Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه اگر مجلس تصمیم به تغییر نظام ریاستی به پارلمانی کند باید از رهبری برای رفراندم کسب تکلیف کند، گفت: در صورتی که رهبری با این مساله موافق باشند رفراندوم برگزار می‌شود.

به گزارش صدای ایران،احجت‌الاسلام حسین ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به بحث تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی گفت: کشورهای زیادی مانند عراق و پاکستان هستند که نظام پارلمانی را اجرا می‌کنند و این نظام با ریاستی دو مقوله جداگانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در نظام ریاستی همه اختیارات در دست رئیس‌جمهور است اما در نظام پارلمانی رییس‌جمهور محدودیت دارد و بیشتر جنبه تشریفاتی پیدا می‌کند و نخست وزیر است که باید پاسخگوی مجلس باشد.

حجت‌الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه منشاء بحث نظام پارلمانی صحبت‌هایی است که مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر در سفر به کرمانشاه داشته‌اند، بیان‌کرد: در آن سفر گفتند که در اوایل انقلاب نظام پارلمانی مستقر بود و اکنون نظام ما ریاستی است و بعدا هم چنین اظهاراتی را مبنی بر اینکه می‌تواند نظام پارلمانی شود، بیان کردند و این رویکرد راه را برای کسانی که به دنبال نظام پارلمانی هستند، باز کرده است.

عضو جامعه روحانیت مبارز بیان کرد: در مجلس تلاش می‌شود تا به این سمت حرکت کنیم. حال تا چه حد موفق خواهند بود باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه تغییر نظام انتخاباتی نیاز به رفراندوم دارد، گفت: بخشی از قانون اساسی در این باره باید تغییر کند و این کاری ضربتی نیست که یکباره مجلس تصمیم بگیرد و فردا نظام پارلمانی به اجرا درآید.

ابراهیمی ادامه داد: مجلس باید مجوز رفراندوم را از رهبری اخذ کند و رفراندوم برگزار شود تا بخش مربوطه در قانون اساسی تغییر پیدا کرده و به نظام پارلمانی تبدیل شود.

عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه برای تبدیل شدن به نظام پارلمانی ساختار خاصی نیاز نیست، گفت: در زمان ریاست‌جمهوری مقام معظم رهبری نظام پارلمانی برقرار بود و در این سیستم رئیس‌جمهور با انتخابات تعیین می‌شود اما اجراییات به دست نخست وزیر است و خیلی این مساله پیچیده نیست اما سیر قانونی طولانی می‌طلبد.

وی با اشاره به نظر موافقان و مخالفان گفت: موافقان طرح نظام پارلمانی معتقدند که در این سیستم انسجام بیشتری وجود دارد و نخست وزیر پاسخگوی مجلس خواهد بود و مجلس هم نظارت بیشتری خواهد داشت و در نظام پارلمانی دیگر اینگونه نیست که چون رئیس‌جمهور منتخب مردم است سوال از او که دارای پیچیدگی است، مشکل باشد بلکه نخست وزیر می‌تواند مورد سوال قرار گیرد و توضیح دهد و یک شرایط مشخص‌تری برای کار کردن وجود خواهد داشت. اما مخالفان، تغییر نظام ریاستی را ضروری نمی‌دانند و می‌گویند مشکلی در آن وجود ندارد.

نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه اگر مجلس تصمیم به تغییر نظام ریاستی به پارلمانی بگیرد باید از رهبری برای رفراندوم کسب تکلیف کند، گفت: در صورتی که رهبری با این مساله موافق باشند رفراندوم برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برخی انتقادات مبنی بر اینکه مشارکت مردم در نظام پارلمانی کاهش خواهد یافت، گفت: مشارکت مردم کم نمی‌شود برای اینکه انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود و تنها به جای اینکه معاون اول تعیین شود، نخست وزیر می‌آید. البته اکنون هم معاون اول، نقش رئیس‌جمهور را بازی می‌کند و این قابل بحث است و ابعاد آن باید به خوبی دیده شود تا به نتیجه برسد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ضبط مناظره‌های تبلیغاتی ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی

سید صداقت الله موسوی مدیرکل صداوسیما استان کرمانشاه در سالن برگزاری مناظرات انتخاباتی نامزد‌های دور دوم حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه گفت : درحرکتی نو و تحول محور در خصوص ایجاد فرصت برابر برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی با توجه به رفتن انتخابات به دور دوم در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه، صداوسیمای کرمانشاه ضبط دور جدید مناظرات انتخاباتی را آغاز کرد.

وی افزود: در حوزه انتخابیه استان کرمانشاه که چهار نامزد به دوره دوم راه پیداکرده بودند، امروز نامزد‌ها در محل ضبط برنامه‌ها حاضر شدند و همکاران در صداوسیما امروز اقدام به ضبط مناظره‌ها کردند.

مدیرکل صداوسیما استان کرمانشاه بابیان این‌که در دور دوم هیچ‌گونه هزینه‌ای از نامزد‌ها اخذ نشده است، تصریح کرد: ان‌شاءالله در روز‌های آتی ویدیو‌های تبلیغاتی نامزد‌های محترم، تولید خواهد شد و طبق برنامه‌ای که سازمان صداوسیما ابلاغ کردند، این دوره تولید ویدیو‌های تبلیغاتی هم به عهده صداوسیما گذاشته‌شده و هیچ‌گونه هزینه‌ای در این دوره از نامزد‌ها اخذ نشد.

وی ادامه داد: امروز ما ضبط مناظره‌ها را به اتمام خواهیم رساند و در موعد مقرر و بازه زمانی متعلق به تبلیغات نامزد‌ها هرروز شاهد مناظره‌های انتخاباتی و ویدیو‌های تبلیغاتی این نامزد‌ها خواهیم بود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آغاز مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری از اوایل خرداد
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری اوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری دراوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • آغاز ضبط مناظره‌های تبلیغاتی ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی