Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@04:39:40 GMT

تبعیض جنسیتی علیه نویسندگان زن بریتانیایی

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۳۶۳۵۳

تبعیض جنسیتی علیه نویسندگان زن بریتانیایی

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات زنان نویسنده در انگلستان طردشدن مستقیم و علنی آن‌ها از جوامع ادبی است. معمولاً زنان از جریان‌های اصلی داستان‌نویسی دور می‌مانند زیرا چندان به آنان اجازه ورود به این جوامع را نمی‌دهند. تا حدی که برخی از نویسندگان زن دچار این معضل بزرگ شده‌اند که چرا به این حرفه روی آورده‌اند؟

قدس آنلاین- در جامعه کنونی غرب غالباً به خواننده‌ها، مدل‌ها و رقاصه‌های زن توجه می‌شود و زنان نویسنده چندان مورد ارج و قرب نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین احساس می‌شود که نوعی دسیسه در کار باشد. در جامعه غرب مردان به رعایت حقوق زنان تظاهر می‌کنند اما در عمل و به طور بسیار ظریفی حقوق اصلی زنان را پایمال می‌کنند. آنان عملاً زنان نویسنده را از سایر گروه‌ها جدا ساخته، به شکل حساب‌شده‌ای با آن‌ها برخورد می‌کنند. در حقیقت، بینش اصلی حاکم بر جامعه ادبی غرب این‌گونه است که با زنان به عنوان نویسنده برخورد نمی‌شود بلکه به آنان به عنوان «نویسنده زن» نگاه می‌شود. آنان با چنین بینش مغرضانه‌ای به آثار نویسندگان زن می‌نگرند و داوری‌های مردان بر اساس چنین دیدگاهی است. در این راستا بسیاری از نویسندگان زن ناخواسته راوی و شخصیت‌های اصلی داستان‌هایشان را مرد انتخاب می‌کنند. با این وجود، ناشران و منتقدان بر این آثار برچسب رمانتیک و عاشقانه و احساساتی می‌زنند و از انتشار این‌گونه آثار خودداری می‌کنند. آنان گمان می‌کنند مسائل مطرح‌شده در آثار زنان فقط مورد علاقه زنان است و برای مردان جالب نیست. یک نویسنده زن بریتانیایی می‌نویسد: «من خود نیز راوی مرد را برای داستانم برگزیده‌ام. آیا این کار را برای این کرده‌ام تا میان اثرم و خودم فاصله ایجاد کنم؟ آیا من هم بر این باور هستم که موضوع مورد توجه زنان بی‌ارزش است؟ آیا انتخاب راوی مرد، داستان مرا از یک اثر احساسی به یک اثر عقلانی و واقع‌گرایانه مبدل می‌سازد؟ حقیقت این است که من عمداً برای راوی داستان خود اسم مستعار مردانه انتخاب کرده‌ام تا همچون زنان نویسندۀ دیگر تمایلات درونی و روحی خود را پنهان سازم».

از این روست که کتابخانه مدرن (Modern Library) که به‌تازگی اسامی بیش از ۱۰۰ رمان انگلیسی‌زبان برتر جهان را در قرن بیستم انتشار داده است، ۹۲ اثر را متعلق به مردان دانسته و تنها ۸ اثر به زنان اختصاص دارد. از میان این تعداد نویسندة برگزیده نیز تنها نام‌ ۲ نویسندة زن یعنی ویرجینیا وولف و کارسون مک‌کوئیلرز به چشم می‌خورد که بیش از ۵۰ امتیاز به دست آورده‌اند. نویسندگان متفکر فرانسوی بر این عقیده هستند که «نوشتن» فعالیت ذهنی مستقلی است و منتقدان مرد نمی‌توانند دقیقاً جهان ذهن زنان را کشف کنند. بر این اساس، تنها آثاری از نظر آن‌ها ارزشمند است که توسط نویسندگان زنی چون ویرجینیا وولف خلق شده باشند که با رمان معروفش به نام «اتاقی برای خود فرد» گرایش فمینیستی خود را به طور علنی آشکار کرده است. هنریک ایبسن (Henrick Ibsen) با خلق نمایشنامه «خانه عروسک‌ها» (Dolls House) به عنوان اولین نویسنده فمینیست شناخته می‌شود. از دیگر نویسندگان مشهور فمینیست می‌توان به سیمون دوبووار اشاره کرد. رمان «جنس دوم» او به عنوان بزرگ‌ترین و موفق‌ترین اثر فمینیستی شناخته می‌شود.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح‌های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

نهادها:
• پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس
• ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ
• شرکت البیت سیستم بریتانیا
• شرکت مگیت پارکر بریتانیا
• شرکت رافائل بریتانیا

اشخاص:
• گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس
• جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا
• شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح
• پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح
• آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا
• ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
• سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس
• پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می‌باشد.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم‌ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسؤول و پاسخگو می‌داند.

کد خبر 6094868

دیگر خبرها

  • ۲ کتاب مناسب مداحان و منبری‌ها در راه نمایشگاه
  • آیین تجلیل و رونمایی از تالیفات نویسندگان فرهنگی وحدتیه برگزار شد
  • آئین تجلیل و رونمایی از تالیفات نویسندگان فرهنگی وحدتیه برگزار شد
  • بدرود آقای پل استر
  • تحریم ایران علیه تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی + جزئیات | کدام مقامات انگلیس در لیست هستند؟
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند
  • گفت‌وگوی بی‌بی‌سی فارسی با یکی از نویسنده‌های گزارش درباره قتل نیکاشاکرمی و تجاوز به او | بخش فارسی BBC آمد ابرو را درست کند، چشمش را هم کور کرد...
  • باشگاه پرسپولیس: رفتار زشت تماشاگران سپاهان نسبت به زنان پرسپولیسی را پیگیری می‌کنیم
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • تصمیمی برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه آزاد اتخاذ نشده است