Web Analytics Made Easy - Statcounter


مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: جهانی شدن و فن‌آوری‌های نو بر فرهنگ رسمی ما تاثیر گذاشته و تبلور آن در شبکه‌های مجازی مشهود است.

مهدی کاموس در گفتگو با خبرنگار مهر به این که تاثیر فن آوری‌های نو بر شبکه‌های اجتماعی از سوی دفتر مطالعات و رصد کالاهای فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته اشاره و بیان کرد:ما نشست‌هایی در زمینه آشنایی با شبکه‌های اجتماعی چون فیس بوک، اینستاگرام، تلگرام و پیش از آن لاین و وایب داشته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین به تجزیه و تحلیل تاثیر فن آوری‌های نو بر این شبکه‌ها پرداختیم چراکه این نوع فن آوری‌ها بر فرهنگ رسمی‌ما اثر می‌گذارد.

مدیرکل دفتر مطالعات و رصد کالاهای فرهنگی افزود: دو موضوع جهانی شدن و فن آوری‌های نو بر فرهنگ رسمی‌ما تاثیر می‌گذارد و تبلور این موضوع در شبکه‌های اجتماعی خیلی خوب دیده می‌شود چون هم اصل گمنامی‌وجود دارد و هم مجاورت. آدم‌ها با این که به ظاهر در کنار هم هستند اما یکدیگر را نمی‌شناسند. به همین خاطر مهم است که چه افرادی کنار هم قرار می‌گیرند. به عبارتی زمینه‌ها و افراد، مهم تر از تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی هستند؛ یعنی مهم است که یک موضوع یا یک فرد را چه کسانی دنبال می‌کنند.

کاموس یکی دیگر از کارهای پژوهشی دفتر مطالعات و رصد کالاهای فرهنگی را تحقیق درباره انگیزه بچه‌ها در روی آوردن به بازی‌های رایانه ای دانست و افزود: ما در زمینه اپلیکیشن‌ها، خیلی ورود نکرده ایم اما درزمینه بازی‌های رایانه ای، پژوهشی را انجام داده ایم که اصلا چرا بچه‌ها به بازی روی می‌آورند و انگیزه‌هاشان کدام است؟ ما در این زمینه فراتحلیلی را بر بیش از ۱۰۰ پژوهش معتبر بین المللی انجام دادیم تا به انگیزه کودکان و نوجوانان برای اقدام به بازی رایانه ای و اتفاقاتی که در ذهن آنها می‌افتد پی ببریم.

این نویسنده و پژوهشگر کودک و نوجوان، بررسی «دارک نت» را یکی دیگر از فعالیت‌های دفتر مطالعات و رصد کالاهای فرهنگی برشمرد و گفت: «دارک نت»، قسمت نادیده فضای نت است که در دنیا برای مبارزه با سانسور طراحی شده. اما در حال حاضر برای شبکه‌های بزهکاری و جرایم بسیار از استخدام قاتل تا کودک آزاری و آزار جنسی و موارد دیگر از دارک نت بهره گرفته می‌شود. ما در این زمینه مطالعه و گزارشی را به صورت محرمانه برای مراکز مربوطه ارسال کرده ایم.

به گفته کاموس، یکی از مهم ترین فعالیت‌های دفتر مطالعات و رصد کالاهای فرهنگی، آینده پژوهی است. آنها از سال ۲۰۱۵ تا ۲۵ را بررسی و براساس انواع پروتکل‌های مطرح شده از سوی شرکت‌های معتبر فضای سایبری پیش بینی کرده اند که هر سال چه فن آوری‌هایی در فضای مجازی خود را نشان می‌دهد. همچنین دیده‌بانی فضای فرهنگی دینی کشور در حوزه تولید کالاهای فرهنگی و تحلیل محتوای این کالاها، شناسایی آثار و کالاهای فرهنگی مهم دنیا، مطالعه، رصد و سنجش چگونگی تولید کالاهای فرهنگی، آینده پژوهی فرهنگی به منظور شناخت فرصت‌ها و تهدیدهای پیش روی تولید کالاهای فرهنگی، پی‌آمدسنجی تولید کالاهای فرهنگی در کشور، مساله‌یابی و جریان‌شناسی فرهنگی دینی تولید کالاهای فرهنگی پیشنهاد و تولید کالاهای الگوی فرهنگی دینی و کمک به تحقق رسالت و مأموریت‌های اصلی سازمان تبلیغات اسلامی‌در حوزه نظارت و سیاست‌گذاری تولید کالاهای فرهنگی در کشور از مهم ترین اهداف ماست.

مدیرکل دفتر مطالعات و رصد کالاهای فرهنگی، رصد را به دو گونه مشاهده‌گر و مداخله‌گر تقسیم کرد و افزود: رصد ما بیشتر از نوع مشاهده‌گر است. ما همچنین به رصد «آینده‌نگار» می‌پردازیم که تفاوتش با رصد آینده‌نگر در این است که برای آینده، سناریو می‌نویسد. به این معنی که ما براساس اسناد بالادستی پیش‌بینی می‌کنیم که در دهه‌های آینده با چه وضعیتی روبه‌رو می‌شویم. به عبارتی، ابتدا وضع موجود را شناسایی می‌کنیم و بعد به بررسی متغیرهای غیرقابل کنترل می‌پردازیم.

کاموس با اشاره به تغییراتی که در کودکان و نوجوانان به وجود آمده گفت: اگر دهه ۹۰‌ها را بررسی کنیم متوجه تغییراتی می‌شویم که دارد اتفاق می‌افتد. ما دیگر اطلات خود را از رسانه ملی نمی‌گیریم. گفتمان رقیب رشد کرده و تغییراتی در نسل جون و نوجوان به وجود آمده است. برای مثال در دهه ۵۰ و ۶۰ نویسنده‌ها از دل آموزش و پرورش بیرون آمدند و کودکان را می‌شناختند اما در دهه ۷۰ و ۸۰ نویسنده‌ها، پشت میزنشین شدند و نویسنده ای که با کودکان زندگی نمی‌کند یا از کودک رسانه ای می‌گوید یا کودکی خودش را مرور می‌کند. امروز هم که جریان اصلی در دست نویسنده‌هایی است که با کودک امروز سروکار ندارند.

مدیرکل دفتر مطالعات و رصد کالاهای فرهنگی به خروجی این دفتر اشاره و بیان کرد:دفتر مطالعات، سنجش و رصد محصولات فرهنگی زیر نظر معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی‌بنیاد نهاده شده است؛ این دفتر دیده‌بانی، جریان‌شناسی، تحلیل و بررسی ارزش‌ها و فرهنگ منبعث از کالاهای فرهنگی تولید داخل و خارج را با هدف شناسایی به‌هنگام جریان‌ها، آینده‌پژوهی فرهنگی و ارائه راهبردهای مواجهه و مقابله هوشمندانه با آن‌ها به انجام می‌رساند و ما سه گونه خروجی داریم که عمده ترین آن ارائه گزارش به نهادهای بالادستی و بالاترین نهاد رسمی‌حاکمیتی است. دوم، اگر کسانی به دفتر مراجعه کنند، در صورت صلاحدید مواردی را در اختیارشان می‌گذاریم و سوم، انتشار عمومی‌مثل برگزاری نشست‌هاست.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۸۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا: رهبر انقلاب از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند

رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا گفت: فرمانده معظم‌کل قوا از سال‌ها قبل امر به ایجاد خودکفایی و تولید در نیرو‌های مسلح داشتند؛ زیرا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تقریباً هیچ تولیدی در حوزه نظامی و دفاعی از خودمان نداشتیم.

به گزارش فارس، وی افزود: آیت‌الله مصباح یزدی شخصیتی شایسته و برجسته بود؛ به نحوی که در حوزه‌های دینی نظیر ندارد؛ علاوه بر این خوش‌فکری، بلندنظری، آینده‌نگری، عمیق بودن در مسائل علمی و قوی بودن در مبانی را می‌توان از دیگر خصوصیات ایشان دانست.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: فرمانده معظم‌کل قوا از سال‌ها قبل امر به ایجاد خودکفایی و تولید در نیرو‌های مسلح داشتند؛ زیرا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تقریباً هیچ تولیدی در حوزه نظامی و دفاعی از خودمان نداشتیم؛ یعنی در حقیقت نگذاشتند که داشته باشیم و از سوی دیگر جوان‌های ما را بر این باور نگاه می‌داشتند که ما این توان خودکفایی و استعداد آن را نداریم و دیگران باید بسازند و تولید کنند تا ما استفاده کنیم؛ در واقع این فرهنگ غالب آن زمان بود.

سردار شیرازی ادامه داد: ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوره دفاع مقدس، چون به شدت محتاج یک سری تجهیزات بودیم که آن‌ها را در اختیار نداشتیم، به دنبال ساخت ملزومات مورد نیاز رفتیم و تولید کردیم؛ به شکلی که به واسطه همین خوداتکایی در طول این چند دهه به توانمندی دفاعی دست یافتیم که این توانمندی‌ها در بازدارندگی دفاعی کشور مؤثر هستند.

وی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در نیرو‌های مسلح دنبال می‌کنیم، آموزش مدیران در قالب مدرسه حکمرانی است؛ در این مدرسه دوره‌های کوتاه‌مدتی برای تربیت مسئولان برگزار می‌شود و طی آن مسئولان کشوری و لشکری برای آشنایی با مدیریت حکمرانی در دوره‌های پیش‌بینی شده حضور می‌یابند.

سردار شیرازی با تأکید بر اینکه فرمانده معظم کل قوا از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند، عنوان کرد: اخیراً در سطح نیرو‌های مسلح حرکت خوبی برای معرفی دستاورد‌های دفاعی مانند آنچه در نمایشگاه هوافضای سپاه وجود دارد، آغاز شده است به نحوی که بعضاً علاوه بر بازدیدکنندگان داخلی، برخی سیاسیون خارجی هم تقاضا دارند تا از نزدیک آنچه را که در این نمایشگاه قرار داده شده است، ببینند که می‌آیند و می‌بینند و وقتی لاشه پهپاد آمریکایی ساقط‌شده توسط پدافند هوایی کشورمان را می‌بینند، درخصوص توانمندی نیرو‌های مسلح کشورمان در زمینه پدافندی سوالاتی را مطرح می‌کنند.

رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا همچنین به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: عملیات وعده صادق که بر اساس فرمایش فرمانده معظم کل قوا صورت گرفت، موجب آشکار شدن دست برتر ایران شد. این اقدام، مبارزه نظامی سخت با رژیم صهیونیستی بود؛ لذا به نظر می‌رسد بعد از ضربه نیرو‌های فلسطینی در عملیات طوفان‌الاقصی به ارتش رژیم صهیونیستی که اگر تَرکی بر پیکره این رژیم وارد شده بود، عملیات وعده صادق ضربه سنگین‌تری زد و شکافی بزرگ در بدنه آن‌ها ایجاد کرد.

دیگر خبرها

  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا: رهبر انقلاب از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • آغاز عملیات اجرایی احداث دفترصداوسیما در سقز
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • میزبانی شبکه تهران از دختر امپراطور
  • برگزاری همایش بزرگ عقیدتی سیاسی در بافق
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»