Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- وزير امور خارجه آمريکا با همراهي کنگره طرح جديدي عليه ايران تدوين مي کند که در عين حفظ برجام برخوردهاي جديدي با ايران شود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، پايگاه اينترنتي شبکه تلويزيوني سي ان ان در تحليلي درباره برجام نوشت:«درحاليکه دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا سرگرم بررسي اين مسئله است که آيا از توافق هسته اي ايران خارج شود، رکس تيلرسون وزير امورخارجه آمريکا در پشت صحنه با کنگره در حال تعامل است تا از بروز بحران بين المللي احتمالي در اين زمينه جلوگيري کند زيرا مهلت پانزده اکتبر براي تاييد کاخ سفيد براي پايبندي ايران به توافق هسته اي نزديک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين سخن را چندين مقام آمريکايي و ديپلمات غربي به سي ان ان گفته اند. به گفته اين مقامات و ديپلماتها، تيلرسون و اعضاي کنگره درحال انجام تلاشهايي هستند تا قوانين ايالات متحده درباره ايران را اصلاح کنند تا اينکه تمرکز از مسئله هسته اي دور شود. اين کار به ايالات متحده اين امکان را مي دهد تا همچنان در توافق هسته اي چندجانبه اي بماند که در سال دو هزار و پانزده حاصل شد و درعين حال، بتواند با رفتارهاي بي ثبات کننده ديگر ايران مقابله کند.
يک مقام بلندپايه دولت آمريکا در اين زمينه به سي ن ان گفت: تيلرسون گفته است که مشکل مطرح درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خود اين توافق نيست بلکه قوانين موجود است زيرا در هر نود روز، رئيس جمهور آمريکا بايد اين توافق را تاييد کند و همين مسئله سبب ايجاد بحران سياسي در کشور مي شود. حال اگر دولت بتواند مسئله هسته اي را کنار بگذارد، همه مي توانند با شادي به مسائل ديگري بپردازند که درباره ايران مشکل ساز است.
در ظاهر، اين کار براي باقي ماندن آمريکا در توافق هسته اي ازطريق اتخاذ مواضع تندتر عليه ايران ازطريق قوانين، با نشانه هاي سخنان ترامپ تناقض دارد مبني بر اينکه او گفته است ترجيح مي دهد توافق هسته اي را پاره کند. اما چندين مقام آمريکايي به سي ان ان گفته اند که کاخ سفيد ظاهرا نگاه بازي درباره اين طرح دارد و اين گوياي آن است که ترامپ احتمالا در حال تغيير رويکرد خود درباره مسائل متعدد مرتبط با ايران است.
ژنرال جيمز متيس وزير دفاع آمريکا نيز روز گذشته در جلسه استماع کميته نيروهاي مسلح سنا تاکيد کرد که به باور او ، منافع امنيت ملي آمريکا در اين نهفته است که به توافق هسته اي پايبند بماند.
نکته جالب توجه اينکه تيلرسون در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورک، مسئله طرح جديد خود درباره ايران را با وزراي خارجي کشورهايي در ميان گذشت که در رسيدن به توافق هسته اي نقش داشتند يعني انگليس ، فرانسه ، آلمان ، روسيه و چين. در اين ملاقاتها همه وزراي خارجه کشورهاي مذکور تاکيد داشتند که هدف از توافق هسته اي صرفا پرداختن به برنامه هسته اي ايران بود.
يکي از مقامات آمريکايي به سي ان ان گفت: تيلرسون معتقد است توافق هسته اي از نظر سياسي براي ايالات متحده قابل حفظ کردن نيست زيرا دولت اوباما که براي اين توافق مذاکره کرد درواقع امکان راي گيري درباره آن را از بين برد و حالا او در تلاش است تا ببيند آيا مي توان فضاي سياسي در آمريکا از طريق تغيير قوانين داخلي آمريکا در اين زمينه تغيير بدهد.
تمرکز راهبرد تيلرسون تلاش براي جداکردن مسائل مختلف ايران از طريق اصلاح قوانين داخلي آمريکا در اين زمينه است. براساس طرح جديد، دولت آمريکا بجاي آنکه به صورت ادواري تاييد کند که ايران به تعهدات فني خود براساس توافق هسته اي پايبند است، قادر خواهد بود به کنگره به صورت مرتب درباره رفتارهاي تهاجمي گسترده تر ايران از قبيل حمايت از تروريسم و برنامه موشکهاي بالستيک گزارش بدهد يعني همان فعاليتهاي ايران که دولت آمريکا به دنبال مقابله با آن است. اين رويکرد سبب مي شود آمريکا همچنان بتواند در توافق هسته اي بماند اما درعين حال از درگير شدن در گرفتاري سياسي رهايي شود که هر نود روز يکبار به علت مسئله تاييد مجدد اين توافق پيش مي آيد. درعين حال، اين طرح مي تواند اروپايي ها را نيز در تلاش هاي دولت آمريکا براي مقابله با ديگر فعاليتاي بي ثبات کننده ايران ، همراه واشنگتن نگاه دارد زيرا اروپايي ها مي خواهند توافق هسته اي سرجاي خودش بماند.
به گفته سناتور باک کورکر رئيس جمهوري خواه کميته روابط خارجي سناي آمريکا، نقش کنگره در اين طرح جديد اساسي است. او روز گذشته به سي ان ان تاييد کرد که او با دولت آمريکا در حال تدوين طرحي درباره ايران است اما از ورود به جزييات اين طرح خودداري کرد.
البته اين تلاشهاي تيلرسون و کورکر ممکن است با مخالفت اعضاي کنگره از قبيل سناتور تام کاتن جمهوري خواه مواجه شود. تام کاتن روز گذشته در شوراي روابط خارجي آمريکا ضمن مخالفت با تاييد پايبندي ايران به توافق هسته اي اعلام کرد اين توافق تهديدي مستقيم براي امنيت ملي آمريکا به شمار مي رود. او تاکيد کرد ترامپ با تکيه بر تهديد خروج از توافق هسته اي، همچنان بايد بر اصلاح اين توافق تاکيد کند. کاتن گفت جهانيان بايد بدانند که ما جدي هستيم و مي خواهيم از توافق خارج شويم و حاضريم بار ديگر تحريمهايي عليه ايران اعمال کنيم.
به گفته مقامات آمريکايي در گفتگو با سي ان ان، تصميم آمريکا مبني بر ماندن يا نماندن در توافق هسته اي مي تواند حامل پيامي براي کره شمالي باشد. يکي از مقامات بلندپايه دولت آمريکا در اين باره به سي ان ان گفت: آمريکا به سمت مشاهده يک ضربه استادانه از روي بلوغ سياسي و ديپلماتيک مي رود يا اينکه ممکن است اين طرح کاملا از هم پاشيده شود و هيچکس نمي داند کدام مسير در انتظار ماست.»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۵۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»