Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم آباد - ایرنا - لرستان یکی از استان‌های زلزله خیز است و به علت موقعیت جغرافیایی برخی از شهرستان‌ها در معرض بلایای طبیعی مانند سیل است، وقوع چنین پیشامدهایی موجب شده تا مسئولان از مدت‌ها پیش به فکر مقاوم سازی بناها به ویژه در روستاهای استان باشند.

به گزارش ایرنا، مقاوم سازی در علم نوین مهندسی عمران به معنای بالا بردن مقاومت یک سازه (ساختمان ) در برابر نیروهای وارده است، امروزه از این اصـطلاح بیـشتر در مورد نیروی جانبی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مقاوم سازی در مورد ساختمانهای از پیش ساخته شده کاربرد دارد، اساسا برای ساختمانهای در حال احداث رعایـت اصول و مقررات فنی لازم می باشد و مقاوم سازی معنای خاصی در بر ندارد و زمانی که صحبت از مقاوم سازی می شود، در مورد ساختمانهای قدیمی و جدید ساخته شده صحبت می شود و ساختمانهایی که هنوز ساخته نـشده انـد.
استان لرستان یکی از استانهای با میزان لرزه خیزی بالا محسوب می شود به طوری که بر اساس برخی آمارها در طول 100 سال اخیر دراین منطقه بیش از 75 زلزله با بزرگی بیش از 4.5 ریشتر روی داده که بزرگترین زلزله آن با بزرگی 7.4 ریشتر در بخش سیلاخور بوده است.
استان لرستان به علت قرار داشتن بر روی لرزه زمین ساخت زاگرس از نواحی زلزله خیز ایران محسوب می شود.
وقوع زمین لرزه‌های مخرب در سیمره، سیروان، دره سیلاخور و بروجرد دلیلی بر وجود ادعای زلزله خیز بودن این منطقه از کشور است.
به طور کلی روندهای ساختاری فعال و گسلهای لرزه زا در زاگرس امتداد شمال باختری - جنوب خاوری دارند و اصلی ترین این گسلها در محدوده استان لرستان گسل اصلی جوان زاگرس، گسل معکوس اصلی زاگرس و گسل لرزه خیز دورود است.
زمین لرزه فروردین 1385 بروجرد، منجر به مرگ 63 نفر و زخمی شدن یک هزار و 428 نفر و تخریب بیش از 40 هزار خانه روستایی و شهری در این منطقه شد.
بررسی تاریخچه زمین لرزه در دشت سیلاخور نشان می دهد، حدود 100 سال پیش زمین لرزه بزرگی این منطقه واقع در جنوب خاوری شهرستان بروجرد در رشته کوه زاگرس را به لرزه درآورد که در مجموع 128 روستا آسیب دید که از این میان 64 روستا به کلی تخریب و بین شش تا هشت هزار نفر کشته شدند.
زلزله فرودین ماه سال 85 شهرستان بروجرد نیز یکی از زلزله های شدید سالهای اخیر در استان لرستان است که موجب بروز خسارت های جدی به شهرستانهای بروجرد، دورود، و الشتر شد.
هرچند که این زلزله موجب مرگ عده ای از شهروندان و روستاییان شهرستان بروجرد شد، اما این حادثه منجر به بهسازی و مقاوم سازی بخش عمده ای از مناطق شهری و روستایی در این منطقه در راستای مقابله با تبعات و خسارت های ناشی از بروز زلزله های احتمالی در این بخش از استان لرستان شد.
براساس آمارهای ارائه شده، از مجموع 170 هزار واحد روستایی لرستان بیش از یک سوم آنها مقاوم نیستند.
در حال حاضر از میان روستاهای لرستان در شهرستانهای کوهدشت، دوره، الیگودرز، دلفان لرستان بیشترین خانه‌های روستایی نامقاوم را در خود جای داده‌اند.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان در این باره می گوید: در کل استان 2 هزار و 862 روستا وجود دارد که 170 هزار و 106 واحد مسکونی روستایی در آنها واقع شده است.
مسعود رضایی عنوان کرد: از مجموع کل واحدهای روستایی استان 69 هزار و 986 واحد روستایی نامقاوم وجود دارد که نیازمند بازسازی و نوسازی هستند.
به گفته وی عوامل زیادی در بی توجهی به نوسازی واحدهای روستایی مانند صعب العبور بودن برخی مناطق روستایی، فاصله زیاد آنها با مراکز شهرستان و استقبال نکردن روستاییان برای دریافت تسهیلات اشاره کرد.
مدیرکل ستاد بحران لرستان نیز به ایرنا گفت: بیش از2هزارو850 روستا با 167 هزار واحد مسکونی روستایی در این استان وجود دارد که از این تعداد بیش از 100 هزار واحد مقاوم و شناسنامه‌دار در بنیاد مسکن لرستان هستند که با توان مالی خودشان یا دریافت تسهیلات از بنیاد مسکن، مقاوم‌سازی را انجام داده‌اند.
رضا آریایی افزود: در مجموع می‌توان گفت که از کل واحد‌های روستایی موجود در استان 60 درصد واحدها مقاوم و 40 درصد نیاز به مقاوم سازی دارند.
وی اضافه کرد: انتظار ما از روستائیان این است که آن دسته از افرادی که دارای خانه‌های خشتی و گلی هستند به بنیاد مسکن روستایی مراجعه کنند و از طرح‌های تسهیلاتی بهره ببرند.
9872/6060
خبرنگار: اله یار محمودی فر**انتشاردهنده:محمد علیدوستی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۲۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری طرح هادی روستایی از اولویت‌های بنیاد مسکن بوشهر است

به گزارش خبرنگار مهر، امیر برومند شنبه شب در نشست با فرماندار شهرستان جم، خاطر نشان کرد: تعامل مطلوبی بین بنیاد مسکن و بانک‌های عامل در زمینه اعطای تسهیلات برای مقاوم سازی واحدهای مسکونی وجود دارد.

وی گفت: ۱۸۸ طرح هادی روستایی با اعتبار هزار و ۴۱۴ میلیارد ریال در استان بوشهر در حال اجرا است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر در خصوص آغاز عملیات اجرایی ۵۰۰ واحد مسکونی محرومین استان بوشهر تصریح کرد: این واحدها بخشی از مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی نفت است که برای هر واحد مسکونی مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان و جمعاً ۱۷۵ میلیارد تومان به صورت تسهیلات پرداخت می‌شود.

برومند، از افتتاح ۷۵۰ واحد مسکونی از محل تسهیلات طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در دهه حساب ۱۰۰ امام و سالروز تأسیس بنیاد مسکن در سال جاری خبر داد و افزود: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در دهه حساب ۱۰۰ امام (ره) سال آینده پنج هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی شامل چهار هزار و ۱۰۰ واحد مسکن روستایی و هزار و ۵۰۰ واحد مسکن شهری افتتاح و به بهره‌برداری خواهیم رساند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر در ادامه ضمن ارائه گزارش مختصری از فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده، در خصوص طرح نهضت ملی مسکن و برنامه‌های پیش‌روی بنیاد مسکن را تشریح کرد.

فرماندار شهرستان جم نیز در این نشست ضمن تأکید بر همکاری و هم افزایی بیشتر مجموعه فرمانداری و بنیاد مسکن در اجرای پروژه‌های ملی نهضت مسکن، به بیان دیدگاه‌ها خود و نیازهای شهرستان پرداخت و خواستار تسریع در اجرای این پروژه‌ها شد.

سید محمد احمدپور، بنیاد مسکن را یکی از نهادهای انقلابی و یادگار بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران دانست و خواستار اجرای طرح هادی، بهسازی معابر در روستاها بخصوص روستاهای محروم این شهرستان شد و ابراز امیدواری کرد با تعامل و همراهی، شاهد تحقق اهداف مجموعه بنیاد مسکن در این شهرستان خواهیم بود.

وی، ضمن تقدیر از خدمات ارزشمند این نهاد انقلابی به برخی مشکلات روستاهای این شهرستان اشاره کرد و گفت: با جلب مشارکت مردمی در عمران روستاها و ایجاد زمینه‌های مناسب توسعه‌ای، ایمن سازی سکونت گاه‌ها و مقاوم سازی مسکن و تعامل ویژه با دستگاه‌های مرتبط می‌توان خدمات بیشتر و بهتر به روستاییان ارائه داد و پس از این نیز ما تلاش خواهیم کرد تعامل بیشتری با این نهاد انقلابی برای پیشبرد اهداف و رفع مشکلات محرومین جامعه داشته باشیم.

کد خبر 6096738

دیگر خبرها

  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • شرکت‌های بزرگ نیاز خود را از داخل استان کرمان تهیه نمی‌کنند
  • بازنگری طرح هادی روستایی از اولویت‌های بنیاد مسکن بوشهر است
  • ببینید | قیمت‌های عجیب واحدهای مسکونی در افغانستان
  • زلزله خوزستان را لرزاند