Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > اقتصاد‌ ایران - علی ابراهیمی:
براساس اعلام وزارتخانه‌های صنعت و ارتباطات و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سرانجام اجرای طرح رجیستری (کددار کردن) گوشی‌های تلفن همراه از ۲۸ مهر‌ماه امسال اجرایی خواهد شد.

در گفت‌وگو با حميدرضا دهقاني‌نيا، مديركل فناوري اطلاعات و ارتباطات ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز از جزئيات اجراي اين طرح و سرنوشت گوشي‌هاي تلفن همراه قاچاق پرسيده‌ايم كه مي‌خوانيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجراي طرح رجيستري گوشي تلفن همراه در چه مرحله‌اي است و با اجراي اين طرح چه اتفاقي در بازار گوشي تلفن همراه خواهد افتاد؟

اجراي طرح رجيستري گوشي تلفن همراه براي گوشي‌هاي مورد استفاده كاربران از حدود يك سال و نيم پيش كليد خورده و اكنون حدود 70ميليون گوشي تلفن همراه در اختيار مردم رجيستر شده است اما اجراي سراسري اين طرح از 28مهر‌ماه امسال و به‌صورت تدريجي در تمام كشور آغاز خواهد شد. با اجراي طرح رجيستري خريد برخي مدل‌ها و برندهاي گوشي تلفن همراه نيازمند رعايت نكاتي است كه متعاقبا در مورد آن به مردم اطلاع‌رساني خواهد شد.

شيوه اجراي اين طرح چگونه خواهد بود و آيا اجراي همزمان آن در مورد همه برندها و انواع گوشي تلفن همراه يا اجراي منطقه‌اي آن مدنظر است؟

اجراي طرح رجيستري با انتخاب يك يا چند مدل گوشي تلفن همراه از برندهاي مختلف و به‌صورت تدريجي آغاز خواهد شد؛ يعني اينكه ممكن است از سامسونگ، اپل، سوني يا... يك يا دو گوشي در ابتدا مشمول طرح رجيستري شده و در ادامه به ساير مدل‌هاي گوشي برندهاي مختلف تسري يابد. اين موضوع شامل گوشي‌هاي تلفن همراه اپل كه فاقد نمايندگي رسمي بوده و تنها برخي شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات پس از فروش براي اين نوع گوشي در كشورمان ثبت شده نيز مي‌شود. اين گوشي‌ها با پروتكل‌هاي خاصي با شبكه بي‌سيم كشور ارتباط پيدا مي‌كنند كه در تعريف كد شناسه براي اين نوع گوشي‌ها از اين پروتكل‌ها استفاده مي‌كنيم.

آيا انتخاب مدل‌هاي گوشي براي آغاز اجراي اين طرح براساس سهم بازار يا ضوابط ديگري بوده است؟

انتخاب مدل‌هاي مشمول اجراي اين طرح در مرحله نخست براساس ضوابط فني كه اجرا و پياده شده است، خواهد بود؛ همان ضوابطي كه براي اجراي اين طرح ديده شده و هماهنگي لازم با همه دستگاه‌هاي اجرايي ذيربط ازجمله اپراتورهاي تلفن همراه در مورد آن صورت گرفته است.

علت اجراي تدريجي طرح رجيستري چيست؟

بايد برخي ملاحظات در حوزه كسب و كار رعايت شود نمي‌توان با در نظر نگرفتن همه اين ملاحظات اجحافي را در حق برخي از عرضه‌كنندگان گوشي تلفن همراه روا داشت، اجراي تدريجي اين طرح را مدنظر قرار داديم تا اينگونه افراد و صنوف نيز خود را با طرح رجيستري منطبق كنند.

با اجراي اين طرح، رجيستري گوشي‌هاي تلفن همراه كه توسط مسافران به كشور وارد مي‌شود، چگونه خواهد بود؟

بايد ببينيم كه گوشي تلفن همراه توسط چه مسافري وارد مي‌شود. اين طرح براي گوشي تلفن همراه وارد شده توسط گردشگران، توريسم‌درماني و... به صورت متفاوت است؛ يعني اشخاصي كه با قصد گردشگري يا درمان وارد كشورمان مي‌شوند به محض ورود به آنها اطلاع‌رساني شده و گوشي تلفن همراه‌شان در اين طرح فعال مي‌شود.

گرچه در بسياري از موارد با استفاده از بانك اطلاعاتي موجود اين نوع گوشي‌ها بدون اينكه كاربران آنها مطلع شوند، مشمول رجيستري خواهد شد اما درصورت ضرورت و بروز مشكل، سيستم در مورد نحوه رجيستري به آنها پيام خواهد داد. اين موضوع بستگي به آن دارد كه قصد مسافر از سفر و مدت اقامتش در كشورمان چقدر باشد و نوع سيم‌كارت مورد استفاده او داخلي، خارجي و... باشد. شرايط مختلف در چارچوب اين طرح براي اين گونه موارد پيش‌بيني شده كه اجراي آن متفاوت خواهد بود.

منظور گوشي‌هاي تلفن همراهي است كه توسط مسافران ايراني وارد مي‌شود؛ رجيستري اين گوشي‌ها چگونه خواهد بود؟

براساس ماده136 آيين‌نامه اجرايي ماده119 قانون امور گمركي افرادي كه گوشي تلفن همراه با قيمت بيش از 80 دلار به كشور وارد كنند بايد ورود اين گونه گوشي‌ها را در گمركات اعلام كنند و اين گوشي‌ها پس از پرداخت حقوق و سود بازرگاني مصوب قانوني در گمركات كشور، رجيستر خواهد شد. همچنين بعد از اجراي اين طرح نحوه استفاده كاربران از گوشي وارداتي با سيم‌كارت اي‌تي‌ام، رومينگ، سيم‌كارت داخلي، ديتا و... در اجراي رجيستري مؤثر است. بنابر نوع سيم‌كارت و موارد استفاده اين نوع گوشي‌ها سيستم پيام‌هاي متفاوتي را به كاربران براي رجيستري ارسال خواهد كرد.

با اجراي اين طرح سرنوشت گوشي‌هاي تلفن همراه موجود در انبارها و سطح بازار كه بخش زيادي از آن به‌صورت قاچاق وارد كشور شده، چه خواهد شد؟

در راستاي اجراي اين طرح و از حدود يك سال و نيم قبل گمرك ايران مشغول دريافت IMEI (شماره سريال) گوشي‌هاي وارداتي توسط وارد‌كنندگان بوده است. با اين روند نبايد گوشي تلفن همراهي در بازار وجود داشته باشد كه در بانك اطلاعاتي گمرك ثبت نشده باشد. اين گونه گوشي‌ها قاچاق بوده و رجيستر نمي‌شود.

يعني اينكه امكان رجيستري و استفاده از حجم بالاي گوشي‌هاي قاچاق موجود در بازار وجود نخواهد داشت؟

درصورتي كه گوشي تلفن همراه به‌صورت قاچاق وارد كشور شده باشد يا از يك سال و نيم پيش شماره سريال آن در گمركات ثبت نشده باشد و جزو برندهاي مشمول طرح رجيستري نباشد، غيرقابل استفاده خواهد بود.

اين احتمال وجود دارد كه عرضه گوشي‌هاي قاچاق غيرقابل رجيستري به مشتريان موجب ايجاد مشكلاتي براي آنها و كشمكش در بازار گوشي تلفن همراه شود؟

در اين زمينه به خريداران گوشي تلفن همراه اطلاع‌رساني خواهد شد و مشتريان بايد به محض خريد گوشي تلفن همراه با وارد كردن سيم‌كارت از رجيستر شدن و قانوني بودن واردات آن مطلع شوند. اين الزام براي فروشندگان گوشي تلفن همراه نيز وجود خواهد داشت.

پيش از اين برخي مشكلات فني موجب تأخير طرح رجيستري شده بود. آيا اين مشكلات مرتفع شده است؟

تا‌كنون 60 ميليون خط گوشي تلفن همراه زير بار طرح رجيستري رفته است، بعد از انجام آزمايش لازم اين طرح اجرايي خواهد شد و هيچ مشكل فني براي اجراي اين طرح وجود ندارد. اين طرح از پايان مهرماه آغاز خواهد شد و با اجراي تدريجي در مورد گوشي‌هاي تلفن همراه به ساير تجهيزات ارتباطي با قابليت نصب سيم‌كارت مانند تبلت و... ادامه خواهد يافت. مبارزه با قاچاق كالا يك وجه اجراي طرح رجيستري است اما وجه ديگر آن بسترسازي براي اجرايي شدن اينترنت اشياست.

تفاوت كدشناسه وزارت صنعت با رجيستري گوشي همراه چيست؟

وزارت صنعت هم‌اكنون نيز در حال آموزش واردكنندگان و توليد‌كنندگان در مورد ارائه كدشناسه است. وزارتخانه‌هاي صمت و ارتباطات و فناوري اطلاعات از 3سال پيش كارگروهي فني تشكيل داده‌اند كه اين كارگروه به‌صورت گام به گام ارائه كدشناسه و اجراي طرح رجيستري را دنبال مي‌كند. درواقع كد رجيستري تركيبي از كدهاي شناسه ارائه شده وزارت صنعت و كدهاي ارائه شده وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات خواهد بود و اين 2طرح منافاتي با يكديگر ندارند.

وضعيت گوشي‌هاي تلفن همراه در اختيار مشتركان چگونه خواهد بود. آيا اين گوشي‌ها بايد رجيستر شوند؟

مردم هيچ نگراني براي استفاده از گوشي‌هاي تلفن همراه خود با اجراي طرح رجيستري نداشته باشند و اين گوشي‌ها از قبل رجيستر شده است. اكنون نزديك به 87 ميليون مشترك فعال تلفن همراه داريم كه گوشي‌هاي آنها از قبل رجيستر شده است. همچنين ساير گوشي‌هاي تلفن همراه در اختيار مشتركاني كه قبلا با سيم‌كارت كنوني (در دوره رويت رجيستري) استفاده شده، رجيستر مي‌شوند. درواقع فعال شدن گوشي‌هاي تلفن همراه در چارچوب طرح رجيستري بر مبناي آخرين بازه‌اي خواهد بود كه از ديتابيس اپراتورهاي تلفن همراه دريافت شده است. كه اين ديتاها به‌طور مداوم دريافت و به‌روز مي‌شوند.

به‌نظر شما سهم گوشي‌هاي قاچاق از بازار كشورمان چه ميزان است؟

اكنون بيش از 90درصد گوشي‌هايي كه به بازار كشورمان وارد مي‌شود، قاچاق است كه سالانه بين10 تا 11ميليون گوشي تلفن همراه را شامل مي‌شود كه اگر به‌طور ميانگين قيمت هر گوشي را بين 130 تا 165دلار در نظر بگيريم ارزش اين بازار حدود 1.8ميليارد دلار خواهد بود. درواقع نياز سالانه بازار كشور به گوشي تلفن همراه بين 12 تا 14ميليون است كه حدود يك‌ميليون از محل توليد داخل و 2ميليون به‌صورت واردات رسمي و بقيه به شكل قاچاق تأمين مي‌شود.

در همین زمینه: موبایل‌های قاچاق خاموش می‌شوند قلبتان رمز عبور جدید است رونمایی از گوشی ضد‌جاسوسی روس‌ها آیا اپل فقط برای پولدارهاست؟ آیفون ۱۰ معرفی شد انجمن جهانی موبایل (GSMA) ایران را تحریم کرد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۸۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست

به گزارش قدس آنلاین،  اولین دورهمی آسمونی‌ها در جشن ۱۰ سالگی فعالیت بادبوم ویژه فعالیت‌های سینمایی نوجوان‌ها در مجموعه‌های سینمایی و تلویزیونی، با حضور حمید امامی دبیر جشنواره و محمدرضا خردمندان کارگردان سینما و جمعی در خانه هنرمندان برگزار شد.

سید حمید امامی مدیر بادبوم به جمع هنروران نوجوان حاضر در جشن اشاره کرد و گفت: ما در این جمع قرار بود یک دورهمی ساده داشته باشیم اما کار گسترده شد و بخاطر محدودیت‌ فضا نصف بچه‌هایی که قرار بود دعوت شوند، دعوت نشدند و انشالله دورهمی بعدی در ورزشگاه آزادی باشد.

موضوعات «آسمون» را مطابق با نوجوانان انتخاب کنیم

او به آغاز فعالیت بادبون در سال ۹۳_۱۳۹۲ پرداخت و از خانواده‌های بچه‌های عضو بادبوم قدردانی کرد و افزود: از تمام پدر و مادران بچه‌های عضو بادبوم بخاطر اینکه این‌ سال‌ها با ما ساختند درحالی که بارها موقعیت بادبوم عوض شد، تشکر می‌کنیم.

دبیر جشنواره «آسمون» از آغاز یک جشنواره جدید خبر داد و ادامه داد: امروز آغاز رسمی جشنواره آسمون است؛ این جشنواره ویژه تولید محتوای برای بچه‌های ۹ تا ۱۸ سال است که جوایز بسیار ارزشمندی دارد و که آغاز رسمی آن با شماهایی است که در این مدت با ما بودند.

امامی با بیان اینکه موضوعات و جوایز و تمام جزئیات جشنواره در asemoonfest.ir آمده است،  تاکید کرد: سعی شد موضوعاتی انتخاب شود که کاملا مربوط با نسل ضد و دهه هشتاد و نودی‌ها باشد چون می‌خواهیم ثابت کنیم نوجوان‌ها می‌توانند آینده‌ خودشان را شکل بدهند.

 برای فیلمسازی از خودتان شروع کنید

سپس، محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در سخنانی نوجوانی را بهترین دوره زندگی هر فرد دانست و افزود: باید برای دوره نوجوانی به‌شدت تلاش کرد و اشتباه اینجا جایز است و حتما در بزرگسالی می‌توان از اندوخته‌های آن استفاد کرد.

او از تکرار تجربه در نوجوانی به‌عنوان یک توصیه یاد کرد و تاکید کرد: در نوجوانی باید بسیار تجربه کرد؛ این دوره فرصتی برای آزمون و خطاست و هیچ اشکالی ندارد و خطا کرد چراکه این تجارب مواد خام آینده خواهند شد تا از آن‌ها استفاده مفید کرد.

این فیلمساز در توصیه‌هایی برای نوجوانانی که قصد دارند در عرصه فیلمسازی و بازیگری فعالیت کنند، گفت: من خودم در سینما کارم را با فیلم کوتاه و ارزان‌قیمت شروع کرده‌ام. به بچه‌هایی که می‌خواهند کارگردانی و بازیگری را در آینده دنبال کنند، توصیه می‌کنم از خودتان و تجارب و خاطرت‌تان شروع کنید؛ تمام آنچه که شما هستید و تجریه شخصی دارید و آن چیزهایی که هویت شماست برای شروع فیلمسازی به شما کمک خواهند کرد.

 به اولین چیزی که نیاز دارید، ایده است

خردمندان از ایده به‌عنوان اولین مرحله برای فیلمسازی یاد کرد و گفت: یک فیلمساز و نویسنده اول چیزی که برای شروع نیاز دارد، ایده است. من در ابتدای راه یک توصیه دارم، به تجربیات شخصی خودتان رجوع کنید چون بهترین ایده فیلمسازی از خودتان و خاطرات شماست پس در خاطرات‌تان جستجو کنید که چه لحظاتی در زندگی دارید که شما را تحت تاثیر قرار داده و آن اتفاق را به خوبی می‌شناسید چوم همراه با رنج و حس غرور و ... است و نسبت به آن اطلاعات کامل دارید و همین‌ها قابلیت ساخت یک فیلم کوتاه را به شما خواهد داد چراکه به ابعاد آن اشراف دارید.

او به ذکر نمونه‌هایی از تجارب مشترک بچه‌ها پرداخت و عنوان کرد: درباره دوچرخه و شغل پدرتان و موضوعاتی که به‌خوبی آن را می‌شناسید، فیلم بسازید که جزئیات قابل لمس از آن‌ها در ذهن داشته باشید که همگی برامده از تجربه شخصی شماست. همه فیلمسازان بزرگ اولین داستان و شعر و فیلم را از تجربه درونی و غنی شده خودشان ساخته‌اند. البته اینکه آیا این خاطرات به‌تنهایی برای ساخت فیلم کافی است، باید بگویم خیر! بلکه باید به آن‌ها واقعیت و تخیل اضافه کنیم تا فیلم به یک اثر هنری تبدیل شود.

کارگردان "بیست و یک روز بعد" تجاربی از فیلمسازی خود را با نوجوان‌ها به اشتراک گذاشت و گفت: من وقتی نوجوان بودم در اوایل دهه ۷۰ یک همکلاسی داشتم که شرایط اقتصادی خوبی نداشت و همین موجب مشکلاتی می‌شد که مدیران مدرسه قصد داشتند او را اخراج کنند و  این سوژه برای من محور یک داستان شد چون او را به‌خوبی می‌شناختم.من این داستان را با چاشنی تخیل نوشتم و چاپ شد و اولین تجربه نویسندگی من رقم خورد و من فهمیدم می‌توانم از خاطراتم داستان بنویسم. در ادامه من برای فیلمسازی از این روش استفاده کردم و فیلم "بیست و یک روز بعد" که قصه‌ی واقعی داشت با هدف حرکت به‌سمت درون مایه تخیل به آن آمیخته شد تا بتوانیم در فیلم حرفی داشته باشیم.

خردمندان خطاب به حاضرین گفت: توصیه می‌کنم تجربیات و خاطرات‌ خودتان را درباره موضوعات و دوستانی که به‌شدت آن‌ها را می‌شناسید را بنویسید که برای شما تولید داستان می‌کنند. به‌نظرم فیلم ساختن به‌شدت ارزان و آسان شده و هیچ چیز جز گوشی موبایل برای فیلم‌سازی لازم نیست و این امکاناتی است که در دست همگی قرار دارد.

او افزود: بچه‌هایی که می‌خواهند بازیگر شوند باید ده برابر یک نقش را در زندگی روزمره خودشان بازی کرده باشند و ده‌ها قدم از یک تست بازیگری جلوتر باشند و یادبگیرند که تقلید کنند و افعال دیگران را شبیه‌سازی کنند و برای نقش‌های مختلف شناسنامه درست کنند. مدل راه رفتن، حرف زدن و فکر کردن زندگی افراد و مشاغلی  مثل نجار، بنا و پزشک را مرور کنند تا آماده همکاری با یک فیلم باشند.

دیگر خبرها

  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم