Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مهدی بیاتی با اشاره به اینکه انتشار اخبار مربوط به آزار و اذیت کودکان جامعه را دچار بحران اجتماعی و خانواده های دارای فرزند کوچک را نگران می‌کند ادامه داد: گسترش اخبار این حوادث به تنهایی و به صورت ناخودآگاه آسیب‌های روانی زیادی را بر خانواده‌ها تحمیل می کند. وقوع حوادثی مانند آزار و اذیت کودکان قابل پیش بینی است و روز به روز شاهد افزایش آسیب‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه‌های اساسی و ریشه‌ای درباره خودمراقبتی وجود ندارد

این روان شناس کودک با انتقاد از جای خالی برنامه‌های مشخص برای کاهش آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: در حال حاضر در صدا و سیما و مراکز آموزشی برای کودکان و زنان برنامه‌های اساسی و ریشه‌ای پیش بینی نشده است. در حال حاضر افراد زیادی از جامعه با مشکلات روان شناختی دست و پنچه نرم می کنند و بعد از وقوع هر حادثه ناگوار در جامعه همین افراد هستند که فضا را به سمت و سوی منفی و پر از هراس سوق می دهند و شرایطی نگران کننده ایجاد می‌کند.

وی با انتقاد از سیاست‌ دیده نشدن مسائل و مشکلات در فضای جامعه و نبود آگاهی رسانی قوی عنوان کرد: اگرچه در حال حاضر فضای مجازی این قبح را شکسته و بعد از وقوع هر حادثه‌ای سراسر کشور از آن مطلع می‌شود اما گاهی افرادی که دچار بیماری های روانی هستند با سوء استفاده از این موضوعات سوژه‌های خبری ناموثقی درست می‌کنند. اگرچه پرداختن به این موضوعات درست است ولی آیا باید با مطرح کردن موضوعات به شکل نادرست شرایط را نگران‌کننده‌تر کنیم؟.

بیاتی با بیان اینکه بعد از وقوع هر حادثه، تصاویر زیادی از کودکان گم شده دست به دست می شود اظهار کرد: اگرچه بارها شاهد گم شدن و پیدا شدن این کودکان هستیم اما بیشتر این حوادث به جز مواردی که به طور رسمی از سوی نهادهای انتظامی مطرح می شوند، دروغ هستند و تنها خانواده‌ها را دچار بحران می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مباحث جنسی در کشور ما به درستی سازمان داده نشده اند و کودکان و بزرگسالان نیز تربیت جنسی درستی نداشته‌اند اضافه کرد: اغلب روی موضوعاتی نظیر فیزیولوژی جنسی به دلیل تفکرات غلط برخی مسوولان آموزشی، خط قرمز کشیده شده و همین مسأله نیز آن را تبدیل به یک بحران اجتماعی کرده است.

این روان شناس کودک با بیان اینکه وقتی به این موضوعات نمی‌پردازیم، در آینده آنها را تبدیل به بحران می کنیم افزود: زمانیکه مردم به دلیل کمبود اطلاعات و نبود آگاهی رسانی نهادهای آموزشی، ندانند که کدام مساله درست و کدام مساله نادرست است، چطور باید با بحران‌ها برخورد کنند و دچار استرس نشوند؟.

ایجاد نگاه تهاجمی در کودکان به دنبال آموزش‌های نادرست

وی با بیان اینکه در حال حاضر خانواده‌های زیادی به دلیل مشکلات تغذیه، خواب یا پرخاشگری کودکان به کلینیک‌های روانشناسی مراجعه می کنند ادامه داد: اگر آموزش‌های خودمراقبتی به شکل نادرستی برای کودک مطرح شوند، برای مثال تنها به کودک درباره دیگران هشدار داده شود، کودک دچار بی اعتمادی بیش از اندازه شده و نسبت به اطرافیان نگاه تهاجمی پیدا می کند.

بیاتی با تأکید بر اینکه آموزش خودمراقبتی به معنی آگاه‌سازی کودک در سنین پایین درباره اعضای حساس بدن است عنوان کرد: ارائه آموزش های خودمراقبتی درباره اجزای بدن همه جای دنیا متداول و عرف است. درصورتی که این مسائل با مبحث "حیا" اشتباه گرفته شوند تنها آنها را تبدیل به تابو خواهد کرد.

وی با اشاره به انتشار اخبار قتل و تجاوز به کودکان بعضا توسط اعضای نزدیک خانواده، در فضای مجازی افزود: در نتیجه گسترش این اطلاعات که در اغلب مواقع صحیح نیستند، فضای مملو از نگرانی نسبت به پدران یا سایر اعضای خانواده ایجاد شد و بحرانی را ساخت که هیچ راه درمانی برای آن وجود ندارد. این نگرانی‌ها در نهایت برسر کودک ریخته می‌شوند و تبعات آن هراس‌های شبانه در قالب کابوس، بهم خوردن تغذیه، ناخن‌جویدن و استرس خواهد بود.

وی با اشاره بر اینکه افرادی که این اخبار را در فضای مجازی منتشر می کنند، به لحاظ روانی افراد سالمی نیستند افزود: مهم‌ترین مشکل ما این است که هیچ نهادی نسبت به این مسائل پاسخگو نیست. تنها گفته می‌شود که مقصران این فجایع دادگاهی می‌شوند اما اگر نهادی مسوولیت این حوادث را به عهده نگیرد در آینده شاهد مشکلات بیشتری خواهیم بود.

این روانشناس کودک در پایان به خانواده‌ها توصیه کرد به شکل "تلگرامی" ، به این موضوعات نپردازند و گفت: خانواده ها باید در کارگاه‌های مناسب و مورد اطمینان شرکت کنند و از طریق متخصصان اطلاعات درست را دریافت کرده و کودکان را نسبت به این مسائل مقاوم‌سازی کنند.

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۶۳۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد

سخنگوی شورای اسلامی اراک گفت: فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های شهر دوستدار کودک توجه مدیریت شهری به تمایلات ورزشی و نیازهای حرکتی گروه‌های سنی کودکان و نوجوانان است که در شهرهای بزرگ و به‌دلیل سبک زندگی کم تحرکی که حاکم شده بسیار ضروری است و مورد تاکید شورای شهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از رویکردهای ما در شورای شهر، تحقق برنامه شهر فعال است که ارتباط مستقیمی با کودکان دارد و یکی از مؤلفه‌های آن بازی و ورزش‌هاست که برای کودکان بسیار جذاب است که به افزایش میزان تحرک آنها در شهر کمک خواهد کرد و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این مهم توجه خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک تصریح کرد: فضاهای شهری امروز به‌طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

خسروانی با تاکید بر اینکه ما در شورا و شهرداری همه تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها به منظور تحرک هر چه بیشتر کودکان در شهر انجام خواهیم داد، گفت: افزایش فضای‌های ورزشی با رویکرد محله‌ای مانند احداث زمین‌های چمن ورزشی، ورزش‌های پارکی، ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و برگزاری جشنواره بازی_ورزش‌های کودکان در محلات و برای کودکان خاص همچنان در دستور کار شورا قرار دارد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب همراه با امکانات در پارک‌ها برای ورزش‌هایی شامل والیبال و بسکتبال و دوچرخه سواری و اسکیت برد و تسریع در احداث پارک آبی از دیگر پیشنهادات اعضای در نشست پارلمان کودک بود که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تاکید کرد: شهر فعال، با حضور کودکان فعال، یک منبع سرمایه‌گذاری در پیشرفت هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی شهر است.

خسروانی افزود: سیاست ما در شورا این است که برای گسترش میزان تحرک جسمی در سطح شهرها، باید محله محور برنامه‌ریزی و کار کنیم تا شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان برای ورزش کردن، نیاز خاصی به وسیله نقلیه و طی مسافت طولانی و هزینه کرد مالی نداشته باشد و بتواند در محله خودش با امکانات ورزشی که در دسترس دارد فعالیت کند به گونه‌ای که یکی از مهمترین دغدغه کودکان در پارلمان کودک همین در دسترس بودن امکانات ورزشی بود.

وی افزود: امسال هم شورا و شهرداری برای اوقات فراغت برنامه‌های بسیار خوبی تدوین کرده که از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده و کودکان و نوجوانان اراکی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی ورزشی که تدارک دیده شده بهره مند شوند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: اعضای پارلمان کودک در نشست با مدیر کل ورزش و جوانان استان، دغدغه‌های ورزشی خود را مطرح کردند و ایده‌های بسیار ارزشمندی ارائه شد.

کد خبر 748116

دیگر خبرها

  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد