Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون منابع طبيعي سازمان حفاظت از محيط‌زيست کشور با تأکيد بر اينکه حفظ نسل اين‌گونه از حيوانات در دستور کار قرار دارد گفت: بالغ‌بر 50 قلاده يوزپلنگ در ايران حضور دارد. به گزارش خبرگزاري تسنيم از سمنان، حميد ظهرابي صبح امروز در حاشيه ديدار با استاندار سمنان در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: يوزپلنگ جزو گونه‌هايي است که در خطر انقراض قرار دارند و تهديدهايي که در زيستگاه‌هاي اين‌گونه ايجاد شده شرايط را براي ادامه حيات و تداوم نسل اين‌گونه از حيوان تنگ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه يکي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي سازمان حفاظت از محيط‌زيست برطرف کردن برخي از چالش‌هايي است که براي ادامه حيات يوزپلنگ آسيايي و ايراني در کشور ايجاد شده است افزود: فعاليت‌هاي انساني مانند دامداري سنتي، معدن کاري و ساخت‌ و سازهاي عمراني و توسعه شهري زيستگاه‌هاي اين‌گونه از حيوانات در حال نابودي است.
معاون منابع طبيعي سازمان حفاظت از محيط‌زيست کشور با بيان اينکه شرايط خشک‌سالي نيز زمينه‌ساز اين مسئله شده است تأکيد کرد: اعمال برخي تمهيدات ويژه براي نجات اين‌گونه از حيوانات از خطر انقراض حائز اهميت است.
وي با اشاره به اينکه براي ايمن‌سازي بالغ‌بر 200 هزار هکتار از منطقه سمنان براي حفاظت از يوزپلنگ آسيايي برنامه‌ريزي‌شده است اضافه کرد: تعارضاتي وجود دارد مانند دامداري سنتي اما با اين وجود دامداران تاکنون همکاري خوبي داشتند.
ظهرابي تصريح کرد: بايد همکاري‌هاي لازم براي جابه‌جايي دامداري‌هاي موجود در پارک ملي کوير انجام شود و با توجه به قوانين و مقررات حضور دامداري‌ها در پارک ملي کوير ممنوع است اما بر اساس سامانه عرفي برخي از دامداري‌ها در آن محل مستقر شدند که با جايگزيني محلي ديگر و پرداخت خسارت‌هاي وارده به دامداران اين محل بايد ايمن‌سازي شود.
وي از انعقاد تفاهم‌نامه همکاري با استان سمنان خبر داد و افزود: تردد حيات‌وحش و جاده‌هاي مواصلاتي به‌ويژه در محور عباس‌آباد که تلفات يوزپلنگ را زياد داشتيم با اجراي اين طرح ممنوع مي‌شود.
معاون سازمان محيط‌زيست کشور با بيان اينکه برنامه‌هايي که مسير عبور حيات‌وحش را اصلاح مي‌کند در سطح استان سمنان و منطقه خار توران اجرا مي‌شود اذعان کرد: احداث زيرگذرهايي که لازم است ايجاد شود و فنس کشي شود تا با اجراي اين طرح مانع عبور يوزپلنگ از مسير جاده‌ها شويم.
وي تصريح کرد: ساير جاده‌هاي استان سمنان که در دست احداث است بايد مديريت شود تا تصادفات جاده حيات‌وحش به‌ويژه گونه يوزپلنگ را به حداقل برسانيم به‌ويژه در محوري که از سمت عباس‌آباد به خراسان رضوي است مسيرهايي راداريم که تردد يوزپلنگ به سمت خوش ييلاق درحرکت است.
ظهرابي تأکيد کرد: بايد تمهيداتي اعمال شود که از ورود اين‌گونه به جاده‌ها جلوگيري شود و در اين عرصه کارشناسان محيط‌زيست نقاط حساس را در اين مسير شناسايي کردند که بالغ‌بر 12 کيلومتر دو طرف جاده فنس کشي مي‌شود.
وي با بيان اينکه اين طرح با همکاري وزارت راه اجرايي مي‌شود خاطرنشان کرد: پارک ملي خار توران بالغ‌بر 100 هزار هکتار است که با جابه‌جايي 12 سامانه عرفي بالغ‌بر 200 هزار هکتار از محدوده پناهگاه حيات‌وحش و پارک ملي کاملاً امن مي‌شود.
معاون منابع طبيعي سازمان محيط‌زيست کشور با اشاره به برخي آمارهاي نهايي از وجود يوزپلنگ آسيايي در سطح کشور گفت: آماري که بر اساس بررسي‌هاي دقيق صورت گرفته و تصويربرداري انجام‌شده است هم‌اکنون بالغ‌بر 50 قلاده يوز در ايران حضور دارد و اين شرايط نگران‌کننده‌اي است.
وي با بيان اينکه در منطقه خار توران زادگاه اين‌گونه از حيوانات است اذعان کرد: سال گذشته بالغ‌بر 18 قلاده يوز مشاهده‌شده که اين آمار از ابتداي سال 96 تاکنون بالغ‌بر 16 قلاده بوده است و اين منطقه نقطه اميدي براي احياي گونه‌هاي يوزپلنگ در ايران است.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۷۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گزارشی از میزان خسارت وارده شده به تاسیسات و زیرساخت‌های این استان را ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، محمدعلی آخوندی، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ با اشاره به ارزیابی‌های صورت گرفته درخصوص میزان خسارت‌های سیل اخیر در استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی بارندگی‌های اخیر که اکثر نقاط استان را تحت تاثیر قرار داد، ضمن برنامه‌ریزی برای پیگیری و آمادگی دستگاه‌های ذیربط، به مردم و کشاورزان و دامداران نیز اطلاع‌رسانی گسترده صورت گرفت.

وی افزود: باوجود بارندگی‌های بسیار شدید در زمان کم (در بعضی نقاط مثل زیرکوه ۶۴ میلی‌متر و خوسف ۵۹ میلی‌متر)، اما خوشبختانه خسارت جانی در پی نداشته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: به واسطه سیلاب‌های شدید و بارندگی هم‌زمان با آن، خسارت زیادی به بخش‌های مختلف وارد شد که بیشترین این خسارت ها مربوط به زمین‌های کشاورزی، قنوات، جاده بین مزارع، عمران شهری، دیواره‌های حفاظتی و جاده‌های اصلی و فرعی و روستایی در سطح استان است.

وی طی گزارشی از میزان خسارت‌های واره به تأسیسات استان و با بیان اینکه این ارزیابی‌ها تا دهم اردیبهشت جمع‌بندی شده است و البته همچنان ادامه دارد، گفت: سیلاب و بارندگی‌های اخیر بر اساس بررسی‌های اولیه به بخشی از زیرساخت‌ های استان به ویژه کشاورزی و راه‌ها خسارت زد که مجموع ارزش آن ۱۹ هزار و ۵۵۳ میلیارد ریال برآورد شد.

آخوندی به بیان جزئیات خسارات ناشی از سیل اخیر پرداخت و ادامه داد: سیلاب به ۲۹ کیلومتر کانال انتقال آب در حوزه جهاد کشاورزی به مبلغ ۱۸۵ میلیارد ریال، ۱۲۵ استخر ذخیره آب بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال، ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار باغات و مزارع به مبلغ ۴۵۸ میلیارد ریال، ۱۲۶ کیلومتر جاده‌های بین مزارع به مبلغ ۴۸۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

وی با اشاره به اینکه سیل به ۱۰۱ رشته قنات به طول ۳۴ کیلومتر به مبلغ ۹۴۰ میلیارد ریال خسارت زد، عنوان کرد: ۸۴۹ رأس دام سبک (۹۵ میلیارد ریال) نیز در اثر جاری شدن سیل تلف شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان‌جنوبی با اشاره به خسارت سیل اخیر به پنج واحد مرغداری و تأسیسات آبیاری و دامی روستایی به مبلغ ۱۴۰ میلیارد ریال گفت: بارندگی اخیر و جاری شدن سیل ۱۳۰ میلیارد ریال به تأسیسات برق استان خسارت زد.

وی خسارت وارده به ۱۰ بند خاکی و آبخیزداری را بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال و به پنج مورد سیل‌بند روستایی را بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: در جریان این حوادث پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر از راه های اصلی، فرعی و روستایی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت دیده است.

آخوندی با بیان اینکه میزان خسارات به هزار و ۶۳۵ ابنیه فنی نظیر پل و آبنما بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است، ادامه داد: این سیل به چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر ایل راه عشایری بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال و شش طرح هادی روستایی بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال و ۴۸ واحد مسکونی حدود ۱۰۰ میلیارد ریال خسارت زد.

وی بیان کرد: خسارت وارده به ۳۰ کیلومتر خطوط انتقال آب به مبلغ ۵۹۰ میلیارد ریال و چهار حلقه چاه آب بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: براساس برآوردها سیلاب‌های شدید و بارندگی هم‌زمان با آن، به دیواره‌های حفاظتی و لایروبی فوری رودخانه‌ ها یک‌هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال و سیل‌بند حفاظتی فرودگاه بیرجند ۱۰۰ میلیارد ریال و عمران شهری(معابر، آسفالت، کانال‌ ها، پل‌ها و فضای سبز) یک‌هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

کد خبر 749381

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت بالغ بر ۵۷۵ هزار تن‌ گندم آبی در خراسان رضوی
  • خریداری ۲۸ دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین
  • احداث ۸ بوستان محلی با ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • رخ‌نمایی پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • علّت تغییر رویکرد احتمالی اسرائیل در برابر حماس/ امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان