Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سوم اکتبر، کنگره‌ای جهانی در رم گشایش یافت که به موضوع خشونت جنسی علیه کودکان و نوجوانان در اینترنت اختصاص دارد. دویچه‌وله با یکی از دست‌اندرکاران این کنگره گفت‌وگو کرده است.
به گزارش دویچه وله، هانس تسولنر، روان‌شناس و یزدان‌شناس دانشگاه گرگوریانا وابسته به کلیسای کاتولیک، یعنی نهادی است که کنگره‌ی "حفاظت از کودکان در جهان دیجیتالی" به ابتکار آن از روز سوم اکتبر (۱۱ مهر) در رم، پایتخت ایتالیا آغاز به کار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دویچه وله در گفت‌وگو با او برای روشن شدن ابعاد مزاحمت و خشونت جنسی علیه کودکان و نوجوانان در اینترنت، از آمار و ارقام در این زمینه پرسیده است. به گفته‌ی هانس تسولنر، اگرچه در این زمینه آمار دقیقی وجود ندارد، اما می‌توان تخمین‌هایی زد.
اخیرا اتحادیه‌ی اروپا در این رابطه کارزاری به راه انداخت که عنوان آن "یکی از پنج" بود و معنای آن این بود که از هر پنج کودک یا نوجوان زیر ۱۸ سال در اروپا، یکی قربانی مزاحمت یا سوء‌استفاده‌ی جنسی می‌شود.
در آن میان شمار نوجوانانی در حال افزایش است که از آنان در اینترنت و به اصطلاح بطور آنلاین سوء‌استفاده‌ی جنسی می‌شود. غالبا تصاویر یا فیلم‌های آنان را در اینترنت می‌گذارند و حتی آنان را وامی‌دارند که در برابر دوربین عمل جنسی انجام دهند.
اکنون پدیده‌ای به نام "سکستینگ" در سراسر جهان در حال گسترش است. معنای آن این است که کودکان و نوجوانان در میان خودشان پیام‌هایی با مضمون جنسی ارسال یا از طریق شبکه‌های اجتماعی با یکدیگر رد و بدل می‌کنند. آنان از ریسک چنین کاری مطلع نیستند و نمی‌دانند که این پیام‌ها از کنترل آنان خارج می‌شود. در کنگره‌ی یاد شده در پایتخت ایتالیا که چند روز به درازا می‌کشد، کارشناسان مختلفی از نقاط مختلف جهان گرد آمده‌اند. تسولنر تصریح می‌کند که این کنگره در ترکیب خود بی‌همتاست. از سیاستمداران گرفته تا دانشمندان، از شرکت‌های بزرگ اینترنتی گرفته تا سازمان‌های بزرگ بین‌المللی مانند "یونیسف" و نیز نمایندگان ادیان گوناگون در این کنگره شرکت دارند.
عضو کمیسیون حفاظت از کودکان واتیکان ابراز امیدواری می‌کند که شرکت‌کنندگان در این کنگره واقعا با یکدیگر گفت‌وگو کنند و نه اینکه هر کس ساز خودش را بزند و دنبال علایق خودش باشد.
در پایان این کنگره، شرکت‌کنندگان بیانیه‌ای مشترک صادر خواهند کرد که به پاپ ارائه خواهد گردید. در این بیانیه قرار است چند نکته‌ی عملی بلاواسطه و نیز چند رهنمود برای آینده مطرح گردد و دولت‌ها و شرکای آنها بر پایه آن تمهیدات و تدابیری بیندیشند که کودکان و نوجوانان بتوانند در یک جهان اینترنتی مطمئن رشد کنند. نقش دانش در بررسی منظم این معضل غیر قابل انکار است. هانس تسولنر در برابر این پرسش که وظیفه‌ی چه کسی در این میان از بقیه بیشتر است، خاطر نشان می‌سازد که طبعا شرکت‌های بزرگ اینترنتی و شبکه‌های بزرگ اجتماعی مانند فیسبوک و گوگل و توئیتر سنگین‌ترین وظیفه را بر دوش دارند و همه از آنان انتظار دارند. به گفته‌ی او، وقتی شرکت عظیمی مانند فیسبوک می‌تواند به دو میلیارد انسان دسترسی داشته باشد، دولت‌ها هیچ شانسی ندارند چنین شرکتی را به ایجاد ممنوعیت‌ها موظف کنند. چرا که وقتی سرور مربوطه در کشور دیگری باشد، پیگرد قضایی آن نیز دشوار می‌شود. به گفته‌ی تسولنر، گفت‌وگو میان دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ در این کنگره بسیار دشوار خواهد بود.
تسولنر درباره‌ی ابزارهای اعمال فشار برای پیش‌بردن سیاست درست یادآوری می‌کند که چنین فشارهایی در وهله‌ی نخست می‌تواند اخلاقی باشد. پاپ به عنوان یک مرجع اخلاقی بزرگ که مورد قبول انسان‌های زیادی است، از چنین کنگره‌ای پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل می‌توان امیدوار بود که توافقی بین‌المللی حاصل و برای سراسر جهان خط مشی واحدی به کرسی نشانده شود.
تسولنر در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود خاطر نشان می‌سازد که از قربانیان مستقیم سوء‌استفاده‌ی جنسی در میان کودکان و نوجوانان برای شرکت در کنگره‌ی یاد شده دعوت نشده است، تا از تجدید خاطره‌ی آنان با ضربه‌ی روحی وارده و سر باز کردن زخم روحی‌شان جلوگیری شود. اما جوانان زیادی به این کنگره دعوت شده‌اند که در عصر اینترنت بالیده‌اند و می‌توانند تجربیات نسل خود را با شرکت‌کنندگان در میان بگذارند.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۵۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، تابستان سال ۱۴۰۲ فراخوان جشنواره از تهران ارسال و اطلاع رسانی به مراکز و گروه‌های اجرایی انجام گرفت که از این ۱۰ گروه، ۶ گروه از مراکز کانون پرورش فکری استان همدان هستند و چهار گروه آزاد شرکت کرده‌اند.

در پایان این جشنواره با نظر هیات داوران سه نمایش به عنوان کار برگزیده به مرحله کشوری راه پیدا می‌کنند که مرحله کشوری در شهریورماه برگزار خواهد شد.

گروه‌های شرکت کننده در بخش‌های تئاتر صحنه‌ای، عروسکی و خیابانی در گروه سنی کودک، نوجوان و ارشد حضور دارند که اکثرا از اعضای فعال مراکز کانون پرورش فکری استان همدان هستند.

دیگر خبرها

  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد
  • باید قدر و منزلت معلمان را به خوبی دانست/ لزوم رعایت عفاف و حجاب در جامعه
  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم در چهارمحال و بختیاری
  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم مدارس سمپاد چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان 
  • سپاه عهده‌دار پاسداری از انقلاب و دستاوردهای انقلاب اسلامی است
  • اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود
  • اینترنت در روز‌های کنکور قطع می‌شود؟
  • اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود