Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@03:53:19 GMT

رژیم غذایی مدیترانه ای چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۹۶۷۴۳

توصیه های تغذیه ای از انجمن قلب آمریکا و انجمن قلب و عروق اروپا برای افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر بر مصرف مقدار بسیار زیاد میوه ها و سبزیجات تازه، و پرهیز از چربی های اشباع، چربی های ترانس، و محصولات لبنی پر چرب تاکید دارند.

عصرایران: مطالعات بسیاری نشان داده اند که پیروی از یک رژیم غذایی سالم اهمیت ویژه ای در کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر (CAD) دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر به این بیماری مبتلا هستید یا شاید حتی یک سکته قلبی، آنژین یا سندرم حاد کرونری را تجربه کرده اید، شرایط چگونه خواهد بود؟ آیا رژیم غذایی همچنان اهمیت دارد؟

تقریبا تا همین اواخر، توصیه های غذایی برای افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر بیش از آن که بر علم استوار باشند، بر ایمان تکیه داشتند.

شواهد علمی که نشان دهند یک رژیم غذایی سالم می تواند به طور قابل توجهی سلامت قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر افزایش دهد، چندان زیاد نبودند. اما طی چند سال اخیر، به تصویری واضح‌تر دست یافته ایم.

توصیه های تغذیه ای از انجمن قلب آمریکا و انجمن قلب و عروق اروپا برای افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر بر مصرف مقدار بسیار زیاد میوه ها و سبزیجات تازه، و پرهیز از چربی های اشباع، چربی های ترانس، و محصولات لبنی پر چرب تاکید دارند. افزون بر این، اروپایی ها به طور ویژه مصرف حداقل دو بار در هفته ماهی چرب را توصیه می کنند.

این دستورالعمل های تغذیه ای به نظر می رسد به بهترین شکل ممکن با دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانه ای محقق می شوند.

رژیم غذایی مدیترانه ای چیست؟

رژیم غذایی مدیترانه ای (به دلیل بازتاب عادات غذا خوردن مردم ساکن منطقه مدیترانه به این نام شناخته می شود) بیشتر یک رژیم غذایی مبتنی بر مواد غذایی گیاهی (میوه ها، سبزیجات، حبوبات، مغزهای خوراکی، و غلات کامل) است، که با مصرف متعادل پنیر، تخم مرغ، و ماست و چند وعده مصرف ماهی و دیگر غذاهای دریایی و گوشت ماکیان در هفته همراهی می شود.

روغن زیتون یکی دیگر از ارکان اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است.

شواهد جدید در زمینه تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای

به تازگی دو مطالعه منتشر شده اند که هرچه بیشتر از شواهد مبنی بر مفید بودن رژیم غذایی مدیترانه ای در پیشگیری از ابتلا به بیماری عروق کرونر و بهبود نتایج در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، پشتیبانی می کنند.

طی یکی از این مطالعات که با حضور 7,000 نفر انجام شد، شرکت کنندگان به مدت پنج سال یک رژیم مدیترانه ای کم چرب را دنبال کردند و نتایج قلبی عروقی (شامل بروز حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ مرتبط با قلب) به طور قابل توجهی بهتر از گروه کنترل بود.

در مطالعه دیگر، بیش از 30,000 نفر که 55 ساله یا مسن‌تر بوده و به بیماری عروق کرونر (یا دیابت با عوارض قلبی عروقی) مبتلا بودند، بر اساس عادات تغذیه ای خود گروه بندی شده و به مدت 56 ماه زیر نظر گرفته شدند. در نهایت مشخص شد افرادی که یک رژیم غذایی سبک مدیترانه ای را دنبال می کردند به طور قابل توجهی کمتر با حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته مغزی یا مرگ ناشی از مشکلات قلبی عروقی مواجه شده اند.

سخن پایانی

در شرایطی که همچنان به انجام پژوهش های بیشتر نیاز است، اما رژیم غذایی مدیترانه ای پتانسیل بالای خود برای ارتقا سلامت قلب و عروق را نشان داده است. اگر قصد دارید از این رژیم غذایی پیروی کنید می توانید عوامل کلیدی زیر را مد نظر قرار دهید:

از مصرف غذاهای فرآوری شده پرهیز کنید.

پایه رژیم غذایی باید مبتنی بر مواد غذایی گیاهی باشد، که از آن جمله می توان به مقدار فراوان از میوه ها، سبزیجات و حبوبات اشاره کرد. غلات مورد استفاده در رژیم غذایی (نان و پاستا) باید از نمونه های غلات کامل باشند. روزانه یک مشت از مغزهای خوراکی مصرف کنید.

از مارگارین و کره پرهیز کنید و به جای آنها از روغن زیتون یا روغن کانولا استفاده کنید.

مصرف گوشت قرمز را به یک یا دو بار در ماه محدود کنید.

حداقل دو بار در هفته ماهی یا مرغ مصرف کنید.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۶۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف

وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند، این دارو ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار است که با وجود اینکه برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن شناخته می‌شود، برای برخی افراد مناسب نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و در واقع زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند؛ وارفارین این اثر را با کاهش اثرات ویتامین کا که در پروسه انعقاد خون شرکت دارد، اعمال می‌کند و برای جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون ناخواسته در شرایطی که ریسک تشکیل لخته بالا است مانند بعضی بیماری‌های قلبی و عروقی تجویز می‌شود.

وارفارین در پیشگیری از تشکیل هرگونه لخته خون یا بزرگ‌تر شدن لخته در عروق پا، شش یا قلب در شرایطی که بیمار در شرایط خطر قرار دارد، کاربرد دارد و به عنوان یک ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار با قیمت مناسب بسیار رایج است.

کاربردهای داروی وارفارین

وارفارین دارویی است که به عنوان ضدانعقاد یا رقیق کننده خون شناخته می‌شود:

نقش پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی وریدی و آمبولی ریوی مرتبط پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی آریتمی قلبی) مؤثر در پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با تعویض دریچه قلب درمان کمکی برای کاهش مرگ و میر، سکته قلبی مکرر و حوادث ترومبوآمبولیک پس از سکته‌ی قلبی پیشگیری ثانویه از سکته‌ی مغزی و حملات ایسکمیک گذرا در بیماران مبتلا به دریچه میترال روماتیسمی، اما بدون فیبریلاسیون دهلیزی شرایطی که خطر ابتلاء به لخته خون را افزایش می‌دهد، از جمله نوع خاصی از ریتم نامنظم قلب (فیبریلاسیون دهلیزی)، تعویض دریچه قلب، حمله قلبی اخیر و جراحی‌های خاص (مانند تعویض مفصل ران / زانو) عوارض جانبی وارفارین چیست؟

عوارض جانبی را می‌توان به دو گروه کم خطر و پرخطر تقسیم بندی کرد؛ به طور مثال عوارض جانبی کم خطر شامل موارد زیر است:

حالت تهوع از دست دادن اشتها درد معده یا شکم

در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی پرخطر داروی وارفارین:

زرد شدن پوست و تیره شدن رنگ ادرار لکه‌های دردناک و متورم روی پوست سردردهای شدید تشنج تغییر در بینایی بی حسی یا سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها احساس خستگی، ضعف یا مریضی

در صورت رخ دادن موارد بالا، افراد احتیاج به اورژانس پزشکی دارند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله موارد زیر به بیمارستان مراجعه کنید.

بثورات پوستی خارش تورم (به خصوص در صورت، زبان، گلو) سرگیجه شدید مشکل تنفس

موارد احتیاط و هشدار در مصرف وارفارین چیست؟

اگر در حین استفاده از وارفارین هر کدام از موارد زیر برای شما پیش آمد، به بیمارستان مراجعه کنید:

خونریزی شدید ادرار قرمز یا قهوه‌ای مدفوع سیاه یا خونی سردرد شدید یا درد معده درد، ناراحتی یا تورم مفصل به خصوص پس از آسیب استفراغ خون یا موادی که شبیه قهوه است سرفه کردن خون کبودی که بدون آسیب دیدگی به یاد می‌آورید سرگیجه یا ضعف تغییرات بینایی آسیب به سر، حتی اگر خونریزی نداشته باشید

موارد زیر شانس خونریزی را در هنگام استفاده از وارفارین افزایش می‌دهند:

فشار خون کنترل نشده سابقه سکته‌ی مغزی زخم معده، ورم معده یا بیماری معده مشکلات کلیوی سرطان اعتیاد به الکل بیماری کبد

وارفارین به طور معمول در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؛ به خصوص در ۱۲ هفته اول بارداری می‌تواند برای کودک مضر باشد، اما مصرف وارفارین در شیردهی ایمن است.

چه کسانی نباید وارفارین مصرف کنند؟

مصرف این قرص تحت نظر پزشک برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن است، با وجود این، وارفارین برای برخی افراد مناسب نیست؛ برای مثال در شرایط زیر ممکن است وارفارین برای فرد مناسب نباشد:

اگر فرد نسبت به این قرص یا هر داروی دیگری حساسیت دارد. اگر فرد در حال اقدام برای باردارشدن است یا اکنون در دوره بارداری قرار دارد. فرد مبتلا به مشکلات کبدی یا کلیوی باشد. بیمار مبتلا به عفونت دیواره قلب یا اندوکاردیت است. فرد به دلیل بیماری‌هایی مانند زخم معده در معرض خونریزی قرار دارد. فرد مبتلا به فشار خون بالا است. کد خبر 750729

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند