تمامی این ها باید در سایه مدیریت دولت وفاق ملی حل و فصل شوند. آنچه که مصر اکنون روی آن تأکید دارد، اداره امور نوار غزه توسط دولت وفاق ملی در نوار غزه است. تا بدین لحظه هیچ توافق استراتژیکی میان فتح و حماس در زمینه آشتی ملی صورت نگرفته است.

*اخیرا یک شهروند فلسطینی در عملیاتی شهادت طلبانه موفق شد سه نظامی رژیم صهیونیستی را به هلاکت برساند. ارزیابی شما از این عملیات استشهادی موفقیت آمیز و پیام های آن برای دشمن صهیونیستی چیست؟

این عملیات در نزدیکی کرانه باختری به وقوع پیوست. ما اگر نگاهی به وضعیت زندگی فلسطینیان در کرانه باختری بیندازیم به خوبی درخواهیم یافت که آنها همچون مردم عادی زندگی نمی‌کنند عملیات های شهادت طلبانه در واکنش به اقدامات خصمانه صهیونیستها انجام می شوندو وضعیت خوبی در سایه اقدامات خصمانه صهیونیستها ندارند. اگر فلسطینیان ساکن کرانه باختری بخواهند تنها از روستایی به روستای دیگر نقل مکان کنند باید از گذرگاه های صعب العبور بگذرند و در این میان، به صورتی کاملا اهانت آمیز توسط صهیونیستها تفتیش می شوند.

عملیات استشهادی در نزدیکی کرانه باختری در واقع بیانگر عمق مشکلاتی است که مردم فلسطین در این منطقه با آنها دست و پنجه نرم می کنند و نمی خواهند این وضعیت ادامه یابد. امروز اشغالگران، تمامی مؤسسات رسمی و مناطق کرانه باختری را تحت اشغال خود درآورده اند و روز به روز شهرک سازی ها را گسترش می دهند. عملیات های شهادت طلبانه در واکنش به این اقدامات، صورت می گیرند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۳۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات/ حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و هشتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات

روزنامه الاخبار لبنان امروز-چهارشنبه- متن پیشنهاد رژیم صهیونیستی به جنبش حماس برای تبادل اسرا و آتش‌بس را منتشر کرد.

 طبق گزارش الاخبار لبنان این پیشنهاد شامل اصول اساسی برای توافق بین طرف اسرائیلی و فلسطینی و بازگشت آرامش پایدار است. این توافق چارچوبی با هدف آزادی تمام اسرای صهیونیست در نوار غزه چه غیرنظامیان و چه سربازانی که مرده یا زنده هستند و برقراری آرامش پایدار در نوار غزه است.

این توافق شامل سه مرحله به شرح زیر است:

مرحله اول (۴۰ روز با امکان تمدید آتش‌بس):

■ توقف موقت عملیات نظامی متقابل بین ۲ طرف و عقب نشینی نیروهای اسرائیلی به سمت شرق و دور از مناطق پرجمعیت به منطقه‌ای نزدیک به مرزها در همه مناطق نوار غزه (به جز دره غزه).

■ توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در روز و به مدت ۱۰ ساعت در روزهای آزادی بازداشت شدگان و اسرا.

■ بازگشت غیرنظامیان آواره به مناطق سکونت خود:

■ در روز هفتم (پس از آزادی همه زنان)، نیروهای اسرائیلی از خیابان الرشید به سمت شرق در امتداد خیابان صلاح الدین عقب نشینی می‌کنند، به نحوی که این کار شرایط را برای ورود کمک‌های بشردوستانه و آغاز بازگشت غیرنظامیان آواره غیرمسلح به مناطق زندگی‌شان و حرکت آزادانه غیرنظامیان در تمام مناطق نوار غزه تسهیل می‌کند.

■ در روز بیست و دوم (پس از آزادی دو سوم بازداشت شدگان)، نیروهای اسرائیلی از مرکز نوار غزه (به ویژه محور نتزاریم و محور میدان کویت) در شرق جاده صلاح الدین به منطقه‌ای نزدیک به مرز عقب نشینی می‌کنند و این مساله به غیرنظامیان آواره اجازه بازگشت به محل زندگی خود در شمال نوار غزه را می‌دهد.

■ تسهیل ورود مقادیر فشرده و مناسب کمک‌های بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت (۵۰۰ کامیون، از جمله ۵۰ کامیون سوخت، از جمله ۲۵۰ کامیون برای شمال غزه) که شامل سوخت مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه برق و تجارت و تجهیزات مورد نیاز برای آواربرداری و بازسازی و راه اندازی بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و نانوایی‌ها در هر منطقه‌ای از نوار غزه است و این امر در تمام مراحل توافق ادامه خواهد داشت.

مبادله زندانیان و اسرا بین ۲ طرف:

-حماس حداقل ۳۳ زندانی مرد و زن را آزاد می‌کند، تمامی بازماندگان اسرائیلی از جمله زنان (غیر نظامی و سرباز)، کودکان (زیر ۱۹ سال)، سالمندان (بالای ۵۰ سال) و بیماران و مجروحان.

-حماس تمامی زندانیان زنده اسرائیلی، از جمله زنان و کودکان غیرنظامی (زیر ۱۹ سال) را آزاد می‌کند. در مقابل، رژیم صهیونیستی به ازای هر زندانی اسرائیلی که آزاد می‌شود، ۲۰ کودک و زن را بر اساس لیست‌های ارائه شده توسط حماس بر اساس قدیمی‌ترین بازداشت‌شدگان آزاد می‌کند.

-حماس تمام اسرای زنده اسرائیلی اعم از افراد مسن (بالای ۵۰ سال)، بیماران و مجروحان را آزاد می‌کند. در مقابل، رژیم صهیونیستی ۲۰ زندانی مسن (بالای ۵۰ سال، بیماران و مجروحان) را آزاد می‌کند (بر این اساس که باقیمانده مدت محکومیت آنها از ۱۰ سال بیشتر نباشد).

-حماس تمام سربازان زن اسرائیلی را آزاد می‌کند. رژیم صهیونیستی ۴۰ زندانی را از زندان‌های خود به ازای هر سرباز زن اسرائیلی آزاد می‌کند.(۲۰ محکوم ابد و ۲۰ نفر که باقیمانده مدت محکومیت آنها از ۱۰ سال بیشتر نباشد.) همچنین این مساله همراه با حق رژیم صهیونیستی برای امتناع از آزادی برخی اسرا است.

- هر کدام از زندانیان محکوم به حبس ابد که قرار است آزاد شوند می‌توانند در غزه یا خارج از آن آزاد شوند.

برنامه تبادل زندانیان و اسرا بین ۲ طرف در مرحله اول:

حماس سه زندانی اسرائیلی را در روز اول توافق آزاد می‌کند و پس از آن حماس هر سه روز یک بار سه زندانی دیگر را آزاد می‌کند که از همه زنان (غیر نظامی و سرباز) شروع می‌شود. رژیم صهیونیستی تا روز سی و سوم، همان تعداد اسیران فلسطینی را که بر اساس فهرستی که مورد توافق قرار خواهد گرفت، آزاد می‌کند.

تا روز هفتم (حداکثر)، حماس فهرستی از تمامی بازداشت شدگان باقیمانده (علاوه بر ۳۳ نفر ذکر شده) از دسته‌های فوق الذکر را ارائه می‌کند، مشروط بر اینکه در سی و چهارمین روز، یعنی زمان توافق برای توقف عملیات نظامی، آزاد شوند. بسته به تعداد اسیران صهیونیست باقیمانده، توقف عملیات نظامی برای چند روز تمدید خواهد شد (یک روز اضافی در ازای هر اسیر اضافی که آزاد می‌شود.) در عوض، طرف اسرائیلی تعداد توافق شده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی را آزاد خواهد کرد.

عملیات تبادل به میزان تعهد مرتبط است، از جمله توقف عملیات تهاجمی، استقرار مجدد نیروها، بازگشت افراد آواره و ورود کمک‌های بشردوستانه، دستگیر نشدن اسرای آزاد شده فلسطینی بر اساس همان اتهاماتی که قبلا به خاطر آنها دستگیر شده بودند.

در مرحله اول (پس از آزادی نیمی از بازداشت شدگان) گفت‌وگوهای غیرمستقیم بین ۲ طرف در خصوص توافق بر سر مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار آغاز خواهد شد.

سازمان ملل متحد، آژانس‌های مربوطه آن و سایر سازمان‌های بین‌المللی کار خود را در ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه انجام می‌دهند و این امر در تمام مراحل توافق ادامه دارد.

آغاز بازسازی زیرساخت‌ها (برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جاده‌ها) در تمام مناطق نوار غزه و ورود تجهیزات لازم برای دفاع مدنی و آواربرداری و این امر در تمام مراحل توافقنامه ادامه خواهد داشت.

تسهیل تدارکات و ملزومات لازم برای ایجاد اردوگاه‌ها به منظور اسکان آوارگانی که در طول جنگ خانه‌های خود را از دست داده‌اند.

از روز چهاردهم، تعداد توافق شده‌ای از نیروهای نظامی مجروح اجازه عبور از گذرگاه رفح برای دریافت خدمات درمانی را خواهند داشت.

مرحله دوم (۴۲ روز):

تکمیل توافقنامه در مورد مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و اعلام لازم‌ الاجرا شدن آن قبل از آغاز تبادل اسرا بین دو طرف - تمامی مردان اسرائیلی باقی‌مانده (غیر نظامی و سرباز) - در ازای تعداد توافق شده زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل و خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه.

آغاز تمهیدات لازم برای بازسازی همه جانبه منازل، تاسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌های غیرنظامی که در اثر جنگ ویران شده‌اند.

مرحله سوم (۴۲ روز):

تبادل کلیه اجساد ۲ طرف پس از شناسایی.

اجرای طرح بازسازی پنج ساله نوار غزه شامل خانه‌ها، تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌ها.

طرف فلسطینی از بازسازی زیرساخت‌ها و تأسیسات نظامی خودداری می‌کند و هیچ گونه تجهیزات، مواد خام یا سایر اجزای مورد استفاده برای مقاصد نظامی را وارد غزه نمی‌کند.

آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشگتنه هنوز برنامه ای برای حفظ امنیت غیرنظامیان در طول تهاجم به رفح ندیده است.

 معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که اسرائیل برنامه معتبری ارائه نکرده است که نگرانی های آمریکا را برطرف کند.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا مدت‌هاست که به رغم ارسال تجهیزات نظامی و امنیتی به اسرائیل در جنگ با غزه، مدعی است از تهاجم به رفح، جایی که تقریباً 1.5 میلیون آواره فلسطینی در حال حاضر در آن پناه گرفته‌اند، بدون برنامه‌ای معتبر برای حفاظت از غیرنظامیان حمایت نمی‌کند.

پیش ازاین، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی با اشاره به آوارگان فلسطینی که در رفح پناه گرفته اند، به خبرنگاران گفت: "ما نمی خواهیم شاهد یک عملیات زمینی بزرگ در رفح باشیم. قطعاً، ما نمی خواهیم شاهد عملیاتی باشیم که امنیت این ۱.۵ میلیون نفر را که به رفح پناه برده اند، نادیده بگیرد."

کربی افزود که دولت آمریکا "مطمئنا" طرحی از سوی اسرائیل ندیده است که " امنیت یک و نیم میلیون نفری که در این منطقه پناه گرفته اند را تامین کند و این امر هر گونه عملیات زمینی بزرگ را پیچیده می کند."

حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل

حزب الله لبنان و گردان‌های سرایاالقدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز چهارشنبه بار دیگر مواضع ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند.

حزب الله لبنان امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تجمع نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در محوطه پادگان «برانیت» در شمال فلسطین اشغالی را هدف حملات موشکی و راکت قرار داده است.

سرایاالقدس نیز به نوبه خود اعلام کرد که نظامیان و تجهیزات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را در منطقه شیخ عجلین در جنوب غرب شهر غزه هدف حملات خمپاره‌ای قرار داده است.

 

 

دیگر خبرها

  • متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات/ حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل
  • الاخبار متن پیشنهادی اسرائیل به حماس را منتشر کرد | جزئیات این توافق ۳مرحله‌ای
  • الاخبار فاش کرد؛ جزئیات پیشنهاد آتش‌بس رژیم صهیونیستی به حماس
  • الاخبار متن پیشنهاد رژیم صهیونیستی به جنبش حماس را منتشر کرد
  • الاخبار فاش کرد: جزئیات پیشنهاد رژیم صهیونیستی به حماس
  • وال استریت: اسرائیل طرح خود برای هدف قرار دادن مناطقی در رفح را به مصر ارائه کرد
  • بلینکن وارد سرزمین های اشغالی شد
  • ارتش رژیم صهیونیستی: ظرف ۷۲ ساعت تکلیف روشن می‌شود
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی/تعداد شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ تن رسید
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی/تعداد شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر رسید