Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی خانیکی در نشست تعریف و توسعه گفتمان صنعت برق که از سوی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: وقتی مساله آب به صورت جدی مطرح شد و کمیابی این منبع حیاتی برای کشور حس شد، رویکردهای متفاوتی در آن باره مطرح شد.

وی افزود:اولین رویکرد نقد سیاست‌های گذشته مانند سدسازی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن رویکرد بررسی شد که سیاستگذاران و برنامه ریزان حوزه آب مقصران کم آبی بودند یا خیر؟ براین اساس، بررسی شد که مساله کمبود آب، مساله ای فنی است یا اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، ابهامهایی وجود داشت و در نهایت معلوم شد همه در این باره مقصر هستند؛ از دولت، سیاستگذاران تا نخبگان و عامه مردم. از طرفی مشخصه این مساله جهانی است که دامنه اش به ایران هم کشیده شده است.

رییس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات ادامه داد: آنچه ما حس کردیم این بود که فهم مشترکی درباره آب شکل گرفت و انجمن 15 نشست در این باره با همکاری دیگر نهادها برگزار کرد و یک چرخش موضوعی از حوزه های فنی مهندسی به علوم اجتماعی شکل گرفت به طوری که از ابهام های اولیه کاسته شده است و رساله ها و پایان نامه هایی در این باره نوشته شد.

خانیکی با بیان اینکه ما به فکر این افتادیم تا وقتی موضوع برق مانند آب حاد نشده، این مساله را عمومی کنیم زیرا مساله برق به اندازه آب جدی نیست، اظهار داشت: باید دید برای دوستان فنی مساله برق مانند آب مهم است یا نیست؟ آب به مساله فنی تبدیل شده که روشنفکران و صاحبنظران و نخبگان درخصوص به مساله آب می پردازند و هویت یابی محلی براساس آب جدی شده است در حالی که موضوع ملی تری است.

وی با بیان اینکه اگر خطر کمبود برق جدی شود شاید این مساله هم مانند آب جدی می شود، تصریح کرد: در بررسی های مربوط به احساس خطر درباره ابر روندها، مسایل زیست محیطی و آب به عنوان مساله مطرح شده‌اند. سوال ما این است که آیا مساله برق نیز به موضوع مهم جامعه تبدیل می‌شود یا خیر؟

خانیکی گفت: سوال ما این است فقط ذینفعان مساله برق می‌پردازند یا دیگران هم هستند؟ شاید این مساله برای یک جامعه شناس، کنشگر مدنی و روشنفکر حس نشده باشد ولی حس می‌کنیم این موضوع باید عمومی شود چراکه از این دست مسایل، تک بعدی به آنها نگاه شده و کمتر با نگاه توسعه پایدار مورد نگریستن قرار گرفته شده است.

استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه باید بتوانیم نوعی حساسیت و برجسته سازی نسبت به مساله برق ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: دعوت ما این است که افراد به چه مساله فکر کند، اینکه آنها چگونه فکر کنند را خودشان باید انتخاب کنند. هدف ما این است که بگوییم این مساله مهم است و از مسایل مهم ما و جهان پیش رو است.

خانیکی اضافه کرد: در سخن ما، مساله چگونگی مدیریت انرژی در کشور مطرح شود که این مدیریت می‌تواند متمرکز باشد یا پخش شدن آن صحیحتر است؟ باید برق را به عنوان متن برای توسعه پایدار دید.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار از سوی دولتها بخصوص دولت‌های رانتیر مورد غفلت قرار گرفته، ابراز داشت: در چنین شرایطی که مردم نیز احساس اهمیت نمی‌کنند نهادهای مدنی و رسانه ها مسوولیت دارند تا اقشار کمتر حساس را حساس کنند. گفتمان برق برداشت‌های عوامانه نیست و منظور فهماندن منظور هیاتهای حاکمه و دستگاه ها به مردم نیست. متاسفانه بسیاری از مفاهیم ارتباطی دچار این مساله و برداشت‌های عوامانه شده‌اند. تبدیل شدن برق به عنوان گفتمان یعنی وادار کردن گفتگو درباره برق درخصوص تولید، توزیع و مصرف آن.

رییس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات با اشاره به مسایل مربوط به تولید برق بیان کرد: متاسفانه در مساله تولید برق با مابه ازای اقتصادی آن فهمیده می‌شود. وقتی می گوئیم برق مساله است ارزانی یا گرانی آن مطرح می‌شود در حالی کمتر به اداراکات و مطالبات اجتماعی توحه می‌شود. متاسفانه در رسانه ها کمتر به هزینه های اجتماعی تولید برق مطرح می‌شود.

خانیکی تاکید کرد:در موضوع توزیع برق، می‌توان به بی توجهی به خطوط فشار قوی، خطر محیط زیستی، خطر سلامتی، و برق دزدی و... پرداخت و در فرایند مصرف برق می‌توان به این مساله پرداخت که با چه نگرشی برق را مصرف می‌کنیم.

وی یادآور شد: باید به این مهم و دریافت رسید که وقتی آب نباشد جامعه چطور می شود یا برق نباشد وضعیت واحدهای اجتماعی به چه شکل در می آید.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۷۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل گفت: در صورت ادامه روند کاهشی رشد جمعیت، ایران در آینده‌ای نزدیک یکی از پیرترین کشورهای جهان می‌شود که با پیامدها و آسیب‌های جدی جبران‌ناپذیری در حوزه اقتصاد، امنیت و فرهنگ مواجه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، افسانه جهانی در دوره تربیت راهبر و کنشگر جمعیت اظهار کرد: با توجه به اهمیت ایجاد شبکه نظام‌مند فعالان در راستای تحول راهبردی خانواده و جمعیت، دوره تربیت راهبر و کنشگر جمعیت با حضور اساتید مؤسسه جوانه‌های مدینه فاضله برای ۲۰۰ نفر از دغدغه‌مندان این حوزه در استان اردبیل برنامه‌ریزی شد.

وی افزود: هدف از برگزاری این دوره، توانمندسازی فعالان حوزه جمعیت، هوشیارسازی اجتماعی نسبت به بحران سالمندی، آسیب‌های کم‌فرزندی، تبیین جایگاه مادری و کرامت زنانه و ایجاد انگیزه و دغدغه‌مندی نسبت به مباحث جمعیتی است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل ادامه داد: اقناع‌سازی و گفتمان‌سازی جمعیت و فرزندآوری در بین نخبگان حوزوی و دانشگاهی و توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد و شبکه‌سازی افراد آموزش‌دیده همسو با تحول راهبردی خانواده و جمعیت، از دیگر اهداف برگزاری این دوره است.

جهانی تصریح کرد: در صورت ادامه روند کاهشی رشد جمعیت، ایران در آینده‌ای نزدیک یکی از پیرترین کشورهای جهان می‌شود که پیامدها و آسیب‌های جدی جبران‌ناپذیری در حوزه اقتصاد، امنیت و فرهنگ کشور خواهد داشت.

وی بیان کرد: در طول تاریخ زندگی بشر تفکرات دینی و مذهبی مهم‌ترین عامل در تحولات فردی و اجتماعی بوده و تمام ساحت‌های زندگی بشر اعم از اقتصاد، فرهنگ، سیاست، اخلاق اجتماعی و نظام خانه و خانواده از دین تأثیر پذیرفته است لذا نگاه صرفاً اقتصادی برای حل بحران جمعیتی قطعاً شکست خورده است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل اظهار کرد: در دین مقدس اسلام، ازدواج امری مقدس بوده و داشتن فرزند صالح، نعمت الهی و مایه خیر و برکت دنیا و آخرت معرفی می‌شود و سقط از گناهان بزرگ و قتل نفس است.

جهانی گفت: تبلیغ و ترویج آموزه‌های دینی، تلاش برای اصلاح سبک زندگی، مقابله با مصرف‌گرایی و اصلاح نگرش‌های عمومی و باورهای اجتماعی، وظیفه راهبران و کنشگران حوزه جمعیت و فرزندآوری بوده و برگزاری دوره تکمیلی راهبر و کنشگر جمعیت و اجرای طرح حمایت از حیات جنین، از دیگر برنامه‌های دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل است.

کد خبر 750943

دیگر خبرها

  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • عملیات وعده صادق جهانیان را نسبت به مسئله غزه بیدار کرد
  • پورموسوی: برخوردها متفاوت است/ داوری نباید شبهه ایجاد کند
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • ایلام از استان‌های برتر کشور در پرداخت وام ازدواج است
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • آیا امام صادق (ع) فقط گوشه‌ای می‌نشست و درس می‌داد؟