Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-28@05:36:31 GMT

مدیرانی که کابوس کارمندانشان هستند

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۲۲۸۶۷

مدیرانی که کابوس کارمندانشان هستند

به گزارش جام نیوز، اگرچه هیچ‌کس برنامه‌ریزی نمی‌کند که مدیر بدی باشد، ولی این سناریویی است که ما بارها شاهد آن بوده‌ایم. طبق آمار جهانی موسسه گالوپ در سال ۲۰۱۵، نیمی از کارمندانی که از شغل خود استعفا داده‌اند، می‌خواسته‌اند از مدیر بد خود دور شوند.

ازآنجاکه مدیران منابع اصلی انگیزه، بهره‌وری، شادی و رضایت کارکنان هستند، آسیبی که یک مدیر «کابوس» به تیم خود میزند، بیش از صرف ناراحت کردن آن‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی تکنولوژی و امکانات امروز هم موجب نشده که بعضی از این مدیران از اشتباهات فاحش خود دست بکشند. اشتباهاتی که کیفیت کار کارمندان را پایین می‌آورد و سودآوری کلی شرکت را کاهش می‌دهد.

راه‌حل چیست؟ از عادت‌هایی که شما را به یک مدیر وحشتناک تبدیل می‌کند آگاه باشید و از ابتدا اجازه ندهید این تارها دور شما تنیده شود.

در این مطلب ۴ نمونه از مدیرانی که باعث می‌شوند کارمندانشان حتی بعد از اتمام ساعات کاری ناراحت و مضطرب باشند، به شما معرفی می‌کنیم:

مدیری که مردم‌دار نیست

اولین و مهم‌ترین ویژگی شخصیتی یک مدیر، توانایی خوب رابطه برقرار کردن با دیگران است. اگر فردی که نمی‌تواند در کنار دیگران کار کند، مسئولیت یک تیم را به عهده داشته باشد، پویایی کل افراد را از بین می‌برد. چنین مدیری جریان آزاد ارتباطات را به خطر می‌اندازد. تحقیقات جهانی نشان می‌دهند که ۳۱ درصد از کارمندان متمایل‌اند رئیسشان با آن‌ها بیشتر در ارتباط باشد.

بااین‌حال مدیری که مردم‌دار نیست، از تعامل با کارمندانش عاجز است و نمی‌تواند موقعیت‌های دشوار آنان را درک و اداره کند.

برخی از مدیران به‌راحتی می‌توانند بر این عادت خود غلبه کنند، اما برای برخی دیگر دشوار است از روحیه‌ی انزواطلبی و عدم تمایل به معاشرت‌های اجتماعی، فاصله بگیرند. به همین دلیل رهبران شرکت باید پیش از استخدام مدیران و سرپرستان بخش‌های مختلف، شخصیت آن‌ها را ارزیابی کنند و متوجه شوند که آن‌ها باید کدام مهارت‌های اجتماعی خود را بهبود دهند.


مدیران خودخواه و خودمحور

مدیران خوب می‌توانند به کل تیم انگیزه بدهند تا برای رسیدن به هدف شرکت تلاش کنند. آن‌ها می‌دانند که چه چیزهایی کارمندان را به کارشان مشتاق می‌کند و به آن‌ها کمک می‌کند در هر زمینه‌ای موفق شوند.

برعکس، مدیران خودمحور به‌جز اهداف شخصی خود به چیزی فکر نمی‌کنند. همین امر باعث می‌شود که اغلب اوقات از کارمندان بخواهند سخت‌تر کار کنند، بدون اینکه تلاشی در جهت تقویت و بهبود آن‌ها نشان دهند.

ممکن است مدیران خودمحور در دستیابی به اهدافشان موفق باشند و بتوانند آمار سود و درآمد شرکت را افزایش دهند، ولی این تنها چیزی است که ذهن آن‌ها را به خود مشغول می‌کند.

بهترین راه‌حل برای مدیرانی که می‌خواهند از این موقعیت اجتناب کنند این است که روی چیزی بیش از سود و پول متمرکز شوند. در این راستا مدیران دقیقاً باید بدانند که اهداف و نیازهای شخصی کارمندانشان چیست و آن‌ها چگونه با شرکت خود احساس یکدلی بیشتری خواهند داشت.

نادیده گرفتن همین جزئیات باعث می‌شود مدیران خودخواه به نظر برسند و به‌تبع، اعتماد کارمندان خود را از دست بدهند.

بهتر است به جلسات هفتگی یا مکالمات آنلاین گروهی که فرصتی ایجاد می‌کنند تا مدیران و کارمندان کنار یکدیگر قرار بگیرند، بیشتر توجه کنید. جلسات کاری را به محیطی امن تبدیل کنید که کارمندان در آن به‌راحتی اهداف شخصی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و در مورد آینده‌ی مطلوب شرکت، صحبت کنند. برای کارمندانتان دوره‌های آموزشی برگزار کنید و آن‌ها را راهنمایی کنید تا استعدادها و پتانسیل‌های خود را به مرحله‌ی عمل برسانند.


مدیران بیش‌ازحد دخالت‌گر

این مدیران ناشایستگی خود را فقط در مدیریت میکرو نشان نمی‌دهند، بلکه سعی می‌کنند در همه‌ی جوانب زندگی کارمندانشان دخالت داشته باشند.

درست است که باید به اعضای تیم، توجهی بیش از انجام وظایفشان داشته باشیم، ولی بین اهمیت دادن به کارمندان و صمیمیت نابجا، مرز باریکی وجود دارد. اگر مدیر حدود شخصی زندگی کارمندان را رعایت نکند، باعث ناراحتی آن‌ها می‌شود و حتی ممکن است در آینده احترام خود را به‌عنوان سرپرست تیم از دست بدهد.

شاید گاهی کارمندان به این مدیران علاقه نشان دهند، ولی ناتوانی آن‌ها در هدایت و رهبری، سرانجام باعث می‌شود تیم پویایی و انگیزه‌ی خود را از دست بدهد.

مدیران به‌جای اینکه سعی در جلب نظر کارمندانشان داشته باشند، باید انگیزه، کارایی و اشتیاق آن‌ها را افزایش دهند. شما باید به آن‌ها انرژی بدهید تا تیمی قوی داشته باشید که به موفقیت می‌رسد. درعین‌حال برای حفظ احترام متقابل با کارمندان، رفتاری حرفه‌ای از خود نشان بدهید.


مدیران بی‌ثبات و مردد

این مدیران حس می‌کنند بهترین تلاش را برای پیشرفت و بهبود شرکت و کارمندانشان به کار می‌گیرند. بااین‌حال عدم قطعیت آن‌ها باعث می‌شود موقعیت‌ها و شرایط بسیار بدی در شرکت به وجود بیاید. کارمندان همیشه مضطرب خواهند بود و تلاش می‌کنند خودشان حدس بزنند چه‌کاری درست است. همین امر به انتقاد آن‌ها از یکدیگر دامن می‌زند.

مدیران بی‌ثبات و مردد، به‌مرور روحیه و انگیزه و خلاقیت کارمندان را از بین می‌برند. کارمندان نیاز دارند در محیطی امن کار کنند و سرپرستی داشته باشند که نتایج کار آن‌ها را به‌خوبی بررسی و ارزیابی کند.

بهترین راه‌حل این است که اجازه دهید کارمندان کنترل پروژه‌های خود را در دست داشته باشند و در صورت لزوم دستورالعمل‌های لازم را در یک درایو مشترک مثل Google Docs برای آن‌ها ارسال کنید. زمانی که کارمندان به کمک نیاز دارند آن‌ها را راهنمایی کنید و مانع از این شوید که احساس سردرگمی کنند. همیشه به سؤالاتشان روشن و واضح پاسخ دهید.

مشکلی نیست که گاهی تغییرات کوچکی در دستورالعمل‌های خود به وجود آورید، ولی از تغییر مدام نظرات خود بپرهیزید. به اعضای تیمتان نشان دهید که همیشه از حمایت و پشتیبانی شما برخوردارند.

زومیت/206

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۲۲۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی

روزنامه تعادل نوشت: شرکت‌هایی چون «بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب آهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور» در صدر لیست ارزبگیران بزرگ خودنمایی می‌کند. طبق آمار منتشر شده، مجموع واردات کشور در سال ۱۴۰۲ برابر با ۶۶.۲ میلیارد دلار بوده، که ۲۴ میلیارد دلار به واردات ۱۰۰ واردکننده اول اختصاص دارد.

گمرک همچنین برای اولین‌بار، نام شرکت‌های خودروسازی اصلی‌گیرنده ارز را فاش کرده است. انتشار این جدول ارزی، توجه‌ها را به سمت چند موضوع هدایت می‌کند؛ اول اینکه دلیل ابر کسری تجاری ۱۷میلیارد دلاری کشور در سال گذشته را شاید بتوان به توزیع این میزان ارز و مسابقه این شرکت‌ها برای دریافت ارز ربط داد.

موضوع دیگر اینکه اگر فهرست ارزبگیران طبق روال گذشته، به‌روزرسانی می‌شد، زودتر جلوی فسادهای ارزی مثل دبش، نهاده‌های دامی و غیره را می‌شد، گرفت. اما سوال مهمی که اینجا مطرح می‌شود، این است که این میزان ارز دریافتی از سوی این شرکت‌ها، چه تاثیری روی قیمت کالاهای اساسی در بازار داشته است؟! چراکه در برخی موارد مشاهده می‌شود، نه تنها بازار کالاها متعادل نشده، بلکه واردکنندگان قیمت محصولات‌شان را افزایش داده‌اند!

از توقف یا انتشار دوباره اسامی ارزبگیران

براساس اعلام بانک مرکزی، آخرین فهرست منتشر شده از اسامی دریافت‌کنندگان ارز دولتی و نیمایی مربوط به بازه زمانی ۲۱ فروردین ۹۷ تا تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ است. این فهرست تا دو سال پیش اعلام می‌شد که اکنون اعلام نمی‌شود. رسانه‌ها بارها با انتقاد از اینکه هنوز آمار دریافت‌کنندگان ارز نیمایی در سایت بانک مرکزی بروزرسانی نشده، خواستار به‌روزرسانی لیست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی شدند.

البته چندی پیش روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد که به زودی لیست ارز بگیران منتشر می‌شود که تا این لحظه این اتفاق رخ نداده است. این درحالی است، که اگر فهرست ارز‌های تخصیص یافته به صورت منظم و بی‌قید منتشر می‌شد، راه تخصیص ارز عجیب و غریب به چای دبش که موضوع آن آذرماه سال گذشته رسانه‌ای شد، بسته می‌شد و ثانیا اگر این اتفاق رخ می‌داد سریع‌تر علنی می‌شد و جلوی این فساد نجومی گرفته می‌شد. حال، اما گمرک ایران در ادامه شفاف‌سازی‌های اخیر این ‌بار دست به انتشار لیست ۱۰۰ واردکننده که بیشترین ارز را طی سال‌های ۱۴۰۱و ۱۴۰۲گرفته‌اند، زده است.

کدام شرکت‌ها بیشترین ارز را گرفته‌اند؟

طبق آمار منتشر شده از سوی گمرک ایران، مجموع واردات کشور در سال ۱۴۰۲ برابر با ۶۶.۲ میلیارد دلار بوده که میزان ۲۴ میلیارد دلار به واردات ۱۰۰ واردکننده اول اختصاص دارد. حجم واردات این واردکنندگان نیز ۲۱ میلیون و ۷۷۹ هزار تن برآورد شده است. مجموع واردات کشور در سال گذشته ۳۹ میلیون تن بوده است.

در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهشی ۴/۲ درصدی در وزن ولی افزایشی ۷/۴۲ درصدی در ارزش دلاری داشته است. این وارد‌کنندگان در مجموع حدود ۸۲/۵۵ درصد از وزن و ۳۶,۳۴ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص داده‌اند. سال ۱۴۰۱ میزان ارز دریافتی این صد شرکت در سال ۱۴۰۱ برابر با ۲۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ذکر شده است. در مجموع ارزش واردات تمامی ۱۰۰ واردکننده نخست، ۷.۴۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرده است. اما واردات آنها به لحاظ وزنی افتی ۴.۱۸ درصدی داشته است.
براساس اعلام گمرک ایران، عمده‌ترین وارد‌کننده کشور، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران بوده است که ۲، ۹۹۰ هزار تن کالا و به ارزش ۱/۹ میلیارد دلار را به کشور وارد کرده و سهمی در حدود ۷/۶۶ درصد از وزن و ۲/۸۴ درصد از ارزش دلاری کل واردات را به خود اختصاص داده است.

بنا بر این گزارش شرکت «آوا تجارت صبا» به عنوان دومین وارد‌کننده عمده با ارقام ۳، ۵۵۳ هزار تن و ۱/۵ میلیارد دلار و سهم ۹/۱ درصد از وزن و ۲/۲۶ درصد از ارزش دلاری در رتبه دوم قرار دارد. رتبه سوم نیز متعلق به شرکت پشتیبانی امور دام کشور با ارقام ۲، ۴۵۹ هزار تن و ۱/۳ میلیارد دلار و سهم‌های ۶/۳ و ۱/۹۹ درصد به ترتیب از کل وزن و ارزش واردات کشور بوده است.

«ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮐﺸﺖ و ﺻﻨﻌﺖ اﮐﺴﻮن» که در رتبه دهم لیست وارداتچی‌ها قرار دارد، در سال ۱۴۰۱ بالای ۱۳۷ میلیون دلار ارز دریافت کرده، در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۳۶ درصدی بیش از ۴۶۲ میلیون دلار ارز گرفته است.

ارزبرترین‌های غذایی؛ از کورش تا طبیعت

«ﺻﻨﻌﺖ ﻏﺬاییﮐﻮرش» نیز در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۵۶ میلیون دلار ارزی داشته که میزان آن در سال گذشته با افزایش ۱۲ درصدی به ۴۰۲ میلیون دلار رسیده است. همچنین در میان فهرست فهرست ارزبگیران دولتی به نام شرکتی برمی‌خوریم به نام «ﺻﺒﺎ پیشروﮐﺎﻻ» در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۹۲ میلیون دلار ارز گرفته که میزان دریافتی ارز او در سال ۱۴۰۲ با ۹۷ درصد افزایش به ۳۸۰ میلیون دلار رسیده است.

یکی دیگر از شرکت‌هایی که ارز دولتی چشمگیری بابت واردات دریافت کرده، شرکت «طبیعت ﺳﺒﺰ ﭘﺎرس ﮐﻬﻦ» است که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۳۲ میلیون دلار ارز دریافت کرده، که در سال ۱۴۰۲به ۳۷۰ میلیون دلار کاهش یافته است. نکته جالب اینجاست که به شرکت طبیعت، طی دو سال مجموعا ۹۰۲ میلیون دلار ارز داده شده است.!

این میزان ارز تخصیصی، در شرایطی است که فعالان بخش خصوصی در حوزه تولید و کشاورزی از مهرماه سال گذشته در صف تخصیص ارز قرار گرفته‌اند و ارزی به آنها تعلق نگرفته است. آنها اخیرا سیاست‌های تبعیضی بانک مرکزی در تخصیص ارز را مورد انتقاد جدی قرار داده که باعث بلاتکلیفی شان شده است. آنها گفته بودند، از اواخر اسفندماه، واردات نهاده‌های کشاورزی اعم از سم، کود و بذر تخصیص ارز نداشته‌اند و ثبت سفارش این اقلام نیز بسته شده است.

مساله این است که اگر تامین نهاده به موقع انجام نگیرد، دولت باید منابعی را برای واردات محصولات کشاورزی اختصاص دهد. بانک مرکزی اخیرا بخشنامه‌ای مساله‌آفرین صادر کرده که به موجب آن، رفع تعهد ارزی شرکت‌هایی که ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی گرفته‌اند، باطل شده که این اقدام مشکلات فراوانی را ایجاد خواهد کرد.

البته بانک مرکزی در جوابیه‌ای که برای روزنامه «تعادل» ارسال کرده بوده، این ادعای بخش خصوصی را زیر سوال برده و با ارایه آماری اعلام کرد، که ارز مورد نیاز بخش خصوصی تامین شده است.

یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو!

از سوی دیگر، طبق آنچه گمرک منتشر کرده، برخی خودروسازان، متعلق به بخش خصوصی در جمع پنج و ۱۰واردکننده برتر سال ۱۴۰۲ قرار گرفته‌اند. انتشار این لیست در شرایطی است که طی چند ماه گذشته حاشیه‌های زیادی درباره ارزبری مونتاژ خودرو در کشور ایجاد شده و اعتراض‌ها و نگرانی‌هایی از سوی فعالان صنایع خودرو و قطعه به دنبال داشته است.

اما سهم آنها از تخصیص ارز چقدر گزارش شده است؟ بنابر جدول ارزی منتشر شده، صنایع خودرو‌سازی مدیران با سهمی یک میلیارد دلاری، ارز برترین شرکت در صنعت خودروی کشور طی سال گذشته بوده است. بنابر آمار گمرک، مدیران‌خودرو سهمی ۱,۵درصدی از کل ارزش دلاری واردات سال گذشته به کشور را داراست.

این شرکت در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۳۰میلیون دلار ارزبری داشته، بنابراین ارزبری آن در سال ۱۴۰۲تقریبا ۹۰درصد رشد کرده است. جایگاه‌های هشتم و نهم لیست ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال گذشته به کرمان‌موتور و کوروش‌موتور آریا اختصاص یافته است.

کرمانی‌ها در سال گذشته حدود ۷۴۸میلیون دلار ارزبری داشته‌اند که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد حدودا ۷۶درصدی را نشان می‌دهد. کوروش‌موتور آریا هم با ارزبری ۶۳۴میلیون و ۴۸۱میلیون دلاری در سال گذشته، رشد حدودا ۵۸درصدی را در ارزبری داشته است.

از نکات جالب در جدول ارزی، سهم بخش واردات قطعات به‌خصوص قطعات مربوط به مونتاژکاران است. طبق آمار گمرک، در سال ۱۴۰۲به اندازه ۸ ‌میلیارد و ۳۸۰میلیون دلار اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور شده است. بررسی جزییات واردات اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت نشان می‌دهد، واردات قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲، هفت‌میلیارد و ۵۹۸میلیون دلار بوده است. گمرک در این گزارش همچنین برای اولین‌بار، نام شرکت‌های خودروسازی اصلی‌گیرنده ارز را فاش کرده بود.

اما در جمع واردکنندگان بزرگ، نام سه شرکت فعال در حوزه خودرو و قطعه بیشتر به چشم می‌آید. گروه بهمن با قرار گرفتن در رده سیزدهم، ۳۸درصد رشد ارزبری را در سال ۱۴۰۲ و نسبت به ۱۴۰۱ به ثبت رسانده است. ارزبری گروه «خودروسازی بهمن» در سال گذشته نزدیک به ۳۹۴میلیون دلار بوده است.

در رده شانزدهم هم نام«ایران‌خودرودیزل» به چشم می‌آید، شرکتی که با ۳۶۹میلیون و ۴۸۲هزار دلار ارزبری، افت ۱۷درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است. صنایع قطعه‌سازی «کروز» که در جایگاه بیستم ارزبگیران جای خوش کرده، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰۱میلیون دلار ارز دریافتی به نام آن ثبت شده است. در مقایسه با سال ۱۴۰۱، شرکت کروز کمتر از یک ‌درصد رشد ارزبری داشته‌اند. 

در لیست سوم ۱۰ واردکننده برتر کشور طی سال ۱۴۰۲ نیز چهار شرکت مرتبط با خودروسازی کشور به چشم می‌آید که شامل «سایپا، آرین پارس موتور، ایران‌خودروی خراسان و ایران‌خودروی مرکزی» می‌شود. در این بین، سایپا و ایران‌خودرو در سال ۱۴۰۲به ‌ترتیب بیش از ۲۰و بیش از ۳۹ درصد رشد ارزبری داشته‌اند.

ارزبری سایپا در سال گذشته بیش از ۲۹۵میلیون دلار بوده و ایران‌خودرو هم ارزبری بالغ بر ۲۳۳میلیون دلاری داشته‌اند. ۱۰ شرکت واردکننده برتر چهارم ساپکوی ایران خودرو و بهمن‌دیزل را در خود جای داده که به ترتیب بیش از ۲۰۵میلیون دلار و حدود ۱۷۲میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند. از دیگر شرکت‌های خودرویی و قطعه‌ای که نام آنها در لیست ۱۰۰ واردکننده برتر کشور طی سال ۱۴۰۲ به چشم می‌آید، گروه خودروسازی «مایان، صنایع خودروسازی فردا و گروه صنعتی بارز» هستند. حضور پررنگ خودروسازان و قطعه‌سازان در بین واردکنندگان برتر کشور، نشان‌دهنده حجم بالای واردات قطعات و مواد اولیه در این صنعت است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اگر ارزبگيران دولتي ارز را برگشت ندهند چه می شود؟ (فیلم)

دیگر خبرها

  • تاخیر در تحویل خودرو متقاضیان شرکت مدیران خودرو را گلایه‌مند کرد
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • توسعه صدرا با هم افزایی مدیران شتاب می‌گیرد
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟
  • شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال، برنامه ارائه دهند
  • اعتصاب بی‌سابقه کارکنان فرودگاه‌های فرانسه/ صدها پرواز زمینگیر شدند
  • ضرورت روزآمدسازی دانش و اطلاعات مدیران مناطق نفت‌خیز جنوب
  • تداوم پنجشنبه‌های مهربانی با کمک یکی از کارمندان زندان یزد