Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) فارس نوشت: مهرداد کلانتری رئیس کمیسیون روانشناسی چهارمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی درباره مقاله های رسیده به این کمیسیون گفت: در حدود ۱۲۰ مقاله به این کمیسیون رسید که از این میان ۱۰ مقاله پذیرفته شد.

وی درباره کیفیت مقاله های رسیده گفت: کیفیت مقاله ها از ضعیف تا قوی متفاوت است اما تعداد مقاله های خوب کم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقاله های پذیرفته شده هم باید مورد حمایت قرار بگیرند و با برنامه ریزی، مقاله ها در هر سال با کیفیت تر شوند. در غیر این صورت مقاله ها در هر سال فقط تکرار می شوند. مقاله های امسال هم نسبت به سال قبل از پیشرفت بیشتری برخوردار بودند.

کلانتری با اشاره به کمیسیون روانشناسی اسلامی در کنگره بیان کرد: روانشناسی ما از نوع غربی و به فرموده مقام معظم رهبری روانشناسی ترجمه ای و وارداتی است. ما نیاز به روانشناسی متناسب با فرهنگ اسلامی مان داریم. رسیدن به چنین مقصودی نیاز به کار دارد و در این زمینه هم کم کاری شده است.

رئیس کمیسیون روانشناسی چهارمین کنگره علوم انسانی اسلامی افزود: کمیسیون ما فراخوانی به کل دانشگاه های کشور ارسال کرده و اعلام کرد مقاله های با موضوع روانشناسی اسلامی را حمایت می کند. هدف این بود که نظام روانشناسی اسلامی در کشور شکل بگیرد.

ما همچنان مصرف کننده روانشناسی غربی هستیم

وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی روانشناسی اسلامی است که قرار بود بعد از پیروزی انقلاب و بازگشایی دانشگاه ها و انقلاب فرهنگی شکل بگیرد اما چنین اتفاقی نیوفتاده است. ما همچنان مصرف کننده روانشناسی غربی هستیم و این در شان جمهوری اسلامی که در منطقه می درخشد، نیست. ایران با عنوان نظام اسلامی در جهان مطرح است و باید علوم آن اسلامی شود اما چنین نشده است. این بحث فرهنگی، دانشگاهی، حوزوی و همه جانبه است.

کلانتری با اشاره به مراکزی که به صورت جدی به حوزه روانشناسی اسلامی پرداخته اند، گفت: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در قم در این زمینه کار می کند و شاید از سایر مراکز قدمت بیشتری داشته باشد. دانشگاه دارالحدیث قم هم در زمینه روانشناسی اسلامی فعالیت می کند. این مرکز در فضای حوزوی کار می کند اما مشکل ما عدم ورود در فضای دانشگاهی است. ما می خواهیم روانشناسی اسلامی به دانشگاه ها ورود کند اما اینطور نشده و بیشتر محدود به حوزه شده است.

وی افزود: پیوند حوزه و دانشگاه که مورد نظر امام خمینی(ره) بود تحقق پیدا نکرده است. امام معتقد بودند حوزه و دانشگاه باید با هم همکاری کنند اما این ارتباط و همکاری بسیار ضعیف و به شکل صوری و ظاهری است و عملیاتی نشد. هنوز یک دانشگاهی و یک حوزوی در کنار یکدیگر قرار نگرفته اند و کاری را انجام نداده اند.

استاد دانشگاه اصفهان تصریح کرد: حوزویان دانشگاهیان را قبول ندارند و دانشگاهیان هم حوزویان را تایید نمی کنند. در این عدم ارتباط اشکال وجود دارد و ما هنوز نمی دانیم اشکال کار کجاست. اما این پیوند ایجاد نشده و تحولی که در هر دو سو باید ایجاد کند، ایجاد نشده است.

کلانتری با اشاره به ارائه تعاریف و دیدگاه های جدید در مقاله های رسیده گفت: نظرات جدیدی بیان شده اما با احتیاط بوده است. مشکل ما در زمینه نظریه پردازی است و مقالات از نظر ارائه نظریه، قوی نیستند. ما حرف جدید برای گفتن داریم اما طرز بیان آن در قالب یک مدل وجود ندارد. مثلا تفکر صدرایی قرار است وارد نظام روانشناسی شود اما ورود آن هنوزنتیجه ای که باید داشته باشد را ندارد و یا با استقبال دانشگاه ها روبرو نشده است. مشکل ما همچنان غربی بودن سیستم های دانشگاهی است.

وی با اشاره به روند اسلامی کردن روانشناسی گفت: این روند نسبتا خوب بود ولی بیش از این از حوزه و دانشگاه انتظار می رود. تا زمانی که روانشناسی اسلامی وارد جامعه نشود و با زندگی مردم پیوند نخورد کارایی خود را نشان نمی دهد. مشکل ما در جنبه های کاربردی است.

کلانتری یادآور شد: اگر روانشناسی اسلامی صرفا در قالب تئوری باشد در بن بست می ماند مانند پایان نامه های دانشجویان که با زحمت فراوان تهیه می شوند اما در کتابخانه ها باقی می مانند و هیچ استفاده ای از آنها نمی شود.

وی استفاده از چنین سرمایه ای را مستلزم کاری همه جانبه و ورود به سیستم دانشگاه عنوان کرد و گفت: روانشناسان این حوزه باید جدی گرفته شوند و از آنها برای به میدان آمدن دعوت به عمل آید. اگر حوزه بخواهد برای دانشگاه تصمیم گیری کند با مقاومت دانشگاه روبرو می شود اما اگر دانشگاه ها سهیم باشند، بسیار سودمندتر خواهد بود.

روانشناسی اسلامی باید وارد نظام روانشناسی ایران شود

کلانتری افزود: گروه های دانشگاهی باید در به کارگیری روانشناسی اسلامی سهیم شوند و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این زمینه باید ورود کند و از پایان نامه های ارشد و دکتری حمایت کند. دانشجویان ارشد و دکتری ما از اساتید جلوتر هستند زیرا پایان نامه های خود را در زمینه های روانشناسی اسلامی انتخاب می کنند. زمینه ایجاد شده و خوشبختانه مقالات بیشتری منتشر می شوند که نیاز به مدیریت پژوهشی و فرهنگی دارد.

وی در پایان اضافه کرد: روانشناسی اسلامی باید وارد نظام روانشناسی ایران شود و این کار بسیار ظریف فرهنگی است که اگر با عجله و شتاب انجام شود با مقاومت روبرو می شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۴۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار

به گزارش خبرگزاری مهر، علی فتحی آشتیانی، در مراسم گرامیداشت روز روانشناس که در کمیته امداد برگزار شد، با اشاره به ارتباط نزدیک کمیته امداد و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: کلینیک‌های مشاوره رز با مجوز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره فعالیت خود را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده‌اند.

وی افزود: کلینیک‌های رز تا امروز خدمات بسیار خوبی در حوزه مشاوره به خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد ارائه کرده‌اند.

فتحی آشتیانی از همکاری بیش از هزار روانشناس و مشاور در قالب کلینیک‌های راه زندگی خبر داد و اضافه کرد: این اتفاق خوبی است که سبب گسترش خدمات مشاوره و ارتقای سطح بهداشت روحی و روانی اقشار کم برخوردار شده است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره خاطرنشان کرد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هرگونه کمکی که کمیته امداد در حوزه تخصصی این سازمان نیاز داشته باشد، آمادگی همکاری دارد.

وی با اشاره به فعالیت ۳۱ مرکز مشاوره راه زندگی در مراکز استان‌ها تاکید کرد: در هر کلینیک تعدادی از مشاوران و روانشناسان در حال ارائه خدمات تخصصی به جامعه هدف کمیته امداد هستند.

فتحی با بیان اینکه تعرفه خدمات مشاوره برای خانواده‌های نیازمند بالا است، گفت: این خدمات در مراکز کلینیک رز به صورت رایگان به مددجویان ارائه می‌شود.

کد خبر 6091485

دیگر خبرها

  • آن ها که در ایران می مانند و می خواهند آن را بسازند این مقاله را بخوانند / ۱۰۰۰ سال حکومت ایلیاتی و ۸۰۰ سال تعطیلی عقل و اندیشه و علم
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است