Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جهاددانشگاهی گفت: عمده مشکلات کشور  در اخلاق سیاسی، اخلاق فرهنگی و اخلاق اجتماعی ریشه دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی امروز ۱۸ مهرماه در آیین افتتاح هفتمین اردوی فرهنگی-آموزشی «طریق جاوید» که در محل سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: با وجود سفارشات دینی مبنی بر اینکه باید در دورترین نقاط به علم دست یافت، اما در حال حاضر این اعتقاد که کشور باید به صورت دانش‌بنیان اداره شود، وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جهاددانشگاهی تصریح کرد: در حال حاضر در زمینه توسعه اخلاق فرهنگی، اخلاق سیاسی و اخلاق اجتماعی در کشور دچار مشکل هستیم و در موضوع اخلاق سیاسی نخبگان سیاسی یکدیگر را قبول ندارند و این موضوع باعث شده است که دولت‌ها نتوانند به اهداف خود و در نهایت به اهداف تعیین شده در سند چشم‌انداز دست یابند چرا که گردش سیاسی باعث شده تا کل برنامه‌های کشور نیز تغییر یابند.

طیبی با بیان اینکه در حوزه سیاست اگر نخواهیم مصالح ملی را در تعامل با نخبگان سیاسی حل کنیم، نمی‌توانیم مشکلات خود را در عمر چهار ساله و یا هشت ساله حل کنیم، عنوان کرد: بر همین اساس مردم مشاهده می‌کنند راه‎برون رفت از مشکلات وجود ندارد به ناچار به جناحی دیگر روی آورده و به آن رای می‌دهند، همانند چیزی که در دولت‌های قبل با آن مواجه بودیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر دیده شدن منافع ملی و تعامل نخبگان سیاسی در کشور برای برون رفت از وضع موجود تاکید کرد و یادآور شد: با برنامه ریزی و وفاق ملی و با توجه به زیرساخت هایی که در کشور فراهم شده است خواهیم توانست تا در همین مدت کم تا سال ۱۴۰۴ به افق چشم‌انداز کشور دست یابیم.

وی ادامه داد: در توسعه فرهنگی نیازمند انسان‌هایی هستیم که کار و تلاش را یک اصل بدانند و این در حالی است که امروز بسیاری از افراد به باور اینکه تولید یک کار پر دردسر است روی به واردات می‌آورند تا آسان‌تر به ثروت دست یابند.

طیبی بر رعایت مصالح دیگران و همچنین رعایت قانون در کشور تاکید و بیان کرد: ما در زمینه اخلاق الگوهای زیادی داریم و یکی از الگوهای ما در دوران معاصر امام راحل است، به‌طوری که ایشان در بدترین شرایط جامعه منشور برادری را تبیین نمودند.

رئیس جهاددانشگاهی در بخشی دیگر از گفته‌های خود عنوان کرد: با وجود اقدامات صورت گرفته، وضع موجود تا وضع مطلوب که در سند چشم‌انداز تعریف شده است فاصله داریم. برای رسیدن به اهداف تعیین شده در سند چشم‌انداز و با وجود ساختارهای کشور باید اراده در همه آحاد نظام به‌وجود آید.

طیبی با اشاره به اینکه نباید مقصر وضع موجود را رژیم قبل و یا تحریم ها بدانیم، تصریح کرد: به اعتقاد مسئولان، تحریم ها تنها ۲۰ درصد اثرگذارند و ۸۰ درصد دیگر حاصل عدم برنامه ریزی مناسب در کشور است.

رئیس جهاددانشگاهی عنوان کرد: توسعه فرهنگی به عنوان یک زیرساخت، توسعه آموزش و تربیت انسان‌ها و توسعه علم و فناوری برای اداره دانش‌بنیان کشور نیاز امروز ماست و در این میان فناوری‌های حوزه علوم انسانی که از آن به عنوان «فناوری نرم» یاد می‌شود، بسیار حائز اهمیت است.

طیبی افزود: در زمینه توسعه آموزش، علی‌رغم ایراداتی که به نظام آموزشی وارد می‌شود، بسیار خوب کار کردیم به‌طوری که توانسته‌ایم محقق تربیت کنیم و محقق نیز فناوری تولید کند. همچنین تربیت انسان‌های «مهارت محور» در کشور از دیگر اقدامات انجام شده در توسعه آموزش است.

وی با بیان اینکه در توسعه علم و فناوری نیز به گونه‌ای مطلوب عمل کردیم، اظهار کرد: هدف از تاسیس جهاددانشگاهی در سال ۵۹ این بود که اثبات کنیم کشور توان حرکت در مرز علم و فناوری را دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۰۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۱۹۸ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

دکتر ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از این جلسه در خصوص پیشنهاد تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار بیان کرد: براساس تأکید رئیس جمهور بر ضرورت وجود هیئت امنای مشترک و متمرکز برای هدایت تمامی ستادهای فناوری با حمایت و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جلسه شماره ۸۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقرر شد ماده واحده‌ای در خصوص تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار تدوین و در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح شود.

وی افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به منظور ارتقای عملکرد و بهره‌وری ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و ایجاد زمینه ساختاری لازم برای رفع چالش‌های اداری و مالی موجود این ستادها ماده واحده پیشنهادی خود را برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ستاد علم و فناوری ارسال کرد که پس از بررسی‌های دقیق و کارشناسی در این ستاد، موضوع در این جلسه ارائه شد و با استماع نظرات اعضای شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مقرر شد در جلسه آتی این شورا در خصوص اعضای این هیات امنا و حوزه وظایف آن جمع‌بندی صورت گیرد.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در خصوص نهایی‌سازی پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی بیان کرد: پیشنهاد تدوین سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی توسط سازمان انرژی اتمی مطرح شد و در جلسه ۱۳۵ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مورخ مقرر شد تدوین سند در دستور کار ستاد علم و فناوری قرار گیرد. به منظور مشارکت سایر دستگاه‌ها در تدوین این سند مکاتباتی در این خصوص صورت گرفت و با توجه به تدوین سندهای مختلف بخشی در این خصوص توسط دستگاه‌های مختلف، تمامی این سندها برای تهیه سند واحد و یکپارچه کوانتوم با ابعاد ملی دریافت و مقرر شد بررسی و نهایی‌سازی پیش‌نویس این سند در قالب میز تخصصی تدوین سند کوانتوم انجام گرفته و برای طی فرآیند تصویب در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور طرح شود.

وی افزود: میز تخصصی تدوین سند کوانتوم پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با مشارکت سایر دستگاه‌ها و همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، اولین پیش‌نویس این سند برای طرح در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور آماده کرده است. در این جلسه پس از بیان اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی در علوم و فناوری‌های کوانتومی و ملزومات توسعه این فناوری، کلیات سند مطرح شد. در جلسات آتی ستاد، در خصوص جزئیات و برخی موارد باقیمانده تصمیم گیری خواهد شد، و امیدواریم طی هفته های آینده بتوانیم به تصویب ‌پیش نویس در ستاد، جهت طرح و تصویب نهایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برسیم.

کد خبر 6094487

دیگر خبرها

  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • شهید مطهری مهذب در اخلاق، مبتکر در روش و فرقان انقلاب بود
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • اعضای شوراها از دخالت دادن تفکرات سیاسی پرهیز کنند
  • تسهیلات و نبود نقدینگی عمده مشکلات واحد‌های صنعتی در قوچان است
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است