Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نيويورک- ايرنا- نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل متحد خواستار ثبت بيانيه ايران نسبت به اظهارات ضدبرجامي ترامپ به عنوان سند شوراي امنيت شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، غلامعلي خوشرو عصر جمعه به وقت محلي با ارسال نامه اي به آنتونيو گوترش دبير کل سازمان ملل متحد، اين درخواست را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بيانيه جمهوري اسلامي ايران آمده است:
از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357، سياست خارجي ايران برمبناي اصول حقوق بين الملل و قوانين و مقررات بين المللي تنظيم و اجرا شده و حاکميت برابر کشورها و عدم دخالت در امور داخلي ديگران سرلوحه روابط با کشورهاي ديگر قرار گرفته است. مردم ايران پس از تحمل چندين دهه بار سنگين ديکتاتوري، وابستگي به قدرت هاي بزرگ به ويژه آمريکا و دخالت روزمره آنان در امور داخلي خود، به يمن برپايي حکومت مردم سالار اميد داشتند سرانجام روابط با همسايگان را بر اساس برابري و اخوت و بدور از رقابت هاي ناسالم سياسي، اقتصادي و نظامي تنظيم کنند و دولت ايران سياست صلح طلبي خود را که مبناي آن دوستي و همکاري به جاي دشمني و خونريزي بود از روز اول به مردم جهان نشان داد. در مقابل، رفتار آمريکا و متحدين آن در منطقه خليح فارس همواره بر اساس فرار از پذيرش واقعيت‌هاي ايران و منطقه و تلاش بيهوده براي ناکام ساختن مردم سالاري و استقلال طلبي ملت بزرگ ايران تنظيم شده است.
از همان روزهاي ابتدايي انقلاب، آمريکا از طريق توسل به اقدامات مداخله جويانه، تخريبي و خصمانه عليه نظام نوپاي ايران، عملا در پي براندازي نظام اسلامي ايران بوده است. کارنامه آمريکا در کودتا، ترور، حمايت گسترده از صدام در جنگ تحميلي عليه ايران و حتي استفاده آن رژيم از سلاح شيميايي، تحرکات تجزيه‌طلبانه، سرنگون سازي هواپيماي مسافري و صدها توطئه ديگر عليه جمهوري اسلامي و مردم بزرگ ايران غيرقابل‌انکار است.حتي قبل از انقلاب اسلامي نيز آمريکا با کودتا عليه دولت منتخب مردم در سال 1332 دشمني خود با دمکراسي و حمايت مستمر تاريخي خود از ديکتاتورها و کودتاگران را ثابت کرده بود.
گروهک‌هاي تروريستي که در طول 38 سال گذشته در آمريکا پناه گرفته‌ و از آنجا عليه مردم ايران به فعاليت مشغول بوده‌اند، بيش از 17 هزار نفر از مردم ايران را در اولين سال هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي به شهادت رسانده‌اند. در مقابل، جمهوري اسلامي ايران موفق شده است ضمن برقراري بالاترين شاخص ثبات و امنيت در کشور، با تلاش‌ها و مجاهدت‌هاي نيروهاي امنيتي و مستشاري در کنار مردم و نيروهاي نظامي و امنيتي دولت‌هاي عراق و سوريه قرار گيرد و نقش بي بديل و واقعي در مبارزه با تروريسم، جلوگيري از تسلط تکفيري‌هاي داعش بر دمشق و بغداد و اربيل و ريشه‌کني اين گروه‌ها از عراق و سوريه داشته باشد.
تلاش و مجاهدت هاي خالصانه نيروهاي مسلح کشورمان در مقابله با تروريست هايي که حتي شخص رييس جمهور فعلي آمريکا در دوران مبارزات انتخاباتي آنان را دست پرورده آمريکا قلمداد مي‌کرد، اقدامي دقيق، موثر و واقعي در خشکاندن ريشه هاي اين پديده شوم مي باشد. باعث تاسف است که آمريکا بجاي کنار گذاشتن استفاده ابزاري از تروريست‌ها و پيوستن به تلاش هاي مجدانه ايران در مبارزه با تروريسم، اقدامات سازنده منطقه اي کشورمان را وارونه جلوه مي دهد.
نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در خط مقدم مبارزه با تروريست ها در منطقه غيرقابل ترديد است. سپاه، به عنوان بخشي از نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران، با رشادت‌هاي افتخار آميز و تاريخي مانع محکمي در برابر تروريست‌هاي تکفيري و عامل بازگشت تدريجي آرامش براي مردم منطقه بوده و بي ترديد در حفظ حاکميت ملي و تماميت ارضي عراق و سوريه مؤثر بوده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با دفاع از تماميت ارضي کشور در برابر ارتش صدام حسين، قهرمان ملي ايران است و هرگونه خطاي راهبردي و يا اقدام دولت يا کنگره آمريکا عليه آن موجب خشم و نفرت ملت ايران شده و با واکنشي متقابل، منسجم و پشيمان کننده مواجه خواهد شد که مسئوليت پيامدهاي اين اقدام خطرناک تنها بر عهده رييس جمهور آمريکا خواهد بود.
آمريکا منافع خود را در ايجاد و تشديد اختلاف در ميان کشورهاي منطقه و دامن زدن به جنگ و ناامني براي ايجاد رقابت تسليحاتي و بازاريابي فروش سلاح تعريف کرده است؛ اما منافع منطقه‌اي ايران در حسن همجواري و صلح و ثبات در منطقه حساس خليج فارس تعريف مي‌شود.
نقطه مقابل آن، سياست اعلام شده رييس جمهور کنوني آمريکا در دوران مبارزات انتخاباتي است که رسما و علنا اختلاف و جنگ و خون‌ريزي ميان ايران و عراق را در جهت منافع ايالات متحده عنوان داشت، و اخيرا رسماً و علناً پيش‌شرط اولين سفر خود به منطقه را موافقت قبلي کشورهاي منطقه براي خريد صدها ميليارد دلار «ابزارهاي زيباي نظامي» اعلام نمود؛ ابزارهاي ويرانگري که امروز براي کشتار کودکان و سالخوردگان يمني مصرف مي‌شود.
بحران‌هاي منطقه‌ اعم از افغانستان، عراق، سوريه، يمن و بحرين ريشه‌ در اشغالگري و مداخلات غيرقانوني، نظامي و سلطه‌جويانه آمريکا در منطقه دارد. از نظر جمهوري اسلامي ايران امنيت منطقه در گرو گفتگو، اعتمادسازي متقابل و همکاري دسته‌جمعي کشورهاي منطقه است و ايران مصمم است فعالانه براي ارتقاء صلح و ثبات و امنيت در منطقه مشارکت مؤثر و تعيين‌کننده‌اي داشته باشد.
طرح‌هاي جمهوري اسلامي ايران براي پايان دادن به جنگ و درگيري در سوريه و يمن مورد استقبال جامعه بين‌المللي قرار گرفته و ايران يک عضو مؤثر در تمامي ابتکارات جهاني براي پايان دادن به اين درگيري‌ها بوده و نقش مؤثري همراه با روسيه و ترکيه براي کاهش تنش در سوريه ايفا کرده است و کماکان آمادگي دارد به تلاش‌هاي مشترک خود براي پايان دادن به درگيري و خشونت در منطقه با دبيرکل ملل متحد و کشورهاي مسئول در صحنه‌ جهاني منجمله ديگر اعضاي دائم شوراي امنيت و اتحاديه اروپا ادامه دهد.
به دليل سياست هاي خصمانه آمريکا و متحدانش در منطقه به ويژه رژيم صهيونيستي و صدها ميليارد دلار تسليحات مدرن ارسالي به اين منطقه از سوي آمريکا که منطقه را به انبار باروت تبديل کرده است، جمهوري اسلامي ايران نمي تواند نسبت به توانمندي‌هاي دفاعي کشور بي تفاوت باشد. تجربه جنگ تحميلي هشت ساله رژيم صدام عليه ايران که در آن آمريکا و شرکايش در منطقه با حمايت هاي نظامي، اطلاعاتي، لجستيکي، اقتصادي و سياسي به کمک متجاوز شتافتند و نه تنها در برابر استفاده رژيم صدام از سلاح شيميايي سکوت و همراهي کردند، بلکه مهمترين اولويت راهبردي خود را در جلوگيري از دسترسي ايران به حداقل امکانات دفاعي قرار دادند به ما آموخته است که براي صيانت از امنيت و استقلال و دفاع از مردم و کيان کشور به ظرفيت هاي بومي ملت ايران متکي بوده و در ايجاد توان‌مندي ضروري دفاع مشروع خود لحظه اي درنگ نکنيم.
در همين چارچوب، برنامه موشکي جمهوري اسلامي ايران دفاعي و با رويکرد بازدارندگي در برابر تهديدات است و برد و دقت آن متناسب با محيط امنيتي و نوع تهديدات و صرفابراي حمل سلاح‌هاي متعارف طراحي شده و با قوت و بر اساس برنامه هاي دفاعي کشور ادامه يافته و هيچگاه قابل مذاکره نبوده و نخواهد بود. در حالي که شرکاي آمريکا در منطقه با مجموع جمعيتي بسيار کمتر از ايران، هريک سالانه چندين برابر جمهوري اسلامي ايران صرف هزينه بودجه نظامي خود مي‌کنند، چطور ايران که هيچگاه عليه کشوري تجاوز نکرده و طعم تلخ تجاوز و حمايت بي‌دريغ آمريکا و شرکاي منطقه‌اي اش از متجاوز را چشيده است، نبايد در برابر تهديدهاي روزمره متجاوزين ابزار بازدارندگي داشته باشد؟
سياست تقابلي آمريکا عليه ايران در حوزه علوم و فن آوري هاي پيشرفته نيز در طول چند دهه گذشته ادامه داشته و آمريکا با اتخاذ سياست هاي تضييقي، ضمن جلوگيري از تعاملات مشروع علمي-فني، تحريم هايي را در اين زمينه ها عليه مردم ايران اعمال کرده اند که معنايي جز تلاش براي عقب نگه داشتن ايران در زمينه فن آوري روز دنيا ندارد. در اين زمينه، تلاش هاي دانشمندان جوان ما براي دستيابي به دانش هسته اي صلح آميز از ابتدا با فضا سازي منفي، اعمال تحريم، حملات سايبري و حتي ترور دانشمندان هسته اي کشورمان همراه بوده است.
ايران بارها اعلام کرده است که صرفا به دنبال بهره گيري از انرژي هسته اي براي مصارف صلح آميز است و تسليحات انهدام جمعي از جمله سلاح هسته اي را مخل صلح و امنيت بين المللي دانسته و جايي براي اين سلاح ها در دکترين دفاعي خود نمي شناسد. گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي در مردود شناختن ادعاي فعاليت هاي نظامي هسته اي ايران در پرونده موسوم به پي ام دي يک بار ديگر بر صلح آميز بودن فعايت هاي هسته اي ايران صحه گذاشت.
ما با پذيرش و به نتيجه رساندن مذاکرات ايران و کشورهاي 1+5 در موضوع هسته اي، حسن نيت خود را براي حل وفصل يک بحران ساختگي به نمايش گذاشته و با اجراي صادقانه تعهدات خود بر مبناي برجام پايبندي خود را به هر آنچه متعهد شده ايم به اثبات رسانده ايم. در مقابل، آمريکا در اجراي تعهدات خود طبق برجام از ابتدا کوتاهي و تعلل داشته و در موارد متعدد، به ويژه در دولت کنوني، از روح و متن برجام تخطي کرده است و جمهوري اسلامي ايران رسماً موارد نقض آمريکا در اجراي تعهداتش در اجراي برجام به‌ ويژه در لغو تحريم‌ها و جلوگيري از ايجاد فضاي لازم براي روابط عادي تجاري بين ايران و ساير کشورها را در کميسيون مشترک ثبت کرده است.
ادعاي رئيس‌جمهور آمريکا مبني بر عدم پايبندي ايران به برجام فاقد ارزش و اعتبار بين‌المللي است و درحالي‌که آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، به‌عنوان تنها مرجع مسئول رسيدگي به اين موضوع، مکرراً پايبندي ايران را به تعهدات خود بر اساس برجام اعلام کرده است، بار ديگر اين واقعيت را به اثبات مي‌رساند که آمريکا طرف مذاکره قابل‌اعتمادي نيست.
برجام يک سند معتبر بين‌المللي و دستاوردي کم ‌نظير در عرصه ديپلماسي معاصر است که نه قابل‌مذاکره مجدد است و نه قابل‌تغيير.
برجام يک توافق دوجانبه نيست که با کنار کشيدن يک طرف از اعتبار ساقط شود بلکه سندي است که به عنوان بخشي از قطعنامه 2231 شوراي امنيت مورد تأييد جامعه جهاني قرار گرفته است و لذا نبايد ساير طرف‌ها و جامعه بين‌المللي اجازه دهند رئيس‌جمهور آمريکا بتواند اين توافقنامه را به سخره بگيرد. جمهوري اسلامي ايران آغازکننده خروج از برجام نخواهد بود ولي درصورتي‌که حقوق و منافع ايران در برجام رعايت نشود، به‌تمامي تعهدات پايان خواهد داد و بدون هيچ‌گونه محدوديتي فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي خود را دنبال خواهد کرد.
اکنون آمريکا در صحنه بين المللي منزوي تر از هر زمان است و حقانيت سياست هاي جمهوري اسلامي ايران بر کل دنيا آشکار شده است. جهان شاهد بود که در چند هفته گذشته غالب کشورهاي دنيا در حمايت از برجام و جمهوري اسلامي، و مخالفت با سياست هاي آمريکا بسيج شدند. جامعه بين الملل جمهوري اسلامي ايران را به عنوان يک بازيگر معقول و خردمند در عرصه جهاني که براي صلح تلاش مي کند شناخته است و به سياست هاي بازيگراني که هر روز با خروج از يک پيمان يا سازمان بين المللي خود را بيشتر منزوي مي سازند، وقعي نمي گذارد.
اختلاف سياست هاي ايران و آمريکا در بسياري از مسائل منطقه اي و جهاني امري آشکار و غيرقابل انکار است. دولت هاي آمريکا از بدو انقلاب اسلامي در ايران تاکنون با اشتباهاتِ محاسباتيِ پي در پيِ خود اين اختلافات را به سوي خصومت ورزي آشکار با ملت ايران کشانده اند.
عليرغم اين خصومت ورزي ها، که تهديد و تحريم دو مشخصه اصلي آن بوده است، مردم ايران به مسير استقلال خواهي و عدالت طلبي خود ادامه داده و جمهوري اسلامي ايران امروز با اتکا به حمايت مردمي و توانمندي هاي دروني خود، و تحت رهبري خردمندانه و داهيانه مقام معظم رهبري که حرکت مقتدرانه و عزتمندانه جمهوري اسلامي در دوران معاصر بعد از امام خميني (ره) مديون انديشه هاي بلند ايشان است، در اوج قدرت و اقتدار خود قرار دارد. بهتر است سردمداران جديد آمريکا درس هاي چهار دهه گذشته را فراموش نکنند و ازياد نبرند که دولت‌هاي قبل از آنان هم که با تکرار گزافه‌گويي‌هاي مشابه خود را در برابر مردم ايران قرار دادند، ناگزير شدند با شرمساري از صحبت‌هاي خود عدول کنند.
دونالد ترامپ بعداز ظهر جمعه به وقت محلي در سخناني با حمله به توافق هسته اي ايران و گروه 1+5 که پشتوانه قطعنامه شوراي امنيت را دارد، از کنگره کشورش خواست تا آن را اصلاح کند.
او برخلاف گزارش هاي مکرر آژانس بين المللي انرژي اتمي از تاييد پايبندي جمهوري اسلامي ايران به تعهدات برجامي خود سرباز زد و با طرح توهين و اتهام به مردم و مقامات ايران، خواستار افزايش تحريم عليه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران به دليل آنچه که او اقدامات ثبات زدايانه ناميد، شد.
شبک**1429**3404**انتشار: محسن اسماعيلي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۲۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است

«دلشاد شهاب» سخنگوی دفتر ریاست منطقه کردستان عراق گفت که سفر نیچروان بارزانی به تهران با هدف تأکید بر عمق روابط دو طرف صورت گرفته است.

به گزارش مشرق، در حالی که «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق از روز گذشته در تهران به سر می‌برد؛ «دلشاد شهاب» سخنگوی دفتر او در مصاحبه‌ای گفت که جمهوری اسلامی ایران یک قدرت منطقه‌ای تأثیرگذار است.

او به شبکه روداو گفت: «رئیس اقلیم در این سفر می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگان نخواهد بود و راهبرد اقلیم کردستان تعامل سازنده است».

سخنگوی ریاست کردستان عراق افزود: «اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران روابطی تاریخی دارند و در دوران مبارزه با دیکتاتوری، ایران پناهگاه هزاران پناهنده عراقی بود و تا زمان سقوط رژیم دیکتاتوری، پایگاه مخالفان عراقی و اقلیم کردستان بود».

دلشاد شهاب همچنین گفت که از زمان تشکیل دولت در اقلیم کردستان، روابط اربیل و تهران بر پایه احترام به ایران بوده و طی این روابط، دو طرف منافع یکدیگر را حفظ کرده‌اند.

سخنگوی ریاست منطقه کردستان عراق، تأکید کرد: « جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرزهای طولانی ما را به یکدیگر مرتبط می‌کند و همچنین روابط اقتصادی و تجاری قوی در کنار روابط دیپلماتیک دائمی و ادامه‌دار با یکدیگر داریم».

دلشاد شهاب افزود: «در تمامی شرایط سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک همسایه نزدیک است».

او با بیان اینکه از حدود دو سال پیش روابط ایران و منطقه کردستان عراق به سردی گراییده است؛ تأکید کرد: «همسایگی و روابط در منطقه ما با فراز و نشیب همراه است و در این مدت اخیر این روابط مقداری به سردی گرایید و از طریق این سفر می‌خواهیم این پیام را بدهیم که منافع مشترک میان ما بزرگ‌تر از این است که سردی بر آن چیره شود».

سخنگوی منطقه کردستان عراق در ادامه گفت که «همه نیروهای عراقی که در حال حاضر در قدرت هستند، پیشینه روابط مستحکم با جمهوری اسلامی ایران دارند و روزگاری ساز و کار تشکیل حکومت فعلی در تهران انجام می‌شد و امروز هم شکی نیست که ایران قادر به کمک در بهبود روابط اربیل و بغداد است».

«نیچروان بارزانی» روز گذشته در رأس هیأتی وارد تهران شد و امروز نیز با ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد. او همچنین قرار است با مقام معظم رهبری و همچنین محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار کند.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • سازمان همکاری‌ اسلامی نسل‌کشی فلسطینی‌های غزه را محکوم کرد
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • سازمان همکاری‌ اسلامی خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد
  • سازمان همکاری‌ اسلامی به رسمیت شناختن کشور فلسطین را خواستار شد
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • اسپوتنیک: الجزایر خواستار برگزاری نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی در غزه شد