Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:14:23 GMT

پزدادن با منوهای عجیب ‌و ‌غریب

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۹۴۱۶۴

پزدادن با منوهای عجیب ‌و ‌غریب

کرمان - ایرنا - روزنامه آرمان امروز در شماره 3435 خود به بررسی وضعیت امروز رستوران ها و منوهای آنها پرداخته و گزارشی با عنوان پزدادن با منوهای عجیب ‌و ‌غریب را به قلم نگین باقری به چاپ رسانده است.

در این گزارش آمده است، امروزه اسامی غیرمتعارف در منوی بسیاری از کافه ‌رستوران‌ ها دیده می‌شود، به‌ گونه ‌ای که برای سفارش انواع غذاها و نوشیدنی ‌ها حضور یک دیکشنری ضروری است تا بتوان به‌درستی از عهده تلفظ آنها برآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این گزارش از طرفی حرف‌های مشتریان کافه‌رستوران‌ها را بازتاب داده و از طرف دیگر، به اظهارنظرات دست ‌اندرکاران کافه‌ رستوران‌ها در مورد منوهای عجیب‌ و‌ غریب پرداخته است.
پس از سال‌ها قرار است جمعی از دوستان خود را در یک کافه‌رستوران ببینید؛ کافه ‌رستورانی تشریفاتی که منوی آن سرشار از اسامی عجیب ‌و‌ غریب است. در نگاه اول نه ‌تنها از ترکیب غذاها و نوشیدنی‌ها سر در نمی ‌آوردید، بلکه سواد خواندن اسامی آنها را نیز ندارید.
حتی چندین‌ مرتبه به‌ شکل ‌‌های مختلف به مرور اسامی‌ که تاکنون به گوشتان هم نخورده می‌پردازید که مبادا جلو دوستانتان ضایع شوید. در آخر هم احتمال آنکه از انتخاب آن غذا یا نوشیدنی صرف‌نظر کنید، زیاد است. این وضعیت اکنون در بسیاری از کافه ‌رستوران‌ها دیده می‌شود و ندانستن اسامی عجیب و متفاوت به ‌نوعی افت کلاس به حساب می‌آید، درحالی که باید لحظاتی را در اوج آرامش به خوردن غذا در رستوران‌ها و دسر و نوشیدنی در کافی‌شاپ‌ها پرداخت.
تازه این ظاهر ماجرا است. هر چه اسامی عجیب‌ و‌ غریب‌تر باشند، به همان میزان قیمت‌ها بالاتر است و جالب آنکه بسیاری از مشتریان اصلا نمی‌دانند چه چیزی را سفارش داده‌اند، بلکه زرق ‌و برق اسامی چشمشان را گرفته و در پاره‌ای موارد بعد از سرو غذا یا انواع دسرها و نوشیدنی به آنچه تصور می‌کردند دست نیافته و پشیمان می‌شوند که چرا انتخابشان براساس نامهایی بوده که از آنها نشانی نداشتند.
«بارها پیش آمده که در تلفظ اسامی غذاها یا نوشیدنی‌ها به مشکل خورده‌ام، حتی قبل از سفارش چندین‌ مرتبه اسامی را با خود مرور می‌کنم که به‌ درستی بیان شوند. در آخر هم با دودلی به گارسون سفارش می‌دهم.» این حرف‌های لیلی، دانشجوی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی است.
وی با بیان اینکه معمولا غذاها و نوشیدنی‌ها را با اسامی ساده انتخاب می‌‌کنم، می‌گوید: خیلی سخت غذایی را انتخاب می‌کنم که قبلا امتحان نکرده‌‌ام، مگر اینکه یکی کنارم باشد و بر خوشمزه‌بودن غذایی تاکید کند. از او در مورد منوی عجیب ‌و ‌غریب رستوران می‌پرسیم که می‌‌گوید: اسامی عجیب در تمام کافه‌ رستوران‌‌ها نیست و معمولا در کافه ‌رستوران‌های شیک بیشتر است. به اعتقاد من کافه ‌رستوران‌ها قطعا فروش خوبی دارند که هنوز از اسامی متفاوت استفاده می‌کنند.

**منوهای فریبنده
در مقابل هم هستند افرادی که برایشان خوردن غذاهای متفاوت جذاب است و همین مساله موجب شده رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها ترفند اسامی عجیب‌ و ‌غریب را برای جذب مشتری بیشتر به کار گیرند. میلاد، 30‌ساله، در این‌باره به خبرنگار «آرمان» می‌گوید: به‌نظر من غذاهای عجیب به 2 صورت سرو می‌شوند؛ برخی اسامی عجیب دارند که اکثرا به این‌گونه هستند. برای‌مثال، در منوی بیشتر رستوران‌ها Cucumber salad دیده شده که در اصل همان سالاد گوجه و خیار است، اما برای خودنمایی شکل عجیب به آن می‌دهند یا املت را با چندین اسم درست می‌کنند. املت مکزیکی، املت روسی یا اینکه سوسیس، تخم‌مرغ و قارچ را با گوشت مخلوط می‌کنند و به آن صبحانه انگلیسی می‌گویند.
وی ادامه داد: رستوران‌هایی هم هستند که غذاهای عجیب دارند، به‌ویژه غذاهای دریایی. برای‌مثال در جنوب ایران گوشت کوسه بسیار سرو می‌شود که آن را امتحان کردم. اگر به رستورانی بروم که منوی عجیب داشته باشد، کنجکاو می‌شوم که غذای جدیدی را سفارش دهم، چون به‌شخصه اعتقاد دارم هر چیزی ارزش یک بار خوردن را دارد. سوء‌استفاده از اعتماد مردم؛ فرایندی که برخی رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها جیب خود را با آن پر پول می‌کنند، ولی نمی‌دانند اعتمادسازی برای تداوم این امر یک ضرورت است.
میترا در مورد اسامی عجیب‌ و ‌غریب رستوران‌ها در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: بارها پیش آمده غذایی را با اسمی متفاوت سفارش داده‌ام، اما مزه بسیار بدی داشته است، به ‌حدی ناراحت شده‌ام که چرا پولم را در جوی آب ریخته‌ام. به‌نظر من این‌گونه منوها گول ‌زننده هستند و موجب کسب درآمد برای رستوران‌ها می‌شوند.

**جذب مشتری با اسامی عجیب ‌و‌ غریب
برای تهیه این گزارش به کافه ‌رستوران‌های چهارراه کالج می‌رویم. چلینگ‌گرین، گرین‌وینتر، بیچیرین و افوگاتو در منوی یکی از آنها دیده می‌شود. محمدحسین فرجی، باریستا (قهوه‌چی) این کافه در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: اسامی عجیب‌و‌غریب در کافه‌رستوران‌ها بیشتر جنبه بازاریابی و جذب مشتری دارد. وی ادامه داد: در منوها برخی آیتم‌های مختص خود کافه‌ رستوران‌هاست و برخی دیگر مانند لیموناد و موهیتو مشترک و جهانی هستند. در واقع اساس منوی همه کافه‌رستوران‌ها همین است. برخی کافه‌‌رستوران‌ها چیزهایی را کم و زیاد می‌کنند و اسم خاص خودشان را می‌گذارند که برای جذب مشتری است.
وی اضافه کرد: البته منو با اسامی عجیب‌و‌غریب بدی هم دارد. گاهی اوقات مشتری را گمراه می‌کند و باعث می‌شود تفاوت چند چیز را نفهمد یا گیج شود. فرجی بیان کرد: حتی برخی مشتری‌ها نمی‌توانند اسامی را به‌درستی تلفظ کنند. برای ‌مثال ما آیتم‌هایی در کافه خودمان داریم به اسم گرین‌وینتر یا چلینگ‌گرین که تلفظشان مشتریان را به اشتباه می‌اندازد، اما زیر این آیتم‌ها تشکیل‌دهنده نوشته شده که سردرگمی را از بین می‌برد. از او می‌پرسیم که صرفا اسامی در منوها عجیب‌و‌غریب است یا این تفاوت را در طعم آیتم‌ها می‌توان فهمید که می‌گوید صد‌درصد در منوی ما اسامی متفاوت ابداعی هستند. از سوی دیگر، ما در کافه شربت مخصوصی سرو می‌کنیم که برگرفته از اسم کافه‌مان است یا بلولاین و یلولاین با توجه به رنگ نوشیدنی است که مشتری جای دیگری آن را ندیده و برایش جالب است.
فرجی اظهار کرد: اسامی خاص برای جلب توجه مشتری است و او را کنجکاو می‌کند. این کار تا حدودی سیاست بدی نیست، به‌شرط آنکه باعث سردرگمی نشود و در حد کنجکاوی باقی بماند. بارها پیش آمده که مشتری گفته فلان چیز را داخل نوشیدنی دوست ندارم. بنابراین باید محتویات آیتم‌ها در منو نوشته شود. از او در مورد رواج اسامی عجیب ‌و ‌غریب در منو کافه‌رستوران‌ها می‌پرسیم که می‌گوید مدت‌ها منوهای کافه‌رستوران‌ها ساده بود، اما حدود شش‌هفت‌سالی است که کافه‌رستوران‌ها تخصصی‌تر شده و به‌تبع آن منوها نیز پیچیده‌تر شده‌اند.

**وفاداری مشتریان در عین سادگی
در چند قدمی همین کافه با اظهار نظرات متفاوتی مواجه می‌شویم. مدیر کافه دیگری در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: اسامی عجیب ‌و ‌غریب در منوهای کافه‌رستوران‌ها شاید ایجاد جذابیت کند، اما محتوای بیش از 50 ‌درصد منوها عمدتا تکراری است.
سالار صادقی بیان کرد: جذابیت در کافه‌رستوران‌ها به دو گونه است. یکی جذابیت ظاهری است؛ برای ‌مثال رنگ، بو و طراحی متفاوت آیتمی مشتری را سر میز به خود جذب می‌کند. بخش دوم جذابیت در منوهاست. اکنون مثل قدیم منوها تصاویر هیجان‌انگیز ندارند و بسیار ساده شده‌اند. از این رو روند ایجاد جذابیت به اسامی کشیده شده و برخی دوستان اسامی لاتین را در منوهای خود به کار می‌برند. این درحالی است که برخی اسامی برگرفته از ظاهر آیتم است. برای‌مثال آیتم قرمز است و اسم آن را به لاتین غروب آفتاب می‌گذارند یا در آیتم میوه‌های استوایی به کار رفته، کشوری را پیدا می‌کنند که در خط استوا قرار دارد و اسم آن را کوکتل آن کشور می‌گذارند.
وی بیان کرد: اینکه چقدر به‌کارگیری این اسامی استاندارد است، مشخص نیست. در واقع مبدع این اسامی افرادی هستند که منو را طراح می‌کنند. البته ایجاد جذابیت در کافه‌رستوران‌ها انکارنشدنی است، چرا که خدمات کافه‌رستوران‌ها ضروری نیست و جزو نیازهای اولیه مردم به حساب نمی‌آیند. اکنون ردپای این جذابیت در منو و طراحی داخلی کافه‌رستوران‌ها دیده می‌شود.
دیدگاه وی را در مورد اسامی عجیب ‌و ‌غریب منو کافه ‌رستوران‌ها جویا می‌شویم که می‌گوید من به‌شخصه اسامی عجیبی در منوی خود ندارم و سعی می‌کنم صادقانه با مشتریان خود حرف بزنم. به ‌عبارت ‌دیگر اسامی نباید گمراه‌کننده باشند و فضای کلی کافه‌رستوران نباید محتوای عجیبی تولید کند. باید یک خط فکر کلی ایجاد شود و به مشتری بگوییم فلان آیتم را با این کیفیت، مواد اولیه و جزئیات ارائه می‌کنیم.
صادقی اظهار کرد: در نگاه اول شاید مشتری با فضا و منوی ساده دچار هیجان نشود، اما احتمالا وفاداربودن او به ما خیلی بیشتر خواهد شد. نمی‌گویم به‌کاربردن اسامی خاص در منوها غلط است، اما بر اساس تحقیقات من اکنون در دنیا منوها تک‌برگی و به ‌شدت ساده هستند. از این رو باید به زبان روان با مشتری سخت بگوییم. اکنون منوهای عجیب‌و‌غریب جواب نمی‌دهند و شاید نهایتا تا 10سال دیگر این روند ادامه پیدا کند.
صادقی اظهار کرد: شگفت‌ زده ‌شدن مشتریان با منوهای عجیب‌و‌غریب برای دفعه اول است و صداقت و محیط صیمیمانه کافه ‌رستوران موجب تداوم حضور آنها می‌شود، چرا که برخی مشتری‌ها از تلفظ اشتباه اسامی خجالت می‌کشند و حتی رویشان نمی‌شود بپرسند که این آیتم‌ها چه هستند؛ برخی افراد هستند که در طول عمرشان 10مرتبه هم به کافه نرفته‌اند و وقتی در فضای رسمی و تشریفاتی قرار می‌گیرند معذب می‌شوند. با وجود رنگ ‌و لعاب کافه‌ها و رستوران‌ها در گوشه ‌و ‌کنار شهرها باید در نظر بگیریم که منوها با اسامی عجیب‌ و ‌غریب در گام اول ممکن است صاحبان کافه ‌رستوران‌ها را به اهداف مالی خود برساند، اما خودنمایی در این فضاها برقراری مناسبات اجتماعی را تبدیل به یک پز اجتماعی می‌کند.
دریافتی: زهرا بیرمی نیا** انتشار : بهنام احمدی *
7421/ 5054

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۴۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماموریت کاوشگر ناسا به قمر پوشیده از یخ سیاره مشتری قرار است حاوی پیام منحصربفردی باشد. 

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» (METI International) نیز در همین راستا تاکید کرده‌اند که کاوشگر جست‌و‌جوی حیات در قمر یخی مشتری اهداف تعریف شده‌ای دارد که در یک قدمی دستیابی به آنها است. این سازمان نیز به انتقال پیام‌های رادیویی قدرتمند به حیات فرازمینی اختصاص دارد.

فضاپیمای اروپا کلیپر ناسا که در اکتبر ۲۰۲۴ (شش ماه دیگر) به قمر پوشیده از یخ مشتری می‌رسد، حامل پیامی حکاکی شده با لیزر است که ارتباط بشریت با قمر یخی را جشن می‌گیرد و ادای احترامی به ماموریت‌های گذشته این سازمان است که همگی به دنبال حیات در سیاره‌های فرازمینی بودند.

پژوهشگران اطمینان دارند اقیانوس عظیمی از آب شور کیلومتر‌ها زیر سطح پوشیده از یخ اروپا وجود دارد که این قمر را به نامزد اصلی میزبانی از حیات فرازمینی در منظومه شمسی تبدیل می‌کند. با این حال تعیین اینکه آیا این اقیانوس پنهان دارای عناصر شیمیایی مناسب برای حمایت از حیات است یا نه، دشوار بوده است.

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» اظهار کرده‌اند، ما صدا‌های ضبط شده را به ۱۰۳ زبان جمع آوری کردیم و تصمیم گرفتیم آنها را به شکل موج‌هایی تبدیل کنیم که این صدا‌ها را به صورت بصری نشان می‌دهد. 

همکاران ناسا این شکل از موج‌ها را در صفحه فلزی حک کردند که از الکترونیک حساس فضاپیما در برابر تشعشعات شدید سیاره مشتری محافظت می‌کند. از آنجا که آب برای برقراری حیات اولویت اصلی کاوش‌های سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا است، بخش دیگری از پیام نیز به طوری طراحی شده که طول موج‌های اجزای آب را به صورت بصری به تصویر می‌کشد.

حک کردن پیام‌ها در فضاپیما روش جدیدی نیست و پیام کلیپر پیروی از سنتی است که قدمت به آن چند دهه می‌رسد.

این ماموریت هدف اصلی خود را بررسی و تحقیق درباره قمر یخی و جستجوی اطلاعات در مورد وجود حیات در آن قرار داده است. یکی از جوانب این ماموریت، ارسال یک پیام میان دو سیاره آبی است که به زبان‌های مختلف و شکل‌های مختلف ارسال می‌شود و به عنوان نمونه تلاشی برای حضور انسان در فضا و کشف اسرار آن به جا می‌ماند.

ماموریت ناسا اطلاعاتی ارزشمند از این قمر را در اختیار می‌گذارد و شاید ادله‌ای برای وجود زندگی در فضا را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت!
  • عکس| تبریک عجیب و غریب بهرنگ علوی در روز معلم
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • منوی عجیب رستوران وحید شمسایی؛ این غذا محبوب ممنوع است! + ویدئو
  • رستوران های هتل چمران شیراز
  • ببینید | منوی عجیب رستوران وحید شمسایی؛ چه غذایی در منو نیست؟
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری