Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@17:12:08 GMT

بررسي فيبروم ها، يکي از علل مهم نازايي

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۹۶۳۷۷

بررسي فيبروم ها، يکي از علل مهم نازايي

خبرگزاري آريا -

بررسي فيبروم ها، يکي از علل مهم نازايي
فيبروم‌ها، توده‌هاي خوش‌خيم رحمي هستند كه معمولا در پي درد شكمي، بزرگ شدن شكم يا خونريزي‌هاي بيش از حد طبيعي در برخي زنان جوان با استفاده از سونوگرافي قابل تشخيص هستند.
اگرچه همه پيامدهاي آن ممكن است در يك فرد بروز نكند اما گاهي با علائمي چون انسداد مجاري ادراري و فشار به روده‌ها و يبوست، قابل افتراق و تشخيص خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فيبروم‌ها يكي از علل مهم نازايي به شمار مي‌روند و در سنين باروري يعني 18 تا 45 سالگي شيوع بيشتري دارند.
جراحي لازم است يا نه؟
اگر اندازه فيبروم كوچك باشد و به‌طور ناگهاني و بدون داشتن علائم در سونوگرافي تشخيص داده شود در صورتي كه موجب نازايي نشده باشد به طور معمول نياز به جراحي ندارد اما در موارد ناباروري يا وجود علائم شديد يكي از مسيرهاي درماني برداشتن فيبروم تشخيص داده شده با جراحي است كه امروزه با وجود لاپاروسكوپي پيشرفته روند درمان دقيق‌تر و كم‌عارضه‌تر خواهد بود.
بيماري‌اي كه در سنين بالا شايع‌تر است
عامل به وجود آمدن فيبروم‌هاي رحمي برخي ناشناخته و برخي وراثتي است.در عوامل وراثتي يكسري اختلالات كروموزومي و ژنتيك در مادر مبتلا به فيبروم موجب انتقال و به ارث رسيدن بيماري به فرزند مي‌شود. اين روند در نسل‌هاي آينده نيز قابل بروز است.با افزايش سن و بيشتر در سنين بالاي 35 سال اين بيماري شيوع بيشتري دارد و حتي در صورت جراحي و برداشتن آن باز هم امكان بازگشت و عود مجدد فيبروم وجود دارد. به همين دليل پيوسته به بيماران تذكر مي‌دهيم كه احتمال عود مجدد فيبروم ممكن است و اگر بيمار در سنين يائسگي باشد با اين احتمال و مشاهده عود مجدد جراح مجبور به خارج كردن رحم بيمار مي‌شود.
در زمان بارداري با فيبروم چه بايد كرد؟
فيبروم از آنجايي كه يك توده رحمي محسوب مي‌شود و مي‌تواند حفره رحم را پر و امكان رشد جنين را از فرد سلب كند به همين دليل يكي از علل مهم سقط جنين محسوب مي‌شود. در صورت تشخيص فيبروم پيش از بارداري توصيه به برداشتن آن است اما در صورت تشخيص آن هنگام بارداري جراح زنان و زايمان اندازه فيبروم را با سونوگرافي به طور مكرر بررسي مي‌كند. حدود يك‌سوم بيماران در زمان بارداري با افزايش حجم و بزرگي فيبروم مواجه مي‌شوند، در يك‌سوم موارد با كاهش اندازه و يك‌سوم باقي مانده نيز هيچ تغييري در اندازه فيبروم حين بارداري به وجود نمي‌آيد.
زايمان طبيعي براي اين افراد بهتر است
در هر صورت برداشتن فيبروم حين جراحي سزارين به دليل پرخون بودن ديواره رحم، توصيه نمي‌شود و مخاطره‌انگيز است. بهتر است با گذشت 6 ماه پس از زايمان و متعادل شدن سطوح هورموني بدن در صورتي كه ارزيابي سونوگرافي شرايط را براي جراحي مناسب اعلام كرد، اقدام به خارج كردن آن كنيم.
مدت زمان جراحي در فيبروم‌ها بستگي به تعداد، اندازه و ميزان دسترسي به ناحيه مبتلا دارد و از آنجايي كه در جراحي‌هاي لاپاروسكوپي امكان لمس ضايعه وجود ندارد و تشخيص عمق توده دشوار است در مجموع مدت زمان جراحي بيشتر از موارد جراحي باز است ولي در كل زمان در اينگونه جراحي‌ها متغير بوده و بنا به تبحر و توان تخصص جراح متفاوت است. در اينجا زمان براي ما مهم نيست بلكه كاهش آسيب بافتي و دقت در خارج كردن صحيح و دقيق و كامل توده مورد نظر مهم‌ترين هدف در اين جراحي به‌شمار مي‌رود.
شيوه‌هاي جراحي
برداشتن ميوم يا فيبروم‌هاي رحمي به وسيله تكنيك ميومكتومي با لاپاروسكوپ يكي از روش‌هاي خوبي است كه به جاي يك برش 15-14 سانتي‌متري با 3 تا 4 سوراخ كوچك روي جدار شكم با وجود بزرگ‌‌نمايي بسيار خوب دوربين آندوسكوپ اين امكان وجود دارد كه جراح تمام عروق منتهي به فيبروم را تك‌به تك قطع كرده و فيبروم را از رحم جدا كند.
اگرچه بخيه زدن حين لاپاروسكوپي به دليل اينكه دست جراح خارج از محل بخيه زدن است بسيار دشوار بوده ولي با وجود آموزش‌ها و تجربه‌هاي به دست آمده توسط يك جراح لاپاروسكوپيك اين شرايط به گونه‌اي مورد قبول و موفق است كه برش‌ها را به دقت اعمال كرده و سوزن و نخ بخيه را از راه سوراخ كوچك وارد حفره شكمي كند و به اين ترتيب بخيه‌هاي مناسب را پي در پي گره بزند. برخي‌ها ممكن است بعد از چند بار بارداري و زايمان به فيبروم مبتلا شوند كه اين مسئله به عواملي كه قبلا ذكر شد از جمله وراثت و عوامل ناشناخته مرتبط است.
چرا لاپاروسكوپي اينقدر محبوب است
امروزه جراحي‌هاي لاپاروسكوپي در زنان كمك‌هاي فراواني به پيشبرد اهداف درمان و به دست آوردن نتايج مناسب درماني كرده است. مشاهده دقيق و نزديك بافت هدف و عروق مرتبط با واسطه وجود دوربين‌هايي كه قادر به بزرگ‌نمايي خوب هستند، نقش اثرگذاري در نتيجه مناسب درماني دارد. لاپاروسكوپي علاوه بر كاربردي بودن در جراحي‌هاي فيبروم و ميوم‌هاي رحمي و آندومتريوز در خارج كردن رحم و تخمدان‌ها در سنين يائسگي نيز بسيار خوش‌نتيجه است.
در موارد نياز به عمل جراحي هيستركتومي از آنجايي كه خارج كردن رحم و ضمائم آن در جراحي باز پيامدهاي زياد و سختي به ويژه از نظر نقاهت و التيام دارد به خصوص در خانم‌هايي كه از نظر توده چربي شكمي چاق محسوب مي‌شوند، بهترين اقدام عمل جراحي لاپاروسكوپي است.
در حالت جراحي باز برشي به مراتب بزرگ‌تر از برش سزارين نياز است و وجود چربي‌هاي شكمي كار را دشوار مي‌كند اما در لاپاروسكوپي با 4سوراخ كوچك يك‌ سانتي‌متري روي شكم، بيمار 24 ساعت پس از جراحي مرخص شده و 2 روز بعد از آن به كار و زندگي روزمره خود ادامه مي‌دهد.
اين جراحي در موارد سرطان‌هاي رحم، دهانه رحم و خونريزي‌هاي نامرتب مرتبط با رحم و در ساير موارد از جمله كيست‌هاي تخمدان از جمله درموئيد (كيست جدار تخمدان) و هموراژيك يا خونريزي‌‌دهنده به ويژه در خانم‌هاي جوان با لاپاروسكوپ موثر است. از سوي ديگر در موارد بارداري‌هاي خارج رحمي و برخي از موارد نازايي منشا گرفته از انسداد لوله رحمي يا پيچش يا تورم لوله‌ها يا كيست‌هاي كوچك و ريز مي‌توان از روش لاپاروسكوپي بسيار بهره گرفت.
منبع:مجله ايده آل


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۶۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس‌| تمرینات انفجاری «پادشاه» برای بازگشت!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ حسن یزدانی که با هماهنگی کادر فنی در اردوی تیم ملی کشتی آزاد شرکت نکرده، این روزها در باشگاهی در زادگاهش جویبار به‌شدت مشغول تمرینات بدن‌سازی و مرور فنون است تا بازگشتی باشکوه به میادین بین‌المللی و به‌طور اخص، تورنمنت حساس مجارستان داشته باشد.

به نقل از فرهیختگان به‌گفته فیزیوتراپ حسن یزدانی، دامنه حرکتی کتف جراحی‌شده «پادشاه» به‌طور صددرصدی برگشته و وی از نظر گردش کتف، هیچ محدودیتی ندارد. هم‌چنین حسن یزدانی این روزها تمریناتی بسیار پرفشار و انفجاری را با وزنه انجام می‌دهد که شنیده شده او حداقل ۲۰ درصد بیش‌تر از روزهای پیش از عمل جراحی وزنه زده و تحمل فشار دارد.

یزدانی که تورنمنت بسیار پرفشار و رنکینگ‌دار پولیاک‌ایمره را در پیش خواهد داشت، طی تعطیلات اخیر در محل تمریناتش پذیرای تیم پزشکی و فیزیوتراپ‌هایش هم بود تا زیرنظر آن‌ها به تمرین بپردازد و پزشکان مستقیماً در جریان آخرین وضعیت آمادگی او قرار بگیرند. به‌نظر می‌رسد یزدانی صددرصد به روزهای خوبش برگشته و بدون مشکل فیزیکی، مهیای درخشش در مجارستان شده‌است.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902966

دیگر خبرها

  • (عکس) تمرینات مرموز حسن یزدانی در جویبار
  • بررسی شهریه دانشگاه های اروپایی با فراکنش
  • انجام نخستین عمل جراحی نخاع در خرمشهر
  • جراحی نخاعی برای نخستین بار در خرمشهر
  • طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • برطرف شدن مصدومیت حسن یزدانی به شکل کامل؛ پادشاه آماده تاج گذاری!
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • دادرس: مشغول جراحی هستیم!
  • عکس‌| تمرینات انفجاری «پادشاه» برای بازگشت!
  • تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/