Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، رضا جعفری، معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان گیلان امروز، 17 مهر در نشست تخصصی «آسیب شناسی کودک آزاری در ایران» که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با بیان اینکه بسیاری از آسیب های اجتماعی از آستانه آسیب گذشته و تبدیل به بحران اجتماعی شده اند، اظهار کرد: امروز کودک آزاری به لحاظ فراوانی هنوز به بحران تبدیل نشده، اما اگر غفلت کنیم، مانند اعتیاد و طلاق بحران آفرین خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کودک آزاری را نقطه مقابل رفاه اجتماعی دانست و افزود: همه اعمالی که صحت، سلامتی و بهزیستی کودک را مورد تهدید قرار می دهد، کودک آزاری محسوب می شود. در حوزه علوم اجتماعی «کودک» یک مفهوم است و نقش مهمی در سرمایه انسانی جامعه دارد لذا اگر امروز کودکان آسیب ببینند، قطعا در آینده از این نیروی توسعه محروم خواهیم شد.

جعفری تنبیه کودک را شیوه تربیتی مخاطره آمیز دانست و گفت: متاسفانه در جامعه ما خانواده با چالش مواجه است و در سال حدود 700 هزار طلاق صورت می گیرد که معادل 25 درصد جامعه است. این در حالی است که 50 درصد خانواده ها دچار طلاق عاطفی و زندگی های خاموش هستند، یعنی تنها اسکلتی از خانواده باقی مانده و به لحاظ عاطفی تهی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه کودکان در خانواده های دچار طلاق آشکار و خاموش شاهد خشونت، تحقیر و توهین هستند، تصریح کرد: متاسفانه آمار خشونت های خانوادگی روز به روز بیشتر می شود.

وی کودکان کار را کودکان آسیب دیده و خشونت دیده دانست و عنوان کرد: خشونت خانوادگی در فضای خصوصی صورت می گیرد و آسیب های اجتماعی از جمله کودک آزاری نمودهای خارجی آن هستند که موجب نابودی سرمایه های انسانی و اجتماعی است.

معاون بهزیستی گیلان با بیان اینکه همه ما می توانیم قربانی خشونت خانودگی باشیم، خاطرنشان کرد: یک سوم متجاوزان کودکان را هدف قرار می دهند.

جعفری پروژه های عمرانی را فاقد پیوست فرهنگی دانست و اضافه کرد: با توسعه ساختمان سازی و آپارتمان نشینی، فضای بازی و تحرک از کودکان سلب شده است و هیچگونه مجموعه های فرهنگی – ورزشی تحت نظارت در کنار آپارتمان ها وجود ندارد.

وی اکثر بزهکاران کودک آزاری را از آشنایان کودکان دانست و گفت: این آسیب اجتماعی در سنین زیر 6 سال بیشتر است، زیرا کودکان توانایی بیان اینگونه مسائل را ندارند.

این مقام مسئول با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اقدام عاجل درخصوص آسیب های اجتماعی، ادامه داد: مکلف هستیم تا پایان برنامه ششم، در همه شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت مرکز اورژانس اجتماعی راه اندازی کنیم. از 16 شهرستان گیلان، 14 شهرستان بالای 50 هزار نفر جمعیت هستند و تاکنون 11 مرکز اورژانش اجتماعی داریم و تا دو ماه آینده، 3 مرکز دیگر راه اندازی خواهد شد.

جعفری با اشاره به استقبال مردم از مراکز اورژانس اجتماعی در استان، بیان کرد: مادامی که سرمایه های اجتماعی و گروه های مردم نهاد پای کار نباشند، مشکلی حل نمی شود. همچنین رسانه ها نباید تنها به اطلاع رسانی درباره آسیب های اجتماعی بپردازند بلکه باید نقش اثرگذار در تنویر افکار عمومی داشته باشند.

وی آسیب دیده امروز را آسیب رسان فردا دانست و یادآور شد: باید با کنترل اعتیاد، تحکیم بنیان خانواده و تقویت نشاط اجتماعی از گردش خشونت در جامعه جلوگیری کنیم.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۰۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ ، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی افزود: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

این مسئول با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است گفت: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود افزود: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتارهای غیرمعمول کودک خود نظیر رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • دومینوی آسیب‌
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی