Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@03:41:24 GMT

دو تغییر در فرآیند خرید گوشی از روز اول رجیستری

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۵۳۲۰۴

رجیستری از پایان مهر از یک یا دو مدل گوشی آغاز می شود و تنها دو تغییر در فرآیند خرید حضوری و اینترنتی گوشی از روز اول اجرای رجیستری رخ خواهد داد.

خبرگزاری فارس: بنابر اعلام رسمی طرح رجیستری گوشی موبایل از پایان مهر ماه با ممنوعیت و اعمال محدودیت روی دو مدل گوشی خاص و کمیاب در بازار آغاز خواهد.

آنچه قطعیت دارد این است که طرح با مدل‌های مشخصی آغاز خواهد شد و حتی این امکان نیز وجود دارد که روز ابتدای طرح تنها یک مدل از یک برند خاص مشمول طرح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
هدف این است که توام با ایجاد کمترین نوسان در بازار رضایت واردکننده آن مدل نیز تأمین شود.

در آینده با تسری به مدل‌های دیگر، دامنه اجرای رجیستری بزرگ‌تر خواهد شد.

اما در روز آغاز طرح و با مشمول شدن برند (های) خاص، افرادی که قصد خرید آن مدل‌ها را دارند باید اقداماتی را انجام دهند:

ابتدا لازم است خریدار، شناسه ۱۵ رقمی گوشی را چک کند. این شناسه روی جعبه گوشی قابل رؤیت است. همچنین با شماره‌گیری کد #۰۶#*، شناسه ۱۵ رقمی نمایش داده می‌شود. همچنین روی بدنه تجهیز یا پشت باتری نیز درج شده است (این روش برای همه گوشی‌ها قابل اجرا نیست، زیرا در برخی از گوشی‌ها امکان باز کردن گوشی وجود ندارد)؛ بنابراین قدم اولی که خریدار باید طی کند این است که این شناسه‌ها که همگی متعلق به یک گوشی هستند باید یکسان باشد. در صورتی که به هر طریقی شناسه‌ها یکسان نبودند اکیدا توصیه می‌شود که آن تجهیز خریداری نشود.

چنانچه فرد پس از خرید، متوجه شد شناسه‌ها با یکدیگر یکسان نبودند باید گوشی را پس دهد و در صورتی که فروشنده حاضر به این کار نشد می‌تواند به سازمان تعزیرات حکومتی شکایت کند.

قدم بعد بررسی اصالت تجهیز است. فرد پس از مطابقت شناسه‌ها، می‌تواند از اصالت آن گوشی اطمینان حاصل پیدا کند. مصرف‌کننده می‌تواند شناسه ۱۵ رقمی را به سامانه پیامکی و کد USSD که به زودی اعلام خواهد شد ارسال کند و پیامکی دریافت خواهد کرد که اطلاعاتی از جمله مشخصات فنی گوشی، شرکت گارانتی‌کننده، نو و یا دسته دوم بودن گوشی نشان داده خواهد شد. به این ترتیب اصالت تجهیز پیش از خرید برای مصرف‌کننده قابل بررسی است.

دو اقدام فوق، تنها تغییراتی هستند که در فرآیند خرید رخ خواهند داد. در خرید اینترنتی نیز پس از تحویل گوشی، پیشنهاد می‌شود فرد اقدامات فوق را انجام دهد و در صورتی که پس از پرداخت هزینه متوجه مغایرتی در موارد فوق شد، تا ۷ روز فرصت دارد تا گوشی را پس دهد و مبلغ پرداخت شده را دریافت کند.

نکته قابل ذکر این است که در ابتدای طرح، مردم با هیچ سامانه‌ای درگیر نخواهند شد. بعد از گذشت چند ماه که تمام گوشی‌ها مشمول طرح شوند، خدمات و قابلیت‌هایی در این طرح در نظر گرفته شده که فرد در صورت نیاز می‌تواند برای بهره‌گیری از آن خدمات وارد سامانه مربوطه شود.

تأکید می‌شود که مصرف‌کننده هیچ هزینه‌ای برای اقدامات فوق نباید پرداخت کند و در صورتی که فروشنده به اسم رجیستری هزینه‌ای طلب کند، اکیدا توصیه می‌شود فرد آن فروشگاه را ترک کند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۳۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محرومیت از خدمات دولتی در صورت عدم دریافت شناسه یکتا

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزها، صاحبان همه مجوزها و پروانه‌های کسب و کار تا ۲۵ اردیبهشت ماه فرصت دارند، مجوزهای خود را به الکترونیکی تبدیل کرده و شناسه یکتای خود را دریافت کنند و پس از این تاریخ مجوزهای کاغذی از اعتبار ساقط هستند.

بنابراین، با توجه به عزم دولت برای تبدیل مجوزهای کسب و کار از فیزیکی (کاغذی) به الکترونیکی در فرصت باقی مانده تا پایان اردیبهشت ماه، اصناف و مشاغل باید به نکات و شرایطی که برای دریافت یا تبدیل مجوز لازم است، توجه ویژه داشته باشند.

در همین راستا هم درگاه ملی مجوزها در یک فراخوان و بیانیه رسمی اعلام کرد: «براساس حکم تبصره ۷ ماده ۱ قانون تسهیل صدور مجوزها، همه مجوزهای کاغذی باید تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ الکترونیکی شوند و از این تاریخ هر فعال اقتصادی که مجوزالکترونیکی (شناسه یکتا) نداشته باشد، از نظر قانون و سامانه‌های دولتی و بانکی فاقد مجوز محسوب می‌شود.» بنابرابن هر فعال اقتصادی که نامش در بانک اطلاعات کسب و کار کشور ثبت نباشد، از تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه، فاقد مجوز تلقی و به تدریج از دریافت خدمات در سامانه‌های دولتی محروم خواهد شد.

لازم به ذکر است که از سوی سازمان فناوری اطلاعات، تمهیدات فنی لازم بر روی درگاه ملی مجوزها به نحوی فراهم شده تا هر فعال اقتصادی با داشتن «کارت ملی»، «کد پستی» و «شماره مجوز»، بتواند به راحتی مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) خود را دریافت و نامش در بانک اطلاعت کسب و کارها به نشانی qr.mojavez.ir قرار گیرد.

چگونگی دریافت شناسه یکتا

هر کسی که پروانه کسب یا مجوز کاغذی دارد، کافی است که از طریق تلفن همراه خود به آدرس mojavez.ir مراجعه کرده و با انتخاب گزینه تبدیل مجوز قبلی یا کاغذی به شناسه یکتا، با ارائه «کد پستی محل کار» و «کد مندرج بر روی پروانه کسب»، به صورت رایگان و آسان شناسه یکتا خود را دریافت کند.

با این حال در برخی از دستگاه‌ها که از لحاظ فناوری به روز نیستند، متقاضیان دریافت شناسه یکتا، باید علاوه بر موارد فوق، تصویر مجوز کاغذی خود را نیز در سامانه ملی مجوزها، بارگذاری و ثبت کنند.

بر اساس آخرین آمار نیز تاکنون سازمان ملی استاندارد با ۲۵ درصد و وزارت ورزش با دو هزار و ۱۰۰ مورد و سازمان نظام پزشکی و وزارت راه بهترین عملکرد را داشته اند و سازمان محیط زیست بانک مرکزی و وزارت علوم بدترین عملکرد را داشته اند.

همچنین استان‌های لرستان؛ گیلان؛ همدان و تهران در صدر جدول تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا قرار دارند.

تبعات عدم دریافت شناسه یکتا

بر این اساس دریافت شناسه یکتا برای کسب و کارها الزامی بوده و در صورت عدم تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی، تبعاتی را برای فعالان کسب و کار به دنبال دارد.

در این ارتباط امیر سیاح رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد با بیان اینکه تاکنون ۲۰ درصد پروانه‌های کسب دارای شناسه یکتا شده اند، گفت: فعالان اقتصادی اگر در مهلت باقی مانده شناسه یکتا دریافت نکنند از دریافت خدمات دولتی شامل تسهیلات بانکی به تدریج محروم خواهند شد.

به گفته سیاح، اتاق‌های اصناف و اتحادیه‌های صنفی پای کار هستند و برای سهولت در دریافت شناسه یکتا میز خدمت در مراکز تجمع صنفی استان‌ها و در تهران در بعضی ایستگاه‌های مترو، بازار تهران و در امامزاده‌های بزرگ نزدیک بازار برپا شده است.

کد خبر 6092687 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • ۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی
  • وعده‌ای که پس از یک سال، اجرایی نشده است!
  • برپایی میز خدمت اخذ شناسه یکتا برای صاحبان کسب‌وکار در شمیرانات
  • طرح شناسه کالا در سازمان اموال تملیکی استان تهران اجرایی شد
  • برگزاری میز تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا در سراسر کشور
  • ۳۹ درصد پروانه های کسب کاغذی در لرستان الکترونیکی شد
  • مجوز‌های کاغذی باید شناسه یکتا بگیرند
  • محرومیت از خدمات دولتی در صورت عدم دریافت شناسه یکتا
  • شناسه دار شدن محصولات آرایشی و بهداشتی
  • تنها ۸ درصد از فعالان اقتصادی گلستان شناسه «یکتا» دریافت کردند