Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - پیش از این، در شرایطی که انجمن صنفی صنعت سی.ان.جی و سایر فعالان این حوزه از اقدامات موثر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی به عنوان سیاست گذار در صنعت سی ان جی نا امید شدند، تلاش کردند تا خود، آستین بالا زده و از سایر بخش های دولتی در این راستا کمک بگیرند. به این ترتیب محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامه‌ای از اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری درخواست کرد تا در مورد ایجاد اختلاف قیمت بین گاز و بنزین (طبق استانداردهای بین المللی قیمت گاز باید ۲۰ نرخ بنزین باشد)بررسی صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته محسن مشایخی، رییس دبیرخانه دائمی صنعت سی.ان.جی یکی از مهم ترین بخش های اجرایی شدن طرح سی.ان.جی مقوله تجهیزات مورد استفاده در خودروهای گازسوز است که متاسفانه طی سال های گذشته به دلیل حجم بالای واردات مخازن سی ان جی چینی غیر استاندارد شاهد حوادث بسیار زیادی در این زمینه بودیم که اصلاح این روند نیز توجه ویژه ای می طلبد.

درحالی که کارنامه چهار ساله فعالیت عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در بخش صنعت سی.ان.جی چندان پر بار نیست، فعالان این صنعت دست به دامن وزارت صنعت شده و مجاری صنفی اقدام به جان دادن دوباره به این صنعت کرده اند. محسن صالحی نیا، معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامه ای نوسازی و البته تخصیص مخازن سی.ان.جی خودروهای گازسوز را به دست فعالان این صنعت سپرده است. البته در این میان برخی از بانک ها با ارائه تسهیلات(با شرایط مطلوب بازپرداخت) اقدام به ایجاد جذابیت برای این صنعت کرده اند.

همگی این تلاش ها از بخش خودروسازی تا تامین مخازن سی.ان.جی و پرداخت تسهیلات پس از سال ها گوشه نشینی صنعت سی.ان.جی انجام می شود. صنعتی که قرار بود رشد آن سهم بنزین در مصرف سوخت را کاهش دهد.

گواه بی توجهی به این صنعت را علاوه بر رشد کند مصرف سی ان جی می توان در افزایش واردات بنزین و در ادامه کاهش ذخیره آن دنبال کرد. به این ترتیب که طبق آمار به دست آمده، ذخایر استراتژیک بنزین کشور طی سال های ۹۲ تا ۹۵ حال و روز خوبی ندارد.

این آمار می گویند وضعیت موجودی بنزین در پایان سال ۹۲ معادل ۱۷۰۵ میلیون لیتر، پایان سال ۹۳، ۱۱۷۹ میلیون لیتر، پایان سال ۹۴، ۱۳۱۵ میلیون لیتر و در پایان سال ۹۵، ۸۶۶ میلیون لیتر بوده است. به عبارتی میزان ذخایر استراتژیک بنزین کشور طی ساله های ۹۲ تا ۹۵ با کاهش ۸۳۹ میلیون لیتری مواجه بوده است. در بخش تولید گازوییل نیز آمار امیدوار کننده ای وجود ندارد. محصولی که دولت تدبیر و امید می گوید برای نخستین بار آن را صادر کرده است.

طبق آمار موجود میزان تولید این فرآورده در سال ۹۲، ۹۸ میلیون لیتر در روز بوده که این میزان در سال ۹۵ با طی روندی نزولی به ۸۹ میلیون لیتر در روز رسیده است که به گفته یک مقام آگاه به نظر می رسد صادرات گازوییل با توجه به روند کاهشی تولید آن از ذخایر این فرآورده انجام شده است

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۲۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۸۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در بندرعباس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پلیس هرمزگان سردار علی اکبر جاویدان در تشریح این خبر بیان داشت: در راستای مقابله جدی و بی امان با قاچاقچیان سوخت و به منظور جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی، روز گذشته طرح ضربتی پاکسازی مناطق آلوده به قاچاق سوخت به صورت همزمان در مناطق خونسرخ، سورو، نخل ناخدا و روستای دهنو از توابع بندرعباس اجرا شد.

وی افزود: در اجرای این طرح که با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی و گشت زنی‌های هدفمند اجرا شد جمعاً ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق، مقادیری مشروبات الکلی، ۴۲۳ جفت کفش و یک دستگاه موتورسیکلت سنگین قاچاق کشف و ضبط شد.

این مقام انتظامی استان با بیان اینکه در این طرح تعداد ۵ دستگاه خودروی شوتی فعال در قاچاق سوخت و ۱۰ فروند تشتک فایبرگلاس قایق موتوری نیز توقیف شدند، اظهار داشت: در این رابطه تعداد ۱۳۷ نفر اتباع بیگانه غیر مجاز و فاقد مجوز اقامت که برخی از آنها در تهیه و قاچاق سوخت فعالیت داشتند نیز شناسایی و دستگیر شدند که هماهنگی‌های لازم جهت طرد آنان انجام شده است.

کد خبر 6090382

دیگر خبرها

  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • کشف ۸۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در بندرعباس
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند