Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) میثم حسن‌پور، فارغ‌التحصیل مهندسی مواد از دانشگاه دانشگاه تربیت مدرس، یکی از مترجمان اثر «مایکروویو در تولید نانوذرات» است که در بیست و دومین جشنواره کتاب سال دانشجویی مورد تقدیر قرار گرفته است. در ادامه گفت‌وگوی ایکنا با حسن‌پور را ملاحظه می‌کنید:

درباره اثر برگزیده‌تان در جشنواره کتاب سال دانشجویی توضیحی ارائه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنده در زمینه پوشش سنتزدهی نانو ذرات و نیازهایی که در صنعت هست کار می‌کنم، مانند روش پوشش‌دهی و سنتز سریع که در بازار عرضه شده است. ما برای این کار سعی کردیم ابتدا دستگاه‌هایی را که در ماکروویو است را شناسایی کرده و یک نمونه اولیه را در این راستا در آزمایشگاه دانشگاه تربیت مدرس به کمک دکتر علی‌اف خضرایی ساختیم.

همچنین برای اینکه در این زمینه بتوانیم اطلاعات بیشتری جذب کنیم، یک مقدار مقاله و کتاب‌های تازه منتشر شده را مطالعه کردیم. یکی از کتاب‌هایی که ما داشتیم می‌خواندیم، «سنتز نانوذرات ماکروویو» بود که با اسمش را عوض کردیم و گذاشتیم «ماکروویو و سنتز نانوذرات» و بعد از ترجمه و اضافه کردن مقالات روز دنیا ترجمه و تدوین شد و به کمک دکتر خضرائی چاپ شد و در همایش کتاب برتر دانشجویی شرکت داده شده که مورد تقدیر قرار گرفت.

شما چگونه با این جشنواره آشنا شدید؟

دکتر علی‌اف در زمینه پژوهش خیلی فعال هستند و با اینکه جوان هستند، بیشترین تعداد مقالات در گرایش مواد را چاپ کرده و یکی از سرآمدهای این رشته در ایران بوده و از همایش‌ها، سمپوزیوم و گردهمایی‌هایی که در ایران و جهان در این زمینه برگزار می‌شود، اطلاع دارند و در جریان جزئیات هستند، به همین دلیل کمک اصلی و راهنمایی را در این زمینه دکتر خضرایی کردند تا ما این کتاب را به همایش ارائه دهیم.

به نظر شما دستاوردهای جشنواره کتاب سال دانشجویی چیست و چگونه می‌تواند در فضای پژوهشی کشور راهگشا باشد؟

ما در کشورمان خوشبختانه پژوهشگر زیاد داریم ولی حمایتگران موجود داخلی انگشت‌شمار هستند و به غیر از نهادهای دولتی از جمله ستاد نانو، دانشگاه‌های شریف، تهران و تربیت مدرس جاهایی وجود ندارد که حمایت کنند از آثار دانشجویی و پژوهشگران داخلی انجام دهند. این گونه همایش‌ها خیلی کمک می‌کند تا این آثار دیده شوند و طرف دیگر بتوانند حامی و سرمایه‌گذار پیدا کنند. البته این کارها باید توجیه اقتصادی داشته باشد و سرمایه‌گذار بداند که سرمایه‌اش باز خواهد گشت.

این همایش‌ها در شرایط کنونی وقتی پژوهشگران دانشگاهی حامی ندارند، می‌‌‎تواند کمک کند که طرح‌های توجیهی، کتب و پژوهشگران حامیان لازم را پیدا کنند و این باعث می‌شود سرعت روند پیشرفت در کشور و پژوهش تسریع شود، این کمک بزرگی است به صنعت کشورمان. این همایش‌ها در چند سال اخیر خوب کار می‌کنند و نقطه قوت‌شان هم این است.

پیشنهاد شما برای ارتقا کیفیت جشنواره کتاب سال دانشجویی چیست؟

اولا باید اطلاع رسانی این همایش‌ها گسترده‌تر و وسیع‌تر باشد و مختص تبلیغات اینترنتی و درون دانشگاهی نباشد و به طوری باشد که تبلیغات این همایش دید و گستره وسیعی داشته باشد و به داخل شهرها کشیده شود که مردم عادی هم بتوانند از این همایش‌ها خبر‌دار شوند. کاری که بنده یا امثال بنده انجام می‌دهیم، این است که فرایند جدیدی را به صنعت معرفی کنیم تا در فرایند ساخت و تولید تسریع ایجاد شود. این طور کار از بعد پژوهش خارج می‌شود و به بخش صنعت معرفی می‌شود.

همچنین دولتمردان باید بیشتر در جریان این کار قرار بگیرند؛ زیرا حمایت مالی انگیزه بزرگی برای پژوهشگران است و متأسفانه در سال‌های گذشته این مسئله رعایت نشده است و هزینه چاپ و از این دست را خودمان متقبل شده‌ایم که برای دانشجویی که شاغل نیست، مقداری این کار دشوار خواهد شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۶۹۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در این همایش با اشاره به رکورد شکنی برداشت بیش از ۷ تن پنبه در هر هکتار گفت: سال‌های گذشته ۲ رقم پنبه داشتیم، اما اکنون ۱۴ رقم تجاری داریم که ارقام زودرس هستند و صرفه جویی در مصرف آب از جمله مزیت آنهاست.

قربانی افزود: کشورمان به سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن وش پنبه برای صنایع مختلف نیاز دارد.

برزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان هم در این همایش از برنامه ریزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در استان خبر داد.

در این همایش از جدیدترین دستگاه کارنده پنبه که با توان تولیدکنندگان داخلی ساخته شده است رونمایی شد.

سالانه حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گلستان زیر کشت پنبه می‌رود که یک پنجم تولید کشور از این سطح برداشت می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی جهان در دانشگاه تبریز آغاز شد
  • اعتبار بن دانشجویی نمایشگاه کتاب افزایش پیدا کرد/ امضای قرارداد با شرکت پُست
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • محقق حوزه سلامت در خوی با بیش از ۶۰ مقاله بین‌المللی مجری طرح شهر سالم 
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود