Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مصرف ترکيب دمنوش‌هاي بابونه، گل‌گاو‌زبان، سنبل الطيب، بادرنجبويه و افسنتين سبب تسکين اعصاب معده مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از باشگاه خبرنگاران، معده درد يکي از مشکلاتي است که تقريباً همه افراد در طول زندگي خود به آن دچار مي‌شوند؛ بنابراين آشنايي با درمان‌هاي خانگي به وي‍ژه زماني که امکان دسترسي به پزشک وجود ندارد، سودمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مراحل هضم غذا در بدن
حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي اظهار کرد: هر نوع مواد غذايي ميل شده در قسمت‌هاي مختلف بدن چهار بار هضم، مواد زائد آن دفع و با کيفيت‌ترين قسمت غذا جذب بدن مي‌شود.
وي بيان کرد: نخستين هضم در دهان و معده است که مواد زائد حاصل از اين هضم به شکل مدفوع از روده خارج مي‌شود؛ بنابراين براي اينکه غذا در مراحل بعدي راحت‌تر هضم شود، افراد بايد غذا را به خوبي بجوند.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: هضم دوم در کبد است، مواد زائد حاصل از اين هضم به شکل ادرار و چرک از بدن خارج و مواد جذب‌شده تبديل به مو و ناخن مي‌شوند.
عظمايي تاکيد کرد: هضم سوم در عروق اتفاق مي‌افتد و مواد جذب شده حاصل از اين هضم تبديل به خون مي‌شوند.
وي تصريح کرد: هضم چهارم در سلول انجام مي‌شود و مواد حاصل از اين هضم به سمت اعضاي جنسي حرکت مي‌کند. اين مواد بهترين پروتئين براي توليد مثل هستند.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت: مدت زمان هضم غذا بستگي به نوع ماده غذايي مصرف شده دارد، ولي به طور کلي مواد غذايي 2 تا سه ساعت پس از ميل شدن هضم مي‌شوند.
عمده‌ترين مشکلات گوارشي افراد
عظمايي درد معده، سوءهاضمه، ترش‌کردن، حالت تهوع صبحگاهي، تلخي دهان، احساس سنگيني معده، بوي بد دهان و هضم ناقص غذا‌ها را از رايج‌ترين مشکلات گوارشي افراد دانست و اظهار کرد: در برخي موارد نيز مشکلات معده بر اثر فشار‌هاي عصبي ايجاد مي‌شوند.
وي توصيه کرد: براي جلوگيري از بروز مشکلات گوارشي افراد بايد از پرخوري، صحبت کردن بين غذا و تندتند غذا خوردن پرهيز کنند. همچنين خودداري از مصرف غذا‌هاي ساندويچي، سرخ‌شده و نوشيدن مايعات زياد مانند دوغ، نوشابه و دلستر بين غذا ضروري است.
موثرترين درمان‌هاي خانگي معده درد
اين محقق و پ‍ژوهشگر طب سنتي تاکيد کرد: افراد بايد پيش و پس از غذا کمي نمک بخورند. مصرف نمک قبل از غذا به کاهش اسيد معده و پس از آن به هضم و ضدعفوني کردن غذا کمک مي‌کند.
عظمايي تصريح کرد: افرادي که دچار معده درد و بالا بودن اسيد معده هستند مي‌توانند يک عدد سيب‌زميني خام را رنده کنند و به مقدار نصف استکان آب آن را به آرامي بنوشند.
وي اظهار کرد: مصرف عصاره شيرين‌بيان 15 دقيقه قبل از غذا با مقداري آب جوش ولرم براي تقويت معده، کاهش اسيد معده و رفع دل‌درد و دل‌پيچه موثر است همچنين مبتلايان به رفلاکس براي رفع مشکلشان بايد 15 دقيقه قبل از غذا عصاره شيرين‌بيان به همراه مقداري آب جوش و پس از غذا يک استکان عرق بومادران بنوشند.
اين محقق و پ‍ژوهشگر طب سنتي بيان کرد: افرادي که به ويژه پس از مصرف غذا‌هاي سنگين و گوشتي دچار احساس سنگيني معده مي‌شوند بايد براي رفع اين احساس مقداري عرق زنيان بنوشند.
عظمايي با اشاره به ضروري بودن مصرف سماق همراه با غذا‌هاي گوشتي به ويژه کباب گفت: افراد بايد همراه غذا از سبزيجات تازه استفاده کنند. مصرف سبزيجات تازه علاوه بر سم‌زدايي بدن به بهتر شدن حرکات دودي روده و جلوگيري از بروز يبوست نيز کمک شاياني مي‌کند.
وي افزود: مصرف ترکيب دمنوش‌هاي بابونه، گل‌گاو‌زبان، سنبل الطيب، بادرنجبويه و افسنتين تاثير بسزايي در تسکين اعصاب معده دارد. افراد براي تهيه اين معجون بايد مقدار مساوي از اين گياهان را با هم ترکيب و روزانه سه ليوان از آن را ميل کنند.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي تاکيد کرد: استفاده از مخلوط دمنوش‌هاي زيره‌سبز، آويشن، نعناع، کاکوتي، رازيانه، شيرين‌بيان، زنيان و بومادران سبب تقويت معده و دستگاه گوارش مي‌شود. مصرف اين ترکيب براي رفع سردي، ترشي و زخم معده، نفخ و دل‌درد موثر است همچنين زنان مي‌توانند در 2 تا سه روز نخست عادت ماهيانه روزانه سه ليوان از اين معجون را بنوشند.
عظمايي تصريح کرد: ماساژ معده با روغن سياه دانه يا مصطکي نيز موجب تقويت معده مي‌شود. پرهيز از پرخوري و روزه‌داري نيز به دفع سموم از معده و روده کمک شاياني مي‌کند.
وي يادآور شد: مبتلايان به دل‌درد، دل‌پيچه و نفخ براي رفع مشکل خود بايد از ترکيب آب‌جوش به همراه عرق‌نعناع، بارهنگ، گلاب و نبات استفاده کنند. افراد براي تهيه اين مخلوط بايد سه قاشق غذاخوري عرق‌نعناع، يک قاشق غذاخوري گلاب و يک قاشق مرباخوري بارهنگ را به يک ليوان آب‌جوش بيفزايند. نوشيدن اين معجون براي افراد کم‌اشتها نيز مفيد است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۵۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم فشار خون بالا را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین، متخصص بیماری‌های قلب و عروق، فشار خون بالا را به علت نداشتن علامت اختصاصی، قاتل خاموش خواند و گفت: نشانه‌هایی ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گرگرفتگی و قرمزی صورت و خون ریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

فارس در گزارشی نوشت: پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند. میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ فشار وارد شده به دیواره سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته مغزی می‌شود.فشار خون در حالت طبیعی باید کمتر از ۱۲۰/۸۰ باشد. در صورتی که فشار خون بین ۱۲۰/۸۰ تا۱۳/۹۹ باشد، شخص در معرض ابتلا به فشار خون بالا قرار دارد و فشار خون ۱۴۰/۹۰ و بالاتر نشان دهنده ابتلا به بیماری پرفشاری خون است. در دوران بارداری نیز فشار خون بارداری ، به طور طبیعی، باید کمتر از ۱۲۰/۸۰۰ باشد.

بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته مغزی و آسیب به مغز می‌شود.چه افراد بیشتر در معرض پرفشاری خون هستند؟افزایش فشار خون در بین افراد بالاتر از ۴۵ سال متداول است. در این بین سهم مردان بیش از زنان است. این آمار در افراد بالای ۶۵ سال به عکس است به نحوی که زنان بیشتر تحت تاثیر پرفشاری خون قرار می گیرند.

مریم طاهرخانی، فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحا اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتما پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمنا بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون تا سال ۲۰۲۵ با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگتر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است؛ بنابراین اگر فشار فردی در منزل بزرگتر مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق دانشگاه با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیأت علمی دانشگاه، تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز موثر باشد.

فشارخون بالا قابل درمان نیست، فقط کنترل می شود

طاهرخانی، تصریح کرد: بعد از تشخیص، درمان مناسب و کافی منجر به کاهش خطرات حمله قلبی و عروقی خواهد شد، اما مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ علی رغم پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه اظهار کرد: خط اول درمان پرفشاری خون می‌تواند از گروه دیورتیک‌های تیازیدی، کلسیم بلاکرها، مهارکننده آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین (ACE-inhibitor) یا داروهای مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین (ARBs) باشد.

طاهرخانی درباره مزایای داروهای ترکیبی نیز عنوان کرد: داروهایی که از ترکیب دو یا سه نوع دارو تولید می‌شوند، قابل استفاده به صورت یک بار در طول روز هستند و برای کنترل فشارخون بسیار موثر عمل می‌کنند. همین ویژگی داروها موجب کاهش احتمال فراموشی مصرف و یا عدم مصرف می‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب و عروق ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشورها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از داروهای ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

وی اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلا به فشار خون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گرگرفتگی و قرمزی صورت و خون ریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچ کدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفا برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

وی در پایان با اشاره به اینکه داروهای فشارخون مثل هر دارویی ممکن است عوارضی داشته باشد، گفت: سرفه، خارش گلو و ورم پا از جمله این عوارض است که فرد باید در صورت مشاهده به پزشک مراجعه کند تا داروی مناسب‌تر جایگزین شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902073

دیگر خبرها

  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • نابودی یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند