Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@22:32:45 GMT

نقاشی و طراحی با ‏فرش معاصر ایرانی در یک گالری

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۹۰۴۷۲

نمایشگاه آثار «میرمولا ثریا» با عنوان «صوف» با آثار نقاشی و طراحی با فرش معاصر ایرانی، جمعه ۲۱ مهرماه ‏افتتاح می‌شود.‏

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، آثار «میرمولا ثریا» با عنوان «صوف» که شامل نقاشی و طراحی با ‏فرش معاصر ایرانی است، جمعه ۲۱ مهرماه در گالری خاک افتتاح می‌شود.

گفته می‌شود؛« این نخستین بار است که یک هنرمند، فرش را به مثابه ‏بوم نقاشی در نظر گرفته و آثاری خلق کرده است که گرچه می توان آنها را دست‌بافت در نظر گرفت، اما در واقع این آثار ‏برخوردی معاصر و هنری با فرش ایرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو آثار را می‌توان نقاشی‌هایی در نظر گرفت که می توانند به دیوار ‏آویزان شوند و یا به عنوان حجم روی زمین قرار بگیرند.»

در این نمایشگاه قریب به ۳۰ اثر بافته شده در ابعاد ۱۲۰ در ۱۶۰ تا ۲۰۰ در ۳۰۰ سانتیمتر وجود دارد و همچنین بالغ بر ۱۵ اثر ‏طراحی به نمایش در می‌آید. ‏

میرمولا ثریا درباره‌ی نمایشگاه‌اش نوشته است:

«در ابتدا اینچنین بوده است که دستبافت‌های عشایری و نقوش روی آن، منعکس ‏کننده نحوه زندگی، طبیعت پیرامون و آرزوهای آن روزهای بافنده بوده است. بعدها آنچنان می‌شود که شهر نشینی و تجارت، ‏خیال کوچ نشین را آلوده می‌کند و خیال رهای هنرمند بافنده، اسیر کسب و صنعت شهری می‌شود.

خیال سیال بافنده از دست می‌‏رود و تصورات و نیازهای اشراف نقش‌بند بافته‌ها می‌گردد. نقوش ساده، هندسی و ابتدایی از گیاهان و حیوانات که تجلی تعابیر ‏فردی انسان کوچ نشین از پیرامونش بوده کم کم به نقوش پرگو، پیچیده، غیر واقع بدل میشود و دیگرهرگز آن رویکرد بی‌واسطه ‏بافنده پدیدار نمیگردد.

آنچه بعدها می‌بینیم البته صنعتی است والا که خیال سفارش دهنده را به شکوه و تمامیت اجرا می‌کند. ‏

این روزها بیشتر بر فی البداهه‌گی تصویر و طرح تمایل دارم. از تکرار مکررات و آذین کلیشه‌های سنتی که وام‌دار فرهنگ ‏ایستا است، پرهیز دارم. به امروزم نگاه می کنم، به اطرافم و آنچه بر من می گذرد. نقوش در بافته‌هایم، گاهی ریشه در قصه‌ای ‏دور دارد که تا امروز به دنبالم است و گاهی حادثه‌ای است که در کمینم است و بی‌خبرم. به آن، به بافته، آنگونه نگاه میکنم که ‏زمینی است که میبایست خیال را در ان کاشت. ‏

سالهای زیادی بر آن رفت تا از سنت گذشته بدانم و باز بدانم که چگونه این هنر آزاده و پویا به صنعتی اسیر، جامد و تکرار پذیر ‏بدل گشت. بر این باورم که خیال را باید آزاد کرد و ان موقع است که بافته، به هر گونه که باشد گستره و جولانگاهی خواهد بود ‏برای تجلی اندیشه هنرمند امروز.‏»

میرمولا ثریا متولد ۱۳۵۷ رامسر است. وی کارشناسی ارشد خود را در رشته صنایع دستی از دانشگاه میراث فرهنگی تهران و ‏کارشناسی ارشد طراحی فرش دست بافت را از دانشگاه آزاد اصفهان دریافت کرده است. وی تا کنون بیش از ۸ نمایشگاه انفرادی ‏در آمریکا، لبنان، کویت، دبی، ایران برگزار کرده است.

افتتاحیه نمایشگاه «صوف» جمعه ۲۱ مهرماه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ در گالری خاک واقع در خیابان شریعتی، دو راهی قلهک، ‏خیابان بصیری، کوچه ژیلا، گلاک ۱ برگزار می شود.‏
این نمایشگاه تا ۸ آبان هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۰ پذیرای عموم است. گالری خاک شنبه‌ها تعطیل است.‏

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۰۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این کتاب به نویسندگی پرویز امینی درباره دوران کودکی نقاش برجسته ایرانی سید علی‌اکبر صنعتی و فراز و نشیب‌هایی است که در دوران دوری از خانواده با او همراه بوده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «در بچگی ذوق نقاشی در من سرشار بود، به نحوی که تمام دیوار‌ها را با نقاشی‌های خودم سیاه می‌کردم و این جوشش غریب باعث می‌شد که حتی در سر کلاس‌های درس به جای گوش کردن به درس‌ها، به نقاشی از صورت معلمان بپردازم و برای همین هم همیشه تنبیه می‌شدم.»

مجموعه کودکی نامداران در قالب ۱۰ عنوان کتاب به شیوه اول شخص و از زبان شخصیت اصلی به کودکی چهره‌های نامدار ایرانی در حوزه‌های مختلف می‌پردازد و شامل داستان‌هایی است که با شخصیت‌پردازی مناسب و تصویرسازی جذاب، نوجوانان را به فضای زندگی این چهره‌ها در قرن گذشته نزدیک می‌کند.

در پشت جلد مجموعه «کودکی نامداران» آمده است: «هر کودک ایرانی، از نامداران آینده ایران است. هر کودک ایرانی پرچم‌دار هویت ملی ایران است. هر کودک ایرانی اعتماد به نفس ملی ایران است و کودکی نامداران، آینده درخشان کودکان ایران است.»

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان شهرضایی
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی