Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@04:26:29 GMT

«ائو»؛ نگاه ویژه به قرآن از منظر مخاطب عام

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۷۲۲۷۷

اصغر یوسفی‌نژاد، کارگردان فیلم سینمایی «ائو» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره کار جدیدش این‌گونه اظهار نظر کرد: من قبل از ورود به سینما در تلویزیون کار می‌کردم. در رسانه ملی یک شرط مهم برای کار کردن وجود دارد. آنهم این‌که در این حوزه فیلمساز باید از خود جدا شد و برای مردم کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین کمتر فرصتی پیش می‌آمد تا به دغدغه‌های خود بپردازم. در همین دوران سوژه‌های در ذهنم شکل گرفت. قصه آدم‌هایی که خودشان نیستند و سعی دارند آدم‌های دیگر را شکل خود کنند، سپس آنها را بپذیرند.

وی افزود: برای ساخت اولین فیلمم یک موضوع را هم به طور ویژه مد نظر داشتم، آنهم اینکه بودجه کار را خودم تامین کنم تا بتوانم بدون دغدغه آنچه که را در ذهن دارم جلوی دوربین برم. یکی از این دغدغه نیز ساختن فیلم به زبان آذری بود، البته من پیش از این سه سریال و یک تله فیلم برای سیما کارگردانی کرده بودم، اما در تلویزیون نمی‌توان اثری به زبانی دیگر جز فارسی جلوی دوربین برد، چون استفاده از زیرنویس هنوز در تلویزیون آنچنان که باید جا نیفتاده است.

این فیلمساز درباره گرایش‌های دینی و اعتقادی «ائو» نیز چنین توضیح داد: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که دین در آن حرف اول را می‌زند. برای همین فیلم‌های بسیاری در سینما و تلویزیون تولید می‌شود که در آنها به صورت مستقیم به موضوعات مذهبی پرداخته می‌شود، حتی کارهایی که در آنها دین مسئله اصلی نیست به نوعی توجهات دینی مشاهده می‌شود. این اتفاق درباره موضوعات دیگری هم وجود دارد، برای مثال سیاست نیز به نوعی چنین موقعیتی دارد، اما موضوعات دینی به شدت در این زمینه پررنگ‌ترند.

این فیلمساز ادامه داد: در فیلم سینمایی «ائو» نیز چنین شرایطی وجود دارد. در این کار موضوع اصلی، بحث مرگ است که در آموزه‌های اسلامی به روی آن تاکید و توجه ویژه شده است، البته نگاه من در این فیلم مبتنی بر باورهای عامیانه بود، زیرا می‌خواستم برای مخاطب عام سینما قابل فهم باشد.

یوسفی‌نژاد با بیان این‌که قرآن در این فیلم جایگاهی ویژه دارد، گفت: در این فیلم می‌خواستم نکته‌ای را مد نظر قرار دهم که کمی آزار دهنده است، اما متاسفانه در کشور ما وجود دارد. آن‌هم پایین آمدن شان قرآن و کم توجهی به آن در برخی از خانواده‌هاست. الان در میان بعضی از خانواده‌ها قرآن خواندن محدود به مراسم ختم و ترحیم شده است.

این فیلمساز تاکید کرد: من معتقدم دور شدن برخی خانواده‌ها از قرآن کریم از کمبود ایدئولوژی در برخی خانواده‌ها نشات می‌گیرد، چون با کمال تاسف استفاده ابزاری از مذهب در بخش‌هایی از جامعه رواج پیدا کرده است. با این توضیحات می‌خواستم از وضعیت موجود تصویری در اختیار تماشاگر قرار دهم تا به نوعی آسیب‌های آن شناخته شود تا راه بر طرف شدن آن هم پیدا شود. در این فیلم هر قشری به نحوی مد نظر قرار گرفته است. در همین راستا سعی کردم آنچه که از روحانیت در فیلمم نشان می‌دهم متمایز باشد، بنابراین در «ائو» روحانی جزئی از خانواده است.

کارگردان فیلم «ائو» در تکمیل توضیح فوق تصریح کرد: در این کار من در پی مکاشفه بین آدم‌‌ها نیز بودم برای همین آنچه که تماشاگر از کارم استنباط می‌کند برایم بسیار اهمیت داشته و دارد. درباره استقبال مردم از فیلم هم باید بگویم که «ائو» را چندین بار با مردم دیده‌ام، چون می‌خواستم از عکس‌العمل‌هایی آنها عیب‌های فیلمم را پیدا کنم، البته تصور اولیه من این بود به دلیل زبان آذری فیلم نتواند، آنچنان که لازم است با تماشاگران ارتباط برقرار کنم، اما آنچه که در سالن‌های نمایش شاهدش بودم، کاملاً خلاف این امر و استقبال از کار فوق‌العاده بود، حتی آنهای که مرا شتاختند برای انجام چنین کاری مرا تشویق نیز کردند و استقبالی که از زبان آذری فیلم شد تنها مختص به مردم نبود، بلکه منتقدان و اهالی حرفه‌ای سینما نیز چنین نظری داشتند من این ویژگی را در نمایش‌های این فیلم در جشنواره فیلم فجر به خوبی مشاهده کردم.

