Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با هیات رسانه ای آفریقای جنوبی بر توسعه روابط دو کشور از طریق دیپلماسی فرهنگی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت مطبوعاتی،‌ حسین انتظامی با بیان اینکه رسانه‌ها در ایران علاقمند به گسترش روابط با رسانه های دیگر کشورها هستند، توسعه دیپلماسی فرهنگی ـ رسانه ای را از سیاست‌های اصلی دولت دانست و تصریح کرد: ما به عنوان دولت از این رویه استقبال می کنیم چراکه اگر رسانه ها با همدیگر مرتبط شوند جلوه ای از دیپلماسی فرهنگی شکل می گیرد که در سایه آن روابط بین ملت ها و کشورها به نحو مطلوبی گسترش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون مطبوعاتی با اشاره به اینکه در دیپلماسی سنتی تنها بر روابط میان دولت ها تاکید شده است، افزود: در دیپلماسی رسانه ای و فرهنگی بر روابط بین ملت ها و توسعه و تدوام تعاملات بین مردم کشورها با استفاده از چهره‌های شناخته شده هر کشور مانند روزنامه نگاران، سینماگران، نویسندگان و... تاکید می شود.

حسین انتظامی در پاسخ به پرسش سردبیر مجله «اکیومن» به تشریح بیشتر نقش دیپلماسی رسانه ای در تحکیم روابط میان ملت ها پرداخت و با تاکید براینکه شرایط امروز جامعه جهانی به گونه ای است که ملت ها نقش آفرینی بیشتری در مناسبات متعدد میان کشورها دارند، تشریح کرد: در دیپلماسی سنتی رقابت بین منافع حاکم است در حالیکه در دیپلماسی فرهنگی ما می توانیم از طریق توسعه روابط اصحاب فرهنگ به بیان اشتراکات ملت ها پرداخته و به صلح جهانی و پایدار کمک کنیم.

انتظامی در همین زمینه اضافه کرد: رسانه‌ها می‌توانند بهترین پاسخ را به ادعاهای اخیر دولتمردان امریکایی بدهند؛ حضور رسانه‌های مختلف در ایران و انعکاس واقعیات امروز ایران، ثابت خواهد کرد که ادعاهای دولتمردان امریکا خالی از واقعیت است؛ 4سال قبل امریکا قصد داشت، جهان را علیه ایران متحد کند و حالا در موضوع برجام، همه علیه امریکا متحد شده‌اند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره نگاه دولت به شبکه‌های اجتماعی در ایران، تصریح کرد: سیاست دولت استفاده از همه ظرفیت‌هایی است که در فضای مجازی وجود دارد و مورد اقبال مردم است که البته دغدغه مسئولان و روزنامه‌نگاران ما «هنجارشکنی و شیوع مطالب نادرست» در این فضاست که باید با قانونگذاری آن را رفع کنیم.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استقبال از پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه های رسانه ای و خواهرخواندگی میان رسانه های دو کشور از تاسیس دفاتر رسانه های خارجی در ایران حمایت کرد.

وی همچنین در ابتدای این دیدار ضمن ارائه گزارشی از روند صدور مجوز و فعالیت رسانه‎ها در ایران، به نحوه فعالیت رسانه های کشور در چارچوب قانون مطبوعات و همچنین رسیدگی به تخلفات احتمالی آنها نیز اشاره کرد.

«وضعیت خبرگزاری‌های فعال در ایران، فعالیت شبکه های اجتماعی در ایران، تعداد و چگونگی فعالیت رسانه های برخط در ایران، دعوت از روزنامه‌نگاران ایران برای برگزاری تورهای آموزشی» از جمله موارد مطرح شده توسط هیات رسانه‌ای کشور آفریقای جنوبی بود که علاوه بر طرح سوالاتی در خصوص وضعیت مطبوعات و رسانه‌ها در ایران، در این دیدار عنوان شد.

«کریستوفر ویلیام پیتر گیبونز، سردبیر مجله آکیومن، متیو پاول ساویدس، معاون هفته نامه ساندی تایمز، مجاهد سیف الدین،عکاس خبرگزاری MENA، لوک فلتهام، مسئول خبر روزنامه اینترنتی میل اند گاردین، دیر ژاک نلز، عکاس روزنامه سیتی زن و خانم سجیدا فرانسیس، دبیر روزنامه The Young Independents» اعضای هیئت رسانه ای آفریقای جنوبی در این دیدار بودند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۸۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین

غلامرضا منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و عنوان کرد: شعار سی‌وپنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دربر دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه با عنوان «بخوانیم و بسازیم»، اشاره کرد: این شعار در عین ایجاز و کوتاهی، مفاهیم عمیقی را منتقل می‌کند. ما از دوران کودکی آموختیم «توانا بُوَد، هر که دانا بُوَد» زمینه توانایی دانایی است و دانایی در گرو مطالعه است.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با کتاب برقرار شود، سطح دانش و بینش اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و با فرهنگ کتابخوانی شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود که بخشی از آن مرتبط با ساختن جامعه است. شعار نمایشگاه در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دارد و نیاز است تا رسانه‌های جمعی این شعار را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

منتظری که دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی است، نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و افزود: در درجه اول باید به تولید و نشر آثار مرتبط با حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از گذشته مبادرت داشته باشیم. به اعتقاد من نمایشگاه کتاب تهران مشابه یک سفره معنوی و فرهنگی محسوب می‌شود که نیاز‌های معنوی جامعه هدف را پاسخ می‌دهد.

وی تأمین نیاز «ایران فرهنگی» با تولیدات فرهنگی را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است نشر کشورمان به تولیدات متناسب با نیاز «ایران فرهنگی» به تعبیر واقعی خودش، مبادرت کند تا بتوانیم ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین سربلند را به جهانیان معرفی کنیم.

منتظری ادامه داد: قطعاً نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه‌هایی که در سایر کشور‌ها برگزار می‌شود، می‌تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین کمک بسیاری کند. نمایشگاه کتاب در حکم یک پنجره است که به روی ساختمان شخصیت فرهنگی و تمدن ما باز می‌شود. تنها از این طریق یعنی با ارائه کتاب‌های ایرانی است که افراد با فرهنگ و تمدن ما آشنا خواهند شد.

دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد تحقق رهنمود مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله «تمدن نوین اسلامی» گفت: به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و نشر آثار تحول آفرین نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم برگزاری نمایشگاه کتاب محدود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نباشد و بیش از گذشته زمینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کنیم که در رونق دیپلماسی فرهنگی ایران بسیار موثر است.

وی همچنین به ضرورت انجام کار‌های مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: برگزاری نشست مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی به منظور تقدیر و تشکر و ارزیابی برنامه‌های آن‌ها مفید بود؛ انتظارات خود را با آن‌ها در میان گذاشتیم و این نشست را می‌توان با فراکسیون توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز برگزار کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • تکرار حمایت‌ها و پافشاری دولت رئیسی از بازگشت گشت ارشاد
  • تکرار حمایت‌های دولت از گشت ارشاد
  • روسیه از حضور بیش از ۳۰۰۰ مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور
  • میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