Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، حسین میرزایی معاون فرهنگی وزیر علوم در نشست خبری مشترک با رییس سازمان بسیج دانشجویی در پاسخ به سئوال خبرنگار سرویس دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز در خصوص وصعیت فرهنگی دانشگاه ها و برگزاری اردوهای مختلط در برخی واحدهای دانشگاهی گفت: دانشگاه چارچوب، ضوابط و قوانینی دارد و اگر مواردی در چارچوب قانون نباشد در شوراهای مختلف اعم از کمیته انضباطی، شورای فرهنگی و هیات نظارت ها بررسیمی شود و طبق قوانین و آیین نامه ها مواجهه لازم صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فعالیت های سازنده فرهنگی در دانشگاه ها مثل اردوهای راهیان نور، مشهد مقدس، اردوهای مختلط انجام شده را بسیار اندک دانست و گفت: موارد اندکی که وجود دارد قانون نحوه مواجهه را پیش بینی کرده و طبق قانون با آنها برخورد صورت خواهد گرفت.

میرزایی اظهار داشت : دانشگاه های ما محیط فرهنگی و علمی است و ما باید دست به دست هم بدهیم این وضعیت را ارتقا بدهیم.

وی با اشاره به رسانه ها و لزوم واقع نمایی بدور از بزرگ نمایی و حاشیه سازی و اینکه موضوعات حاشیه ای در دانشگاه نباید محل تسویه حساب های سیاسی و شخصی قرار بگیرد ، گفت: حاشیه ها در دانشگاه نباید به عنوان متن به بیرون منتقل شود، این خیانت در حق دانشگاه است که برخی از حاشیه هایی که در دانشگاه به وجود می آید در افکار عمومی به عنوان متن دانشگاه مطرح شود.

معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به اینکه انعکاس اخبار دانشگاه از درون دانشگاه به غلط به بیرون دانشگاه دارد صورت می گیرد، گفت: اگر تصویر واقعی از دانشگاه ها به بیرون ارائه نشود و تصویر تصنعی که ممکن است مطلوب برخی افرادی باشد که اهداف خاصی دارند، به بیرون ارائه شود عملا هویتمان را زیر سئوال برده ایم و این اتفاق متاسفانه دارد اتفاق می افتد.

میرزایی با بیان اعتماد خانواده ها به دانشگاه ها و رشدهای صورت گرفته در 4دهه گذشته، از برخی تلاش ها برای ناامن نشان دادن دانشگاه ها انتقاد کرد و گفت: نگاه جامعه به دانشگاه را باید اصلاح و ترمیم کرد، دانشگاه محل امن و رشد کشور است.

وی با اشاره به وجود قانون در زمینه برخورد با اردوهای مختلط گفت: باید با برگزاری اردوی مختلط طبق قانون و آیین نامه ها برخورد شود و اگر برخورد صورت نگیرد رسانه ها موظفند آن را بیان کنند، طبق قانون موظف به برخورد با اردوهای مختلط هستیم.

معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه مشکلات دانشگاه باید در داخل دانشگاه حل شود گفت: به تناسبی که قوانین در دانشگاه ها رعایت شود پای بیرونی ها در دانشگاه باز نمی شود.

وی افزود: نشریه دانشجویی اگر طبق قانون تخلفی می کند حتما باید در دانشگاه بررسی شود و برخورد با آن صورت گیرد ولی قبل از آن طبق قانون هیچ نشریه دانشجویی را هیچ احدی حق ندارد قبل از چاپ ببیند و سانسور کند، قانون مطبوعات کشور اجازه نمی دهد نشریه قبل از چاپ دیده و سانسور شود، راه رسیدگی به این امور قانون است.

میرزایی با اشاره به وظیفه حمایت از دانشگاهیان گفت: هرجا از چارچوب قانون عدول صورت بگیرد، وظیفه رسیدگی به تخلف را داریم تا در چارچوب قانون برخورد با تخلف صورت بگیرد.

برخی به دنبال ابتذال و اختلاط در دانشگاه ها هستند

در ادامه نشست خبری داود گودرزی رییس سازمان بسیج دانشجویی در خصوص وضعیت فرهنگی دانشگاه ها گفت: وضعیت دانشگاه و جامعه روی همدیگر اثر می گذارند، مقام معظم رهبری و دلسوزان کشور از دانشگاه انتظاراتی دارند تا کشور و انقلاب اسلامی به قله ها برسد و موتور محرکه هم در این مسیر دانشگاه است.

گودرزی گفت: ما باید طبق توصیه رهبری جوان مومن، انقلابی، متعهد به کشور در دانشگاه ها تربیت کنیم، برای این کار به نظر می رسد وضعیت فرهنگی دانشگاه ها باید تقویت شود.

وی با اشاره به وضعیت علوم انسانی و برخی اساتید غربزده در دانشگاه ها گفت: گرچه اساتید ارزشی انقلابی کشور هم زیادند، اما هم در بحث محتوا علوم انسانی دانشگاه ها ایراد جدی دارد، و هم برخی از اساتید با روحیه غربزدگی وارد کلاس درس می شوند و جوانان را از آینده ناامید می کنند.

رییس سازمان بسیج دانشجویی گفت: اگر دانشگاه کارکرد موتور متحرک برای انقلاب اسلامی را دارد و قرار است جلودار باشد، باید وضع فرهنگی اش بهتر از این باشد.

وی دانشگاه را محیط امن و آرام دانست و تاکید کرد: با وجود تهاجم فرهنگی دشمن فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها از جمله فعالیت های قرآنی و جهادی رشد و پیشرفت مشاهده می شود و در تابستان سال جاری بیش از 1300گروه و بالغ بر 44000دانشجو در اردوهای جهادی مشارکت داشته اند.

گودرزی به برخی اردوهای مختلط و تلاش ها برای به ابتذال کشاندن دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: برخی به دنبال ابتذال و اختلاط در دانشگاه ها هستند، مطالبه ای که وجود دارد این است که قانون انجام شود و همان گونه که سرپرست وزارت علوم و معاونان ان تاکید دارند، همان گونه که برگزاری اردوی مختلط غلط و خلاف قانون است، با متخلف برخورد شود.

حسین میرزایی داوود گودرزی اردوی مختلط بسیج دانشجویی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۱۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا اوضاع حجاب با اجرای طرح نور بهتر شده است؟

مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب معتقد است: بدون بزرگنمایی، طرح نور جزء طرح‌هایی است که وضع حجاب را یک مقدار بهتر کرده است. همه ما هم با جامعه مواجهه داریم و طبیعتاً محاسن و معایب طرح نور را می‌توانیم تا اندازه‌ای مشاهده کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم طهورا نوروزی، مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب در سومین نشست معاونین و مشاورین امور زنان و خانواده وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی به ارائه نظرات خود درباره اختلاف نظرهای به وجود آمده در موضوع عفاف و حجاب در جبهه داخلی پرداخت و نکاتی را در این زمینه یادآور شد. در ادامه بخشی از این سخنان را می‌خوانید.

لایحه عفاف و حجاب؛ نوع اجرا و اظهارنظرها

موضوع حجاب در یک سال اخیر دستاویز یک لایحه قانونی شد اما متأسفانه هنوز از سوی مجلس به تصویب نرسیده و مقاومت‌هایی در برابر تصویب این لایحه وجود دارد. در حال حاضر طرح نور توسط نیروی انتظامی در حال اجراست و طبیعتاً مثل همه طرح‌ها یک سری محاسن دارد ولی ممکن است نارسایی‌ها و ایراداتی هم به این طرح وارد باشد.

اخیراً در حوزه رسانه دیدیم مبحثی مطرح شد که یکی از اعضای دفتر مقام معظم رهبری ضمن یادآوری منویات رهبر انقلاب درباره حجاب از تذکر به برخی مسئولان به دلیل کارهای بی‌قاعده خبر داده بود. این کلام که در سطح رسانه‌ها مطرح شد، راستی بود که درست گفته نشد. نمی‌توانیم بگوییم حرف غیر صحیح است چون از سوی فرد معتبری بیان شد ولی آنچه مسلم هست این اظهار نظر روی اصل طرح نور نبوده بلکه درباره شیوه اجرای آن بوده است. اگر بگوییم این تذکر درباره اصل طرح است این حرف با آخرین صحبت‌های حضرت آقا درباره قانونی بودن عفاف و حجاب و اینکه دشمن در موضوع حجاب برای ما چالش درست می‌کند، تناقض دارد.

ما دو گفتمان در رابطه با حجاب در سطح کشور داریم که هر دو منتسب به جریان انقلاب هستند و هر دو مخالف ناهنجاری و بدپوششی و کشف حجاب هستند و به حجاب قانونی اعتقاد دارند و معتقد به مقابله با بی‌حجابی هستند. اما تمام تفاوت این دو گفتمان روی بحث شیوه مبارزه با بی‌حجابی است؛ یک شیوه برخورد مردم با مردم است همین آمرینی که ما در سطح خیابان‌ها می‌بینیم و از طرفی برخورد نیروی انتظامی با مردم است. خب یک عده به این شیوه نقد دارند و یک عده تأیید می‌کنند.

 

نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی

 

یک مدل دیگر هم با اصل برخورد موافق هستند ولی می‌گویند باید شیوه برخورد با بی‌حجابی مکانیزه شود چون واقعه 1401 و آن اتفاقات بدی که افتاد و ماه‌ها شاهد آشوب و ناآرامی در کشور بودیم، بهانه‌ای بود که دشمن از این برنامه ما گرفت. این در واقع یک حقیقتی است که وقتی یکبار این فضا برای ما در کشور ایجاد شده است دوباره چنین فضایی ایجاد نکنیم و بحث بی‌حجابی را از جرم به سمت تخلف اجتماعی ببریم و در این زمینه جریمه‌هایی اعمال شود. این هم برخورد با بی‌حجابی است اما برخوردی است که مواجهه‌ای ندارد و چون مواجهه ندارد، طبیعتاً چالش‌هایش کمتر است.

تجربه ثابت کرده در هر طرحی که با انسان و تعدد و تنوع آدم‌ها سر و کار داشته باشیم، هر قدر ما آموزش داشته باشیم و این آموزش‌ها را فراگیر کنیم بالاخره یک خطایی دارد چون ظرفیت حوصله و طاقت انسان محدود است و ممکن است در یک نقطه‌ای از تعادل خارج شود و اتفاقی بیفتد لذا گروه دوم معتقد به بحث مکانیزه شدن مقابله با بی‌حجابی و جریمه هستند.

تعارض گفتمان‌ها در سطح رسانه و اثرگذاری بر سیاست‌ها

متأسفانه اختلافات این دو گفتمان که هر دو دلسوز انقلاب هستند و به حجاب قانونی اعتقاد دارند و از کشف حجاب ناراحت هستند، در حال حاضر دستاویزی برای دشمنان شده است. در این حوزه دو آسیب داریم یکی تعارض این گفتمان‌ها در سطح رسانه و دیگری اثرگذاری این گفتمان‌ها در سیاست‌ها. مثلاً ممکن است انقدر یک گفتمانی را بسط بدهیم که جلوی طرح نور گرفته شود یا ممکن است از طرف دیگر سقوط کنیم.

لذا خوب است که عرصه مطالبه‌گری در حوزه عفاف و حجاب را به سمت یکی کردن این دو گفتمان بیاوریم و در این موضوع همه با هم همفکر شویم. باید چالش‌های هر روش را مورد بررسی دقیق قرار بدهیم. اگر بحث مکانیزه شدن مبارزه با بی‌حجابی مطرح است، بررسی کنیم که آسیب‌ها و چالش‌های این رویکرد چیست؟ آیا ما امکانات و تکنولوژی و زیرساخت‌های آن را داریم؟ یا آنطور که یک عده می‌گویند راه انداختن چنین بحثی برای این است که کلاً بحث مبارزه با حجاب منتفی شود؟ یا اگر برخورد مردم با مردم و مامور با مردم مطرح است این روش را چگونه می‌توان با کمترین هزینه اجرا کرد؟

 

سحر دانشور: حوزه زنان رسانه ندارد!

 

جنگ حجاب، جنگ رسانه است

ضمن اینکه بدون بزرگنمایی، طرح نور جزء طرح‌هایی است که وضع حجاب را یک مقدار بهتر کرده است. همه ما هم به عنوان شخصیت حقوقی و هم شخصیت حقیقی با جامعه مواجهه داریم و طبیعتاً محاسن و معایب طرح نور را می‌توانیم تا اندازه‌ای ببینیم.

جاهایی بوده که طرح نور اجرا شده و مأمور، خیلی خوب بوده و اصلاً موردی هم نبوده است. جاهایی هم بوده که اشکالاتی در نحوه برخورد مأمور دیدیم و تذکر هم دادیم. هر کسی با توجه به ویژگی خودش ممکن است اشتباه و خطایی هم بکند. اما به فرموده مقام معظم رهبری چون دشمن در این موضوع با برنامه و نقشه وارد شده است ممکن است اگر اتفاقی هم نباشد، داستان و هجمه و موجی را علیه عفاف و حجاب ایجاد کند. لذا ما هم باید با برنامه و نقشه عمل کنیم.

نکته بعدی این است که در موضوع حجاب، فضا و زمین حرکت دشمن، فضای رسانه است. جنگ حجاب، جنگ رسانه است. دشمن در فضای مجازی مانور می‌دهد ولی بیشتر حرکت‌های ما در فضای حقیقی است. مبارزه با ناهنجاری و کار فرهنگی ما در فضای حقیقی است لذا ما هر کاری در این جنگ روانی انجام بدهیم آنها ممکن است یک نقطه دیگری را هدف بگیرند. طرح نور کنار برود داستان دیگری جلو می‌آید.

محور مطالبه‌گری حجاب را روی بدنه مردمی و دستگاه‌های مؤثر ببریم

اما محور دوم مطالبه‌گری ما در موضوع حجاب باید این باشد که دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی را در این موضوع حساس کنیم. دستگاه‌های ما سهم بالایی در اجرای قانون دارند. ما باید محور مطالبه‌گری را روی دستگاه مؤثر ببریم.

امروز فقط نیروی انتظامی دارد به وظایف قانونی خود در حوزه حجاب عمل می‌کند و همه هم به او هجمه می‌بریم. بقیه دستگاه‌ها مثلاً وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت ارشاد، دستگاه‌هایی هستند که در فرهنگ عمومی تأثیر بسیاری دارند اما متأسفانه مدیریت فرهنگی در کشور ما بیشتر سلیقه‌ای و بدون خلاقیت و تخصص محوری انجام می‌شود. نگاهی که فکر می‌کند کار فرهنگی و اجتماعی را می‌شود فقط با جلسه و کمیته پیش برد و از ظرفیت‌های مردمی در فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی غفلت بزرگی می‌شود.

ما باید در عرصه فرهنگی و اجتماعی، گروه‌های مردمی و سمن‌ها را شناسایی کنیم. این گروه‌های مردمی هم فعال و دغدغه‌مند هستند و هم دنبال نفع اقتصادی نیستند و می‌توانند بخشی از این بار را به دوش بکشند. از ساختار رسمی نتیجه نمی‌گیریم پس بدنه غیر دولتی و دغدغه‌مند را شناسایی کنیم و بخشی از کارها را به آنها واگذار کنیم.

من در یکی از سفرهایم به استان مازندران دو سه مجموعه بسیار قوی مردمی دیدم که مطمئن هستم هیچ وزارت‌خانه‌ای نمی‌تواند در تراز آنها کار کند و آنها هستند که باید به دنبال این گروه‌ها حرکت کنند. می‌خواهم بگویم ظرفیت‌های مردمی در کشور زیاد است.

در این سال‌ها چون قرارگاه‌های فرهنگی اجتماعی تشکیل شده که هم سبقه اجتماعی و هم فرهنگی دارند، افراد بسیاری شناسایی شدند، موسسات تخصصی شدند، چرا ما از این ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کنیم؟ چرا از این ظرفیت‌ها در آموزش و پرورش استفاده نمی‌کنیم؟ بنابراین حوزه مردمی حوزه مؤثر و مهمی است که باید روی آن متمرکز شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند/ برخورد قضایی با متخلفان
  • برگزاری اردوی جهادی در روستا‌های بخش روداب سبزوار
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده خلاف قانون است
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید/ اعمال قانون با دوربین‌های نظارت تصویری
  • آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل / موضع قوه‌قضاییه درباره محتواهای خلاف قانون پلتفرم‌های داخلی
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • سازمان برنامه موظف به نظارت جدی بر نحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • آیا اوضاع حجاب با اجرای طرح نور بهتر شده است؟