Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@22:02:56 GMT

داستان خواندن چه بلایی سر مغز می‌آورد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۲۳۰۹۸

خواندن کتاب یکی از فعالیت های مهمی است که میزان فرهیختگی هر جامعه را تعیین می کند. حالا علم هم ثابت کرده است که خواندن کتاب های داستانی برای مغز بسیار مفید است، به طوری که این عضو بدن را از مرزهای فرهنگی و زبانی فراتر می برد.

خبرگزاری میزان: تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان داده است الگوهای مغزی با شنیدن داستان از فرهنگ ها و زبان های مختلف عبور می کنند و دلیل این امر، وجود کدهای جهانی است که فهم روایت های گوناگون را ممکن می سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه ما با گفتن و شنیدن داستان آشنا هستیم اما فرایندهایی که در این زمان در مغز اتفاق می افتد بسیار پیچیده تر از چیزی است که به نظر می رسد. تعقیب کردن یک روایت و فهم معنا و مضمون داستان و نیز تعامل دلایل و اثرهای اتفاقات در طول زمان، ورزش شناختی چالش برانگیزی برای مغز است. با اینکه علوم اعصاب در شناخت ناحیه های خاص در مغز که به شناخت زبان، کلمات و جملات مربوط است کمک کرده است اما هنوز چگونگی فهم یک روایت توسط مغز کاملاً مشخص نیست.

محققان برای پاسخ به این سؤال که آیا روایت یک داستان مشابه با زبان های مختلف ناحیه های مشابهی را در مغز سخنگویان فعال می کند یا خیر، از میان 20 میلیون پست وبلاگ که با مضامین شخصی، 40 مورد را انتخاب کردند که در مورد موضوعات مختلف مانند طلاق یا دروغ گفتن بود. سپس آنها را به پاراگراف های 150 کلمه ای تقلیل دادند و نیز داستان های انگلیسی را به زبان های چینی و فارسی ترجمه کردند. در نهایت، 90 شرکت کننده آمریکایی، چینی و ایرانی داستان ها را خواندند و در همان حال از مغزشان اسکن گرفته شد.

مشاهدات محققان نشان داد که به رغم وجود تفاوت های اساسی در زبان ها که شامل خواندن از جهات مختلف یا الفباهای کاملاً متفاوت است، چیزی جهان شمول در مغز به هنگام پردازش روایت ها اتفاق می افتد. اما این الگوها در کجای مغز اتفاق می افتد؟ در ناحیه ای به نام «شبکه حالت پیشفرض» که چند بخش به هم مرتبط را پیوند می دهد. در واقع، این شبکه نوعی آزمایش خودکار شناخته می شد که وقتی مغز درحال استراحت است و درگیر تفکر متمرکز نیست عمل می کند اما مطالعات جدید نشان می دهد که این قسمت از مغز تنها به صورت صوری استراحت می کند.

یافته های مطالعات قبلی نشان می دهد که این شبکه وقتی فعال می شود که مغز ظاهراً درحال استراحت است، برای مثال در زمان هایی که به دنبال داستان ها می گردد، خاطرات مربوط به سرگذشت خود را بازیابی می کند و بر شیوه ای که ما در ارتباط با زمان های گذشته، حال و آینده و ارتباطمان با دیگران فکر می کنیم اثر می گذارد. این درحالی است که داستان ها عمیقاً در هسته سرشت ما ریشه دارند و به معنا در ساختن معنا کمک می کنند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۲۳۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌تحرکی چه بلایی سر پاها می‌آورد؟

الهه جعفرزاده: جریان خون برای رسیدن به قلب و سایر اندام‌ها باید با نیروی گرانش (جاذبه) مبارزه کند. بنابراین، بدون مکانیسم پمپاژ طبیعی، هیچ راهی برای بازگشت و رسیدن خون به قلب وجود ندارد. گردش خون برای تداوم عملکرد اندام‌ها یک امر ضروری است و لازم است خون به سمت بالا حرکت کند تا به قلب بازگردد؛ در نتیجه تحرکِ ماهیچه‌های ساق پا به‌مثابه عمل «پمپاژ» خون است و برای سلامت بدن بسیار مهم است. مانند قلب که خون وریدی یا بدون اکسیژن (ناخالص) را از بدن دریافت می‌کند و سپس خون شریانی (خالص) را برای تأمین اکسیژن به کل بدن پمپ می‌کند، ماهیچه‌های ساق پا نیز نقش عمده‌ای در بازگشت خون وریدی از پاها به قلب دارند. عضلات ساق پا به عنوان یک پمپ وریدی عمل می‌کنند؛ در حین حرکت منقبض و آرام می‌شوند و به گردش خون و هدایت آن به سمت قلب کمک می‌کنند.

وقتی این دریچه‌های وریدی معیوب یا ضعیف می‌شوند، «قلب دوم» ما نیز ممکن است تحت فشار قرار گیرد؛ به طوری که خون می‌تواند در رگ‌ها و پاها، به دلیل جاذبه زمین، تجمع یابد و منجر به شرایطی مانند رگ‌های واریسی، رگ‌های عنکبوتی و نارسایی مزمن وریدی (CVI) شود.

بی‌تحرکی چه بلایی سر قلب دوم می‌آورد؟

اختلال در عملکرد پمپاژ ماهیچه ساق پا می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های مزمن سیاهرگی مانند تورم، خستگی پا و رگ‌های واریسی شود. بدترین عارضه ناشی از این اتفاق می‌تواند «لخته شدن خون» باشد. هنگامی که افراد ساعت‌ها بدون تحرک بنشینند ممکن است دچار این عارضه شوند.

غیرفعال شدن قلب دوم و بی‌تحرک ماندن پاها در ساعات طولانی می‌تواند بر سلامت ما تأثیر منفی بگذارد. همانطور که انجمن قلب آمریکا هشدار می‌دهد نشستن بیش از حد ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. ورزش نکردن عضلات ساق پا، در طول پروازهای طولانی، رانندگی یا نشستن طولانی‌مدت در یک نقطه بدون حرکت، منجر به تجمع و تشکیل لخته می‌شود.

نگذارید قلب دومتان از حرکت باز ایستد

تا جایی که می‌توانید، حداقل یک یا دو بار در طول ساعات کاری یا حتی استراحت در منزل، راه بروید. «تحرک مستمر» برای پمپاژ ماهیچه ساق پا الزامی است. اگر در هواپیما و یا هر موقعیت خاص دیگری هستید که امکان برخاستن و حرکت کردن ندارید، سعی کنید در همان حالت نشسته، انگشتان پا را به بالا و پایین خم کنید یا مچ پای خود را به تحرک وا دارید. این کار نزدیک‌ترین حالتی است که می‌تواند تداعی‌گر حرکت برای ماهیچه‌های ساق پا باشد.

بالا بردن پاها در حالت خوابیده نیز می‌تواند مفید باشد، به ویژه برای افرادی که در بستر بیماری هستند یا کسانی که تجربه بیماری مزمن سیاهرگی را داشته‌اند. تا حدی پاها را بالا بیاورید که بالاتر از سطح قلب باشد. به طور مثال، نگه داشتن پاها روی چهارپایه یا متکا افاقه می‌کند. در رختخواب دراز بکشید و پاهای خود را روی یک بالش قرار دهید یا روی یک مبل دراز بکشید و پاهای خود را روی دسته تکیه‌گاه مبل قرار دهید.

بیشتر بخوانید:

یک ورزش ساده با ۶ مزیت فوق‌العاده این کار ساده سلامت قلب را تضمین و خطر مرگ زودرس را کاهش می‌دهد چرا باید ورزش کنیم؛ پاسخ به این سؤال همیشگی یک درمان جدید برای فشارخون و اضطراب؛ تعجب نکنید، عمل کنید!

منابع: today ، ndianexpress ، northernohiohealth

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896853

دیگر خبرها

  • (ویدئو) بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!
  • بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد! (فیلم)
  • برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم
  • ببینید | بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!
  • حکم نماز و استفاده از غذا در خانه کسی که خمس نمی‌دهد
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • ۳۱۳۰ نفر از یزد به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • ابوترابی‌فرد: عملیات «وعده صادق» قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • بی‌تحرکی چه بلایی سر پاها می‌آورد؟
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید