Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - برترين ها - ترجمه از هدي بانکي: کم کم فصل سرما فرا مي‌رسد، مي‌توانيم کم و بيش نشانه‌هاي آن را ببينيم؛ از برگ‌هايي که رنگارنگ مي‌شوند تا ژاکت‌ و لباس‌هاي گرمي که اين طرف و آن طرف خودنمايي مي‌کنند و کدو حلوايي و ... در فروشگاه‌ها که خبر از رسيدن فصل پاييز مي‌دهند. البته اين نشانه‌ها يک چيز جدي‌تري را هم به ما يادآوري مي‌کنند: سرماخوردگي و آنفلوآنزا که تقريبا به هيچکس رحم نمي‌کنند، اما بيشتر ما مي‌توانيم توانايي‌مان را براي مبارزه با ويروس‌ها بالا ببريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از هر کارشناس و پزشکي که بپرسيد بهترين راه مبارزه با ويروس‌هاي سرماخوردگي و تقويت سيستم ايمني چيست، خواهد گفت شستن مکرر دست‌ها و زدن واکسن آنفلوآنزا. خوشبختانه شما مي‌توانيد با مصرف يک سري از غذاها و نوشيدني‌ها، سيستم ايمني بدن‌تان را در مقابله با انواع ويروس‌ها و ميکروب‌ها تقويت کنيد.

مرکبات و ميوه‌هاي سرشار از ويتامين C
مرکبات اولين چيزي است که هر وقت صحبت از ويتامين C مي‌شود به ذهن‌مان خطور مي‌کند اما چيزهاي ديگري مثل سبزيجات برگدار تيره، فلفل دلمه‌اي قرمز، توت فرنگي و کلم فندقي هم منابع عالي ويتامين C هستند. در واقع ويتامين C در بسياري از غذاها وجود دارد و بيشتر افراد ممکن است واقعا نيازي نداشته باشند از مکمل آن استفاده کنند، مگر اينکه پزشک براي‌شان تجويز کند. بنابراين بهتر است به وفور از ميوه‌هاي رنگارنگ و انواع سبزيجات استفاده کنيد. با مصرف طيف گسترده‌اي از ميوه‌ها و سبزي‌ها مي‌توانيد مطمئن باشيد که ويتامين C لازم و کافي جهت مبارزه با بيماري‌ها در اختيار داريد.
غذاهاي سرشار از روي
دريافت روي يا زينک کافي براي عملکرد مناسب سيستم ايمني ضروي است. کمبود زينک مي‌تواند از تعداد سلول‌هاي T يا سلول‌هاي سفيد که در مبارزه با عفونت به بدن کمک مي‌کنند بکاهد. سيستم ايمني ضعيف در هيچ زماني از سال، خوب نيست اما مخصوصا در فصل سرماخوردگي و آنفلوآنزا اهميت بيشتري پيدا مي‌کند. روي مي‌تواند به پيشگيري از سرماخوردگي کمک کرده و دوره و شدت علائم سرماخوردگي معمولي را کم کند، بنابراين مصرف فراوان غذاهاي سرشار از روي به بدن‌تان کمک مي‌کند سالم بماند.
براي اينکه ميزان روي بدن‌تان در سطح سالم و نرمالي باشد، توصيه مي‌کنيم غذاهايي چون لوبياي پخته، صدف، خرچنگ، مرغ و خروس و بوقلمون، گوشت کم چرب، ماست و نخود آبگوشتي بيشتر مصرف کنيد. تخم کدو هم منبع عالي ديگري از روي است که مي‌توانيد هم به صورت خام و هم به صورت برشته مصرف کنيد. تخم کدو را به جو دوسر، پروتئين شيک و انواع سالادتان اضافه کنيد يا به عنوان ميان وعده، يک مشت از آن ميل کنيد.
پروبيوتيک‌ها
اين روزها زياد در مورد پروبيوتيک‌ها صحبت مي‌شود، چون اهميت آنها به عنوان عاملاني قدرتمند در مبارزه با عفونت‌ها بيشتر مشخص شده است. به طور کلي روده‌ها و به طور خاص بافت لنفاوي، خانه‌ي ميکروبيوم‌هاست که طبق مطالعات، از باکتري‌هايي تشکيل شده که رابطه‌اي دو طرفه و مفيد با ميزبان دارند. ميکروبيوم، با بقيه‌ي بدن‌تان ارتباط برقرار مي‌کند و عملکردهاي متابوليکي، ايمن شناسي و محافظت کنندگي دارد که يکي از آنها، کمک به بسيج کردن سيستم ايمني براي مبارزه با ميکروب‌هاست.
به دليل اينکه بخش زيادي از سيستم ايمني‌تان در روده‌هاي شما واقع شده توصيه مي‌کنيم روزانه غذاهاي سرشار از پروبيوتيک مصرف کنيد تا از سيستم ايمني‌تان حمايت کرده باشيد. غذاهاي سرشار از پروبيوتيک شامل ماست، پنير کاتج پرورده، کفير، سوپ ميسو و سبزيجات تخمير شده مانند کيم چي و ساورکرات مي‌شود. اين مواد غذايي، مقدار زيادي از باکتري‌هاي مفيد را مستقيما وارد سيستم گوارشي‌تان مي‌کنند و در اينجا، اين باکتري‌ها مي‌توانند با همکاري ميکروبيوم‌ها، عملکرد سيستم ايمني‌تان را تقويت کنند.
کومبوجا
يک منبع عالي ديگر از پروبيوتيک‌ها، نوشيدني به نام کومبوجا است. کومبوجا که بيش از 2000 سال سابقه‌‌ي مصرف دارد، عناصر مفيد و سالمي دارد که هر وعده از آن، حاوي پروبيوتيک‌ها، ويتامين‌هاي B، آنزيم‌ها و اسيدهاي ارگانيک است. کومبوجا از چاي سياه همراه با قند و باکتري‌هاي زنده درست مي‌شود و گازدار است، طعم ترش و شيرين دارد با ته مزه‌اي از سرکه. گاهي ممکن است باکتري‌هاي کوچکي را معلق روي سطح اين نوشيدني ببينيد، اما جاي نگراني وجود ندارد و مي‌توانيد با خيال راحت کومبوجاي‌تان را بنوشيد.

ماهي و غذاهاي سرشار از امگا 3
اسيد چرب امگا 3 موجود در روغن بذر کتان و ماهي‌هاي چرب، با افزايش فعاليت فاگوسيت‌ها (بيگانه خوارها) به عنوان تقويت کننده‌ي سيستم ايمني عمل مي‌کنند؛ فاگوسيت‌ها سلول‌هاي سفيدي هستند که باکتري‌ها را مي‌خورند. ضمنا امگا 3 ، واکنش سيستم ايمني را تنظيم مي‌کند تا نسبت به يک عفونت، بيش از حد واکنش نشان ندهد.
منابع عالي امگا 3 شامل ماهي‌هايي چون ماهي تُن، سالمون، ساردين و ماهي ماکرل مي‌شود. بذر کتان و روغن بذر کتان هم مقادير زيادي امگا 3 دارند. مصرف مکمل امگا 3 همراه با ويتامين E با همديگر، سيستم ايمني را تقويت مي‌کند.."
قارچ و ساير غذاهاي سرشار از ويتامين D
همه‌ي ما در مورد ويتامين D و فوايد آن براي سلامت استخوان‌ها شنيده‌ايم. آزمايشات نشان داده که ويتامين D براي سيستم ايمني هم بسيار سودمند است. با متا آناليز مطالعات بيشماري نشان داده شده که مصرف مکمل ويتامين D به افراد کمک کرد تا در برابر عفونت‌هاي تنفسي مانند سرماخوردگي معمولي و آنفلوآنزا مصونيت بيشتري پيدا کنند. آنهايي که سطح ويتامين D بدن‌شان پايين بود، با شروع مصرف مکمل آن، بيشترين فوايد نصيب‌شان شد.
شما مي‌توانيد هم از طريق تغذيه و هم از راه مصرف مکمل، ويتامين D کافي بدن‌تان را تامين کنيد. بسياري از افراد به سختي مي‌توانند از راه تغذيه ويتامين D جذب کنند. توصيه مي‌شود علاوه بر مکمل، ماهي‌ها چرب و غذاهاي غني شده مانند شير، آب پرتقال و غلات صبحانه نيز مصرف کنيد.
قارچ‌ها نيز منابع عالي ويتامين D هستند. اگر قارچ‌ را يک ساعت يا بيشتر در آفتاب قرار دهيد، در معرض تابش آفتاب، ويتامين D آن افزايش مي‌يابد. قارچ‌هاي شيتاکه، مايتاکه و ريشي، قابليت توليد سلول‌هاي سفيد را افزايش مي‌دهد و در نتيجه به شما کمک مي‌کنند با ميکروب‌هاي بدن‌تان به خوبي مبارزه کنيد.
گياهان و ادويه‌هاي تقويت کننده سيستم ايمني
برخي از ادويه‌هاي معروف دنيا که بهترين طعم‌ها را به غذاها مي‌دهند، مي‌توانند سيستم ايمني‌تان را هم تقويت کنند. سير، از اين جهت بسيار مفيد است. سير با مداخله‌اي که در سيستم ايمني انجام مي‌دهد کمک مي‌کند تا در مبارزه با عفونت، خوب عمل کرده و از التهاب نيز کم مي‌کند. مطالعات نشان داده که عملکرد سير، مکانيسم پيشرفته‌اي دارد؛ توليد ايمونوگلوبولين‌ها را بيشتر مي‌کند که مي‌تواند واکنش ايمني بدن‌تان را بهبود بدهد.
ساير گياهان شامل زنجبيل، زردچوبه و فلفل کاين مي‌شود. زنجبيل داراي خاصيت ضد ميکروبي، ضد التهابي، آنتي اکسيداني و تسکين درد است و توانايي درمان بيماري‌هاي تنفسي مانند سرفه، عفونت سينه و آسم را دارد!
زردچوبه، گياهي معروف در پيشگيري از بيماري‌هاست و مي‌تواند با تومور مبارزه کند. زردچوبه التيام زخم را تسريع مي‌کند و معمولا مي‌تواند سرماخوردگي، آنفلوآنزا، سر درد، احتقان، گلو درد و سرفه را درمان کند. فلفل کاين هم مي‌تواند احتقان را برطرف کرده و بدن را گرم کند و ضمنا از التهاب بکاهد. پس بهتر است کابيت‌ آشپزخانه‌تان را از اين گياهان و ادويه‌هاي مفيد پُر کنيد!
سوپ و براث (عصاره استخوان گاو)
همه‌ي ما مي‌دانيم که سوپ مرغ، انتخاب معروف غذايي براي بسياري از افرادي است که دچار سرماخوردگي شده‌اند. تحقيقات زيادي نشان داده که سوپ مرغ براي سيستم ايمني مفيد است چون خاصيت ضد التهابي ملايمي دارد که در براث استخوان گاو هم پيدا مي‌شود.

پروتئين موجود در گوشت مرغ، سيستم ايمني را تقويت مي‌کند و شما مي‌توانيد با افزودن سبزيجاتي چون هويج، کرفس يا اسفناج، فوايد آن را چند برابر کنيد.
اگر از طرفداران سوپ مرغ نيستيد، مي‌توانيد از عصاره‌ي استخوان گاو يا براث که خواصي مشابه سوپ مرغ دارد استفاده کنيد.
براث استخوان گاو، منبع خوبي از ژلاتين، گليسين، پرولين، گلوکوزامين، گلوتامين، مواد معدني و ساير مواد مغذي التيام بخش است که با هم براي سلامت عمومي شما بسيار مفيد هستند. شما مي‌توانيد براث را خالي بنوشيد يا به انواع سوپ، خوراک يا سس‌ها اضافه کنيد.
چاي و عسل
چاي با عسل، همراه با سوپ مرغ يک دستورالعمل عالي و اساسي براي مراقبت در برابر سرماخورگي است. مخصوصا چاي سبز بسيار مفيد است زيرا آنتي اکسيدان EGCG به وفور در چاي سبز وجود دارد که به طور طبيعي از سلول‌هاي گوناگون در برابر ضعيف شدن محافظت کرده و جلوي آسيب آنها به واسطه‌ي عفونت‌ها را مي‌گيرد. افزودن مقداري عسل به فنجان چاي‌تان مي‌تواند هم خارش گلوي‌تان را تسکين بدهد و هم سيستم ايمني‌تان را تقويت کند.
هر چند به نظر مي‌رسد سرماخوردگي و آنفلوآنزا، سنتي ساليانه است که نمي‌توان از آن فرار کرد، اما شما مي‌توانيد قدم‌هاي موثري براي پيشگيري و تسريع پروسه‌ي درمان و تخفيف علائم آن برداريد. راهکارهاي ارائه شده را به کار ببريد و از فصل‌هاي سردي که پيش رو داريد لذت ببريد!

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۸۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟

آفتاب‌‌نیوز :

فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه کمبود ویتامین D در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و می‌تواند آسیب‌های فراوانی برای سلامت ایجاد کند، افزود: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری می‌شود.

وی گفت: ویتامین D محلول در چربی است و بیماری‌های دیابت، ام اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیأت درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلاء به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید به وسیله آزمایش خون سنجیده شود، ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریباً غیر قابل درمان و کنترل خواهد.

مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین D مثلاً دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامد‌های خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپول‌های خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.

وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله‌ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا می‌کند.

مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای افرادی که کمبود آن را دارند به طور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه می‌شود، گفت: خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمی‌شود، ولی متأسفانه عده‌ای از مردم آن را اشتباه مصرف می‌کنند؛ باید دانست که مؤثرترین زمان خوردن آن شب است.

این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، افزود: هورمون پاراتیروئید به طور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح می‌شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا می‌شود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب به طور ثابت مصرف می‌شود جلوی تأثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوان‌های بدن را می‌گیرد.

مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامین‌ها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیب‌های جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.

وی در پایان یادآور شد: ویتامین D باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تأثیر "سو" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان‌ها گرفته شود.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • دلیل غیبت سعید صادقی برابر آلومینیوم
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید