Web Analytics Made Easy - Statcounter

بشرویه- خشکسالی های چندین ساله در خشک‌ترین شهر کشور کشاورزان این منطقه را ناامید نکرده و با تغیر الگوی کشت از زراعت به باغداری و تولید پسته لبخند رضایت را بر لبان آنها نشاند.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: تقریباً کسی نیست که نداند مهم‌ترین چالش این روزهای استان خراسان جنوبی مسئله آب است. این استان به خاطر ۱۸ سال خشکسالی پی در پی که داشته میانگین بارندگی سالانه آن به ۶۸ میلی لیتر رسیده است و بسیاری از شهرهای استان از جمله بشرویه که سال گذشته خشک‌ترین شهر کشور معرفی شد را با مشکلات عدیده ای روبرو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان کشاورزی بیش از دیگر بخش‌ها متهم ایجاد وضع بحرانی کنونی است. آنطور که کارشناسان حوزه منابع آب می‌گویند در کشور ۹۲ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

باتوجه به خشکسالی های چند سال اخیر در شهرستان بشرویه و کمی بارندگی‌ها در این شهرستان وضعیت کشاورزی این منطقه نیز با مشکلاتی مواجه شده است.

با وجود مشکلات خشکسالی اما تنها محصولی که امید کشاورزان را زنده نگاه داشته است محصول مقاوم پسته است.

خوشبختانه محصول پسته با وجود مقاومت در برابر شرایط اقلیمی بشرویه از جمله کمی بارندگی‌ها و نیز شوری آب و خاک همچنان در شهرستان بیشترین سطح زیر کشت و تولید استانی را به خود اختصاص داده است.

لبخندی که بر لب کشاورزان کویری نشست

علی باقری یکی از پسته کاران شهرستان بشرویه در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: خوشبختانه برداشت پسته امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی افزود: خدا را شاکریم که شوری منابع آبی و خاکی تاثیری بر کاهش عملکرد محصول پسته ما نداشته و ما حتی هر سال بهتر از سال گذشته این محصول مقاوم را برداشت می‌کنیم.

باقری گفت: در سال جاری از ۳ هکتار باغ پسته خود بیش از ۱۲ تن پسته تر را برداشت خواهم کرد.

محمد یزدانی نیز پسته کار دیگری بود که در گفتگو با خبرنگار مهر از وضعیت پسته شهرستان رضایت داشت و افزود: چهار سال است که برداشت پسته وضعیت بهتری در شهرستان دارد.

وی بیان کرد: خوشبختانه با عمل به توصیه های جهاد کشاورزی و دادن سم و کود به موقع به درختان و باغات هزینه های تولید این محصول برای ما کاهش پیدا کرده است.

یزدانی گفت: در طی چهار سال اخیر هر سال موفق به برداشت بیش از ۱۰ تن پسته از سطح ۲ هکتار از باغات پسته خود شده ام که این میزان نه تنها کاهش نداشته بلکه هر سال افزایش پیدا می‌کند.

یزدانی بیان کرد: در فصل برداشت پسته روزانه ۲۵ الی ۳۰ کارگر در باغات پسته مشغول به کار می‌شوند و به طور دائم نیز در طول سال برای ۴ نفر در این باغات اشتغالزایی صورت گرفته است.

طاووسی یکی از کارگران باغات پسته شهرستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: خداراشاکریم که در فصل برداشت پسته مشغول به کار می‌شویم و هر نفر در طول هشت ساعت کار خود می‌توانیم حدود ۲۰۰ کیلو پسته را از باغات جمع آوری کنیم.

وی افزود: در باغات پسته بانوان نیز در کنار همسر و فرزند خود برای کار حاضر می‌شوند و همه از ایجاد این اشتغال در فصل برداشت رضایت کامل دارند.

فراوری ظرفیتی که فراهم شد

حسین ارشاد یکی از ترمینال داران این شهرستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از سال گذشته اقدام به راه اندازی ترمینال ضبط پسته کرده‌ایم و خوشبختانه در هر روز حدود ۳ تن پسته به کارخانه تحویل می‌شود.

وی ادامه داد: در این کارخانه ۷ الی ۸ نفر و در سطح باغات حدود ۲۲ نفر مشغول به کار هستند و خوشبختانه درکنار ایجاد اشتغال برای دیگران، وضعیت اقتصادی بسیار مطلوبی را داریم.

رضا امیری ترمینال دار دیگری بود که در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: این ترمینال ظرفیت فراوری سالانه یک هزار تن پسته تر را دارد.

وی افزود: پس از انجام عملیات فراوری بر روی پسته تر وارد شده به ترمینال، پسته مرغوب نهایی به کشورهای آسیای میانه، اروپا و اکثرا چین صادر می‌شود.

پیش بینی برداشت بیش از ۷۲۰۰ تن پسته در بشرویه

حسین سرچاهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: از مجموع سطح زیرکشت پسته این شهرستان، میزان چهار هزار و ۵۰۰ هکتار بارور بوده و بیش از دو هزار و ۷۶۰ هکتار نیز غیربارور است.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان بشرویه از پیش بینی برداشت بیش از هفت هزار و ۲۰۰ تن پسته از سطح باغات بارور این شهرستان خبرداد و بیان کرد: این محصول امسال ۱۴۴ میلیارد تومان برای کشاورزان شهرستان درآمد خواهد داشت.

محصول پسته امسال ۱۴۴ میلیارد تومان برای کشاورزان شهرستان درآمد خواهد داشت وی مهم‌ترین ارقام پسته تولیدی بشرویه را فندقی، احمدآقایی، کله قوچی، بادامی و سفید دانست.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه اظهار داشت: برداشت محصول پسته در بشرویه از نیمه شهریور آغاز و تا نیمه مهرماه ادامه دارد.

وی بیان کرد: بشرویه با میزان هفت هزار و ۲۶۰ هکتار باغ پسته مقام نخست سطح زیرکشت این محصول را در استان به خود اختصاص داده است.

پسته بهترین الگوی کشت با توجه به خشکی منطقه و شوری آب

سرچاهی با بیان اینکه سازگاری محصول پسته با شرایط اقلیمی منطقه و استعداد و ظرفیت های کشاورزی بشرویه برای تولید این محصول باعث شده تا همواره تولید پسته مورد حمایت جهاد کشاورزی قرار گیرد گفت: باتوجه به خشکی منطقه و شوری آب پسته بهترین الگوی کشت برای کشاورزان بشرویه است.

وی اظهار داشت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی و دامداری به رونق و شکوفایی بیش از پیش اقتصاد کشاورزی شهرستان کمک زیادی می‌کند و در زمینه فرآوری محصول پسته نیز برنامه ریزی مدون و اصولی همواره مورد توجه بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه افزود: شهرستان بشرویه با ۹ ترمینال ضبط پسته و تعداد یک هزار و ۴۵۰ بهره بردار از لحاظ تولید نیز مقام اول استان را داراست.

سازگاری محصول پسته با شرایط اقلیمی منطقه و استعداد و ظرفیت های کشاورزی بشرویه برای تولید این محصول باعث شده تا همواره تولید این محصول مورد حمایت جهاد کشاورزی قرار گیرد مدیرجهادکشاورزی شهرستان بشرویه گفت: این نهاد با برگزاری کلاس های آموزشی در خصوص تغذیه، آبیاری و نحوه مبارزه با آفات و بیماری های پسته با تدریس اساتید کشوری، پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش، نظارت و انجام مشاوره به باغدارات و نظارت برتوزیع نهال از نهالستان های دارای مجوز همواره در کنار فعالان این عرصه بوده است.

وی همچنین از فعالیت ۹ ترمینال ضبط پسته با ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال در این شهرستان خبرداد.

سرچاهی بیان کرد: واحد های صنعتی بشرویه در زمینه فرآوری و بسته بندی محصول پسته در این شهرستان فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه شرایط اقلیمی و آب و هوای این منطقه شرایط مساعدی را برای تولید محصول پسته مرغوب فراهم آورده است گفت: از دلایل استقبال کشاورزان از توسعه باغات پسته کاهش چشمگیر مصرف آب، مقاومت به شوری زمین و آب و همچنین صرفه اقتصادی این محصول است.

مدیرجهاد کشاورزی بشرویه تاکید کرد: کمک به ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی به ویژه در زمینه فراوری محصول پسته از مهم‌ترین سیاست های این مدیریت بوده و تاکنون در راستای کمک و حمایت از کشاورزان تولیدکننده پسته اقداماتی نظیر اعطای تسهیلات طرح توسعه بخش کشاورزی صورت پذیرفته است.

مهم‌ترین اقدام بهبود دهنده بحران کم آبی در واقع شناخت استعدادهای منطقه‌ای یا همان آمایش سرزمین،مدیریت منابع آبی سطحی و زیرزمینی، تغییر نگرش کشاورزان در انتخاب محصول و شیوه کشت است که در سالهای اخیر در شهرستان کویری بشرویه به خوبی رقم خورده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۳۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از پیش‌بینی برداشت حدود ۶۰۰۰تن کلزا در مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

کامران پیرزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اعلام اینکه بیش از 90درصد روغن خوراکی  موردنیاز کشور از طریق واردات روغن یا دانه روغنی تأمین می‌شود، اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی برای خودکفایی و کاهش وابستگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات اساسی و استراتژیک برای تأمین روغن است، اضافه کرد: دانۀ کلزا حاوی بیش از 46درصد روغن است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به وجود پروتئین 39درصدی در کنجالۀ کلزا، اعلام کرد: کنجالۀ این محصول درصد پروتئین بیشتری از سویا دارد و می‎‌تواند به‌عنوان  خوراک دام و جایگزین سویا استفاده شود.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

پیرزادی با بیان اینکه کاشت کلزا در تناوب با غلات باعث کاهش آفات و بیماری‌ها  در محصولات زراعی و افزایش محصول می‌شود، تأکید کرد: این محصول در توسعۀ صنعت پرورش زنبورعسل هم اثرگذار است.

او بیان کرد: 3504 هکتار سطح زیر کشت دانۀ روغنی کلزا  در لرستان طی سال زراعی جدید است و میانگین عملکرد این محصول نیز 1.7 تن در هر هکتار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: کلزا در سلسله، خرم‌آباد، کوهدشت، پلدختر و  دورود نسبت به سایر شهرستان‌های این استان بیشتر کشت و تولید می‌شود.

پیرزادی اعلام کرد: مبارزۀ شیمیایی با علف‌های هرز کلزا در سطح 768 هکتار به‌صورت پیش‌رویش و مبارزه با علف‌های هرز کشیده‌برگ در 3000هکتار از اراضی لرستان انجام شده‌است.

او با اشاره به مبارزه با علف‌های پهن‌برگ کلزا در سطح 290هکتار از مزارع لرستان، اضافه کرد: مبارزۀ شیمیایی با آفات این محصول در سطح 2538هکتار از مزارع این استان انجام شده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بیشتر ارقام گندم کشت‌شده در مزارع این استان به بیماری زنگ زرد حساس است.

پیرزادی هشدار داد: کشاورزان به‌دلیل بارندگی‌های اخیر و وجود شرایط لازم برای گسترش زنگ زرد در صورت مشاهده علائم این بیماری مزارع خود را با مشاورۀ کارشناسان سم‌پاشی کنند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس