Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس آمارهای موجود، 26 کارخانه روغن‌کشی با ظرفیت تولید بیش از 5میلیون تن روغن و اشتغالزایی حدود 40هزار نفر مستقیم و غیرمستقیم در کشور ایجاد شده و شرایط نامناسب تامین مواد اولیه باعث شده، اغلب آنها با کمتر از 40 درصد ظرفیت اسمی تولید داشته باشند و فقط سال گذشته پنج کارخانه تعطیل شدند.

براساس قوانین موجود، واردات دانه‌های روغنی و روغن خام به کشور برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، تابع شرایطی خاص با پرداخت عوارضی از سوی واردکنندگان صورت می‌گیرد و این روند، باعث شده واردکنندگان برای کاهش هزینه‌هایشان تمایل بیشتری برای واردات کنجاله داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه، گروهی از کارشناسان براین باورند که تغییر سیاست‌های فعلی می‌تواند نه‌تنها مانع خروج حجم عمده‌ای ارز از کشورمان باشد، بلکه زمینه استقلال ایران از وابستگی واردات کنجاله را فراهم می‌کند.

از سوی دیگر، گروهی معتقدند به‌دلیل مازاد ظرفیت تولید موجود با توجه به سرمایه‌گذاری بیش از نیاز کشور کارخانه‌های یاد شده تعطیل شده‌اند و مشکلات ایجاد شده به دلیل کمبود یا نامتوازن بودن مواد اولیه نیست.

مشکل از تامین مواد اولیه نیست

علیرضا مهاجر، مجری طرح دانه‌های روغنی درباره تعطیلی برخی واحدهای روغن‌کشی گفت: در بسیاری جراید، مطرح شده عدم توازن در واردات باعث این اتفاق شده است، در حالی که اعلام می‌کنم، هیچ مشکلی در این زمینه نیست؛ بلکه کارخانه‌ها به دلیل مشکلات ساختاری خود بهانه‌تراشی می‌کنند.

مهاجر افزود: تاکنون اراده‌ای برای استقلال و خودکفایی تولید دانه‌های روغنی نبوده و به همین دلیل، سالانه 4 میلیارد دلار برای واردات هزینه می‌کردیم، در حالی که براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب باید این وابستگی به سمت صفر شدن حرکت کند. مجری طرح دانه‌های روغنی، نیاز کشور به کلزا را یک و نیم میلیون تن عنوان کرد و افزود: نیاز ما به کنجاله 3.5 میلیون، ظرفیت روغن‌کشی 5.5 میلیون، ظرفیت تصفیه روغن 3.6 میلیون، واردات روغن خام 1.3 میلیون و واردات دانه‌های روغنی 1.4 میلیون تن است.

وی میزان تولید کلزا در سال گذشته را بیش از 182 هزار تن اعلام کرد و گفت: تولید این محصول نسبت به سال گذشته، بیش از 2.7 برابر معادل 300 درصد رشد داشته و براساس برنامه‌ریزی‌ اخیر انتظار می‌رود، تولید کلزا در سال زراعی جدید حداقل به 500 هزار تن برسد.

مهاجر تاکید کرد: دانه‌های روغنی تولید شده در ایران با توجه به مشکلاتی که در گذشته داشتیم، ممکن است از نظر کیفی درصدی با آنچه وارد می‌شود، تفاوت داشته یا گران‌تر باشد، اما لازم است با حمایت از تولید داخل فرصت دهیم، کشاورزان خودشان را به روزرسانی کنند.

مجری طرح دانه‌های روغنی تاکید کرد: ماشین‌آلات، نوع کشت، بذرها و ده‌ها عامل دیگر در زمینه کیفیت محصول برداشت شده تاثیرگذار است که برخی از آنها در ایران نیازمند سرمایه‌گذاری است و لازم است برای آن برنامه‌ریزی کنیم که این کار صورت گرفته است. فقط باید زمان بدهیم تا همه شرایط براساس اصول خود اجرایی شود.

وی تصریح کرد: براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باید طی یک دوره ده ساله توان تامین 70 درصد نیاز بازار را داشته باشیم، در حالی که اکنون تقریبا 94 درصد نیاز داخلی از طریق واردات تامین می‌شود، پس تحولی قابل توجه در این بخش ایجاد خواهد شد که باید همه دست به دست هم دهیم تا به سرمنزل مقصود برسیم.

مهاجر درباره حمایت از تولید داخلی گفت: همان طور که مسئولان به‌درستی برنامه‌ریزی کرده‌اند باید مزیت کشت دانه‌های روغنی برای کشاورزان ایجاد شود تا تمایل به تولید داشته باشند. با این تصمیم‌گیری قطعا قدرت اقتصادی آنها افزوده می‌شود و کم‌کم شاهد به روز شدن ماشین‌آلات و دستگاه‌های مورد نیاز خواهیم شد. از این رو بهتر است همچنان با حمایت از کشاورزان آنها را مشتاق تولید کنیم چون اگر یک سال چنین اتفاقی نیفتد، قطعا سال بعد کشت جایگزین خواهند داشت و وابستگی ادامه می‌یابد.

واردات بهانه است

داریوش محمودی، دبیر اسبق انجمن صنفی صنایع روغن نباتی درباره انتشار خبر تعطیلی واحدهای روغن‌کشی به دلیل واردات کنجاله گفت: بررسی این موضوع نیازمند مباحثی کاملا تخصصی است، اما در کلان موضوع تعطیلی کارخانه‌ها ربطی به واردات کنجاله ندارد و این بهانه‌ای برای پاک کردن صورت مساله است.

محمودی افزود: بیش از 30 کارخانه روغن‌کشی با ظرفیت نصب شده حدود 3میلیون تن در ایران وجود دارد، درحالی که مصرف داخلی ایران تنها 1.5 میلیون تن روغن است. با این آمار باید گفت، آیا بازار فروش عامل تعطیلی است یا واردات مواد اولیه؟

این کارشناس صنعت روغن تاکید کرد: اغلب کارخانه‌هایی که تعطیل می‌شوند، حتی آن گروه که دارای برندهای قدیمی بوده‌اند، به دلیل ساختار اشتباه و کاهش سهم فروش به این نقطه رسیده‌اند، نه این که توان تامین مواد اولیه نداشته باشند.

دبیر اسبق انجمن صنفی روغن‌نباتی معتقد است، سهم کیک بازار ایران برای تولیدکنندگان کاملا مشخص است و راهکاری نیست، جز دستیابی به بازارهای جایگزین صادراتی که در این زمینه تعیین‌کننده است.

محمودی گفت: گروهی از کارخانه‌های روغن‌کشی کوچک که امکانات اقتصادی محدودی در اختیار دارند، در این شرایط توان رقابت با تولیدکنندگان بزرگ را ندارند و گروهی از تولیدکنندگان قدیمی هم مشکلات ساختار مدیریتی دارند، نمی‌توانند در این زمینه سیاستگذاری کنند. پس تعطیلی چاره آخری است که امروز به بهانه کمبود مواد اولیه مطرح شده است.

نباید احساسی تصمیم‌گیری شود

ابوالحسن خلیلی، دبیر اسبق انجمن روغن، درباره تعطیلی کارخانه‌های روغن‌کشی به جام‌جم گفت: سیاست‌های فعلی باعث شده، واردات کنجاله برای بازرگانان صرفه اقتصادی داشته باشد و توجه کمتری به تامین دانه مورد نیاز فعالیت کارخانه‌های روغن‌کشی شود.

خلیلی افزود: براساس قوانین فعلی، واردکنندگان باید مبالغی را به عنوان عوارض بپردازند، به این صورت که برای واردات روغن خام کیلویی 200 تومان و دانه روغنی کیلویی 50 تومان؛ اما واردات کنجاله هیچ هزینه‌ای برای واردکنندگان ندارد.

وی تصریح کرد: سیاست‌های حمایتی برای تولید دانه‌های روغنی داخل ایران نیز هزینه‌هایی را برای خرید دانه روغنی داخلی به منظور دریافت مجوز واردات به بازرگانان تحمیل می‌کند. به عنوان مثال برای واردات دانه روغنی، کیلویی 18 تومان و برای واردات روغن خام کیلویی 100 تومان مازاد بر عوارض دریافت می‌شود، اما بازهم کنجاله از هرگونه تعهد و الزام به دلیل توجه وزارت جهاد به تامین خوراک دام و طیور معاف شده است.

به گفته وی، سیاست‌های فعلی وزارت جهاد کشاورزی در کنار وقایع بین‌المللی که باعث شده فاصله قیمتی دانه روغنی خارجی با کنجاله تقریبا 70 دلار باشد، بازرگانان را تشویق به واردات کنجاله کرده است تاجایی که این رویه عامل نگرانی کارخانه‌های روغن‌کشی شده است.

کاهش واردات، نمایانگر اوضاع صنعت است

علی دانا، عضو اسبق هیات مدیره انجمن صنفی صنایع روغن‌کشی ایران درباره تعطیلی کارخانه‌های روغن کشی به جام‌جم گفت: من اطلاعات دقیقی از تعداد واحدهای تعطیل شده ندارم، اما آن طور که مسلم است، روند کاهش واردات دانه روغنی که در آمارهای گمرک آمده، بیانگر آن است که تولید روند نزولی داشته و این روند شرایط کارخانه‌ها را نمایش می‌دهد.

دانا افزود: روند افزایشی واردات کنجاله عوامل متعددی دارد که یکی از آنها سرعت نقدشوندگی کنجاله وارداتی در بازار به جای واردات دانه‌های روغنی است. به دلایل دیگری که عوارض حمایتی دولت برای تولید دانه‌های روغنی است، واردکنندگان تمایل بیشتری برای واردات کنجاله دارند.

این کارشناس صنعت روغن کشی تاکید کرد: یکی از دلایل اعمال تعرفه و عوارض برای واردات روغن خام و دانه روغنی از سوی دولت، حمایت از کشاورزان برای کشت این محصول است، در حالی که اگر کارخانه‌های روغن‌کشی کم‌کم از چرخه تولید خارج شوند، سیاست دولت با شکست مواجه خواهد شد. بنابراین باید مسئولان با در نظر گرفتن تمام موارد نسبت به سیاستگذاری اقدام کنند.

صنعت رو به زوال روغن‌کشی

محمدحسن سلمانیان، مدیرعامل یک کارخانه روغن‌کشی گفت: یکی از دلایلی که این صنعت به این وضعیت رسیده، واردات بد است، یعنی به جای واردات مواد اولیه، محصول نهایی را وارد می‌کنند.

وی افزود: ابتدای راه‌اندازی این کارخانه حدود 300 نفر نیرو داشت، اما طی دوسال گذشته به نصف کاهش یافته، آن هم به دلیل کمبود مواد اولیه برای تولید روغن و کنجاله است.

عبدالکریم سماوی، مدیرعامل یک کارخانه روغن‌کشی دیگر گفت: سال گذشته از 1.9 میلیون تن دانه روغنی، 1.5 میلیون تن کنجاله تولید شد و با توجه به این که 2.5 میلیون تن کنجاله نیاز کشور است، تنها نیاز کنجاله وارداتی یک میلیون تن بود که متاسفانه 1.6 میلیون تن وارد شد.

وی افزود: به همین دلیل کارخانه‌هایی که سال‌ها با ظرفیت پایین فعالیت می‌کردند، با مشکل روبه‌رو شدند و دیگر توان رقابت ندارند و برخی کارخانه‌های روغن‌کشی هم تعطیل شد.

در همین حال، قریب رضا توسلی دیگر مدیر صنعت روغن‌کشی ایران گفت: کمبود دانه‌های روغنی باید برطرف شود و اگر با وجود کشت این محصولات نیاز کشور و کارخانه‌ها تأمین نمی‌شود، باید به جای کنجاله، دانه‌های روغنی وارد شود.

وی افزود: مزایای این کار افزایش امنیت غذایی کشور، اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم، مدیریت منابع ارزی، افزایش تولید داخلی و رشد اقتصادی و حفظ ارزش افزوده در داخل کشور است.

منبع: جام جم

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۷۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت قضایی از تولید/ جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار ‌کارگر

فعالیت ستاد‌های حمایت از اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان‌ها در سال ۱۴۰۲ احیای ۲ هزار و ۱۵۱ واحدی تولیدی را به همراه داشت و مانع بیکاری ۱۹۱ هزار و ۲۶۸ کارگر شده است. - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های‌ خبرگزاری تسنیم، ‌به دلیل اهمیت موضوع اقتصاد، رهبر انقلاب چندین سال است که شعار سال را در رابطه با این موضوع و حمایت از تولید، اشتغال و مهار تورم اختصاص داده‌اند.

مقام معظم رهبری سال گذشته در پیام نوروزی، بر روی مسئله حمایت از تولید تاکید کردند و این سال را «مهار تورم و رشد تولید» نام گذاری کردند.سال 1403 نیز از سوی رهبر انقلاب سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگداری شده است که نشان می‌دهد ایشان همچنان بر روی مساله تولید و کار تاکید دارند.

رئیس قوه قضاییه در پیامی که به مناسبت سال 1403 منتشر کرد، اظهار کرد: در سال 1403 که مبتنی بر اولویت‌های کلان کشور از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، مصمم هستیم برنامه‌ها و تدابیر طراحی شده خود را در راستای حمایت از تولید و تولیدکنندگان و فعالان و سرمایه‌گذاران اقتصادی، با قوت و قدرت هر چه تمام‌تر اجرایی سازیم و موانع مشارکت فعالانه اقتصادی و تولیدی مردم را با همکاری سایر قوا، مرتفع کنیم. 

بدون تردید باید در سال جاری، با همدلی و همکاری همه‌جانبه، عقب‌ماندگی‌های حوزه تولید را جبران کنیم؛ در این مسیر خطیر، علاوه بر فعالان و سرمایه‌گذاران کلان و خرد اقتصادی و تولیدی، عموم مردم نیز می‌توانند یاریگر باشند؛ ما نیز در عدلیه تضمین می‌دهیم که از سرمایه‌های مردم که وارد عرصه تولید و اشتغال می‌شود، نهایت حفاظت و صیانت را داشته باشیم. 

وی همچین گفت:در سال گذشته که از جانب رهبر حکیم انقلاب با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده بود، دستگاه قضایی در چهارچوب مسئولیت‌ها و اختیاراتش، اقداماتی را در مسیر نیل به هدف مزبور انجام داد و برای تحقق امر مُعنونه، به دولت و مجلس، مساعدت‌هایی را داشت؛ علی‌رغم اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در هر سه قوه، معترف و مُقر هستیم که آنطور که مطمح‌نظر رهبر معظم انقلاب و شایسته مردم شریف ایران اسلامی بود، در تحقق شعار سال گذشته، توفیق حاصل نشد. 

قدر مسلم، این نقیصه باید در سال جدید با مساعی مضاعف، جبران شود؛ لهذا در سال پیش‌رو نیز قوه قضاییه حداکثر توان خود را در چهارچوب اختیاراتش برای کمک به رشد تولید و شقوق این امر خطیر، نظیرِ حمایت از تولیدکنندگان، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و کاستن از موانع تولید، به کار خواهد بست.

قوه قضاییه در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و دستورات رئیس دستگاه قضایی در سال 1402 اقدامات زیادی در راستای حکایت از تولید، اشتغال و جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی انجام داده است.

ستاد‌های حمایت از اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان‌ها به صورت متناوب با تشکیل جلسه و بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی، اقدامات موثری در جلوگیری از تعطیلی این واحد‌ها و رفع مسائل پیش روی آن‌ها انجام داده‌اند.

با اقدامات دستگاه قضایی در جهت حمایت از تولید و رفع مشکلات حقوقی و قضایی کارخانه‌ها در سال گذشته، 2 هزار و 151 واحد تولیدی احیا و یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد که این امر در مجموع از بیکاری 191 هزار و 268 نیروی کار در سراسر کشور نیز جلوگیری کرده است.

در همین زمینه استان آذربایجان شرقی با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی 70 واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و 950 نیروی کار جلوگیری کرد. 

در استان آذربایجان غربی از تعطیلی 81 واحد تولیدی و بیکاری حدود 8 هزار کارگر جلوگیری شد. حل مشکلات صنایع آلومرول نوین اراک، ائل سون فولاد سلماس، مطالبات بانک صنعت و معدن از شرکت آجر ماشینی ارومیه، شرکت معدن کاوان گنجینه ظفر چالدران و مجتمع غذایی برادران فتحی میاندوآب نمونه از اقدامات دادگستری این استان است.

همچنین در استان اردبیل از تعطیلی 26 واحد تولیدی و بیکاری 6 هزار و 159 کارگر جلوگیری شد. 

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان اصفهان مشکلات 24 واحد تولیدی را رفع و به تداوم اشتغال 4 هزار و 449 نیروی کار کمک کرد و در استان البرز به ادامه فعالیت 43 واحد تولیدی و اشتغال 9 هزار و 369 کارگر کمک شد. 

در استان ایلام از تعطیلی 19 واحد تولید و بیکاری 126 کارگر جلوگیری شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان بوشهر به تداوم فعالیت 12 واحد تولیدی و اشتغال یک هزار و 120 کارگر کمک کرد. 

استان تهران نیز با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان از تعطیلی52 واحد تولیدی و بیکاری 6 هزار و 585 کارگر جلوگیری کرد و استان چهارمحال و بختیاری با جلوگیری از تعطیلی 4 واحد تولیدی مانع بیکاری 300 کارگر شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی در سال گذشته مشکلات 19 واحد تولیدی را حل و به تداوم اشتغال 350 نیروی کار کمک کرد.

حل مشکلات تأمین زیرساخت‌های آب، برق، گاز و فاضلاب شهرک تخصصی غیردولتی در مجاورت شهرک صنعتی بیرجند به مساحت 10 هکتار و واحد تولیدی واشر در منطقه عشایری شهرستان سرایان با سرمایه‌گذاری 5 میلیارد تومان و اشتغال 42 نفری از جمله اقدامات این استان در حمایت از تولید است. 

در استان خراسان رضوی از تعطیلی 670 واحد تولیدی و بیکاری 51 هزار و 900 کارگر جلوگیری شد. 

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان شمالی با ادامه فعالیت 21 واحد تولیدی و اشتغال120 نیرو کار کمک کرد.

در استان خوزستان از تعطیلی 27 واحد تولیدی با 26 هزار و 342 نیروی کار جلوگیری شد و حل مشکلات حقوقی شهرک تخصصی خودرویی کاریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی 3 هزار نفر و شرکت تخته فشرده آریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی 300 نفر از اقدامات از استان در حمایت از تولید است.

در استان زنجان از تعطیلی 11 واحد تولیدی و بیکاری هزار و 570 نیروی کار جلوگیری شد و در استان سمنان با جلوگیری از تعطیلی 461 واحد تولیدی از بیکاری 4 هزار و 775 کارگر جلوگیری شد. 

در استان سیستان و بلوچستان به ادامه فعالیت 34 واحد تولیدی و اشتغال 377 کارگر کمک شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان فارس به احیای 20 واحد تولیدی با 3 هزار و 369 کارگر کمک کرد.

در ادامه فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان قزوین نیز از تعطیلی 22 واحد تولیدی و بیکاری 253 کارگر جلوگیری شد و در استان قم از تعطیلی 31 واحد تولیدی و بیکاری 2 هزار و 700 کارگر جلوگیری شد. 

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان کردستان از تعطیلی 21 واحد تولیدی و بیکاری837 کارگر جلوگیری کرد و در استان کرمان از تعطیلی 56 واحد تولیدی و بیکاری 9 هزار و 219 کارگر جلوگیری شد.

در استان کرمانشاه از تعطیلی 21 واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و 500 کارگر جلوگیری شد که حل مشکلات اتوترانس غرب، بتن آماده فرامان غرب، شرکت سرکش خودرو، مجتمع خدمات رفاهی همت زاده، شرکت لبن گستر و شرکت گلمهر غرب از جمله این اقدامات است.

در استان کهگیلویه و بویراحمد از بیکاری 3 واحد تولیدی و بیکاری 65 نیروی کار جلوگیری شد.

با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان گلستان به احیای 100 واحد تولیدی و جلوگیری از بیکاری2 هزار و 491 کارگر کمک شد و در استان گیلان نیز با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی 26 واحد تولیدی و بیکاری 6 هزار و 203 نفر جلوگیری شد.

در استان لرستان از تعطیلی 32 واحد تولیدی و بیکاری 634 کارگر جلوگیری شد و در استان مازندران به احیای 14 واحد تولیدی با 2 هزار و 9 نیروی کار کمک شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان مرکزی از تعطیلی 81 واحد تولیدی و بیکاری 8 هزار و 530 کارگر جلوگیری کرد و با فعالیت این ستاد در استان هرمزگان از تعطیلی14 واحد تولیدی با 105 کارگر جلوگیری شد.

همچنین در استان همدان ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی 114 واحد تولیدی باهزار و 288 کارگر جلوگیری کرد و در استان یزد نیز از تعطیلی 22 واحد تولیدی و بیکاری28 هزار و 573 کارگر جلوگیری شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنجشنبه‌ها ۸.۳ میلیارد دلار به کشور ضرر می‌زند
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • حمایت قضایی از تولید/ جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار ‌کارگر