Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@22:09:51 GMT

جریمه سخت برای مسافران غیرقانونی اربعین

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۷۴۵۵۹

سخنگوی ستاد مرکزی اربعین درباره وضعیت امنیتی در کربلا گفت: مسئولیت امنیت زائران اربعین مستقیما برعهده عراق است، اما برای افزایش ضریب امنیت، تفاهم نامه ای با این کشور امضا کردیم که زائران ایران از امنیت مناسبی برخوردار باشند، البته به صورت خاص اسکورت و محافظ از ابتدا و انتهای مرزها برای آنها خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شهریار حیدری سخنگوی ستاد مرکزی اربعین در گفت‌وگو با ایلنا، در تشریح مرزهای خروجی مجاز برای تردد زائران اربعین، اظهار داشت: مرز خروجی مهران در ایلام، مرز خسروی در کرمانشاه، مرز چذابه و شلمچه در خوزستان که به ترتیب متناسب با شرایط جغرافیایی استان‌ها مرزهای عبور زائران اربعین هستند.

مرز خروجی اتباع خارجی، شلمچه است
وی افزود: مرز مهران مرز خروجی برای استان‌های تهران، البرز، قزوین، قم، مرکزی، گیلان، مازندران، گلستان، لرستان، ایلام، همدان؛ مرز خسروی نیز مرز خروجیِ استان‌های آذرباجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، کردستان و کرمانشاه و مرز چذابه مرز خروجی استان‌های اصفهان، فارس، خراسان جنوبی، کرمان، یزد، سمنان، تهران، خراسان رضوی و شمالی و در نهایت مرز شلمچه مرز خروجی استان‌هایِ اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویر احمر، چهار محال بختیاری، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، بوشهر، کردستان و تهران است.
اتباع بعد از صدور دفترچه، به دفاتر کنسولی و موقت صدور ویزا مراجعه کنند سخنگوی ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه اتباع خارجی باید از مرز شلمچه عبور کنند، درباره جزییات ثبت‌نام اتباع، افزود: تا این لحظه ۱۱۲ هزار نفر از اتباع ساکن در ایران که مهاجر هستند، از طریق دفاتر وکالت ثبت‌نام کردند. برای اتباع، دفترچه مشخصی در فرمت گذرنامه، توسط دفاتر گذرنامه ناجا صادر می‌شود و بعد از اینکه مدارک از طریق دفاتر وکالت در ۱۴ استان جمع‌آوری شد، در نهایت به نیروی انتظامی منعکس می‌شود.

حیدری با اشاره به اینکه بعد از صدور دفترچه، اتباع باید به "دفاتر کنسولی" و "دفاتر موقت صدور ویزا" همانند شهروندان ایرانی مراجعه کنند، بیان کرد: در استان‌های تهران، البرز، مرکزی، یزد، اصفهان، کرمان، فارس، گلستان، زنجان، خراسان رضوی و جنوبی، قم و سمنان دفاتر کفالت وجود دارد و تمامی امورات اتباع خارجی در این دفاتر پیگیری می‌شود و زمان حرکت این افراد نیز مثل ایرانیان است.
گذرنامه باید ۶ ماه اعتبار داشته باشد/ مدت زمان اعتبار ویزا ۳ ماه است وی با اعلام اینکه تا این لحظه حدود ۲۲۸ هزار شهروند ایرانی از طریق سامانه سماح برای راهپیمایی اربعین ثبت‌نام کردند، خاطرنشان کرد: از این تعداد، ۱۰۰ هزار نفر موفق به دریافت ویزا شدند و مابقی مدارک را تحویل داده و ظرف امروز و فردا ویزای آنها نیز صادر می‌شود. با توجه به سامانه سماح در همین شرایط رشد خوبی را در ثبت نام شاهد هستیم.

سخنگوی ستاد مرکزی اربعین با تاکید بر اینکه گذرنامه باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد، گفت: مدت زمان اعتبار ویزا ۳ ماه بوده که منتها ۱ ماه مهلت اقامت فرد در کربلا و عراق است. 3 سال زندان برای خروج غیرمجاز از مرزها
حیدری ضمن تاکید بر اینکه در مرزها دفتر و تشکیلاتی برای صدور ویزا وجود ندارد، تصریح کرد: سال گذشته به دلیل عدم صدور اطلاعیه، افراد به مرزها مراجعه کردند و تعدادی توانستند؛ خارج شوند، ولی فقط تا محدوده‌ای پیش رفته و در نهایت برگشت داده شدند و عراقی‌ها با آنها برخورد کردند. امسال اما امکان اینکه بتوانیم برای این افراد پادرمیانی کنیم، وجود ندارد؛ چرا که با عراق تفاهم کردیم که اگر افراد بدون ویزا و گذرنامه وارد شدند، عراق حق برخورد دارد. طرف عراقی گفته است که برای افرادی که بدون گذرنامه و ویزا از مرز عبور می کنند، ۳ سال زندان در نظر گرفته است.

اتوبوس‌ها ناچارند هزینه مسیر رفت و برگشت بگیرند
سخنگوی ستاد مرکزی اربعین در پاسخ به سوالی درباره اینکه در سال‌های اخیر زائران از کرایه‌های اتوبوس تا مرزها گله‌مند بودند، گفت: در همین رابطه کمیته حمل و نقل در ستاد اربعین تشکیل شده که مسوولیتش بر عهده وزارت راه و ترابری است. معاون وزیر راه نیز مسولیت مستقیم کمیته را برعهده دارد. اتوبوس‌هایی که مدیریت زیرمجموعه‌شان برعهده وزارت راه است، هزینه دو طرف از استان تا مرز را می‌گیرند؛ به این دلیل که در زمان برگشت بدون مسافر و خالی برمی‌گردند. امسال نرخ‌ها همانند سال گذشته است، البته سعی شده که با کمترین مبلغ کرایه‌ها دریافت شود.

۱۲ دفتر موقت صدور ویزا در هفته گذشته راه‌اندازی شد
وی با بیان اینکه ۴ دفتر دائمی صدور ویزا در کرمانشاه، خوزستان، مشهد و تهران برای اربعین وجود دارد، ادامه داد: به این دلیل که مراجعه‌کننده زیاد است، با سفارت عراق توافق کردیم که ۱۲ دفتر موقت دیگر در ایلام، سوسنگرد، آبادان، قم، ساری، رشت، اصفهان، کرمان، کرج، تبریز، شیراز و یزد دایر شود. این دفاتر برای رفاه حال شهروندان از هفته قبل فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و هم‌اکنون فعال هستند.

حیدری با اشاره به اینکه سال گذشته ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار زائر داشتیم و هر سال تعداد زائران رو به افزایش است، عنوان کرد: امسال نیز رشد قابل توجهی در تعداد زائران اربعین خواهیم داشت. کمیته اسکان و تغزیه در ستاد بازسازی و عتبات عالیات تشکیل شده و در نقاط مختلف مرزی موکب‌ها و ارائه تغذیه و اسکان برای هموطنان تعریف شده است. داخل عراق نیز ۱۰ قرارگاه برای اسکان، تغذیه و همچنین برای هدایت زائران مشخص شده‌است.
اسکورت و محافظ برای زائران ایرانی سخنگوی ستاد مرکزی اربعین درباره وضعیت امنیتی در کربلا توضیح داد و گفت: مسوولیت امنیت زائران به طور کلی مستقیما برعهده عراق است، اما برای افزایش ضریب امنیت، تفاهم‌نامه‌ای با کشور عراق امضا کردیم که زائران ما از امنیت مناسبی برخوردار باشند.

وی خاطرنشان کرد: برای زائران ایران به صورت خاص اسکورت و محافظ از ابتدا و انتهای مرزها خواهیم داشت، البته امنیت در اربعین یک امنیت عمومی است و عراق برنامه‌ریزی بهتری برای تامین آن در دستور کار خود قرار داده و با توجه به تجارب گذشته امنیت بیشتری را شاهد خواهیم بود.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۴۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و معاون وزیر کشور عراق امروز (دوشنبه) با سفر به مرز خسروی و بازدید از زیرساخت‌های تردد زائران از این مرز رسمی به هراه هیاتی مشتکل از مسئولان ۲ استان دیالی و کرمانشاه در رابطه با همکاری‌های ۲ کشور و پیرامون موضوع برگزاری مراسم پیاده روی اربعین گفتگو کردند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در حاشیه برگزاری نشستی در این رابطه با موضوع اربعین در محل پایانه مرز خسروی در گفتگو با خبرنگاران یکی از عوامل موفقیت در برگزاری کنگره‌ی اربعین سال گذشته را هماهنگی‌های زود هنگام مسئولان ۲ کشور ایران و عراق بیان کرد.
محمد کاظم آل صادق افزود: امروز با حضور سرلشکرلواء ریاض الخیگانی معاون وزیر کشور عراق از همه مرز‌های تردد زائران اربعین شدکه در رابطه با امکانات و کاستی‌ها تبادل نظری داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در سفر امروز مسئولان استانداری ایلام نیز حضور داشتندکه مسائل و مشکلات را احصا کردند تا با تلاش ۲ طرف برطرف شود.
او در پاسخ به سئوال خبرنگاران در رابطه با تردد زائران با خودرو‌های شخصی به عراق گفت: در سفری که مسئول ستاد مرکزی اربعین کشورمان به بغداد خواهد داشت قرار است در سطوح مقامات عالی ۲ کشور در رابطه با این مهم بحث و تصیمیم گیری شود.
معاون وزیر کشور عراق و مسئول ستاد اربعین این کشور نیزبا بیان اینکه تلاش ما برگزاری اربعینی باشکوه‌تر و بهترزا اربعین پارسال است، گفت: امروز در سفری که به مرز خسروی داشتیم در رابطه با مسائل و مشکلات پیرامون برگزاری هرچه بهتر اربعین با حضور ۲ طرف بحث و تبادل نظر شد و مشکلاتی وجود داشت که قرار است با تلاش ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و عراق برطرف شود.
«لواء ریاض الخیگانی» افزود: اربعین یک کنگره بزرگی برای ذکر اهل بیت (ع) است که ما وظیفه داریم در این مسیر خدمت کنیم تا از ثواب آن برخوردار شویم.
وی سفر امروز را در راستای هماهنگی‌های قبلی با سفیر جمهوی اسلامی ایران در بغداد به منظور بازدید میدانی از مرز‌ها و زیرساخت‌های لازم برای تردد زائران اربعین بیان کرد.
فرماندار قصرشیرین نیز در نشست بررسی مسائل برگزاری هرچه بهتر اربعین از مهم‌ترین مشکلات سال گذشته را ازدحام زائران در پشت مرزمنذریه و هنگام خروج از مرز خسروی به دلیل بازرسی که به شکل سنتی انجام می‌شد، بی نظمی در سرویس حمل و نقل طرف مقابل (منذریه) و عدم آشنایی درست رانندگان در رابطه با مسیر مرز منذریه نسیت به دیگر مرز‌ها هنگام بازگشت زوار بیان کرد که خواستار تدبیر طرف عراقی برای رفع این مشکلات با توجه به گرمای هوا شد.
مسئول کمیته اربعین کشور عراق هم از نصب سامانه بازرسی در مرز منذریه برای جلوگیری از ازدحام و تلاش برای رفع دیگر موارد خبرداد.
در این نشست مقرر شد تا کمیته مشترک برای رفع مشکلات مربوط به تردد زائران در ۲ طرف تشکیل شود و همچنین نمایندگان تام الاختیار در ۲ سوی مرز برای رفع مشکلات و مسائل فوری در ایام اربعین مستقر شوند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه از برنامه ریزی برای افزایش  ۵۰ درصدی زائران در اربعین امسال از مرز رسمی خسروی نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: پارسال یک میلیون زائر از این مرز تردد کردند که پیش بینی می‌شود آمار زائران از این مرزدر اربعین سال جاری به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برسد
«علی شعبانی» در گفتگو با خبرنگاران در قصرشیرین افزود: انجام عملیات اربعین ۱۴۰۳ نیاز به یک سری مقدمات، مذاکرات هماهنگی دارد که با دولت عراق و استانداری استان دیالی باید انجام شود.
وی اظهار کرد: در سال گذشته فضا‌ها و زیرساخت‌های بسیار خوبی از جمله ایجاد سایبان‌ها، گیت‌های ورودی و خروجی (۸۸ گیت) در مرز خسروی و همچنین شهرستان قصرشیرین با تلاش مسئولان و دست اندرکاران اربعین انجام گرفت.
او گفت: دعوت می‌کنیم از مردم استان کرمانشاه و هموطنانمان که مرز خسروی را به عنوان نزدیک‌ترین راحت‌ترین مرز برای تردد به عتبات عالیات انتخاب کنند و ما هم تلاش خودمان را می‌کنیم که تمام امکانات را فراهم کنیم تا یک سفر امن و راحت را برای زائران ایجاد کنیم.

دیگر خبرها

  • توسعه پارکینگ اربعین در شلمچه
  • سهمیه ارز مسافران حج چقدر شد؟
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین امسال
  • سهمیه ارز مسافران حج اعلام شد
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند