Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهان > آسیا و اقیانوسیه - همشهری‌آنلاین:
مردم قرقیزستان امروز یکشنبه ۲۳ مهر برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در حالی به پای صندوق رای رفتند که گمان نمی‌رود هیچ یک از نامزدها بتوانند اکثریت آراء را به دست آورند. ناظران پیش‌بینی می‌کنند دور دوم رای‌گیری میان دو نامزد حامی روسیه باشد که یکی از آنها مورد حمایت رهبر در حال کناره‌گیری قرقیزستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"قرقیزستان" این کشور فقیر آسیای میانه که میزبان پایگاه هوایی ارتش روسیه است، ید طولایی در ناآرامی سیاسی دارد خصوصا آن‌که دو رئیس‌جمهور پیشین آن با شورش‌های خشونت‌آمیز سرنگون شدند.

این کشور عمدتا مسلمان با جمعیت شش میلیونی یکی از متحدان نزدیک مسکو است و میزبان یک پایگاه نظامی روسیه است.

قرقیزستان بر خلاف همسایگانش در آسیای میانه که بيشتر حاکمان خودکامه دارند، یک دموکراسی پر شور دارد که غالبا تغییر رهبری آن هرج و مرج‌هایی ایجاد می‌کند.

المازبیک آتامبایف، رهبر کنونی قرقیزستان که بیشکک را در طول شش سال حکومتداری خود وارد مدار روسیه کرد، آماده کناره‌گیری از قدرت است چرا که قانون اساسی به او اجازه نمی‌دهد برای دومین دوره سکان هدایت این کشور شش میلیونی را در انتخابات ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) به دست بگیرد. با این وجود حزب سوسیال دموکراتیک آتامبایف که رهبری ائتلاف پارلمانی را در دست دارد، از متحد او "سورونبای جینبکف" ۵۸ ساله، نخست‌وزیر سابق قرقیزستان حمایت می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، آتامبایف سال گذشته اختیارات اجرایی را با ایجاد تغییرهايی در قانون اساسی از طریق رفراندوم تقویت کرد. همچنین ائتلاف میان جناح‌های پارلمانی وضعیت خوبی دارد و این بدین معناست که رهبر جدید به آسانی مي‌تواند ائتلافی حول خودش ایجاد کند. چنانچه جینبکف در انتخابات پیروز شود این مساله به آتامبایف اجازه می‌دهد تا به عنوان چهره‌ای پرنفوذ باقی بماند.

حزب سوسیال دموکراتیک آتامبایف و جینبکف بزرگ‌ترین جناح را در پارلمان داشته و بر کابینه ائتلافی سلطه دارند. اما آنها با مخالفت سرسختانه عمربک بابانف ۴۷ ساله از قانونگذاران ثروتمند اپوزیسیون روبه‌رو هستند که حزبش دومین جناح بزرگ پارلمانی است و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد او و جینبکف در دور دوم رقابتی شانه به شانه هم پيش خواهند رفت.

حوزه‌های رای‌گیری ساعت هشت شب به وقت محلی بسته می‌شوند و نتایج اولیه احتمالا چند ساعت پس از آن اعلام می‌شود. هنوز تاریخی برای برگزاری دور دوم انتخابات تعیین نشده است. دور دوم در صورتی برگزار می‌شود که هیچ یک از نامزدها نتوانند بیش از ۵۰ درصد رای به دست آورند.

در همین زمینه: رئیس جمهور قرقیزستان سفر خود به روسیه را لغو کرد مظنون انفجار متروی سن پترزبورگ اهل آسیای میانه است آغاز همه پرسی قانون اساسی قرقیزستان ممنوعیت ازدواج دختران زیر ۱۸ سال در قرقیزستان استعفای دولت قرقیزستان رئیس جمهور قرقیزستان در مسکو بستری شد حمایت رییس جمهوری قرقیزستان از حملات هوایی روسیه علیه داعش قرقیزستان پیمان همکاری با آمریکا را لغو کرد قرقیزستان توافق نامه دوجانبه با آمریکا را فسخ کرد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۳۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات

جبهه نجات ملی تونس از عدم شرکت این جبهه در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جبهه نجات ملی تونس از پنج حزب مخالف نظام حاکم بر این کشور تشکیل شده‌ است که حزب اسلامگرای النهضه از برجسته ترین اعضای این جبهه به شمار می‌رود.

قرار است انتخابات ریاست جمهوری تونس در مهرماه امسال برگزار شود.

جبهه نجات ملی تونس اعلام کرد: به دلیل عدم وجود شرایط رقابت، در انتخابات ریاست جمهوری آینده شرکت نخواهد کرد.

« احمد شابی» رئیس جبهه نجات ملی تونس با شرکت در یک نشست مطبوعاتی گفت: این جبهه در انتخابات ریاست جمهوری آینده نامزد معرفی نمی‌کند چراکه شرایط رقابت آزاد و شفاف وجود ندارد.

وی درباره احتمال مشارکت جبهه نجات ملی در انتخابات ریاست جمهوری تونس گفت: چنانچه شرایط تغییر کند تصمیمات جدیدی اتخاذ می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رسمی تونس، شابی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی بسترهای لازم برای رقابت انتخاباتی وجود ندارد، اظهار داشت: جبهه نجات ملی می‌کوشد تا وضعیت را تغییر دهد و  اگر موفق نشد، این جبهه جزیی از تئاتر انتخاباتی نخواهد بود.

اعتصاب غذای «راشد الغنوشی» رهبر حزب النهضه تونس در زندان

وی با اشاره به مصادره مقر جبهه نجات ملی و عدم اجازه ورود به آن گفت: هنگامی که آزادی برگزاری نشست و سخن را نداریم از چه انتخاباتی حرف بزنیم؟ این در حالی است که رهبران سیاسی نه تنها در زندان هستند بلکه در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

رئیس جبهه نجات ملی تونس تصریح کرد: در چنین شرایطی انتخابات برگزار می‌شود و ما برای برگزاری یک انتخابات آزاد مبارزه می‌کنیم.

بر اساس قانون اساسی تونس، دوره ریاست جمهوری در این کشور 5 ساله است و « قیس سعید» در 13 اکتبر 2019 به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد و زمام امور تونس را بدست گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • اسامی نامزدهای مرحله دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه تهران اعلام شد
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در بیرجند
  • اعلام اسامی و مشخصات نامزدهای دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در میانه و شبستر
  • کدام نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه تهران سابقه‌ نمایندگی دارند؟+ جدول
  • قرعه کشی برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی حوزه بیرجند، درمیان و خوسف  در صدا و سیمای خراسان جنوبی
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • آغاز ضبط مستند تبلیغاتی و مناظره نامزدهای دور دوم انتخابات
  • ضبط برنامه تلویزیونی نامزد‌های انتخابات میان دوره‌ای مجلس