وی در پایان به توضیح فوق اضافه کرد: این فیلم به زبان انگلیسی نیز زیرنویس شده است، چون نمایش‌های خارج از کشور هم برای فیلم در نظر داشتیم، اتفاقی که خوشبختانه رخ داد و تماشاگران نیز از آن استقبال خوبی کردند. نکته دیگری که می‌خواهم در پایان سخنان به روی آن تاکید داشته باشم این است که من خود را سینماگری نمی‌دانم که تنها برای قشری خاص فیلم می‌سازد، برای همین در ساخت هر فیلمی توجه اصلی من به روی آحاد تماشاگران است، البته با توجه به شرایط خاص فیلم «ائو» تا حدودی نمایش این کار به صورت محدود برایم قابل پیش بینی بود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۲۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  فرشاد پرویزیان، مجری برنامه گفتگوی اقتصادی در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع برنامه گفتگوی اقتصادی گفت: موضوع این برنامه طبق شرایط و اولویت‌های اقتصادی کشور تعیین می‌شود در اتاق فکری که در رادیو گفتگوست.

وی افزود: در این برنامه تلاش می‌شود با طرحی موضوعات و با نقد خیلی جدی و بدون تعارف، راه حلی ارائه شود و در آخر به این سمت پیش بریم که حالا چکار باید کرد. توجه به ذائقه مخاطب از طریق پیامک‌هایی که ارسال می کنند و نکاتی که مورد نظرشان است در این برنامه به طور جدی مطرح می شود.

وی درباره نقطه تمایز این برنامه با دیگر برنامه‌های اقتصادی گفت: پرداختن به موضوعات مختلف در برنامه‌های مختلف از زوایای مختلف هیچ ایرادی ندارد، آنچه چیزی که مهم است اقناع مخاطب است و این مخاطب فقط مردم نیستند، مسئولان ارشد اقتصادی و برنامه ریزان تا به سمت درست برنامه ریزی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه هایی مختلفی درباره موضوعات اقتصادی صحبت می کنند و رادیو گفتگو چرا درباره مسایل اقتصادی گفتگو می کند، گفت: رادیو گفتگو محل اندیشه هاست، در واقع دیدگاه‌های اندیشه ورزی مطرح می‌شود فضا، فضای اندیشه است. نمی شود گفت، چون شبکه‌های مختلفی به مسایل اقتصاد می‌پردازند، اینها تکراری است، مسایل اقتصادی زیاد است و باید از زوایای مختلف پرداخته شود تا هم به راه حل برسیم و هم مخاطب اقناع بشود.

وی درباره تفاوت گفتگوی اقتصادی به لحاظ اجرا با سایر قالب‌های گفتگو گفت: گفتگوی اقتصادی در یک نگاه، بسیار سخت است، برای اینکه شما باید مسایل اقتصادی را مسلط باشید، بدانید از چی صحبت می‌کنید، حرف‌های زرد در حوزه اقتصاد نباید گفت، متغیر‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنید آسان نیستند و باید خیلی دقت کرد، به راحتی نباید راه حل ارائه داد. سختی گفتگوی اقتصادی این است که اولا باید اطلاعات جامع در حوزه اقتصادی داشته باشید و دوم؛ اقتصاد علم است، وقتی علمی صحبت می‌کنید نمی‌توانید پیشگویی کنید، باید به طور علمی بتوانید پیش بینی کنید، مسیرها و روند‌ها و این روند‌ها را در طول زمان هدایت بکنید و اینکه آیا می‌توانید بر روی انتظارات اقتصادی فعالان اقتصادی در جامعه اثر بگذارید یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که چه می‌شود کرد این موضوع‌ها برای مخاطب قابل فهم‌تر باشد، افزود: این روز‌ها اگر چه مسایل اقتصادی سخت است اما برای مخاطب قابل درک است. در حوزه اقتصادی فقط سخت خبر نیست، نرم خبر‌ها هم هستند، وقتی وارد دنیای فناوری‌ها و اقتصاد دیجیتال می‌شوید، با یک فضای نرم خبر جذاب بخصوص برای جوانان رو به رو می‌شوید.

وی گفت: گفتگوی اقتصادی به مراتب راحت‌تر شده است از جهتی که شما می‌توانید به خیلی از مسایل بپردازید، مثلا در سه دهه پیش حتی اجازه نمی‌دادند درباره افزایش نرخ نقدینگی صحبت کنید اما الان به راحتی می‌توانید صحبت کنید که چرا نقدینگی را افزایش دادید. پس گفتگو اقتصادی به جهت اینکه  دسترسی به موضوعات قابل طرح بیشتر شده، به مراتب اوضاع بهتر شده است، اما به جهت مسایل پیچیده اقتصادی که پیش آمده و آنچه که در حوزه اقتصاد داریم طرح این نکات و ارائه راه حل‌ها داستان را سخت کرده است به جهت تبحر در مسایل اقتصادی و حل مشکلات.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بازدید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ایسنا
  • قاسمی: هر جا از قرآن فاصله گرفتیم به همان میزان دچار مشکل و انحراف شدیم +فیلم
  • فلسطین؛ الگوی آزادی خواهی ملت های مسلمان
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد