Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسیه تصمیم دارد با احداث پایگاه جدیدی برای ناوتیپ خود در دریای خزر، تا سه سال دیگر آن را از آستراخان به جمهوری داغستان منتقل کند.

به گزارش بولتن نیوز، پایگاه خبری لوبلاگ در گزارشی نوشت روسیه تصمیم دارد با احداث پایگاه جدیدی برای ناوتیپ خود در دریای خزر، تا سه سال دیگر آن را از آستراخان به جمهوری داغستان منتقل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات وزارت دفاع روسیه می‌گویند پایگاه جدید ناوتیپ خزر، یکی از پیشرفته ترین تأسیسات نیروی دریایی به لحاظ فنی خواهد بود. برخی منابع آگاه وزارت دفاع روسیه که خواستند نامشان فاش نشود، در گفتگو با روزنامه ایزوستیا گفتند پایگاه دریایی جدید در «کاسپیسک»، واقع در جمهوری داغستان قرار دارد؛ جایی که هم اکنون قسمت کوچکی از نیروهای دریایی آنجا مستقر شده است. طبق اعلام «ایزوستیا»، تأسیسات جدید، «از پایگاه های احداث شده برای ناوگان‌ها در دریای شمال، بالتیک و دریای سیاه پیشرفته تر خواهد بود». البته ظاهراً این پایگاه از تأسیسات ویژه ناوگان دریایی روسیه در اقیانوس آرام که قرار است بروز رسانی شود، پیشرفته تر نیست.

عملیات احداث پایگاه نظامی جدید روسیه شامل بهسازی بنادر، ساخت لنگرگاه و پادگان، زاغه مهمات و مناطق مسکونی برای افسران می‌شود. خزر تنها دریایی است که روسیه در آنجا با چالش غرب روبرو نیست، بلکه با کشورهای همسایه غیر متخاصم، نظیر جمهوری آذربایجان، قزاقستان وترکمنستان روبروست. با وجود این، زمانی که از دریای خزر برای حملات موشکی علیه اهداف در سوریه استفاده شد، اهمیت این دریا نیز در دیدگاه راهبردی روسیه افزایش یافت. طبق گزارش ایزوستیا، همین موضوع باعث شد که ملوانان روس مستقر در خزر، نام مستعارِ «استخر موشک» را برای این دریا انتخاب کنند.

«سرگئی میخیف» Mikheev تحلیلگر روس در «مؤسسه همکاری خزر» معتقد است احداث پایگاه جدید نیروی دریایی روسیه به تصمیم اروپا برای احداث خط لوله گاز در بستر دریای خزر، به منظور انتقال گاز طبیعی از ترکمنستان به آذربایجان و از آنجا به اروپا، مرتبط است. این، طرحی است که روسیه به شدت مخالف آن است.

از سوی دیگر، برخی نشانه ها از کاهش تنش در دریای خزر حکایت دارد. اوایل امسال، نخستین بازدید (نیروی) دریایی ایران از قزاقستان صورت گرفت؛ ایران همچنین تابستان امسال برای نخستین بار در رقابت های ورزشی «جام خزر» در باکو که روسیه مسئولیت برگزاری آن را بر عهده دارد، شرکت کرد. هفته گذشته نیز نیروی دریایی قزاقستان متقابلاً از ایران بازدید کرد. لازم به یادآوری است که شمار اینگونه بازدیدهای نظامی توسط روسیه بیش از دیگر کشورهای حوزه دریای خزر است.

انتشار خبر پایگاه جدید نیروی دریایی روسیه با سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور به ترکمنستان همزمان شد. ترکمنستان سرگرم تقویت نیروی دریایی خود است، اما در این زمینه همکاری دوجانبه ندارد. مشخص نیست که آیا مسائل مرتبط با نیروی دریایی، از محورهای مطرح در سفر پوتین به ترکمنستان بوده باشد، اما احداث خط لوله گاز در امتداد دریای خزر قطعاً در دستور کار او قرار داشته است.

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۹۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر

ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی خود است؛ طرحی بلندپروازانه که هدف آن برآورده‌کردن نیازهای این کشور در حوزه نیروی دریایی است.

به گزارش ایسنا، خبرها حاکی از آن است که ناو هواپیمابر ترکیه قرار است از فناوری «استوبار» (STOBAR) استفاده کند.

در این فناوری هواپیماها بدون کمک منجنیق‌های روی عرشه و تنها با نیروی حاصل از موتور خود به پرواز درمی‌آیند.

در همین راستا، عرشه این ناوها را مانند سکوهای پرش اسکی، شیب‌دار می‌سازند.

بااین‌حال، ازآنجاکه بیشتر هواپیماهای استفاده‌شده روی این ناوها از قابلیت فرود عمودی بهره‌مند نیستند، کابل‌های فرود همچنان در هنگام فرود به هواپیماها کمک می‌کنند.

به گزارش «کلش ریپورت»، طول این کشتی ۲۸۵ متر، عرض آن ۷۲ متر و وزن آن ۶۰ هزار تُن خواهد بود. همچنین بر اساس گزارش‌ها، حداکثر سرعت این ناو هواپیمابر ترکیه به ۲۵ متر خواهد رسید.

بر اساس طرح اولیه آنکارا، این نا هواپیمابر ظرفیت حمل ۵۰ جنگنده را خواهد داشت که ۲۰ فروند از آن‌ها روی عرشه و ۳۰ فروند در آشیانه ناو نگهداری خواهند شد.

این ناو می‌تواند برای پرواز پرنده‌های مختلفی مورداستفاده قرار گیرد، از جمله جنگنده‌های «آنکا ۳»، هواگرد نظامی سبک «هورجت»، پهپاد «بیرقدار کیزیلما» و پهپاد «بیرقدار تی‌بی ۳».

طراحی و ساخت این ناو بر عهده دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه است؛ نهادی که گرچه تا امروز چندین ناوچه و ناوشکن تولید کرده، اما تجربه‌ای در حوزه ناو هواپیمابر ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر
  • امواج کوتاه در دریای خزر
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • موج کوتاه در دریای خزر
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • نیروی دریایی ارتش به داد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان رسید + فیلم
  • وزش باد شمال شرقی در خلیج فارس و دریای عمان از امشب