Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، ایران اگرچه در میان غول‌های خودروسازی جهان نام و آوازه بلندی ندارد، اما عجایبی با خود به همراه دارد که در هیچ کجای دنیا مشابه آن را نمی‌توان دید. هرچند تولید خودرو‌های تاریخ گذشته‌ای نظیر پژو ۲۰۷ دیگر چندان عجیب نیست و مردم ایران دیگر به این گونه محصولات تکراری و بی امکانات عادت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران اگرچه در میان غول‌های خودروسازی جهان نام و آوازه بلندی ندارد، اما عجایبی با خود به همراه دارد که در هیچ کجای دنیا مشابه آن را نمی‌توان دید. تولید خودرو‌های تاریخ گذشته‌ای نظیر پژو ۲۰۷ دیگر چندان عجیب نیست و مردم ایران دیگر به این گونه محصولات تکراری و بی امکانات عادت کرده اند. تولید این خودرو در ایران خودرو نخستین بار در سال ۱۳۸۹ آغاز شد. خودرویی که در ظاهر با نام پژو ۲۰۷ فروخته می‌شد، اما در باطن تنها نسخه‌ای فیس لیفت از پژو ۲۰۶ با نام ۲۰۶ بود که در بخش پیشرانه و گیربکس تفاوتی با ۲۰۶ تیپ ۵ نداشت. اما عرضه همین خودرو نیز بیش از دو سال دوام نداشت و به علت تحریم‌های بین المللی، ایران خودرو از پس تولید پژو ۲۰۷ بر نیامد.


در هر حال پس از ۴ سال در سال ۱۳۹۵ تولید پژو ۲۰۷ با پایان تحریم‌های بخش خودرو از سر گرفته شد تا کلاه گشاد و تاریخ گذشته خودروساز فرانسوی دوباره بر سر مردم ایران جا خوش کند. چرا که نسخه جدید پژو ۲۰۷ در بهترین حالت مربوط به سال ۲۰۰۸ میلادی است که شباهت ظاهری و فنی بسیاری به پژو ۲۰۶ دارند. با این وصف، تصمیم گرفتیم تا در این مطلب به بررسی معایب پژو ۲۰۷ ایران خودرو بپردازیم:


ظاهری تکراری و بی هیجان


اگرچه هنوز هم برای بسیاری از مردم ایران، قیمت خودرو بیش از ظاهر جدید و جذاب آن اهمیت دارد، اما از دید بسیاری از خریداران خودرو تنها دلیل جذابیت پژو ۲۰۷ برای مردم ایران شباهت زایدالوصف این خودرو به پژو ۲۰۶ است و از آنجا که پژو ۲۰۶ نیز بعد از دو دهه همچنان جذاب‌ترین محصول تولید ایران خودرو به شمار می‌رود پس استقبال مردم ایران از پژو ۲۰۷ نیز چندان عجیب به نظر نمی‌رسد. اما در مجموع می‌توان گفت که نمای خارجی پژو ۲۰۷ فاقد هر گونه نوآوری و طراحی‌های سنگین جدید است. شاید بیشترین تغییرات این خودرو تکراری تنها در چراغ‌های جلو و جلوپنجره قابل مشاهده باشند. تغییراتی که هرچند مثبت به نظر می‌رسند و ظاهری خشن‌تر به پژو ۲۰۷ بخشیده اند، اما در حد و اندازه خودرو‌های سال ۲۰۱۷ نیستند.


گیربکسی ضعیف و با تاخیر


پژو ۲۰۷ با وجود برخورداری از پیشرانه‌ای نسبتا مناسب به دلیل داشتن گیربکس چهار سرعته AL۴ از معایبی نظیر تاخیر زیاد و تکانه‌های شدید در هنگام تعویض خودکار دنده رنج می‌برد. همچنین تاخیر زمانی این گیربکس در هنگام دنده معکوس مشکلاتی را در سربالایی‌های شدید برای رانندگان ایجاد می‌کند.


خودرویی با استاندارد‌های قدیمی


در حالی که بسیاری از خودرو‌های اروپایی و آسیای شرقی از استاندارد آلایندگی یورو ۶ برخوردارند و به دنبال آن از مصرف سوخت پایینی بهره می‌برند، پژو ۲۰۷ ایران خودرو با استاندارد آلایندگی یورو ۴ نزدیک به ۷.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می‌سوزاند که از این حیث با بسیاری از محصولات روز دنیا قابل مقایسه نیست.


فضای داخلی کوچک و جمع و جور


پژو ۲۰۷ حتی در نسخه‌های فرانسوی نیز از فضای مناسبی به خصوص در قسمت صندوق و صندلی عقب برخوردار نبود. در نتیجه بسیاری این خودرو را با ندرت به عنوان یک خودروی خانواده معرفی می‌کنند. همچنین سقف کوتاه این خودرو در قسمت عقب کمی برای افراد بلندقد آزاردهنده است.


قیمت بالا خودرو و قطعات آن


هم اکنون در بازار ایران قیمت پژو ۲۰۷ گیربکس دستی نزدیک به ۴۳ میلیون تومان برآورد می‌شود. نسخه دنده اتوماتیک این خودرو نیز در بازار به ارزش ۵۳ میلیون تومان به فروش می‌رسد. این در حالی است که قیمت این خودرو در نبود امکاناتی نظیر سیستم تهویه مطبوع خودکار دوگانه، برف پاک‌کن اتوماتیک، ترمز اضطراری خودکار، سامانه کمک پارک، دوربین دید عقب، ایموبلایزر، سنسور فشار باد تایرها، کروز کنترل، چهار اسپیکر، دماسنج، نشانگر دنده و کامپیوتر سفری چندان مقرون به صرفه به نظر نمی‌رسد. همچنین قیمت قطعات این خودرو نیز در مقایسه با پژو ۲۰۶ گرانتر است و از این حیث نیز برتری خاصی نسبت به خودرو‌های داخلی و خارجی ندارد.


در مجموع می‌توان گفت که باید از پژو ۲۰۷ در حد یک خودروی سال ۲۰۰۸ میلادی انتظار داشت، اما قیمت گزاف این خودروی قدیمی و بی امکانات به سختی اجازه این کار را به خریداران می‌دهد. شباهت بیش از اندازه این خودرو به پژو ۲۰۶ انتظار قیمتی نزدیک به ۴۰ میلیون تومان را در ذهن مشتریان تقویت می‌کند. این در حالیست که قیمت این خودرو در نسخه اتوماتیک با آخرین مدل پژو ۲۰۶ چیزی در حدود ۱۳ میلیون تومان تفاوت دارد. با این وصف می‌توان گفت که اگر شیفته ظاهر اسپرت پژو ۲۰۶ هستید، اما از تکرار مداوم طراحی آن خسته شده اید شاید بد نباشد که به خرید پژو ۲۰۷ فکر کنید. اما اگر در پی یک خودروی خانواده یا پرشتاب هستید بهتر است خیال خریدن این خودرو را از سر بیرون کنید. این خودروی جمع و جور با گیربکس چهار سرعته خود نه تنها برای ۴ سرنشین فضای مناسب و کافی را ندارد که از شتاب یک خودروی اسپرت نیز بی بهره مانده است. در واقع طراحان ایران خودرو نه تنها شباهت پژو ۲۰۷ به برادر بزرگتر خود یعنی پژو ۲۰۶ را یک نقطه ضعف نمی‌دانند بلکه حساب ویژه‌ای هم به روی آن باز کرده اند.

البته این موضوع چندان هم عجیب نیست چراکه خودروسازان داخلی هر بار که دست به طراحی یک خودروی کاملا متفاوت زده اند نتیجه جالب توجه و مطلوبی کسب نکرده اند.

فردا

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۲۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی

تین نیوز

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافتند و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش های کاربردی توسعه ای، تجاری سازی ایده های نو و پژوهش های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است. از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین مراکز پیشرو در تجاری سازی ایده های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالای کشور تعریف کرده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافت.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، گیربکس مغناطیسی، طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، آب شیرین کن خورشیدی و رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن؛ محصول هوشمند چینی چه زمانی به ایران می‌رسد؟
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • جای خالی خلاقیت در صنعت بازی سازی/ از نظر کمی رشد مطلوبی نداشیم
  • خودروهای غرق شده در پارکینگ کارخانه خودروسازی در بم | ویدئو
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان