Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ایران سالیانه نزدیک به ۱۶ میلیون تن انواع میوه تولید می شود، با این وجود شاهد ورود حجم زیادی از میوه‌های مشابه یا ممنوعه به بازار هستیم . نظرهای متفاوتی برای این اتفاق مطرح می‌شود؛ برخی ورود این میوه‌ها را به کشور از طریق قاچاق و برخی ورود آن‌ها را از مبادی رسمی می‌دانند اما، از نظر کارشناسان با توجه به شرایط خاص نگهداری و انتقال تصویر اینکه این حجم از میوه به شکل قاچاق وارد کشور شود ممکن نیست و احتمال ورود این میوه‌ها از مبادی رسمی بسیار قوی‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد آنلاین - سپیده قاسمی؛ حال سوال اینجاست؛ چگونه این حجم از میوه با وجود ممنوعیت از مبادی رسمی وارد کشور می شود؟ اگر ورود این میوه ها از مبادی قانونی است کدام ارگان های دولتی یا غیر دولتی در واردات آن ها دخیل هستند؟ و سوال آخر اینکه اساسا آیا امری خلاف قانون اتفاق می افتد؟

بر اساس قانون انتزاع که در سال 92 به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد، باید کلیه اختیارات، وظایف و امور مربوط به سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و انجام اقدامات لازم در موارد تجارت اعم از صادرات، واردات و تنظیم بازار داخلی محصولات و کالاهای اساسی زراعی، باغی و گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می شد.

همچنین بر اساس ماده3 این قانون وزارت جهاد کشاورزی موظف است در واردات هر یک از کالاهای مهم و اساسی برای تأمین نیاز داخلی و تنظیم بازار به نحوی عمل کند که سالانه حداقل ده درصد به میزان تولید داخلی این محصولات افزوده شود تا کالاهای مزبور به مرز خودکفایی در تولید داخلی برسد.

مهمترین و بارزترین سیاستی که وزارت جهاد کشاورزی بعد از ابلاغ قانون انتزاع در پیش گرفت حمایت از دولت داخل با کنترل و محدود کردن واردات بود. این سیاست که مطابق با ماده 3 قانون انتزاع نیز است نتایج مطلوبی را برای تولید کشاورزی و اقتصاد کشور به همراه داشت به نحوی که طبق اعلام مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی؛ کشاورزی دومین عامل رشد اقتصادی کشور در سال 95 بود.

با این اوصاف و سیاست روشن وزارت جهاد کشاورزی به نظر می رسد باید دلایل واردات حجم بالای میوه و محصولات کشاورزی ممنوعه از مبادی رسمی را جایی خارج از این وزارتخانه جستجو کرد.

یکی از ارگان های دولتی که توان دخالت در امر واردات را دارد وزارت صنعت، معدن و تجارت است. هر چند محمد شریعتمداری پیش از گرفتن رای اعتماد مجلس نسبت به قانون انتزاع نظر مثبتی داشت و خود را متعهد با آن نشان می داد اما، موضعگیری های اخیر او نشان از تغییر نگاهش به قانون انتزاع و حق وزارت جهاد کشاورزی در محدود کردن واردات محصولات کشاورزی دارد.

گواه این ادعا سخنان او در جلسه روز 5 مهرماه جاری ستاد تنظیم بازار است. او در این جلسه با وجود مطلوب ارزیابی کردن وضعیت اقلام و کالاهای اساسی کشور، مداخله در بازار یک محصول در فصل خاص مصرف آن را به دلیل افزایش تقاضا ضروری دانست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان را تنها سازمان تخصصی کنترل و بررسی قیمت معرفی کرد و گفت: در مجمع عمومی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، اعمال روش‌های نظارتی این سازمان بر خدمات وزارت جهاد کشاورزی همانند وزارت صنعت، معدن و تجارت تصویب شد.

تصویب این نظارت در حالی است طبق قانون انتزاع سازمان حمایت از تولیدکنندگان مصرف کنندگان نیز بخشی از وزارت کشاورزی است و باید به این وزارتخانه منتقل می شد و براین اساس سازمان حمایت از مصرف کنندگان تولیدکنندگان بازوی این وزارتخانه محسوب می شود نه ناظر آن!

در حقیقت شریعتمداری با این اقدام قدرت وزارت جهاد کشاورزی در تصمیمات و سیاستگزاری های لازم برای محدودکردن واردات محصولات کشاورزی را کاهش و دست وزارت صنعت، معدن و تجارت را در این زمینه باز کرده است.

استفاده وزیر صنعت، معدن و تجارت از حفره به وجود آمده در انتقال ناقص وظایف بازرگانی به وزارت کشاورزی برای دور زدن وزارت جهاد کشاورزی یکی از آن راه های است که واردات از مبادی رسمی را معنا دارمی کند و پاسخ سوالات مطرح شده در ابتدای این گزارش را می دهد.

آنچه در این بحث روشن است پس از تصویب قانون انتزاع باید تمامی ساختارهای مذکور که در راستای تنظیم بازار فعالیت می کردند از وزارت صنعت، معدن و تجارت جدا شده و به وزارت جهاد کشاورزی ملحق می شدند و تاخیر در آن می تواند آسیب زیادی به بخش کشاورزی وارد کند.

تصمیمات یک شبه برای کاهش فشار افکار عمومی با وجود ناهماهنگی بین متولیان تولید و بازار اگر چه به نظر قانونی می آید اما، این تصمیمات آنی و لحظه‌ای برای آرام کردن افکار عمومی نتایج منفی بزرگی برای تولید و اقتصاد کشور به همراه دارد. واردات بدون اطلاع متولی تولید تنها یک نتیجه را به دنبال خواهد داشت و آن نیز عدم امکان برنامه ریزی برای تولید و در نهایت برهم خوردن معادل عرضه و تقاضا و تنظیم بازار است که بازنده نهایی آن کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی و اقتصاد کشور هستند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۸۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی

محمد مهدی برومندی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می‌شود.

او افزود: بخش کشاورزی امروز در نوک جنگ اقتصادی قرار دارد و اهداف دشمن سفر‌ها های مردم است همچنین کشاورزان سخت کوش ما غذای سالانه کشور را تامین می‌کنند همچنین بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات است.

برومندی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را داده است، ادامه داد: ۱۲ درصد غذای کشور توسط استان فارس تامین می‌شود و ۳۶۰ هزار هکتار باغ و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی، فارس را در رتبه اول باغبانی ایران قرار داده است که فرصت‌های بسیاری را به همراه دارد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکخ همه باید با تعامل در حل مشکلات سهیم باشند، خاطرنشان کرد: در حوزه باغبانی ۲۶ میلیون تن محصول تولید می‌شود و سهم گیاهان دارویی نیز قابل توجه است. 

بنابه گفته این مقام مسئول، ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می‌شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.

او تاکید کرد: امروز گردش مالی دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار در زمینه گیاهان دارویی است که سهم کشور ما در این گردش مالی کمتر از ۱ میلیارد دلار است که نشان می‌دهد باید به یک کشاورزی مدرن برسیم.

برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می‌گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می‌تواند هر کدام پایه دارو باشد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارت خانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در وزارت خانه جهاد کشاورزی به سمتی می‌رویم که از مدرن‌ترین روش‌ها در اسانس گیری استفاده کنیم و ابر پروژه‌ای تعریف کردیم که عصاره بل کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس