Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-02@22:09:45 GMT

برجام اورآسيايي

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۳۷۵۲۴

نيمه شب گذشته به وقت تهران رييس‌جمهور امريكا در مورد ايران و برجام سخنراني كرد. ترامپ طبق فرض غالب سخنراني خود را پيش برد و با جار و جنجال‌هاي بي‌دليل و تهديدات تو خالي اعلام كرد كه نمي‌تواند پايبندي ايران به تعهدات هسته‌اي را تاييد كند و بر اضافه كردن عناصر غيرهسته‌اي به توافق در چند ماه آينده توسط كنگره تاكيد كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر آن وي سعي كرد با استفاده از يك حقه قديمي خود را به ديوانگي زده و براي ترساندن ساير كشورها تهديداتي را متوجه ايران و نيروهاي مسلح كشورمان كند. رييس‌جمهور امريكا با اعلام بي‌اعتباري تعهدات برجام براي منافع يكجانبه خود، در واقع گواهي عدم اعتبار امريكا در مقابل جامعه جهاني چندجانبه‌گرا را صادر كرد. امريكا برجام را نمي‌تواند بي‌اعتبار كند بلكه به دست خود از برجام اخراج مي‌شود. امريكا در بدترين سناريو هر اقدامي در مورد برجام بكند هرگز قادر نخواهد بود چند امتياز اساسي ايران و چند وضعيت بين‌المللي را كه از دست داده است به حالت قبل از برجام بازگرداند، از جمله:
اول. امريكا نخواهد توانست چندين قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد كه با اجماع اعضاي دايم عليه ايران صادر و مشروعيت اجرايي اعمال تحريم عليه ايران را تثبيت كرده بودند، بازگرداند. ايران از طريق برجام موفق به لغو آنها شد.
دوم- امريكا هيچگاه قادر نيست اجماع بين‌المللي را عليه ايران كه پيش از برجام ايجاد كرده بود مجددا تشكيل دهد. نه تنها چين و روسيه بلكه اروپا و كره و ژاپن در اقدامات فعلي امريكا با او موافق نيستند.
سوم- امريكا نمي‌تواند اعتبار و اعتماد جامعه بين‌المللي به خود را احيا كند. رفتار غيرمنطقي امريكا در مورد برجام به‌شدت از اعتبار اين كشور در مقابل جامعه جهاني كاسته است. امريكا بيش از اين قابل اعتماد نيست.
چهارم- امريكا با خدشه به برجام در واقع يك قطعنامه اجماعي شوراي امنيت را نقض مي‌كند علاوه بر تبعات جانبي كه تحمل خواهد كرد بزرگ‌ترين زيان او در اين كار ايجاد رويه‌اي است كه در آينده ساير اعضاي دايم شوراي امنيت نيز مي‌توانند پس از تصويب يك قطعنامه از آن خارج شوند. اين‌كار ضربه سنگيني به اعتبار قطعنامه‌هاي شوراي امنيت خواهد بود كه در آينده تبعات امنيتي براي جامعه جهاني و امريكا خواهد داشت.

پنجم- اجماعي كه امريكا با هزينه‌هاي سنگين نزد افكار عمومي جهاني و رسانه‌هاي گروهي عليه ايران ايجاد كرده بود پس از برجام شكسته شد و رفتارهاي نامعقول امريكا نخواهد توانست مجددا آن وضعيت را ايجاد كند. بلكه برعكس وزنه افكار عمومي تا حد زيادي به نفع ايران سنگيني مي‌كند. ششم- ايران پس از برجام برنامه تحقيق و توسعه در زمينه انرژي صلح‌آميز هسته‌اي را با آرامش به پيش برده است. و اين چيزي نيست كه امريكا بتواند با خدشه به ايران آن را سلب كند. هرگاه ايران نياز ببيند به راحتي مي‌تواند با شرايطي به مراتب بهتر از گذشته اين فناوري را به‌كار گيرد. هفتم- خروج امريكا از برجام و به فرض وضع تحريم ثانويه عليه شركت‌هاي خارجي همكار ايران تجارت آزاد جهاني را مختل مي‌كند و با توجه به قطعنامه شوراي امنيت در تاييد برجام خود را در مقابل دعاوي حقوقي ساير طرف‌هاي برجام آسيب‌پذير خواهد كرد. ترامپ اعلام كرد برجام نياز به اصلاح دارد و شايد سياست وي اين باشد كه اگر برجام در طي مدت زماني اصلاح نشود امريكا از آن خارج مي‌شود. اينگونه رفتار تنها براي بلاتكليف گزاردن عضويت خود در اين توافق و ايجاد ناامني رواني براي اعضاي ديگر توافق است. در صورت اجراي اين سناريو واكنش مناسبي از طرف ساير اعضاي برجام مورد نياز خواهد بود. چون هم طبق برجام هم طبق قطعنامه شوراي امنيت آنها موظف به اجراي برجام و حفاظت از آن هستند. به طور طبيعي همه طرف‌هاي برجام از جمله ايران تمايل دارند امريكا در برجام بماند و به تعهدات خود پايبند باشد. ولي اين براي آنها طبعا نبايد به‌هيچ‌وجه قابل قبول باشد كه يك عضو بر اساس منافع يكجانبه خود با آنها بازي كند. كشوري يا عضو يك توافق هست يا خير. تا زماني كه عضو توافق است موظف است مطابق حقوق بين‌الملل به اجراي توافق پايبند باشد. هيچ طرفي به طور يكجانبه نمي‌تواند اجراي تعهدات خود را معلق كند. اين سناريو يك فريب آشكار است. اگر امريكا چنين اقدامي را اتخاذ كند يا حتي از برجام خارج شود اين حق به طرف‌هاي ديگر نيز داده مي‌شود تا تعهدات خود در توافق مذكور را كه به نفع طرف خاطي است معلق كنند و خود در اجراي مفاد آن كوشا باشند. براي مقابله با چنين اقدامي به نظر من از ديدگاه حقوق راه‌حل ايده‌آل آن اين است كه ساير طرف‌هاي برجام يعني ايران، چين، روسيه و اروپا نيز ترتيبات موقتي براي اجراي برجام را ايجاد كنند تا تكليف امريكا روشن شود. من نام اين ترتيبات را «ترتيبات اورآسيايي اجراي برجام» مي‌گذارم. شايد لازم باشد جلساتي بين اعضاي اورآسيايي برجام برگزار شود. بخش اورآسيايي برجام نبايد نگران اقدامات اقتصادي امريكا باشد چون هم از نظر عملي توان ايجاد توازن با امريكا را خواهند داشت و هم اقدام احتمالي امريكا در وضع تحريم‌هاي ثانويه نقض تجارت آزاد خواهد بود و آنها در آينده در هر محكمه‌اي از نظر حقوقي دست بالا را خواهند داشت.
گذشته از بحث برجام محتمل‌ترين سناريوي امريكا به نظرم تعليق تعهدات امريكا در برجام و احاله آن به كنگره در عين حال تمركز حملات و تهديدات عليه ايران به خصوص سپاه پاسداران ايران است. اين اقدام نه براي منافع مستقيم امريكا بلكه به دليل منافع اسراييل و عربستان صورت مي‌گيرد. اين كار علاوه بر اينكه نقض حقوق بين‌الملل محسوب مي‌شود و هيچ ربطي به برجام ندارد بلكه بدعتي براي ناامني بين‌المللي است، از نظر اجرايي و عملي هم براي اهداف امريكا در منطقه خاورميانه جز زيان چيزي به بار نخواهد آورد. به صورت كلي عجيب است كه كشورهاي همسايه ما درك نمي‌كنند كه ناامني يك كشور به دست يك نيروي خارجي براي آنها امنيت به بار نمي‌آورد بلكه موجب ناامني آنها خواهد شد. در منطقه خليج فارس امنيت يك چتر واحد است اگر از يك طرف حفره‌اي در اين چتر ايجاد شود همه كساني كه زير اين چتر هستند خيس خواهند شد. به خصوص بعضي همسايگان ما كه در كاخ شيشه‌اي نشسته‌اند و به طرف ديگران سنگ پرتاب مي‌كنند. امريكا در صورت تحريم نيروهاي مسلح ما در حال انجام يك خطاي استراتژيك است. چون اولا همه نهادها در ايران به خصوص نيروهاي مسلح و سپاه هيچگاه منتظر لطف و اقدام مثبتي از طرف امريكا نسبت به خود نبوده‌اند بلكه از ابتداي شكل‌گيري فرض را بر دشمني امريكا گذاشته بودند. لذا تهديد اين نيروها به تحريم يا هر تهديد ديگري براي آنها موضوع جديدي محسوب نمي‌شود بلكه كاملا آمادگي دارند كه هزينه اين خصومت را هم بدون نگراني به عهده گيرند. ثانيا اگر امريكا فكر مي‌كند با اين اقدامات مي‌تواند به امنيت هم‌پيمانان خود كمك كند سخت در اشتباه است چون درست دارد مسير برعكس را مي‌رود. راديكاليزه كردن فضاي خاورميانه حتما موجب ناامني همگان خواهد شد و استثنايي در اين مورد وجود ندارد. ايران كشور قدرتمندي است و به درازاي تاريخ تجربه‌هاي تلخ و شيرين دارد. در جهان امروز اصل بر عقلانيت است. خودديوانگي جز موجي زودگذر نيست. دير يا زود اين موج نيز در شن‌هاي سواحل اقتدار ايران فرو رفته و محو خواهند شد.

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۷۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها

همشهری آنلاین: چقدر طول کشید که از پیرمرد شجاع و وفادار و بامزه «آپ/ بالا» خوشتان بیاید و با او همدلی کنید؟ نوازنده شکست‌خورده انیمیشن «روح» که در زندگی نتوانسته دنبال رؤیای نوازندگی‌اش برود و تازه پس از مرگ در عالم ارواح شجاعت لازم را برای تغییر زندگی‌اش به دست می‌آورد، چقدر شما را به خطر کردن و پی رؤیاهای‌تان رفتن ترغیب کرده؟همین اواخر، انیمیشن معمولی «لئو» چقدر دیده شد و پیام ساده و عملی‌اش که ماهی را هروقت از آب بگیری تازه است، به دل‌ها نشست. ۸ انیمیشنی که در ادامه معرفی شده بخشی از خاطره چند نسل از دنیای انیمیشن است.

شرک (۲۰۰۱)

کارگردان: اندرو آدامسون و ویکی جنسون

محصول: امریکا

یک شخصیت چطور وارد فرهنگ عامه ــ آن‌هم نه فقط فرهنگ عامه کشور سازنده بلکه فرهنگ عامه بسیاری از مردم در سرتاسر جهان ــ می‌شود، پاسخش شرک است. اگر شما کسی را به شرک تشبیه کنید بلافاصله مخاطب شما متوجه می‌شود که منظور شما چیست. شرک و دیگر شخصیت‌های این انیمیشن دیدنی خیلی زود جای خود را در میان شخصیت‌های ماندگار انیمیشن باز کردند. بچه‌ها و بزرگ‌ترها به سرعت عاشق این موجود سبز گنده بداخلاق، اما مهربان و شجاع شدند و حالا سال‌هاست که تماشاگر دنباله‌های آن هستند. حتی اگر دیگر انیمیشنی از شرک تولید نشود، شرک همیشه به حیات خود ادامه می‌دهد.

شرکت هیولاها (۲۰۰۱)

کارگردان: پیتر داکتر

محصول: امریکا

در مانستروپولیس، هیولاها با ترساندن بچه‌ها از صدای جیغ آن‌ها انرژی تولید می‌کنند. اما کارخانه تولیدکننده جیغ بچه با مشکل تامین انرژی روبه‌رو است، چون کودکان دیگر مثل سابق نمی‌ترسند. هیولاها از هر گونه تماس با بچه‌ها مطلقا منع شده‌اند، اما سالی و مایک، دو هیولای متخصص ترساندن بچه‌ها، در اثر اشتباهی وارد دنیای بچه‌ها می‌شوند و همه‌چیز به هم می‌ریزد. در این بین سالی و مایک کشف می‌کنند که صدای خنده کودکان انرژی بیشتری تولید می‌کند. کمتر انیمیشنی به اندازه «شرکت هیولاها» در ترغیب آدم‌ها در مواجهه با ترس‌های‌شان که علت و اساس‌شان را هم نمی‌دانند موفق بوده است.

عصر یخبندان (۲۰۰۲)

کارگردان: کریس وج

محصول: امریکا

حتی اگر فرنچایز «عصر یخبندان» را هم ندیده باشید، احتمالا آن سنجابی را که با چنگ و دندان برای حفظ دانه بلوطش خودش را به آب‌وآتش می‌زند و بلاهای زیادی سر خودش و دنیای اطرافش می‌آورد دیده‌اید. یکی دیگر از انیمیشن‌های ماندگار سال‌های آغازین هزار سوم میلادی که تا همین امروز خاطره خوش آن در ذهن تماشاگرانش باقی مانده، «عصر یخبندان» است. داستانی درباره دوستی، مدارا، پذیرش تفاوت‌ها و در عین حال احترام به محیط زیست با شخصیت‌های دوست‌داشتنی‌ای مثل مندی و سید که زوج ناجور اما جدانشدنی‌ای هستند. درامی جاده‌ای، اکشن و ماجراجویی که شوخی‌های بامزه‌اش به حفظ قوام و انسجامش کمک زیادی کرده.

در جست‌وجوی نمو (۲۰۰۳)

کارگردان: اندرو استنتون و لی آنکریچ

محصول: امریکا

درونمایه جست‌وجو در اغلب انیمیشن‌ها قابل تشخیص است. انگار از روز اول که قرار بر پا گرفتن صنعت انیمیشن بوده، طالع شخصیت‌های انیمیشن را با جست‌وجو و سفر نوشته‌اند. سه مرحله کلی سفر قهرمان که به «جدایی» (سفر به دنیای ناشناخته‌ها)، «تشرف» (ماجراجویی در دنیای ناشناخته‌ها) و «بازگشت» (برگشت به دنیای عادی) قابل تقسیم است در این انیمیشن و بسیاری انیمیشن‌های دیگر کاملا رعایت شده. اینجا سفر درونی با سفر بیرونی هم‌راستا و هم‌زمان شده و تماشاگر راحت‌تر می‌تواند تاثیر سفر در پخته شدن خام را دریابد. فیلم اکرانی بسیار موفق داشت و این موفقیت با ساخت دنباله «در جست‌وجوی دوری» تدوام یافت.

کورالاین (۲۰۰۹)

کارگردان: هنری سلیک

محصول: امریکا

انیمیشن استاپ موشن را اصولا گرم و گیراتر از انیمیشن دوبعدی و سه‌بعدی می‌دانید یا نه؟ اگر فکر می‌کنید استاپ موشن فضایی صمیمی و دوستانه دارد، «کورالاین» حسابی غافلگیرتان می‌کند. اگر فکر می‌کنید که استاپ موشن اصولا فاقد صمیمت و جذابیت انیمیشن‌های دوبعدی و سه‌بعدی است، باز هم «کورالاین» شما را متحیر می‌کند. شاید اگر تیتراژ این انیمیشن جذاب را نبینید، حدس بزنید که کارگردانش تیم برتون است که البته فانتزی‌هایش تاریک‌تر و دلهره‌آورتر شده. «کورالاین» پاسخ به پرسشی کنجکاوی‌برانگیز ولی در عین حال ترسناک است که هر آدمی در بچگی با آن مواجه شده: اگر پدر و مادر آدم جوری دیگری بودند، چه می‌شد؟

مری و مکس (۲۰۰۹)

کارگردان: آدام اِلیوت

محصول: امریکا

مری و مکس، دو آدم با دنیایی فاصله میان‌شان، دوست مکاتبه‌ای هستند. مری که در استرالیا زندگی می‌کند و خانواده‌ای ازهم‌پاشیده دارد در هشت‌سالگی از سر اتفاق شروع به نامه‌نگاری می‌کند با مکس چهل‌وچهارساله چاق و مشکل‌دار در روابط اجتماعی. رابطه این دو به تدریج عمیق‌تر می‌شود و مثل هر رابطه دوستانه دیگری به مشکل می‌خورد. مری و مکس مستعدند که به تیره‌روزی‌های زندگی با شدت و حدت واکنش نشان دهند و همین ویژگی هم هست که برای تماشاگر ملموس‌شان می‌کند. انیمیشنی ماندگار با تکنیک استاپ موشن.

انومالیزا (۲۰۱۵)

کارگردان: چارلی کافمن و دوک جانسون

محصول: امریکا

مردی میان‌سال به نام مایکل که متخصص خدمات مشتریان است برای سخنرانی در کنفرانسی وارد هتل فرگولی می‌شود. هتل فرگولی در ظاهر هیچ شباهتی به هتل اوِرلوک فیلم «درخشش» (۱۹۸۰) استنلی کوبریک ندارد که ساکنانش را به انزوا می‌کشاند، روح‌شان را با سیاهی تغذیه می‌کند و دست آخر باعث جنون‌شان می‌شود. در واقع فرگولی برای مایکل به مراتب بدتر از اورلوک است. در این هتل است که مایکل با خودش و زندگی پوچ و بی‌روحش مواجه می‌شود. این انیمیشن که با تکنیک استاپ موشن ساخته شده همان روح فیلمنامه مشهور «درخشش ابدی یک ذهن پاک» را دارد؛ غمگین و دریغ‌خوار که با سردی رئالیستی‌اش برگشت‌ناپذیر بودن زندگی را توی گوش مخاطب می‌زند و خوشبختانه پایانی نسبتا خوش دارد.

لاکپشت قرمز (۲۰۱۶)

کارگردان: مایکل دودوک دی ویت

محصول: فرانسه و ژاپن

اگر در انیمیشن دنبال آواز و حرکات موزون و دیالوگ‌های بامزه هستید، این انیمیشن به هیچ وجه مناسب شما نیست. این انیمیشن بی‌کلام است و صدای طبیعت و موسیقی گوش‌نواز راوی آن. مردی که با جریان آب به جزیره‌ای متروک و دورافتاده آورده شده، تصمیم می‌گیرد با قایقی از جزیره بگریزد، اما لاکپشت قرمز عظیم‌الجثه‌ای بزرگ‌ترین مانع بر سر راه او برای رهایی است. مرد برای بازگشت به اجتماع و خلاصی از طبیعت هرچه در توان دارد رو می‌کند، ما خلاصی واقعی او در صلحی است که با طبیعت نصیبش می‌شود. «لاکپشت قرمز» تماشاگرش را به فکر می‌اندازد که زندگی در طبیعت چه بهایی دارد.

کد خبر 848659 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کارتون مجله انیمیشن پویا نمایی - انیمیشن

دیگر خبرها

  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • (ویدیو) نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و ظریف
  • واکنش کاربران به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • امریکا / تصادف مترو با اتوبوس؛ بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش