Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ؛کریم شریفی مدیر جهاد کشاورزی بانه صبح امروز در دومین جلسه شورای کشاورزی که با حضور مسئولان شهرستان در سالن فرمانداری این شهر برگزار شد، اظهار داشت: در شش ماهه نخست امسال 40 هزار و 137 تن محصولات کشاورزی از «مرز سیران‌بند بانه» به کشور عراق صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: انواع محصولات و فرآورده‌های کشاورزی همچون تیر چوبی، سیب، کاهو، هویج و فلفل دلمه‌ای از جمله محصولاتی بوده که به کشور عراق صادر شده است.

موافقت با 38 درخواست کشاورزان بانه‌ای برای اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیب‌دار

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بانه در بخشی دیگر از سخنان خود از استقبال چشم‌گیر کشاورزان بانه‌ای از طرح توسعه باغات در اراضی شیب‌دار خبر داد و تصریح کرد: در شش ماه نخست امسال 414 درخواست در رابطه با اجرای این طرح در سطح 633 هکتار داشته‌ایم.

وی ادامه داد: از 414 درخواست پذیرش شده 159 مورد تأیید که در حال حاضر از این تعداد 38 فقره در سطح 65 هکتار در کمسیون استانی به تصویب نهایی رسیده است.

شریفی طرح توسعه باغات را یکی از طرح‌های مهم و اولویت‌دار عنوان کرد و افزود: گفت: هر هفته یک جلسه استانی و یک جلسه شهرستانی در این حوزه برگزار می‌شود که این نشان از اهمیت اجرای این طرح در شهرستان دارد.

وی اظهار کرد: چند پرونده از روستاهای "ولی‌آباد"، "درگاه شیخان" و چندین روستای دیگر به استان ارجاع داده شده که پس از برسی و تأیید این پرونده‌ها در مجموع 895 هکتار از اراضی ملی بانه به نفع کشاورزان رفع تصرف می‌شود.

تولید گوشت سفید در بانه 52 تن افزایش یافت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بانه در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تولید گوشت سفید، گوشت مرغ و گوشت ماهیان و آبزیان در این شهرستان گفت: در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تولید گوشت سفید در بانه 52 تن افزایش داشته است.

وی مناسب بودن قیمت گوشت مرغ را از جمله دلایل اصلی افزایش تولید بیان کرد و گفت: در شش ماهه نخست امسال نیز 50 تن گوشت ماهی تولید شده است.

پیش‌بینی تولید 80 تا 90 تن عسل در بانه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بانه با اشاره به شرایط نامساعد جوی «سرمای بهاره و گرمای بی‌سابقه تابستان» خاطر نشان کرد: علی‌رغم این وضعیت کنونی پیش‌بینی می‌شود امسال بین 80 تا 90 تن عسل در بانه تولید شود.

شریفی از تولید یکی از محصولات گرانبها و فرآوری شده عسل در بانه تحت عنوان "ژله رویال" به مقدار ده کیلوگرم خبر داد و افزود: امسال این محصول گرانبها که کیلویی 5 تا 7 میلیون به فروش می‌رسد برای نخستین بار توسط سه نفر از زنبورداران بانه‌ای تولید شده است.

وی اظهار کرد: امسال چند نفر دیگر از زنبورداران در تولید ملکه نیز فعالیت دارند که تاکنون بالغ بر 150 ملکه را تولید و روانه بازار کرده‌اند.

20 هکتار از مزارع بانه زیر کشت محصول کلزا رفته است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بانه از افزایش سطح زیر کشت محصول کلزا به‌عنوان یک محصول درآمدزا در این شهرستان خبر داد و تصریح کرد: فصل کشت کلزا از نیمه دوم شهریورماه تا پایان نیمه اول مهرماه بوده و تاکنون 20 هکتار از اراضی کشاورزی بانه زیر کشت این محصول رفته است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته 7 هکتار از مزارع شهرستان به کشت محصول کلزا اختصاص داده شده بود، گفت: با توجه به جلسات برگزار شده با کشاورزان روستای "مامال" و اینکه یک هفته از زمان کاشت این محصول باقی مانده است، امیدواریم تا پایان فصل به 25 هکتار افزایش یابد.

انتهای پیام/ د م

منبع: تسنیم

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۳۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید

صادرات محصولات کشاورزی ایران در پایان سال گذشته به ۶.۲ میلیارد دلار رسید که عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول واردات از ایران و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته افزایش ۸.۳ درصدی در وزن و رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشت‌، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است که به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است که در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 749641

دیگر خبرها

  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • ترجیح ترانزیت کالا بر صادرات محصولات کشاورزی توسط راه آهن ملی قزاقستان
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان