Web Analytics Made Easy - Statcounter

دین و اندیشه > دین - همشهری آنلاین:
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه برنامه‌های ترویج فرهنگ و سیره رضوی در پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در ۷۷ کشور و ۲ هزار و ۴۰۰ نقطه جهان برگزار شد، گفت: گستره اجرای برنامه‌های رضوی در شانزدهمین دوره جشنواره به ۱۰۰ کشور و ۳ هزار نقطه جهان افزایش پیدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش همشهري آنلاين، اكبر شيخ عصر امروز در نشست شوراي بين‌الملل شانزدهمين جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) در محل سالن اجتماعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، با اشاره به برگزاري همايش‌هاي «عقلانيت و معنويت در سيره رضوي» در 8 كشور، افزود: اين همايش‌هاي علمي با همكاري وزارت علوم و رايزني فرهنگي ايران در كشورها و دانشگاه‌هاي كشور مقصد همزمان با شانزدهمين دوره جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) برگزار خواهد شد.

مديرعامل بنياد بين‌المللي امام رضا(ع) از اعزام 10 گروه مبلغ امام رضا شناس به كشورهاي افغانستان، پاكستان، عراق و هند در سال جاري براي برگزاري سخنراني‌هاي تبليغي در زمينه سيره رضوي خبر داد و گفت: هفته فرهنگي شب‌هاي خراسان نيز تا دو ماه ديگر در آلمان برگزار مي‌شود.

به گفته دبير شانزدهمين جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع)، مستند دهه كرامت در مشهد، قم و شيراز به زبان اسپانيولي ساخته شده است.

كارانديش رئيس هيئت مديره بنياد بين‌المللي امام رضا(ع) نيز با يادآوري تاكيد هيئت مديره اين بنياد بر ترجمه آثار ارزشمند در حوزه سيره و فرهنگ رضوي به زبان‌هاي مختلف، گفت: لازم است از امكاناتي غير از اعتبارات و امكانات اداري و نهادي نيز براي ترويج فرهنگ رضوي بهره بگيريم.

علي‌اصغر كارانديش عصر امروز در نشست شوراي بين‌الملل شانزدهمين جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) در محل سالن اجتماعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، با بيان اين مطلب گفت: براي ترويج فرهنگ رضوي شايسته است كه فعاليت‌ها را فقط معطوف به محدوده يك سري كشورهاي خاص كنيم و كشورهايي كه شايد تعداد مسلمانان آنان چندان هم زياد نيست را در نظر داشته باشيم.

معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان كرد: ظرفيت‌هاي زيادي از جمله دانشجويان و نخبگان مذهبي و علاقمند در كشورهاي مختلف داريم كه مي‌توانند براي فعاليت‌هاي عرصه ترويج فرهنگ رضوي در سطح بين‌الملل بسيار موثر عمل كنند؛ بنابراين لازم است از امكاناتي غير از اعتبارات و امكانات اداري و نهادي نيز براي اين منظور بهره بگيريم.

وي درباره ظرفيت خبرگزاري رضوي جهت ترويج فرهنگ رضوي نيز اظهار داشت: در داخل كشور به اندازه كافي مطالب به زبان فارسي درباره سيره رضوي و رسانه براي انتشار آنها در دسترس مردم وجود دارد. بنابراين لازم است به سمت ترجمه محتواها به زبان‌هاي مختلف برويم. البته در كنار ترجمه بايد توليد محتواي مناسب هم داشته باشيم.

معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان كرد: يكي از خلأهايي كه در حال حاضر وجود دارد و به اندازه كافي نتوانسته‌ايم بر روي آن كار كنيم، بحث توليد محتواي تاثيرگذار و متناسب با مخاطبان مختلف است. در فضاي مجازي اين خلأ را داريم و بايد در راستاي توليد محتواي متناسب با بيان و زبان فضاي مجازي گام برداريم و محتوا طوري بسته‌بندي شود كه بتواند مخاطب را جذب كند.

به گزارش خبرگزاري رضوي، كارانديش با اشاره به برگزاري همايش‌هاي «عقلانيت و معنويت در سيره رضوي» كه همزمان با شانزدهمين دوره جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) در چند كشور برگزار خواهد شد، تصريح كرد: اين همايش‌ها نبايد صرفا در قالب يك مراسم دو روزه و چهار سخنراني كليشه‌اي برگزار شود كه در اين صورت اثر مثبت نخواهد داشت. بلكه انتظار اين است برنامه‌ريزي همايش‌هاي علمي به نحوي باشد كه فضاي مباحثه و گفت‌وگوي دو طرفه را فراهم كند و بتوانيم به سوالاتي كه از سوي شركت‌كنندگان مطرح مي‌شود پاسخ دهيم و آنها را به مرحله اقناع برسانيم.

رئيس هيئت مديره بنياد بين‌المللي امام رضا(ع) بر مردمي شدن فعاليت‌هاي بنياد بين‌المللي امام رضا(ع) در داخل و خارج كشور تاكيد كرد و گفت: اگر اين مراسم مردمي نشود و صرفا با اتكا به اعتبارات دولتي و نهادي انجام شود، اثر لازم را بر روي جامعه نخواهد داشت بنابراين هم حضور مردمي در برنامه‌ها و هم جلب كمك‌هاي مردمي براي تامين امكانات بسيار ضروري است.

در همین زمینه: اولین جشنواره صحیفه رضویه کلید خورد | ایجاد شبکه ۷ هزار مسجد رضوی در کشور

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۴۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشنامه «دارشکنه» از جمله آثار حاضر در هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی است که به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا شاه‌مردی از ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت در سالن لایق شهر شیراز روی صحنه خواهد رفت.

شاه‌مردی درباره موضوع نمایش «دارشکنه» توضیح داد: این نمایش در واقع بازخوانی و قرائتی از برخی اتفاقات است که در دهه ۶۰ توسط منافقان رقم خورد. گروهی از زنان منافق در صدد بمب‌گذاری در مجلس روضه امام رضا (ع) هستند که برای خودشان تحولات روحی و معنوی رقم می‌خورد.

وی معتقد است «دارشکنه» سعی بر این دارد که به مخاطب متذکر شود تجلی صفات خوب و حسنه در آدمی نیاز به تکرار و تمرین و مراقبت دارد که الگوی کامل همه این صفات اهل‌بیت (ع) هستند.

نویسنده و کارگردان «دارشکنه» با بیان اینکه همیشه نمایش و نمایشنامه‌نویسی به عنوان موضوع فنی و تکنیکی برایش مطرح بوده است، یادآور شد: زمانی که دغدغه یا موضوعی برایم اولویت پیدا کرده یا ذهنم را به خود مشغول کند، تمام تلاشم بر پیاده‌سازی آن معطوف می‌شود و تمام اصول و قواعد تکنیکی را برای اجرای آن به کار می‌بندم. عموم این دغدغه‌ها مربوط به حوزه مقاومت و نمایش‌های دینی و آیینی است.

شاه‌مردی با اشاره به سابقه حضورش در دوره‌های قبلی جشنواره رضوی، تاکید کرد: وجود یک جشنواره فنی و تکنیکی مثل تئاتر رضوی باعث شده که موضوعات دینی و سیره رضوی از حوزه مسایل کلیشه‌ای چون زیارت و صرف شفا گرفتن خارج و به موضوعات و ایده‌های مختلف بیش از پیش پرداخته شود. در واقع جشنواره رضوی فرصتی را برای هنرمندان عرصه تئاتر فراهم کرده است تا برای خلق آثار هنری شاخص و منحصر به‌فرد در این حوزه به رقابت بپردازند.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: برای تولید آثار فاخر در حوزه رضوی علاوه بر پرهیز از کلیشه باید سیره و زندگی سراسر درس این امام همام را مورد توجه و مداقه قرار داد.

وی در پایان اظهار کرد: اینکه امسال هر گروه در شهر خود چند شب به اجرای عموم بپردازد اتفاق بسیار مبارک و خوبی است که امیدوارم این روند در حمایت از گروه‌ها مستمر باشد و سبب شود که بیش از پیش از زبان تئاتر به عنوان ابزاری هدفمند برای ترویج سیره رضوی و مباحث فرهنگ دینی بهره گرفته شود.

کد خبر 6093289 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • ارسال ۱۵۰۰ اثر به جشنواره روستایی رضوی
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست