Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- يک نشريه ايتاليايي به مواضع رسمي موگريني و يوکيا آمانو درباره توافق هسته اي ايران پرداخت.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، النا دوزي،در گزارشي در نشريه لارپوبليکا (ايتاليا)، نوشت:
موگريني خطاب به ترامپ: «بايد از توافق با ايران مراقبت کرد. بعد از کره نمي توانيم به خود اجازه دهيم جبهۀ ديگري باز کنيم»
«توافقنامه هاي بين المللي بايد رعايت شوند و گسترش يابند نه اين که لغو گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي: «تهران تاکنون به تمامي تعهدات خود عمل کرده است»
توافق هسته اي ايران دچار تزلزل شده است. برنامۀ اتمي کرۀ شمالي به سرعت پيش مي رود و آژانس بين المللي انرژي اتمي دقيقاً همين زمان را براي گراميداشت شصتمين سالروز تأسيس خود انتخاب کرد. فدريکا موگريني، نمايندۀ عالي سياست خارجي و امنيت اتحاديۀ اروپا چنين توضيح داد که «بار ديگر ما خود را در مقابل يک تهديد هسته اي مي بينيم. بايد از توافقات بين المللي منع گسترش حمايت کرده و آنها را توسعه بخشيم نه اين که آنها را لغو نماييم.» وي به نيت ترامپ، رئيس جمهور آمريکا مبني بر نقض توافق با ايران اشاره نمود.
کنفرانسي که براي گراميداشت سالروز تأسيس آژانس بين المللي انرژي اتمي و سازمان اروپايي انرژي اتمي (بيستمين سمينار ادواردو آمالدي) در تاريخ هاي ٩ و ١٠ اکتبر توسط آکادمي لينچئي شهر رم برگزار مي گردد، دو موضع رسمي را روشن ساخت: موضع موگريني و نيز موضع يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي. آمانو خطاب به لينچئي گفت: «ايران امروز تحت شديدترين رژيم کنترل هاي جهان به سر مي برد. بازرسان ما به سايت ها دسترسي دارند، اطلاعات فراواني در خصوص برنامۀ هسته اي ايران که امروز نسبت به دورۀ قبل از توافق محدودتر شده است، در اختيار داريم و من مي توانم تأييد کنم که اين کشور به تعهداتي» که به موجب برنامۀ جامع اقدام مشترک که در ژوئيۀ سال ٢٠١٥ به امضاء رسيد، اتخاذ گرديد، «پايبند است». صحبت از پيماني است که به نظر مي رسد دونالد ترامپ قصد دارد در هفته هاي آتي آن را نقض کند.
موضع کاخ سفيد امروز از سوي مسکو مورد انتقاد قرار گرفت. ديميتري پسکوف، سخنگوي پوتين، رئيس جمهور روسيه گفت که عقب نشيني احتمالي آمريکا از توافق هسته اي ايران «به طور قطع تأثيراتي منفي به همراه خواهد داشت». «عقب نشيني هر يک از کشورها به ويژه يکي از بازيگران کليدي مانند آمريکا به طور قطع پيامدهاي زيانباري خواهد داشت». روز ٦ اکتبر دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا تهران را به عدم رعايت توافق هسته اي نه چندان در جزئيات آن بلکه در «روح» آن متهم نمود. رئيس کاخ سفيد اظهار داشت: «رژيم ايران از تروريسم حمايت کرده و اقدام به صدور خشونت، خونريزي و هرج و مرج در منطقۀ خاورميانه مي نمايد. به همين علت است که بايد به تهاجمات و جاه طلبي هاي هسته اي اين کشور پايان بخشيم».
موگريني يادآور شد که آژانس بين المللي انرژي اتمي هشت بار پايبندي ايران به توافق هسته اي را مورد تأييد قرار داد. ليکن در مورد پيونگ يانگ نمي توان چنين چيزي گفت. آمانو تصريح نمود: «در اين جبهه هيچ پيشرفتي حاصل نگرديد. اين کشور هم چنان به انجام آزمايش هاي هسته اي، پرتاب موشک و ايجاد خطر براي ساير کشورها ادامه مي دهد. اين کشور ديگر يک تهديد محلي نيست بلکه خطري براي صلح و امنيت جهاني به شمار مي آيد». بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي از سال ٢٠٠٩ اخراج شدند و امروز فقط از طريق ماهواره ها يا با رصد از ساير کشورها به جمع آوري اطلاعات مي پردازند. موگريني افزود: «با تهديد تازه اي که کرۀ شمالي به وجود آورده ما نمي توانيم به خودمان اجازه دهيم که جبهۀ جديدي با ايران باز نماييم. ما در برابر بدترين تهديد براي امنيت اين دوران قرار گرفته ايم. ليکن جهان مي تواند روي ما حساب کند. مي تواند روي اتحاديۀ اروپا حساب کند. ما از توافق با تهران محافظت خواهيم کرد، سعي خواهيم کرد به يک شبه جزيرۀ کره اي عاري از تسليحات هسته اي، آرام و امن دست يابيم. در اين راستا کار خواهيم کرد تا به روياي جهاني که سرانجام از شر تسليحات هسته اي خلاصي يافته، جامۀ عمل بپوشانيم».

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۹۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد کریمی‌ثابت پیش از ظهر امروز (یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت) در نشست خبری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ گفت: این کنفرانس،‌ نشان‌دهنده بلوغ فناوری هسته‌ای در کشور است؛‌ سال گذشته در جریان دیدار کارکنان صنعت هسته‌ای با مقام معظم رهبری؛ ایشان بر گسترش همکاری‌های بین‌المللی با کشورهای همسو تاکید کردند که این موضوع در سازمان انرژی اتمی ایران هدف‌گذاری شد.

وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌‌های انجام شده، انجمن هسته‌ای ایران  پس از ۲۹ دوره کنفرانس هسته‌ای در سطح ملی؛ شرایط را برای برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای مهیا دانست که در این زمینه شاهد استقبال بسیار خوب داخلی و خارجی برای حضور در کنفرانس هستیم.

رییس انجمن هسته‌ای ایران تاکید کرد: حدود 580 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که با داوری‌های دقیق توسط اساتید بیش از 50 دانشگاه کشور، ‌این آثار بررسی شدند. حدود 420 مقاله پذیرفته شده که به‌صورت شفاهی و پوستر ارایه می‌شوند.

وی ادامه داد: 50 دانشمند از  پنج قاره جهان میهمان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستند. بیش از 80 سخنران از دانشگاه‌ها، صنعت ‌هسته‌ای ایران و نیز خارج از کشور در 16 میزگرد علمی و پنل‌های تخصصی به ارایه سخنرانی می‌پردازند؛ سطح استقبال از سایر کشورها بسیار خوب بوده به‌طوری‌که بیش از 50 نفر از سخنرانان را افراد خارجی تشکیل می‌دهند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ مقالات به دو شکل شفاهی و پوستر ارایه می‌شود؛ توضیح داد: این کنفرانس در 13 محور برگزار می‌شود و نیز محتواها در 4 چارچوب ارایه خواهد شد به‌طوری‌که چارچوب‌های در نظر گرفته برای این کنفرانس شامل سخنرانی‌های علمی، ارایه مقالات به‌صورت سخنرانی، ارایه مقالات به‌شکل پوستر است و در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای برپا می‌شود و به ارایه آخرین دستاوردها و اطلاعات می‌پردازیم.

کریمی‌ثابت خاطرنشان کرد: مواردی نظیر چرخه سوخت، کاربرد پرتوها، تغییرات اقلیمی به عنوان موضوعی جدید و حکمرانی هسته‌ای به محورهای این کنفرانس افزوده شده است.

وی تاکید کرد: این کنفرانس بستر مناسبی را برای حضور صنعت هسته‌ای و نیز دانشجویان حوزه هسته‌ای فراهم کرده و تلاش شده است تا دانشجویان دانشگاه‌ها، اساتید صنعت هسته‌ای و نیز علاقه‌مندان با آخرین پژوهش‌های هسته‌ای ایران آشنا شوند.

استقبال و حمایت آژانس از برگزاری رویدادهای علمی بین‌المللی
رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران عنوان کرد: 2 سال پیش و در حاشیه کنفرانس ملی هسته‌ای، موضوع برگزاری این کنفرانس در حضور مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و با همکاری این آژانس مطرح شد که آیین گشایش نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با حضور مسوولان داخلی و نیز مدیرکل این آژانس برگزار می‌شود.

کریمی‌ثابت با اشاره به وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیح داد: وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از رخدادهای بین‌المللی برای توسعه علوم هسته‌ای است، بنابراین آژانس از برگزاری این رویداد استقبال گسترده‌ای داشت و حضور رافائل گروسی در مراسم افتتاحیه مهر تاییدی بر حمایت آژانس از رخدادهای علمی بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: مشکلات کنونی جهانی نیازمند راه حل‌های جهانی است برگزاری رخدادهای بین‌المللی یکی راه حل‌ها محسوب می‌شود.

رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران درباره چگونگی حمایت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برگزاری رویدادهای علمی توضیح داد: موضوع برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای دو سال قبل و در حاشیه برگزاری بیست‌ و نهمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشنهاد شد که مورد استقبال قرار گرفت و وعده و قول همکاری از سوی آژانس داده شد.

وی افزود: خوشبختانه تا کنون که در آستانه برگزاری این کنفرانس در اصفهان هستیم، آژانس در این زمینه همکاری‌های بسیار خوبی با انجمن هسته‌ای ایران داشته و از حضور همکاران وسخنرانان علمی حمایت کرده و ان‌شاء‌الله این همکاری‌ها ادامه خواهد داشت و امیدوارم هر 2 سال یک‌بار شاهد برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در ایران باشیم.

وی درباره ضرورت و اهمیت برگزاری این کنفرانس در سطح بین‌المللی عنوان کرد: کشور ما با 50 سال سابقه در حوزه هسته‌ای و نیز طی کردن فراز و نشیب‌های فراوان، اکنون از نظر علم و فناوری به جایگاهی رسیده که کاملا قادر است با بسیاری از کشورهای دنیا مراوده علمی در زمینه هسته‌ای داشته باشد.

کریمی‌ثابت ادامه داد: نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد؛ کشورهای همسو و عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند که از نظر فناوری هسته‌ای یا از کشور ما عقب‌تر بوده و یا اصلا به این عرصه ورود نکرده‌اند. با توجه به نگاهی که جمهوری اسلامی همیشه نسبت به تعهدات بین‌المللی خود داشته و نیز همکاری با کشورهای همسو،‌ مقرر شد تا کنفرانس بین‌المللی محلی برای آشنایی و آگاهی از آخرین دستاوردهایی که در کشور ما به دست آمده، باشد تا شبکه علمی که مورد نیاز است، ‌شکل بگیرد و به کار بپردازد.

نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای، نشانه‌ بلوغ فناوری هسته‌ای در ایران
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای در حاشیه کنفرانس گفت: در حاشیه این کنفرانس سه روزه، نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای نیز برپا می‌شود و باید گفت برگزاری این کنفرانس و نمایشگاه دستاوردهای این صنعت را می‌توان نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران دانست.

رییس انجمن هسته‌ای ایران با اشاره به حمایت‌های فراوان سازمان انرژی اتمی ایران به‌منظور برگزاری این کنفرانس بین‌المللی خاطرنشان کرد: دلیل برگزاری این کنفرانس در اصفهان این است که این شهر دارای ظرفیت بالایی برای موضوعات هسته‌ای است؛ همچنین اصفهان یک شهر تاریخی و جذاب است که تمدنی بسیار تاریخی و قدیمی دارد بنابراین با توجه به این دو مولفه، اصفهان شهری مناسب برای برگزاری این کنفرانس در نظر گرفته شد.

گفتنی است این کنفرانس از 17 تا 19 اردیبهشت‌ماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتورهای هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتمی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای در اصفهان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • بازتاب حضور گروسی در اصفهان در رسانه‌های بین المللی
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز شد
  • رافائل گروسی وارد تهران شد
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق