Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-08@23:54:59 GMT

ماجرای شگفتی لبنان از نوجوانان ایرانی +تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۸۳۳۳۸

ماجرای شگفتی لبنان از نوجوانان ایرانی +تصاویر

صراط: گروه تواشیح «بینه» که همه افراد آن نوجوانان هستند، فعالیت‌هایشان را تا کشورهای دیگر هم هم گسترش داده‌اند.

به گزارش مجله مهر، تواشیح گونه‌ای آواز دینی است که موضوعات اشعار آن یا دعا است یا در مدح و نعت پیامبر اسلام و اهل بیت پیامبر هستند. زبان آن معمولاً عربی است و اغلب بدون همراهی ساز موسیقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آواز دینی مملو از هنرهای زیبای تنغیمی است و عموماً آهنگین است.

گروه تواشیح نوجوان «بینه» در اصفهان به سرپرستی مرتضی بشیری چند سالی است که فعالیت می‌کند و در همین زمان اندک علاوه بر اینکه توانسته در اجراهای متعددی در ایران داشته، سطح فعالیت‌ها را تا جایی ادامه داده‌اند که در کشورهای دیگر هم اجرا داشته باشند. با مرتضی بشیری درباره راه‌اندازی این گروه و فعالیت‌های این نوجوانان صحبت کردیم:

همه‌چیز از کلاس‌های قرائت قرآن شروع شد

«این موسسه از سال ۸۲ و برای آموزش قرائت قرآن ویژه نوجوانان پسر راه‌اندازی می‌شود. موسسه فرهنگی‌قرآنی و عترت «بینه» کلاس‌های آموزش قرائت قرآن را برای نوجوان‌های ۷ تا ۱۵ ساله برگزار می‌کرده است. امروز در این موسسه در حدود هزار قرآن‌آموز حضور دارند که از میان ۲۵ هزار نوجوان متقاضی انتخاب شده‌اند، این انتخاب هم بر اساس صدای خوش آن‌هاست. این نوجوانان ۹ دوره اموزش قرائت را می‌گذرانند.

از بین این افراد گروه ۴۰ نفره‌ای برای تواشیح انتخاب شدند که ۲۰ نفر از آن‌ها سال ۹۴ و روز اول ماه رمضان به خدمت رهبری رفتند و اجرای برنامه داشتند. در ماه رمضان امسال و در شب‌های قدر ۱۰ نفر از آن‌ها در کشور گرجستان اجرای برنامه داشتند. حضور گروه تواشیح بینه در کشور لبنان نیز از طریق دعوت رایزن فرهنگی این کشور اتفاق افتاد.

دهه اول محرم ۱۲ نفر از اعضای گروه به لبنان و سوریه رفتند تا در این مدت اجرا داشته باشند.در این مدت بیشتر از ۹۰ برنامه اجرا داشتیم! همچنین شب تاسوعا در کشور سوریه و در نماز جمعه اجرای برنامه داشتند و سه برنامه هم برای شبکه‌های همان‌جا هم ضبط شد و همچنین توفیق زیارت حرم حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) را هم داشتند.»

ایده گروه تواشیح از کجا شکل گرفت؟

«با توجه به اینکه صداهای خوبی را در میان بچه‌ها داشتیم و تاثیر صدای نوجوان هم بر هم‌سن و سال‌های خودشان و هم بر بزرگسالان زیاد است، به همین دلیل ما گروهی را انتخاب کردیم و فعالیت تواشیح را شروع کردیم. همه بچه‌ها زیر ۱۵ سال هستند. به هر حال ممکن است تغییر صدا هم داشته باشند، اما بعد از مدت کوتاهی که شرایط صوتی آن‌ها مانند قبل شود، می‌توانند برگردند و به فعالیت‌های خودشان ادامه دهند.»

درخواست ۳۰ اجرا در ۲۴ ساعت!

«گروه تواشیح بنیه در این چند سال در سطح استان اصفهان اجراهای زیادی داشته است. همچنین ما در مناسبت‌هایی مانند نیمه شعبان یا عیدغدیر از ما در یک فاصله ۲۴ ساعته، ۳۰ اجرا درخواست می‌شود که شاید تنها به ۷-۸ تای آن‌ها می‌رسیم. از طرفی در هفته و دیگر شرایط هم به طور معمول درخواست هفته‌ای دو اجرا داریم که بنا به شرایط زمانی و اوضاع درسی بچه‌ها که روزهای پنجشنبه و جمعه می‌توانند آن‌ها را قبول می‌کنیم. فعالیت‌های ما در سطح کشوری، استانی و حتی بین‌المللی بوده است.»

مربی‌های امروز، قاری‌های دیروز

«فعلا بچه‌ها در حال آموزش دیدن هستند و فعالیت‌های امروز آنها هم بیشتر فوق برنامه و جنبی است. اما در میان آن‌ها کسانی هستند که مسیر را ادامه می‌دهند و بعد وارد پروسه آموزش می‌شوند خودشان اساتید قرآنی می‌شوند یا به عنوان مهره‌های قرآنی در مراکز فرهنگی مشغول به کار می‌شوند. حتی خود ما از زمانی که شروع کردیم ۶۰-۷۰ درصد مربی‌هایی که امروز داریم همان‌هایی هستند که در دوره‌های اول آموزش دیده‌اند و حالا به عنوان مربی با خودمان همکاری می‌کنند. همچنین قاری‌هایی را به کشورهایی چون گرجستان و ترکیه هم فرستاده‌ایم.»

خودمان روی آهنگ‌گذاری کار می‌کنیم

«سابقه تواشیح در کشور ما شاید به ۳۰ سال هم نرسد، تقریبا از ابتدای انقلاب بحث آن به وجود آمده است. اصل آن هم به کشور سوریه برمی‌گردد، عمدتا در ابتدا تواشیح تقلیدهایی از گروه‌هایی بود که در سوریه و مصر اجرا داشتند و از طریق رادیوشنیده می‌شدند. اما از ۱۵ سال قبل که رهبری گفتند که متون و ادعیه خیلی قوی و غنی داریم و گروه‌ها از این متون استفاده کنند و الحان عربی را روی آن اجرا کنند، این فضا به وجود آمد که افرادی روی متون کار کنند و کارهایی که امروز اجرا می‌شود، متن‌های شیعه هستند که در کتب شیعه وجود دارد یا شعرایی که شعر عربی و فارسی می‌گویند.

آهنگ‌گذاری را هم گروه‌ها به صورت تجربی یاد گرفته‌اند، چون کار کلاسیکی نبوده و آدم‌های کمی بوده‌اند که روی این متون کار کنند و آهنگ گذاری را انجام دهند و بخشی هم که کار کرده‌اند، بیشتر تجربی بوده است. البته در اینجا منظور از آهنگ هم لحن خواندن است. بچه‌هایی که قاری هستند و تواشیح هم کار کرده‌اند، روی متون کار می‌کنند و لحن‌گذاری‌ها را انجام می‌دهند. در این میان برخی از کارها را خودمان تولید کرده‌ایم، برخی هم تعبیر از کشورهای دیگر هستند.»

می‌خواستیم آتش به اختیار باشیم

«هدف ما بر اساس فرمایشات رهبری است که گفته بودند باید کار جهادی کنید و این همان کاری است که از دست ما برمی‌آمد. هم اینکه آتش به اختیار باشیم و هم در زمینه تبلیغ فعالیت کنیم. حتی همین سفرهایی هم که تا امروز داشتیم را خودمان پیگیری کردیم تا به نتیجه رسیده است. ما کارهای‌مان را برای مسئولین می‌فرستیم تا دیده شوند و بعد دعوتمان می‌کنند. البته این وظیفه وزارت ارشاد است، اما خب به هر حال کم‌کاری‌هایی که به هر دلیلی انجام شده، باعث شد ما خودمان مشغول شویم و کار کنیم.»


منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۳۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از ۷۰۰ گروه جهادی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ فولادی عصر امروز سه شنبه در همایش جهادگران شهرستان شهرکرد اظهار کرد: بسیج سازندگی به فرمایش امام خمینی (ره) با هدف خدمات رسانی به مردم تشکیل شده است.

وی بیان داشت: طی سال‌های گذشته خدمات بسیار زیادی در راستای توسعه و پیشرفت استان چهارمحال و بختیاری توسط جهادگران انجام شده است.

مسئول بسیج سازندگی سپاه قمر بنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری با اشاره به خدمات بسیج سازندگی در سال ۱۴۰۲ یادآور شد: بیش از ۷۰۰ گروه جهادی در سراسر استان در خدماتی از جمله خدمات پزشکی، دامپزشکی، عمرانی، اقتصاد مقاومتی و… انجام داده‌اند.

وی افزود: ۴۶۹ مدرسه توسط جهادگران در سال گذشته رنگ آمیزی و شاداب سازی شده است.

فولادی به قرارداد بین سازمان بسیج مستضعفین و بسیج سازندگی اشاره و گفت: بسیج سازندگی به همت و پشتیبانی جهادگران، در مناطق فرسوده شهری بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و جاده‌های روستایی باز آفرینی انجام شود.

وی تصریح کرد: سال گذشته با اطلس جهادی، خدمات جهادگران ثبت شد.

مسئول بسیج سازندگی سپاه قمر بنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری به خدمات ارزشمند قرار گاه امام حسن مجتبی (ع) اشاره و گفت: در آبرسانی آب شرب ۲۸۱ روستا، کار ۱۲۵ روستا به اتمام رسیده است.

وی اذعان داشت: در بحث آب شرب آبخیز تا جالیز، قرارداد لایروبی ۵۲ قنات بسته شده و کار آغاز شده، همچنین ۶۲ مورد جدول کشی کشاورزی قرارداد آن بسته شده است.

فولادی تاکید کرد: امروز یکی از مشکلات و معضلات امر به معروف و نهی از منکر، فرهنگ سازی می‌باشد.

گروه‌های جهادی با کمک یکدیگر معضلات را حل می‌کنند

در ادامه این همایش حسن بهرامی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان شهرکرد با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه گروه‌های جهادی مردمی ذیل یک سازمان حاکمیتی سازماندهی شوند، اظهار کرد: در تمام کشورهای دنیا باید حاکمیت بداند اکثریت مردم کجا کار می‌کنند تا بتواند بودجه را سازماندهی کند و از ظرفیت‌های مردمی استفاده نماید.

وی افزود: در ایران یک بحث جمعی داریم به نام اسلام و حرکت اسلامی و دینی، در کنار این مسئله، دستور مقام معظم رهبری می‌باشد که فرمودند گروه جهادی باید ذیل بسیج باشد؛ مجوز فعالیت را بسیج می‌دهد چون باید پشتیبانی قانونی و معنوی از گروه‌های جهادی انجام دهد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان شهرکرد بیان داشت: گروه‌های جهادی، صندوق قرض الحسنه و تعاونی‌ها از یکدیگر پشتیبانی کنند؛ با کمک یکدیگر می‌توانید خیلی از معضلات شهر و روستاها را حل کنید.

وی خطاب به جهادگران اظهار کرد: با کارهای جهادی دل امام زمان (عج) را شاد می‌کنید.

بهرامی تصریح کرد: سال گذشته کمک‌های خوبی در کارآموزی و کلاس آموزشی توسط فنی و حرفه‌ای انجام شده است.

وی گفت: گمنامان عرصه جهاد و فعالیت برای پیشرفت و آبادانی کشور تلاش می‌کنید تا تمدن نوین اسلامی و ظهور امام زمان (عج) را شاهد باشیم.

۵ هزار دانشجو در قالب گروه‌های جهادی سازماندهی شدند

در این نشست وفا همتی مسئول قرارگاه گروه‌های جهادی سپاه قمر بنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: بحث جهاد از ابتدای انقلاب اسلامی نمود بسیار ارزشمندی داشت؛ حرکت جهادی در کشور که به فرمان امام راحل شروع شد خدمات بسیار ارزشمندی در مناطق محروم، روستا و کشور به ارمغان آورد.

وی بیان داشت: مقام معظم رهبری با توجه به نیاز کشور در نظر گرفتند یک جهاد شکل بگیرد و این جهاد در کنار سپاه با همراهی بسیجیان نقش آفرینی کند.

مسئول قرارگاه گروه‌های جهادی سپاه قمر بنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری یادآور شد: بسیجیان با نیت خدمات رسانی برای مردم و حضور در مناطق محروم سازماندهی شدند.

وی افزود: ۵ هزار دانشجو در گروه‌های جهادی سازماندهی و اعزام شدند تا در محرومیت زدایی نقش داشته باشند.

همتی گفت: خدمات ارزشمندی در استان در بخش پزشکی، فرهنگی، آموزشی و … نمایان می‌باشد و همه مردم استان از خدمات گروه‌های جهادی آگاهی دارند.

وی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری اظهار کرد: در کار جهادی اگر پول هزینه شود، سرمایه است.

مسئول قرارگاه گروه‌های جهادی سپاه قمر بنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری بیان داشت: اگر گفتمان جهادی تبدیل به گفتمان عمومی شود تأثیرات ارزشمندی در رشد و بالندگی کشور دارد.

کد خبر 6099860

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۸۲ گروه جهادی در خوی 
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه‌داشتن هویت ایرانی در نوجوانان هستند
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • گروه‌های سرود در نمایشگاه کتاب به اجرا می‌پردازند
  • رونق فعالیت های فرهنگی اردبیل با محوریت کانون های مساجد
  • فعالیت بیش از ۷۰۰ گروه جهادی در چهارمحال و بختیاری
  • نخستین اجرای کنسرت بندری آوای موج در سال جدید
  • استقبال مردم بلاروس از محصولات گروه سایپا
  • ۷۲۱آموزش دهنده در حوزه سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند